čtvrtek 30. března 2017

Selfie a 16H Lip Colour - Dermacol

Krásný den vám přeji, moji drazí!

Jakože už skoro půl roku používám Selfie make-up, který během loňského podzimu rozdmýchal stojací vody a rozdělil kosmetický svět na dvě party.. a já vám o něm dosud neřekla svůj názor! :D Takže je na čase, když už ho používám tak dlouho, vám o něm povyprávět. A rtěnky taky nedávno opět obletěly svět, rovnou vám tedy při té příležitosti představím i tři nové odstíny rtěnek 16H Lip Colour od Dermacolu, které se v drogérkách objevily.. Berete? Jestli jo, tak čtěte dál.


Make-up Selfie

Oficiální popis: Selfie make-up 2v1 podkladová báze a make-up pro extra rychlé nalíčení. V jediném výrobku jsou propojeny hned dvě hlavní složky. První složka obsahuje podkladovou bázi, která vyhlazuje a minimalizuje jemné linky, vyplňuje póry a zlepšuje vzhled a odolnost make-upu. Druhou složkou je make-up pro barevné sjednocení a přirozené zmatnění pleti. Vaše pleť bude v jednom kroku dokonale vyhlazená a zmatněná.



Když mi zrušili můj oblíbený Hydratační lanýžový make-up, byla jsem bez sebe vzteky. Zároveň jsem ale doufala, že ho třeba nahradí nějaký obdobný kousek s podobnými a třeba ještě lepšími vlastnostmi (jestli to jde).. Přišel ale růžový Wake & Makeup, který tedy rozhodně kvalitativně lanýžáka nenahradil a nyní přišel Selfie.. Řekla bych, že je určen spíše pro mladší ročníky. Soudím dle názvu, obalu i vlastností. Když už mluvím o tom obalu, tak je to jednoduchá, vcelku roztomilá tuba. No, svým způsobem dosti nepraktická, vzhledem k tomu, že snad od půlky se make-up díky konzistenci hůře doluje. Je podstatně tužší kvůli tomu, že obsahuje také bázi. Takovou tu bílou, našlehanou a silikonovou. Pokud znáte Matt Control bázi pod make-up, tak bych řekla, že tohle je ona :) Ale jako proč ne, make-up díky tomu skutečně zmatňuje a vyhlazuje. Co mi ale vadí je, že nedokáže snadno přilnout a jeho aplikace je dost peklo. Nejde nanést štětcem ani houbičkou, protože při tom dělá fakt dost nevzhledné mapy a nezapracovává se, jak bych ráda. Proto je u tohoto kousku nejlepší používat staré dobré prstíky. I tak ale musíte lehce vklepávat a chvíli zapracovávat, abyste dosáhly vytouženého výsledku. A ani tak to pro mě není úplně vytoužený výsledek, make-up zalézá do vrásek a pórů. Ač je lehoučký, mám zároveň pocit, že je na pleti tak trochu zatěžující, jestli se to tak dá nazvat. Zdá se mi, že ucpává póry a pleť dostatečně nedýchá. Možná i proto se mi teď objevilo daleko více černých teček. Jo a nezapomene zvýraznit každou nedokonalost, kterou najde. Třeba i suchá místa, která vlastně ani obyčejně vidět nejsou. Krytí samotné bych nazvala asi jako střední. Blbé je, že se nedá moc vrstvit, protože pak si zase rozmatláváte vrstvu pod tím.. No, nevím. Jako je fakt, že nezaměřím-li se na make-up z pár cenťáků a koukám-li na něho z dálky, tak nevypadá špatně. Obličej vypadá uhlazeně, je zmatněný a tak, ale to je asi všechno. Když to sleduji trochu více, tak je to dost hnus. Výdrž není kdovíjak dlouhá, na pleti sedí pár hodin než se začne stahovat a cestovat a postupně mizet. O tom, že se otírá ani nemluvím. Ještě se zaměřím na odstín. Nechala jsem si nečekaně ten nejsvětlejší - 01 a jako jsem s barvičkou spokojená. Není to úplně barva pro alabastrovou pleť, ale já se s ním kamarádím a odstínově mi sedí.

