pondělí 3. dubna 2017

Kosmetický Miš Maš VIII.

Krásný den přeji!

Opět se mi tu kupí spousta věcí, o kterých se nestíhám rozpovídat v jednotlivých recenzích, takže alespoň přináším formou dalšího Kosmetického Miš Maše, v pořadí již číslo 8! A můžu prozradit, že zároveň s tímhle už pomalu připravuji další díl, který bude brzy následovat. Občas je to vážně síla, být takový magor do kosmetiky.. :D



Antiperspirant Cotton Soft - Dove

Všechny antiperspiranty ve spreji od Dove mají skvělé vlastnosti, takže asi ani není potřeba o nich dlouze psát pokaždé. Jediný rozdíl je v jejich vůních, které jsou snad všechny velmi příjemné. Mám ráda klasiku Original, ale neurazila mne ani tahle "bavlněná" verze. Vůně je lehká, svěží, čistá, nenápadná a nevtíravá, nijak nepřehlušuje vůni vašeho parfému. Asi už si i pamatujete, jakým způsobem spreje používám, takže jen rychle zopakuji. Nepoužívám je zpravidla samostatně, ale v kombinaci buď s tuhým/gelovým či krémovým antiperspirantem jako podpůrného pomocníka, který doladí ten pocit stoprocentní ochrany v podpaží. A i tenhle tuto funkci bez potíží zvládá, takže naprostá spokojenost.





Hand & Nail krém na ruce - Dermacol

Tenhle krém mě hodně bavil a dělal mi společnost především během zimy. Ač vyšel v loňském roce někdy na jaře, já jsem si ho užívala i během nejstudenějších dní. Krásná květinová vůně, mně osobně připomínající třešňový květ, se mi náramně zamlouvala. Krém byl trochu hutnější konzistence, ale vstřebával se obstojně. Nezanechával žádné nepříjemně umaštěné ruce, zanechával lehký ochranný film, což se však během pár minut vytrácí. Výsledkem byly vyživené a na dlouhou chvíli provoněné ruce. Nemůžu mu nic moc vytknout, vážně mi vyhovoval a poměrně dost mi připomínal krém SOS Repair (v červené tubě), který se Dermacolu také moc povedl. Za mě jo a mrzí mne fakt, že už ho brzy v drogériích DM asi nepotkáte (aktuálně ve výprodeji za 34,90 Kč).






Pečující balzám na nohy FussWohl - Rossmann

O balzámu na nohy jsem se rozpovídala ve videu Baví x nebaví, kde jsem o něm nemluvila zrovna pozitivně. Bohužel. Ráda jsem vyzkoušela zase něco jiného a doufala jsem třeba v konkurenta Balea krému s ureou, ale v tomhle případě rozhodně ne. Tenhle balzám má krémovo-gelovou texturu, která se sice krásně roztírá a ihned vstřebává, ale bohužel díky tomu nedává mým chodidlům dostatečnou péči. Hydratace a výživa nula, nula nic a za celou dobu, co jsem ho používala, jsem zaznamenala akorát zhoršení stavu mých pat, takže teď se zase musím pěkně snažit :D Obsah olejů (avokádový a mandlový), které jsou avizované na obalu, jsem vážně nezaznamenala. Za mě ne a znovu si ho určitě kupovat nebudu.






Pěna do koupele Reindeer - Avon

Vana je moje láska a závislost a dávám si ji vcelku pravidelně. V poslední době mi tam dělala společnost tahle nejroztomilejší pěna do koupele. Vánoční limitka od Avonu přivedla na trh dvě pěny, tuhle krásnou sobí a pak tuším ještě Santu. Já měla štěstí na sobíka a sešel se mi doma rovnou dvakrát :) Vůně je kombinace švestky a vanilky, což voní opravdu příjemně. Sladce. A vánočně. Ač balení pěny bylo moc krásné, tak jednu nevýhodu mělo a to poměrně malý dávkovací otvor a tvrdost a asymetrický tvar lahvičky, která se tak nedala pořádně zmáčknout a výsledkem bylo náročné dolování trochu hustšího gelu. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem špunt na dávkování sundala. Pěny bylo potřeba celkem velké množství, aby nadělala dostatek pěny. Bohatá pěna bohužel nevydrží zrovna dlouho, cca 20 minutek, ale mně to celkem stačilo a tu čtvrt hodinku jsem si ve vaně užila. Není to špatný kousek, ale znám i lepší, takže mne ani netrápí, že šlo pouze o limitku.






