sobota 22. dubna 2017

Freedom systém paletek - Essence

Krásný den vám přeji!

Pomalu, ale jistě, je na čase vás začít seznamovat s produkty z jarního updatu Essence, který proběhl pár týdnů (nebo možná spíš už měsíců) zpět.. Začnu paletkou očních stínů My Must Haves s refily, která mě zaujala nejvíce a poslední dobou ji používám pravidelně. A přidám k ní ještě obdobu v limitované kolekci Live. Laugh. Celebrate!, která se nyní objeví v našich drogériích.





My Must Haves Palette



Nejdřív vysvětlím, jak to funguje, i když věřím, že většina z vás freedom systém bude znát. Koupíte si prázdnou paletku (buď se čtyřmi nebo osmi místy) a do ní si sami, dle svých potřeb a chutí, nakoupíte odstíny. V běžné nabídce najdete celkem dvacet očních stínů, které můžete do paletky dát.



Paletka je umělohmotná, ale jedná se o celkem kvalitní plast, který by mohl něco vydržet. Víčko je průhledné, takže kdybyste paletek náhodou pořizovali víc, tak na první pohled uvidíte, po jakých stínech saháte. Stíny se prodávají v papírovém obalu s umělohmotný víčkem, které před umístěním sundáte. Do paletky se stíny lehce zacvaknou a drží na místě. Nemusíte se bát, že by samovolně vypadávaly. Paletka a celkově tenhle systém doplnění se mi zdá povedený a neotřelý. V drogériích dosud nic podobného neseženete :)



A teď se vrhneme na jednotlivé stíny. Odstín č. 05 Cotton Candy je perleťová, hodně světloučce růžová. Ideální rozjasňující barvička. Tenhle stín je skvěle pigmentovaný, na oko se chytá naprosto bez potíží, kde si sedne a drží bez potíží po celý den. Jediné maličké mínus je menší prášení, ovšem nic tragického a je to vcelku zanedbatelný fakt.



Odstín č. 06 Raspberry Frosting je o něco výraznější růžová, opět to vypadalo na první pohled na shimmer, ale v tomto případě po prvním hrábnutí do stínu překvapily výrazné třpytky. Tak jsem se zděsila, protože to šíleně prášilo a fakt pigmentace nula nula nic. Nešlo to nabrat a měli jste to všude, jenom ne na očích. Prostě příšerné. Jenže v tomhle případě se vyplatí mít trpělivost. Když už jsem to s ním začala po pár použitích vzdávat, všimla jsem si, že mizí vrchní vrstva a já hrabu již do úplně jiného stínu. Oproti první vrstvě se dostanete na trochu výraznější růžovou, která je jemně namletá a neobsahuje žádné velké třpytky. Je to jak zabalený dárek a pod trochou papíru naleznete příjemné překvápko :D Z počátku tedy hrůza, ale poté hezky pigmentovaná a dobře držící barva.




Odstín 08 - Peach party je za mě asi ten nejhezčí odstín. Přirozený, světle hnědý s lehkým podtónem do oranžové. Obsahuje stříbrný shimmer a ráda ho používám do očního záhybu a k rozblendění do ztracena. Pokud zrovna nechci matný a chci oko rozjasnit trochu víc, tak beru právě tenhle stín. Je dobře pigmentovaný, ze všech konzistencí nejvíce máslový a nejméně prášivý. Na oko chytá naprosto bez potíží, pracuje se s ním velmi jednoduše a především skvěle drží na svém místě po celý den. Jo, tenhle stín má velké ano!



Poslední č. 18 Black as a berry se do té paletky náramně hodí a pěkně ji uzavírá. Jedná se o jediný matnější stín, který jsem si do paletky zařadila. Není stopro matný, ale má v sobě jenom opravdu lehounký shimmer. A je také jediný tmavý, takže paletku prostě parádně doplňuje. Stín je v tmavší vínové, řekla bych že lehce ještě do fialova. Oproti ostatním je konzistencí sušší, takže podstatně víc práší, proto je fajn štětec před aplikací oklepat. Pigmentace ale moc hezká, i když mám pocit, že pro intenzivní odstín na oku je potřeba dát stínu trochu víc, jinak se tak nějak "ztratí v davu". Vrstvit se ale dá a skvěle se kombinuje. Ještě lépe pak drží. 



