neděle 12. března 2017

Tužky na oči - Dermacol

Krásný nedělní den vám přeji!

Protože se mi to tu kupí úplně závratnou rychlostí, musíme zase trochu poodhrnout oponu a omrknout nějaké další kousky. Chci vám ukázat spoustu tužek na oči od Dermacolu, které jsem v posledních týdnech používala, střídala a různě kombinovala a dneska si to shrneme..




Tužky na oči Matic Eyeliner 16 H 

Začnu tím nejlepším, čímž jsou pro mne šestnáctihodinové tužky na oči. Zrovna nedávno jsem přemýšlela nad tím, že musím konečně sehnat nějakou černou tužku na oči, která by opravdu vydržela. Jo, dosud jsem ji nenašla. Snad žádná tužka, kterou jsem doteď měla, mi nevydržela na waterline déle než půl hodiny a žádná nezůstala na mých mastných víčkách po celý den nerozmazaná. Ale pak přišla tahle várka novinek a já ji naprosto bez bolesti našla. Ano, mluvím o téhle automatické tužce. Automatická tužka = vysunovací, což mám celkem ráda, alespoň odpadá starost s ořezáváním. Zase na druhou stranu se jen těžce dopracujete špičky. Tužky jsou krásně měkké, poddajné. Není třeba na ně vůbec tlačit, abyste jimi nakreslily hezkou intenzivní černou linku. Používám ji bez potíží i na waterline, kde mi málokterá tužka nevadí. A dokonce ji používám i na horní waterline, kam mi téměř žádná tužka nemůže, protože na to jsem fakt cíťa. Největší pecka je ale jejich výdrž, protože ta je úplně luxusní. Nebudu tvrdit, že vydrží těch slibovaných šestnáct hodin, ale oproti jiným tužkám vydrží podstatně déle. Dosud byl u mne rekord asi tak dvě hodiny, s tímhle kouskem zvládne bez potíží na waterline i těch šest až osm hodin, na suchých místech poté sedí bez hnutí po celý den. Ať je zkouším otírat či třeba namáčet, ty tužky drží. Za 129 Kč jsou to parádní kousky a hledáte-li tužku v některé ze základních barev (černá, bílá, hnědá, modrá), tak je určitě omrkněte. Najdete je buď zde nebo v drogérii.








Oční stíny a linky 2v1

Tyhle tužky nemůžu zhodnotit hromadně, protože co odstín, to jiná kvalita. K testování mi došly tři - metalická světle modrá, krásná sytá zelená a světlá krémová. Za sebe můžu velmi pochválit odstín č. 3 a 6, které jsou na oku prďácké. Zejména perleťově modrou jsem si oblíbila, což jste si mohli všimnout, protože jsem ji měla na víčku hned několikrát a to i ve videích. Mám pocit, že k barvě mých očí sedí nejvíce. Na druhou stranu musím pohanit odstín č. 1, se kterým se pracuje podstatně hůře a ve výsledku nevypadá tak hezky, jak bych chtěla. Zatímco č. 1 je bez perletě a jedná se konzistenčně o takovou divnou hmotu něco mezi voskovkou a krémovou tužkou, zbylé dvě jsou příjemně krémové, poddajné, dobře pigmentované a snadno kreslící. Velmi dobře se na oči přichytnou a tam drží. Díky tomu se s nimi trochu hůře pracuje, co se týče různého blendění a ztrácení, chce to tedy buď notnou dávku trpělivosti a nebo se na to rovnou vykašlat. Na druhou stranu, kam je nanesete, tam je po x hodinách najdete. Stíny nemizí, jsou stále stejně intenzivní, nezalézají do vrásek a jsou voděodolné, nejdou vůbec snadno sundat :) Tyhle vlastnosti platí i pro odstín 1, ovšem ten nevypadá tak hezky přirozeně. Nedělá souvislou vrstvu, ale tak různě se na oku krabatí a loupe, je potřeba ho nanést opravdu v jedné vrstvě, jinak to není vůbec hezké.. Je za mě rozhodně nejslabší. Za to zbylé dva jsou jasní favorité na letošní léto a hrátky ve vodě! :) Seženete za 149 Kč v osmi odstínech, buď tady nebo v drogérkách.









