čtvrtek 16. března 2017

Čím si aktuálně čistím pleť? Nivea, Avon, Yves Rocher

Krásný čtvrteční den vám přeji!

Zase jsem trochu v časové tísni, co se týče některých recenzí.. Pomalu, ale jistě, tu spotřebovávám všechno možné a recenze tu dosud nebyly! Takže šup šup, dnes vám najednou představím všechny produkty své současné čistící rutiny v péči o pleť.




Kdo mě zná a sleduje déle, tak přesně ví, jaká je má rutina (a kdo nezná, tak brzy důkladněji pozná, plánuji totiž na toto téma video) a jaké typy produktů používám, takže vás určitě nepřekvapí, že vám tu ukážu jeden čistící gel, peeling a micelární vodu. V rychlosti jen nastíním, jak to každý večer u mne doma vypadá: Odlíčím oči dvoufázovým odličovačem, následně zbytek obličeje stáhnu micelární vodou a čištění končím ve sprše použitím buď gelu nebo peelingu, který využívám cca 2x týdně. A teď se pojďme zaměřit na jednotlivé kousky, které mi dělaly společnost poslední týdny.

Zklidňující pečující micelární voda Nivea

Oficiální popis: Je bez parfému a šetrně odstraňuje make-up, hloubkově čistí a hydratuje. Pomáhá redukovat začervenání, napjatou pleť a vysušování.



O téhle micelárce se všude možně hodně mluví a kolikrát ne zrovna pěkně, takže jsem byla hodně zvědavá, jaká že vlastně bude. Čekala jsem opravdu nějakou hroznou trágu, pomalu nepoužitelnou.. Ale ono se vůbec nic takového nekonalo. Použila jsem ji jednou a nic. Podruhé a nic.. po padesátéprvé a nic. Tedy myslím nic špatného. Micelárka je vskutku neparfémovaná, necítím ani ťuk. Dávkování je v přiměřeném množství. Na pleti mi micelárka ničím nevadí, je příjemná, rychle a snadno pleť vyčistí a make-up odlíčí a nezachytila jsem ani sebemenší náznak nepříjemného lepení. Nevysušuje. Nedráždí pleť ani oči, jen bych řekla, že samostatně na odlíčení očí to není úplně ideál, jelikož spíše make-up rozšmrdlá než-li efektivně stáhne. Pro mě je to ale téměř nepodstatný fakt, jelikož běžně ji na odličování očí nepoužívám. Za mě tedy velká spokojenost, velmi mile mne překvapila a do budoucna se jí určitě bránit nebudu. Snad jen jedno mínus má a tím je větší úbytek. Celkem mě překvapilo, že jsme spolu sotva měsíc a já jsem v poslední čtvrtině lahvičky. Sakriš, to je škoda.. Seženete běžně v drogérii, cena za 200 ml balení je cca 99 Kč, sehnat se dá i ve větším 500 ml balení.




Čistící gel Nutra Effects Avon

Oficiální popis: Osvěžující čistící gel pro všechny typy pleti čistí póry do hloubky a odstraňuje nečistoty pleti. Vhodný i pro citlivou pleť. Naneste do dlaní a přidejte vodu, aby se vytvořila pěna. Poté vmasírujte do pleti a opláchněte.



A poté přichází na řadu sprcha a v ní na mě čekává každý večer tenhle gel. Klasická jednoduchá tuba, obsahující čirý gel, v ideální konzistenci na to, aby stékal k víčku a vy si ho tak mohli užít do poslední špetky. Parfemace je mi příjemná, jedná se o velmi svěží až lehce květinovou vůni. Možná bych sice řekla, že je trošičku chemičtější, ale ne špatná. Na pleťový produkt ale celkem intenzivní. Gel se na pleti rychle rozpění, poté se jednoduše opláchne a výsledkem je vyčištěná pleť. Jediné s čím mi kdovíjak nepomáhá jsou černé tečky, kterých mám poslední dobou požehnaně, ale úplně jsem to ani nečekala. Make-upu je však obličej zbavený a já už se tak nemusím o další čištění pleti starat, zůstává dokonale čistý. Ale musím přiznat, že z počátku jsem cítila i nepříjemné pnutí v obličeji, které cca po dvou týdnech trochu ustalo, ale částečně zůstávalo až do samého konce. Spíš jsem pak měla pocit, že mám obličej až vyleštěný a měla jsem potřebu obličej alespoň osvěžit pleťovou vodou. Vysušený či jinak podrážděný jsem ho neměla, takže jsem ho s klidem dopoužívala. Jako jo, nemůžu říci, že by byl špatný a asi bych snesla i další balení, ale zase to není nic, u čeho bych si řekla, že to fakt musím mít znovu.. Seženete 150 ml aktuálně za  79,90 Kč.