Sečteno podtrženo, za mě jsou v nabídce i fajn stíny. Až na ten růžový, se kterým byly potíže z počátku, jsem s nimi spokojená a vyhovují mi. Sahám po nich častěji než je zdrávo. Líbí se mi, že je mám tak pěkně nakombinované, že jiné barvy k líčení vesměs nepotřebuji a nepoužívám. Vytvořím s nimi výrazná líčení díky odstínu 18 nebo jenom lehce zvýrazním rozjasňujícím stínem a záhyb vezmu tím hnědým a je to. Prostě se mi s nimi pracuje dobře a mám je nevídaně ráda.

Stíny i paletku seženete v běžném sortimentu drogérií v Essence stojanech. Cena paletky v této velikosti je 44,90 Kč, očních stínů je dvacet, k tomu pět odstínů tvářenek, podklad na rty a 3 odstíny pudru na rty, rozjasňovač, bronzer a fixační pudr. Cena jednoho refilu je 44,90 Kč.





Live. Laugh. Celebrate!

Tuhle limitku budete moci zakoupit snad již brzy, objevit by se měla ke konci dubna a zůstane v drogériích do května. V podstatě se jedná o úplně stejný systém jako u freedom systému paletek z běžného sortimentu, které popisuji výše. Ale tentokrát si můžete pořídit zajímavější balení paletky i refilů. Kromě stínů si můžete vychutnat i refil fixačního pudru, rozjasňovače, tvářenek nebo třeba bázi či pudr na rty.




Paletka je i tentokrát umělohmotná, velikost refilů je úplně stejná, takže je super, že si do ní můžete vybrat buď produkty z limitky nebo i stíny ze stojanu :) Paletka je o mnoho zajímavější. Za prvé mám pocit, že je pevnější, ten plast se mi zdá trochu tvrdší a i víčko je díky zdobení robustnější. Za druhé již zmiňované víčko je krásně ozdobené přesýpacími korálky. Nejen, že to hezky vypadá, ale za druhé to dělá i skvělý, pro mě uklidňující, zvuk :D Kolikrát si jen tak sedím a přesýpám korálky sem a tam. Jednoduše se mi to líbí. Dostupná bude i tato paletka pro čtyři a osm refilů.




Já jsem obdržela refilů rovnou pět: tři oční stíny, pudr na rty a fixační pudr. Rozhodla jsem se zasadit dva oční stíny a zbylé dva kousky. O jeden stín si můžete zasoutěžit v soutěži o kosmetický váček zde. Všechny refily jsou krásně zabalené v gumové kapsičce a ozdobené flitry. Je to rozkošné a k oslavě patnáctých narozenin, které touto limitkou Essence slaví, se náramně hodí. Refily opět vyndáte, odejmete víčko a jednoduše zacvaknete do paletky. A můžete směle používat.


Mrkneme ještě na jednotlivé refily. Díky této paletce mám i další skvělý rozjasňující oční stín. Tak dlouho jsem ho hledala a našla jsem ho právě tady. Stín č. 03 Life is beautiful je sněhově bílý, perleťový. Velmi dobře pigmentovaný. Stín má něco mezi pudrovou a máslovou konzistencí. Pracuje se s ním velmi dobře, nepráší a chytá na oční víčko jedna báseň. Intenzivní odstín máte raz dva. A navíc skvěle drží. Využitelný je nejen jako oční stín, ale i v malém množství jako rozjasňovač a to ať už pod obočí nebo na tváře. Moc, moc, moc fajn barvička!




Neméně lepší je i fialkový stín č. 06 Celebrate Good Times. Podobný jsem doma dosud neměla a je to vážně chyba, protože je to něco překrásného. Je to šeříkově fialkový se stříbrným shimmerem. Velmi ráda ho nosím v kombinaci buď přímo s bílým nebo hnědým, které jsou o pár řádků výše. Stín je opět krásně pigmentovaný a máslovější konzistence. Nepráší a pracovat s ním jde jedna báseň. Výsledkem je intenzivní barva, která vydrží od rána do večera (zrovna včera opět vyzkoušeno), která drží v původním stavu bez slévání či ztráty intenzity.