Ve výsledku vlastně nevím, co si myslet. Fakt nic moc, i když ho tak nějak používám a snažím se ho v kombinaci s dalšími pomocníky změnit na nositelný. Znovu ho ale doma určitě nechci. Zajímalo by mě, na jakou pleť je určený? Primárně má být asi pro mastnou. Na té však cestuje a ucpává póry. Na suché by pro změnu zviditelnil veškerou nedokonalost a vysušoval snad ještě víc.. No nevím. Tenhle počin se dle mého úplně nepovedl.. 





16H Lip Colour

Tyhle rtěnky zná asi každý, takže mám pocit, že je není třeba dlouze představovat. Všichni víme, že jsou to celkem držáci. Mají dohromady, tuším, deset odstínů. Jsou oboustranné, na jedné straně najdete lesk, na druhé přímo barvu. Použití asi popisovat nemusím - nanesete barvu, chviličku počkáte než zaschne a poté můžete (a nebo nemusíte) aplikovat lesk. Barvy jsou různorodé, od růžových, přes nude či červené. Hned na úvod ale říkám, že každý odstín se chová trochu jinak. Všechny používám a testuji bez lesku, který na nich nepotřebuji. Za prvé mám raději matný efekt, za druhé mám dojem, že s ním jsou rtěnky výdrží podstatně slabší.







Odstín č. 10 je výrazná růžovo-červená. Odstínově moc pěkná, kvalitou ucházející. Rtěnka je velmi dobře pigmentovaná, pro intenzivní odstín jsou ideální dvě vrstvy. Schne poměrně rychle, ale zaznamenala jsem u ní mírné lepení. Není nijak otravující, ale prostě je tam. Co mi na tomto odstínu vadí podstatně více, je fakt, že i v těch pouhých dvou vrstvách vytvoří poměrně silnou krustu, která po cca třech hodinách začne praskat a postupně se od středu rtů oloupává. Vzhledem k tomu, že je to výrazná barva, tak nevypadá moc dobře, když je od středu rtů oloupaná a po okrajích stále výrazná. Je třeba ji proto zkusit doplnit. Jenže to nejde úplně jednoduše, protože tím akorát přidáváte vrstvy a vypadá to nevzhledně.. ten nerovnoměrný povrch není nic moc a k tomu se to zase loupe a tak pořád dokola.. Takový začarovaný kruh. Proto s ní člověk musí nakládat opravdu velmi lehce a opatrně.


Pak je tu odstín č. 11, který vypadá v obale jako krásná světlá růžovo-fialová. Což se mi líbilo. Ovšem do té doby než jsem barvu otevřela a poprvé vyzkoušela. Místo krásné intenzivní barvy se dostavila strašná spousta třpytek a výrazná perleť a skoro žádný pigment. Wuaaa, tohle už se snad nenosí. Sice mají přijít zpátky do kurzu lesklé rty, ale perleť to, doufejme, nebude. No ale dobře, zkusila jsem to. A nepůjde to. Kromě toho, že začne tahle barva zalézat do vrásek, což je jediné místo, kde se dokáže udržet dlouhé hodiny, umí taky nechutně lepit. Ve dvou vrstvách máte co dělat, abyste rty od sebe oddělili. Výdrž téhle je také o poznání bídnější než u jiných a mám z ní rozhodně nejsušší rty. Takže ne, tenhle odstín vážně není nic, co byste doma museli mít.


Za to odstín č. 12 vám můžu doporučit všemi deseti. To je jeden z nejkrásnějších nude odstínů, jaké znám. Popsala bych ho jako nude s nádechem do hněda s lehkým oranžovým tónem, který vypadá na rtech velmi dobře. Skvělou intenzitu barvy zaznamenáte už po jednom přetření, dvě vrstvy ji poté jenom doladí. Tím ale její skvělé vlastnosti nekončí. Kromě toho také tenhle odstín o poznání méně lepí, resp. nezaznamenávám lepení skoro vůbec. Naopak se mi zdá na rtech příjemná a nezatěžující, oproti jiným odstínům. Zatímco další barvy mají také tendence tvořit tvrdou nepříjemnou vrstvu, která se poté loupe, tahle to nedělá. A pekelně dobře drží. Nejlíp ze všech, které doma mám (a že jich mám tuším pět nebo šest). Tuhle si tedy nenechte ujít. Za mě se zařadila mezi nejoblíbenější rtěnky, které mohu s klidem použít kdykoliv, včetně náročného dne a dlouhé směny v práci, protože u této mám jistotu, že tam vydrží.