Bylinná ovesná koupel - BioGena

Návod na použití: Sáček s koupelí vezměte a vložte do vany s vodou o teplotě 45 - 50°C. Nechte vylouhovat asi deset minut. Sáček můžete nechat ve vodě po celou dobu koupele, maximálně však 20 - 30 minut. Pro uvolnění účinných látek sáček ve vodě občas promněte. Pro zvýšení efektu nepoužívejte mýdlo ani sprchový gel. Ovesná koupel přispívá ke zvláčnění pokožky, která bude po koupeli sametově hebká. Můžete použít i jako masážní žínku.



Ovesnou koupel jsem dosud neměla, i když je to běžně dostupný produkt a seženete ho i v drogérii. Dokonce se prodává i ovesná koupel pro děti :) Kamarádka mi dala možnost tohle vyzkoušet a já tak zjistila, co na tom vlastně je. Tenhle bílý pytlík z fotky jsem podle návodu vložila do vany, nechala chvíli vylouhovat a poté se do ní naložila. Hezky se s pytlíčkem i vydrhnula a řeknu vám, že to bylo něco. Není to hravá koupel jako s barevnou vodou nebo voňavou pěnou, protože tohle téměř necítíte ani nevidíte (kromě lehce zakalené vody), ale ten efekt.. Ten efekt krásně jemné a hebké pokožky, úplně úžasně jemné jako mají miminka. To se mi fakt líbilo! Ani jsem se nechtěla mazat, protože bych tím narušila ten krásný pocit. Samo o sobě nemám se svojí pokožkou problémy, jak se mažu, tak mám stále celkem jemnou a udržovanou pokožku, ale teda takhle krásně až sametovou ji normálně nemám :( :D Jsem se musela pořád hladit po rukou, jak moc se mi to líbilo :D Jednoduše chcete-li zvláčnit pokožku a trošičku ji při tom i vyživit, tak rozhodně doporučuji vyzkoušet, je to neskutečně příjemné.



Tak a pro tentokrát zase končíme a zbytek si dáme jindy :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

17 komentářů:

  1. Mám zkušenost s antiperspiranty Dove a miluji je! Štve mně jen že obsahují soli aluminia. Pak mně moc zaujala ta ovesná koupel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to obsahují, docela se v dnešní době divím, že Dove ještě nemá nějaké varianty bez solí.. Ovesnou koupel doporučuji omrknout v DM, tam mají něco obdobného také :)

      Vymazat
  2. Tu pěnu mám taky a je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z ní úplně odvařená nejsem, pěna od t:by tetesept se mi zdála lepší :) ale špatná taky není, hlavně je rozkošná :D

      Vymazat
  3. Krémy na ruce Dermacol mám z drogérky asi nejradši. No a ta ovesná koupel, mě hodně zaujala, tu musím vyzkoušet.

    Radu - Jarní soutěž o balíček přírodní kosmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda jen ty dva SOS a tenhle růžový, ty z řady AR mi přijdou málo hydratační :-/ Ovesnou koupel očíhni, je k sehnání v DM, i ta verze pro děti :)

      Vymazat
  4. Wow, zaujal ma ten ovsený kúpeľ. Aj keď píšeš, že je k dostaniu v každej drogérii, ja som ho nejako nepostrehla, ale určite sa po ňom poobzerám, lebo vyzerá skvelo :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minimálně v DM je mají a to jak v sekci koupele, tak i přímo v dětské kosmetice ;) Tedy alespoň u nás v ČR..

      Vymazat
  5. Měla jsem tu pěnu a kupovala jsem ji hlavně kvůli tomu obalu:-D Od Dove jsem dlouho žádný antiperspirant neměla, ale už si delší dobu říkám, že si nějaký pořídím, tak možná to bude právě tento:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ten obal je fakt rozkošný! :D Hezky voní i Dove s hruškou! Ten tu mám do zásoby a sama už se na něho moc těším :D

      Vymazat
  6. Já mám zkušenost s pěnou od Avonu a vždycky, když limitka byla (naposledy na Valentýna), tak podlehnu a objednám :D. Pěny mám ráda, udělají pěnu bohatou a tělo nevysušujou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že na Valentýna ji měli zase v jiném rozkošném obalu :D Je to fakt ňuňu! :)

      Vymazat
  7. Co tě vede k tomu rozházet po stole želé bonbony, fláknout mezi ně krém a vyfotit to?

    OdpovědětVymazat
  8. Dove deodoranty mám velice ráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám také nejraději.. Snad všechny hezky voní, nešpiní prádlo a obstojně fungují.. co víc si přát :)

      Vymazat
  9. Ta pěna do koupele opravdu pěkně voněla ♥

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)