Fixační pudr se neztratí nikdy a díky tomuhle refilu mi alespoň ubývá potřeba tahat s sebou na cestách v taštičce velké balení. Na denní použití to ale není. Nejen, že díky menšímu množství byste ho měli za chviličku pryč, ale také kvůli menší ploše se nanáší trochu déle než je potřeba v ranním spěchu a blbě se do té malé plochy hrabe velkým pudrovým štětcem. Pudr je velmi jemně namletý a poměrně dost slisovaný, takže je třeba do něho hrábnout trochu víc. Bílé barvy se nebojte, je transparentní a na pleti ho neuvidíte. Efekt ale viditelný je i pouhým okem. Pleť je zmatněná, make-up zafixovaný na pěknou chvíli a na dotek je pleť přenádherně jemná. Že mám fixační pudry ráda víte, takže se tu asi nemusím nad jejich efektem rozplývat. Tenhle mi v podstatě přijde kvalitativně stejný jako jeho sypký kolega v plném balení (recenze tady), jen jak jsem říkala, je tohle trošičku méně praktické balení.



Produkt, který úplně nechápu, je pudr na rty. Možná jsem pozadu, ale dosud jsem nic podobného neviděla. Nechala jsem si ho, že zase vyzkouším něco nového, ale jsem zjistila, že to není jen tak a je k němu potřeba i krémová báze, kterou v této limitce naleznete také a funguje to asi tak nějak až s ní. Já jsem to teda zkoušela bez ní, takže to asi neberte až tak doslova, ale zkoušela jsem to několika možnými způsoby a ani tak jsem tenhle produkt prostě nepochopila a nevěřím tomu, že by s bází byl najednou supr čupr. Ale přemýšlím, že až se bude prodávat, tak ji koupím a prubnu to. Odstín by to byl pěkný, taková krásně malinová růžová, kdyby to na rtech vypadalo aspoň trochu jako v obale, tak je to super. Potíž číslo jedna, samostatně se to na rty použít nedá. Je to málo pigmentované a na rtech to není vidět a to i kdybych to na rty namatlala celé. Navíc je to samozřejmě pudr, takže je to suché a rtům to nedá žádnou péči, naopak je to ještě přesuší. Tak nic, zkusila jsem to jinak a nanesla pod to balzám na rty s nadějí, že přeci jenom je to trochu lepkavější a mokřejší a pudr by se na to mohl lépe přichytit a mohlo by tak být dosaženo větší intenzity. Jak můžete vidět, tak tento pokus taky nevyšel. Ač je vidět pudr o něco více, pořád je jeho spotřeba nepřiměřená, musíte se s ním dlouho patlat a ještě to na rtech nevytváří souvislou barvu. Musíte mít naprosto, ale naprosto dokonalé rty bez suché kůže, bez velkých vrásek, do kterých barva zaleze a tak.. To asi není úplně dost dobře možné. Zas díky balzámu jsem neměla suché rty, ale to je asi tak všechno. Do třetice jsem to zkusila natvrdo rovnou s lepivým leskem na rty, tam už by to jako chytnout mohlo, ne? Chytlo to o něco lépe, to ano, ale stejně se to nenanášelo zrovna snadno a hezky to také nevypadalo. Dělalo to šmouhy, hrudky a tak dál. Za mě tohle prostě ne, bez té báze po tom určitě nesahejte, protože jinak vám to bude doma jenom překážet. A troufnu si odhadovat, že to bude možná dost dobře i s tou bází.



Bez ničeho:


S balzámem:


S leskem:


Sečteno podtrženo, limitka je to pěkná, co se týče designu paletky samotné. Refily stínů jsou zajímavé a za sebe můžu doporučit. Fixační pudr v paletce doporučuji spíše na cestování, pudr na rty tam klidně nechte. Limitka bude dostupná koncem dubna, cena paletky samotné je 44,90, pro osm stínů 59,90 Kč. Refily samotné jsou po 49,90 Kč.

Paletky jako takové jsou vážně skvělým nápadem a jsem ráda, že něco podobného už můžeme potkávat v drogériích. Stíny jsou obecně až na výjimky povedené a pro mě na běžné nošení naprosto dostačující svojí kvalitou. Seženete určitě i kvalitnější kousky, ale na drogérii a vzhledem k ceně a dostupnosti jsou za mě prostě super.