No, takže, shrneme-li si to, tak make-up není žádná sláva, jak se o něm z počátku mluvilo a ne, ani tenhle nenahradí mého již nedostupného oblíbence. Seženete ho v drogérii nebo tady za 199 Kč / 25 ml. U rtěnek se to nedá posoudit plošně, protože mám vážně pocit, že co odstín, to jiná kvalita. Určitě vás nebude trápit, když minete v drogérii odstín č. 11, protože ten jako fakt ne. Za to odstín č. 12 minout nesmíte, ten je vážně super! :) Desítka je potom pro mne srovnatelná s dalšími odstíny, které jsem dříve zkoušela (01 - recenze, 02 - recenze), pár hodin vydrží, ale poté začne dělat pořádnou neplechu. Rtěnky seženete buď v drogériích (DM aktuálně za 149 Kč) nebo zde za 229 Kč.

Co vy a tyhle kousky? Zkoušeli jste make-up Selfie? Zaujaly vás nové odstíny rtěnek?

*PR produkty zaslané zastoupením Dermacol

25 komentářů:

  1. Šílený selfie make-up ani odstín tekuté rtěnky č.11 jsem fakt nepochopila, ty rtěnky jsou super fungující produkt, tak proč neudělají nějaké krásné neobvyklé odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No chtělo by to ještě nějaký tmavší, třeba do fialova nebo tak.. :) Make-up taky nechápu, i když znám lidi, kterým sedí.. což taky nechápu, za mě hrůza :D

      Vymazat
  2. Mám tři odstíny těch DERMACOL rtěnek a opravdu se každý z nich chová trošičku jinak.
    Achjo, já pořád čekám na nějaký fialový nebo hnědý odstín, prostě na nějakou větší divočinu, snad je to v DERMACOLU napadne! :D

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Péťo, nějaký fialkový nebo tmavší vínový či něco podobného by bylo fajn.. třeba se dočkáme na podzim :D

      Vymazat
  3. Me ty rtenky bohuzel od stredu rtu mizi a vypada to hrozne, ale jeste jsem spise ve fazi testovani, uvidim, az je budu pouzivat pravidelneji. Selfie make-up mam zatim v zasobe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, mně některé odstíny mizí taky, respektive se drolí, píšu to u toho odstínu 10 (a dělají mi to i ty starší 1 a 2).. Právě jediný u kterého se s tím nesetkávám v takové míře je ta 12 a proto ji miluji :)

      Vymazat
  4. Mám rtěnku č. 12 a hodně záleží na tom, jak se nanese. Když jen ve slabší vrstvě, během několika hodin se ztrácí. Jednou jsem si ji vzala do práce a pak se nestačila divit. No ale když jsem ji testovala nedávno, už vydržela víc, hodně záleží na té aplikaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já nanáším v jedné, maximálně dvou slabších vrstvách a drží velmi dobře. Hlavně se oproti jiným nedrolí, takže ten úbytek není tak viditelný :D

      Vymazat
  5. Na makeup slyším samou chválu od kámošky. Rtěnku mám v odstínu 04 a je to nádherná barvička i dlouho vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  6. Selfie make-up jsem kupovala hned v době kdy přišel na trh, protože to co sliboval bylo opravdu lákavé..no, jenže skutek utek. Párkrát jsem vyzkoušela a šel o dům dál:-) A nové odstíny rtěnek se mi líbí, už jen proto, že z těch původních jsem si nevybrala žádný, který by mně chytil za srdce. Ze všech nejvíc se mi líbí odstín 10, ale asi spíš dám na Tvoji radu a zkusím odstín 12:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě je ta dvanáctka nejpříjemnější ze všech :) Jako upřímně přiznávám, že ty dvě, které už jsem doma měla, moc často nevytahuji.. ne že by se mi nelíbily odstíny, ale nemám ráda, jak se drolí.. to tahle prostě nedělá, takže proto se jí nebojím ani v těch nejnáročnějších dnech :)

