čtvrtek 20. dubna 2017

Masky na obličej - Lirene

Krásný den vám přeji!

Tak jsem opět sáhla do svých snad věčných zásob a vytáhla tyhle dvě masky od Lirene, na které už jsem se nějakou dobu chystala. Objevily se mi doma už někdy během loňského jara-léta, takže věřím, že jste je už někde potkali. Masky jsou ve dvou provedeních - Dermal Therapy Skin Detox, což bych přeložila jako čistící masku a Dermal Therapy Filler & Lifting alias vyplňující maska.




Dermal Therapy Filler & Lifting - Dvoufázová ošetřující maska

Oficiální popis: Krok 1 - Hyaluronová výplň vrásek, obsahuje kyselinu hyaluronovou, extrakt z kukuřice a zelené řasy. Vyplňuje linie a vrásky a zpevňuje pokožku, hydratuje a obnovuje sametovou jemnost a chrání před ztrátou vlhkosti. Krok 2 - Liftingující maska, obsahuje lipidový komplex a extrakt z dýně. Rychle zpevňuje, zlepšuje pružnost a zabraňuje degradaci kolagenových vláken.

Tahle maska je trochu jiná než jaké jsem dosud kdy doma měla. Ačkoliv jsou součástí dva rozdělené pytlíčky, tak v nich není jeden a tentýž obsah, ale maska je dvoufázová a v každé části se skrývá něco jiného. Řeknu vám, že u téhle masky byl trochu výkon pochopit, jak se má maska vlastně použít, protože přímo na pytlíku je to napsané snad tatarsky. Ale nakonec jsem použila prvně hyaluronovou výplň, kterou jsem nechala z velké části vstřebat a zbytek se snažila vmasírovat. Poté přišla na řadu liftingová maska, jejíž zbytek jsem po čtvrt hodince otřela. Obě části masky jsou na pleti příjemné, neštípou ani nepálí. Hyaluronová výplň je gelové textury. Lehce chladící, z většiny se dobře vstřebá, jenom její minimum na tváři zbývá. Liftingová část mi byla ale o něco příjemnější, jednalo se o krémovou konzistenci, která na pleti z velké části spíše stála a poté se ve většině otřela, ale pleť krásně zvládla vyživit a zanechala ji v pěkném stavu. Jemnou, pořádně nacucanou a zároveň pružnou, skutečně jakoby až vyplněnou. Efekt moc fajn, ještě na druhý den jsem věděla, že mám pleť po masce. Ani moji mastnější pleť nijak výrazně nezatěžovala a neškodila, takže spokojenost. Jen to dvojnásobné čekání mě úplně neba, jinak mi určitě nevadila. Myslím si, že starší a sušší pleť by ji jistě ocenila. Najdete ji tady za 35 Kč za 2 x 6 ml.



Dermal Therapy Skin Detox - Minerální čistící jílová maska

Oficiální popis: Hluboké čištění pórů pro normální, smíšenou a mastnou pleť. Obsahuje přírodní jíl a minerály, které obnovují rovnováhu pokožky, regulují maz, guarana, kávový extrakt a bambucké máslo poskytují extra péči. Hloubkově vyčistí, absorbuje nečistoty, vyživuje, vyhlazuje a zjemňuje pleť. Zlepšuje její pružnost, redukuje viditelnost pórů a zajišťuje peeling.

Čistící masky mi jsou podstatně bližší než ty vyplňující a vyživující, takže v téhle jsem se vyžívala více, co vám budu povídat. Tentokrát v obou pytlíčcích najdete to samé, což je trochu řidší krémové bahýnko s obsahem drsnějších částeček na peeling. Jedna část balení stačí na celý obličej i čelist až ke krku. Maska se hezky roztírá, na obličeji během čtvrt hodinky působení zasychá, ale opláchnout jde naprosto bez potíží. Při oplachování zároveň pleť i důkladně vyčistíte díky peelingovým zrníčkům. Těch tam není mnoho a nejsou nepříjemně drsná, ale pleť vyčistí, to jako jo. Z masky je cítit taková ta typická jílová parfemace. Na obličeji neštípe, nepálí ani nepne. Výsledkem je důkladně vyčištěná pleť, kdy máte pocit, že zatočila s pár černýma tečkama, vyčistila póry a zároveň vás zbavila přebytečného mazu a odumřelých buněk. Pleť prostě zůstane čistá, čistá a ještě jednou čistá. Nádherně jemná a zralá k pomazlení. Za mě určitě ano a pokud na ni narazím, tak si ji pořídím znovu. Příjemná je i cena, která je 35 Kč za 2 x 6 ml. No neberte to. Najdete ji například zde.




Takže za sebe mohu tyhle masky určitě doporučit. Ani jedna mi nepřišla špatná. K dvoufázové jsem si neutvořila pouto, ale vesměs jí nemám co vytknout a mé pleti nijak neublížila. Za mě ale určitě na mastnější pleť doporučuji zkusit čistící masku, která vážně hezky vyčistí a mastnější pleti svědčí.

Co vy a masky Lirene? Máte s nimi zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Lirene

13 komentářů:

  1. Tu čistící jílovou masku bych mohla vyzkoušet, mám mastnější pleť a s tím souvisí i ucpané póry, černé tečky atd, takže věčně hledám něco, čím bych ji důkladně vyčistila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, mám to stejně.. ale musím říci, že poslední dobou mám těch černých teček stále méně :) Používám pleťové sérum na rozšířené póry a černé tečky a hned poté aplikuji pleťový olej a je to pecka :)

      Vymazat
  2. Jsou mi nějaké povědomé :) Já bych do té dvoujfázové asi nešla, spíš se mi líbí čistící s jílem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony byly jeden čas i v DMku a jiné drogérie je třeba ještě mají, to nevím :) Ta s jílem je moc fajn!

      Vymazat
  3. Jestli víš Klári, jak teď probíhalo testování s Lirene, tak mi zaslali slevový poukázky a zrovna jsem si říkala, že bych právě masky na obličej vyzkoušela, protože mě lákají. Takže jsem ráda za Tvou recenzi a racochlejlí fotka úžasná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tyhle fotky vážně stojí za to :D Není zač a do masky klidně jdi, jsou fajn! ;)

      Vymazat
  4. Ta čistící maska by se mi líbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, jestli je někde uvidíš, tak určitě neváhej :)

      Vymazat
  5. Měla jsem tu modrou variantu, ale upřímně me neuchvátila. Jak píšeš, zdlouhavé a celkově jsem čekala více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to nějak nebralo.. ta druhá byla lepší :)

      Vymazat
  6. Díky za vysvětlení jak na masku dermal therapy ,myslela jsem si ,že divná jsem já ,on je asi strašný problém na sáček napsat co je co......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Divná rozhodně nejsi, já jsem to četla snad 5x než jsem si uvědomila, že na to z toho stejně nepřijdu :D Tak jsem pátrala na netu :)

      Vymazat
  7. Masky jsou určitě fajn věc a taky si jednou za čas ráda dopřeju den pro sebe a masku si udělám. Dlouhodobě je ale podle mě určitě lepší o tělo pečovat zevnitř. U mě se třeba dost osvědčila guarana. Určitě doporučuji zkusit, nejenže mám víc energie, ale přijde mi, že i ta pleť je mnohem hezčí :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)