Tužky na oči 12H True Colour

A aby všechno nebylo dokonalé, dáme si na závěr jeden hejtovací. Ne, zas až tak ne. Ale oproti automatickým tužkám se tyhle kajalové moc nepovedly. Plus je určitě za širší nabídku barev, kdy kromě klasické černé, hnědé a šedé najdete i tyrkysovou, zelenou či fialovou. Tužky jsou klasicky dřevěné, ořezávací. Pigmentace tužek není špatná, ale je třeba přitlačit více než u těch automatických, obzvlášť, máte-li mastnější víčka. Zjistila jsem, že s těmi si totiž tolik nerozumí. Na nich se přichytává hůř než byste chtěli a jako bonus se na nich rozpíjí, proto doporučuji použít buď bázi nebo pudrový stín. Zklamání přichází především i co se týče výdrže, ta není ani zdaleka tak perfektní jako u tužek výše. Tyhle totiž mají tendenci ztrácet na intenzitě a rozmazávat se. Pokud jej nanesu na horní víčko místo klasické linky, tak je linka po pár hodinách rozmazaná a o hezké jednolité barvě se nedá ani mluvit. Na waterline je to potom naprosto nepoužitelný kousek, protože na ní nevydrží ani hodinu. Za mě tedy bohužel tyhle tužky ne, raději doporučuji připlatit si těch třicet kaček za automatickou, která je úplně jiná liga. Seženete za 99 Kč v osmi odstínech, opět buď tu nebo v drogériích.





Po jednom přejetí:



Sečteno podtrženo, rozhodně doporučuji vyzkoušet automatické tužky, které drží jako drak. Pokud sháníte nějaké opravdu skvěle držící stíny, třeba na léto a vodní radovánky, tak i tady pro vás mám vhodnou variantu a to stíny s tužkou 2v1, jsou vážně fajn a pokud narazíte na sedící odstín jako já, věřím, že budete spokojeni. Na druhou stranu doporučuji vyhnout se dřevěným tužkám a raději zainvestovat o pár kaček navíc do automatických, které jsou mnohonásobně lepší..

A co vy a tyhle novinky? Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Dermacol

12 komentářů:

  1. Tak ta bílá tužka mě zaujala, pokud drží na waterline, tak po ní mrknu, protože tam mi nevydrží snad žádná, nebo nekreslí :D Stíny v tužce mám hnědé a výdrž je úžasná.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám právě s tužkama úplně stejně.. nikdy nic nevydrželo déle než hoďku.. tohle tam je opravdu dlouuuuho :)

      Vymazat
  2. Tak ty automatické tužky vyzkouším, protože mám taky mastná oční víčka a nic mi na nic dlouho nevydrží. Ta modrá ti vážně sluší. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, kočko! :) Ty automatické jsou vážně fajn, je měkká, ale zároveň ne natolik aby se roztékala.. Používám třeba k linkám na doplnění a vnitřní linku a funguje skvěle! :)

      Vymazat
  3. Skodulka, vyskusat mozes ciernu Master precise od Maybelline na waterline :) a ten nude odtien si neskusala najskor nahriat prstom a potom naniest na viecko? Mne takto nechcela kreslit Jordana jumbo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černou už jsem právě našla, ale děkuji za tip, až bude zase třeba, omrknu to :) Se stínem jsem zkoušela všechno možné včetně nanášení prstem, ale nic moc.. má to takovou zvláštní mazlavou konzistenci, že to s tím moc nejde :)

      Vymazat
  4. Zkušenost zatím nemám, ale rozhodně mně nenechávají chladnou ty automatické tužky, po těch se podívám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej a bacha při zkoušení testerů, nejde to dolů :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)