      Vymazat
  7. Klárko, selfie makeup mi dala kamarádka, protože byl na ni odstín 1 hodně světlej. Tak jsem si ho vzala, no a když byla v DM tak akce 5x více bodů, tak jsem si ho koupila už i do zásoby, jak jsem z něj nadšená. Já mám teda pleť suchou. Hodně se mi líbí, že je fakt světlej, takže i na mě, velké bleduli, paráda. Na pleti mi necestuje a vydrží hezkej celej den. Akorát mi zvýrazní vrásky u rtů, které mi zvýrazňuje každý makeup :). A 16 h lip color mám v odstínu 04 a odstín je krásnej, šťavnatej, líbí se mi, jakou parádu na rtech udělá. Jinak pití, polibky zvládá :D ale po jídle musím doplnit na vnitřní straně rtů. I tak bych si ale ráda koupila další odstín - 03 a 08

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak že by nakonec byl místo na mastnou na suchou..? :D U mě fakt dělá neplechu, ale nejvíc mě vytáčí ta aplikace, kdy to pořádně nejde zapracovat.. :-/ :D Se rtěnkou jsem teď viděla fotku a strašně ti sluší! :) A právě na té vnitřní straně rtů mi většina těch rtěnek taky mizí.. a díky tomu, jak vrásčité rty mám, tak je to kolikrát fakt docela vopruz :-/

      Vymazat
  8. Za mě taky odstín 12 je nejhezčá z té řady :)

    OdpovědětVymazat
  9. Prosím tě, co to znamená "zrušili MI lanýžový makeup"? Ty máš na něj patent? Vítej ve svobodný zemi, kde si podnikatel může měnit sortiment jak chce. Ó pardón, může TI měnit sortiment jak chce.

    OdpovědětVymazat
  10. Selfie make-up mi také moc nevyhovoval, shodneme se :) a rtěnky od Dermacolu jsem měla, ale poslala jsem je dál, měla jsem odstíny co mi moc neslušely. Ale líbí se mi odstín 12 co ukazuješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já těch odstínů rtěnek mám doma několik a jako jo, sem tam je vytáhnu, ale prostě si z nich nesedám na zadek.. Ovšem ta dvanáctka, ta je vážně boží! ♥

      Vymazat
  11. Zkoušela jsem v DMku tu klasickou červenou rtěnku, zda opravdu vydrží alespoň těch 10 hodin. Barva úžasná a výdrž? DO KO NA LÁ! Musím se pro ní vrátit a ještě k ní přihodím tu 12! ♥
    Krásný článek! :) ♥
    ................................................................................................................................................................................
    Znám tě už moc dlouho a jsi mi hrozně milá a sympatická a hodňoučká (až je mi úplně blbý psát ti tohle, jak jsi miloučká! :D ) ! ♥ Mám tě moc ráda!!! ♥♥♥
    Mám také blog a je to něco, co miluju, a tak by mě nehorázně potěšilo, kdyby ses na můj blog podívala! Moc by mě zajímal tvůj názor!
    Uděláš mi tím největší radost na světě!
    Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Výdrž těchto rtěnek je ve většině případů vážně dobrá, ale ta 12 je stejně nejlepší :D ;)

      Vymazat
  12. Makeup také nemám ráda, ale ty rtěnky jo, každopádně je fakt, že občas mi neplechu také dělají, musím si udělat peeling, pak vydrží fakt od rána do večera. Ale záleží i na rtech no, to je jasný..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling já používám, ale prostě mám tak vrásčité rty, že většina těch odstínů dělá tu krustu, která se postupně rozpadá a drolí.. :-/ Naštěstí ta boží 12 to nedělá :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)