Máte někdo se stíny zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Essence

21 komentářů:

  1. Líbí se mi právě že se takovýto systém freedom je konečně i v drogeriích, jenom by ty stíny mohly být lepší. Mě se moc líbí tvé první líčení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to fajn, protože aspoň si to člověk sestaví dle potřeby a nebudou mu v paletce překážet stíny, co nevyužije :)

      Vymazat
  2. Stíny vypadají opravdu hezky, ikdyž je pravda, že já používám hlavně ty matnější a v zemitých odstínech. A je fajn, že je pár kvalitních kousků i v drogeriích. Už bylo na čase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že budou v nabídce i nějaké ty matné :) Ale ty nevím, jak na tom budou kvalitou.. jestli budou tak pudrové jako ten vínový, tak je potřeba počítat s větším prášením.. :-/

      Vymazat
    2. To je právě škoda. Dřív jsem stíny nenosila vůbec, ale zjistila jsem, že zemité tóny (hnědá, šedá) mi k obličeji docela jdou. Akorát ty matné většinou hodně práší a pak to ničí make-up.

      Vymazat
    3. Jo taky to prášení moc nemusím :-/ Ale většinou když to práší, tak to pak přejedu ještě houbičkou s korektorem nebo jen pudrem a je to ok :) Hodně holek si kvůli tomu nejdřív líčí oči a pak až obličej, ale to já teda neumím :D

      Vymazat
  3. Napjatě vyčkávám tu limitku:-) A jinak se mi tenhle nápad strašně líbí, že si každý může sestavit paletku podle svého gusta, jak jednotlivými produkty, tak barvami, takže tam bude mít jen to, co doopravdy využije:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to se mi taky hodně líbí, pak aspoň nepřijde několik stínů nazmar.. to mě občas u paletek štve, sice třeba deset krásných stínů, ale ne všechny se hodí a člověk je využije že.. :) takhle když se spotřebuje, tak se jen vyloupne a šup, hodí se tam nový :)

      Vymazat
  4. Mě teda paletka moc nezaujala a zatím mě nechává chladnou :D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně se to líbí, je to zase něco jiného :)

      Vymazat
  5. Líbí se mi ta paletka s korálky, asi si ji pořídím a pak ji naplním něčím jiným, viděla jsem, že do toho pasují stíny ze Sephory, tak třeba těmi :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt až tak? Tak to je super, že tam sedí i jiné značky! :)

      Vymazat
  6. Já mám z týhle "mustheví" paletky zatím rozporuplnej pocit. Refill systém sám o sobě mne fakt moc potěšil,konečně se něco takového dá sehnat i v normální drogerii. Bohužel ale na očích nic moc, spíš teda to nic. Jak jsem byla totálně nadšená, tak mne stíny docela zklamaly - na očích nasucho efekt žádný,navlhko jakž takž ale kdo by měl náladu to dělat pokaždé...já ne. Zatím jsem jim nedokázala odpustit a zkusit jim dát další šanci... Tak docela koukám, jak Tobě krásně chytaj a tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě zůstala celkem překvapená, že mi krásně drží po celý den a moc dobře se mi s nimi pracuje.. :) A máš stejné barvy? Ono to také může být odstín od odstínu.. viděla jsem tam i různé třpytkaté, ty asi nebudou nic moc :D

      Vymazat
  7. Teda, ta pigmentace na ruce vypadá skvěle. Škoda, že stíny zas až tak často nepoužívám a zakázala jsem si rozšiřovat sbírku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už bych si to měla zakázat taky :D Pigmentace je fajn, pro mě na ruce i na oku.. :)

      Vymazat
  8. Za mě mají paletky rozhodně palec nahoru :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo je má rád :)

      Vymazat
  9. Tahle paletka je opravdu skvělá! Ale hodně mě deptá že práší.. Na Essence poměry je to fajn paletka. Ráda po ní sahám. S tou růžovou se mi stalo to samé a teď jsem s ním velmi spokojená. Skvělý článek ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to prášení nic moc, ale po oklepání štětce je to znatelně lepší a rozhodně se použít dá :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)