Hydratační pleťový peeling Hydra Végetal Yves Rocher

Oficiální popis: Svěží gel s bambusovými mikročásticemi okamžitě osvěžuje pokožku. Obsahuje výtažky z rostlinné mízy pro svoji regenerační schopnost. Pokožka je jemně vyčištěná, zbavená nečistot a odumřelých buněk a získává svůj přirozený jas. Bez parabenů, minerálních olejů a barviv. Aplikujte 2x týdně.



Dvakrát do týdne pak přichází chvíle tohoto hydratačního peelingu. Řadu Hydra Végetal už mám trochu prozkoušenou z minulosti, takže jsem věděla, že je tohle sázka na jistotu. Příjemná, lehká, svěží až "vodová" vůně, která snad nikoho neurazí. Peeling obsahuje ideální množství středně hrubých zrníček, aby pleť dokonale vyčistil, ale zároveň ji nepodráždil. Po peelinzích má moje citlivější pleť sklony k zarudnutí, pnutí či vysoušení, ale v tomhle případě se vůbec nic podobného neděje. To mě hrozně baví. Pleť je krásně svěží, jemná a vůbec bych nepoznala, že jsem před minutou drhla obličej. Řekla bych, že je mi i příjemnější než čistící gel výše. Pro mě určitě jeden z nejzajímavějších peelingů, jaký jsem měla a plánuji se k němu v budoucnu vrátit. Seženete ho buď v obchodech YR nebo na e-shopu, cena je 169 Kč za 75 ml.




Sečteno podtrženo, v poslední době se mi tahle rutina s těmito kousky moc osvědčila. Nemám ani s jedním z nich žádný zásadní problém, ba naopak jsem s nimi velice spokojená. Minimálně peeling se mi doma časem určitě objeví, o tom nepochybuji. Micelárka byla asi největším překvapením, že bude takhle fajn jsem nečekala. Gel je ucházející, ale asi to není nic, co bych doma potřebovala mít znovu, jelikož stejně jako on funguje asi 80% gelů, které jsem kdy doma měla..

A čím si čistíte pleť vy? Máte s těmito kousky zkušenosti?

*Avon mi byl zaslán na otestování zastoupením této značky, Nivea mi byla zaslána jako dárek e-shopem Parfémy Elnino.cz

18 komentářů:

  1. Můj čisticí rituál se podobá horské dráze, stále zkouším něco jiného. Od klasických Ryor odličovacích mlík jsem přešla k růžové Biodermě micelárce. Vypotřebovala jsem a šup na hydrofilní odličovací oleje Saloos. Pak jsem podlehla boomu kolem Havlíkovy apotéky, takže ranní čisticí maska někdy i večer. Momentálně zkouším čisticí gel Bioderma sébium modrý - ale mám pocit, že gely mou smíšenou pokožku vysuší...Takže po vypotřebování zkusím asi nějaké čistě bio, třeba něco z Manny...Zaběhnutý kosmetický rituál je pro mě španělská vesnice, jsem velká nevěrnice :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co s týče produktů, tak to já taky střídám :) Ale způsob čištění: micelárka - gel - peeling 2x do týdně, většinou zůstává.. :) i když vyměnit to třeba za Havlíkovu masku bych taky mohla :D

      Vymazat
  2. Cistici gel od Avonu jsem mela a byl super, to same peeling od YR. Aktualne pouzivam micelarku Sarsey, ta uz dochazi a micelarni gel od Lirene.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gel od Lirene jsem také měla a nebyl špatný :) Já tu mám teď nově jednu čistící pěnu až z Asie, tak jsem strašně zvědavá, jaká bude! :D

      Vymazat
  3. Niveu jsem zkoušela ta mi vyhovovala. :) Teď momentálně tam mám micelárku od Balei, která mi nesedí a pak přípravky od Dermacolu, ty jsou super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Nivea je opravdu fajn, tak pořád nechápu, co na ni kdo má :) :D Na Baleu jsem slýchala smíšené názory, tak zvažuji, zda do ní v budoucnu jít nebo se jí raději vyhnout :D

      Vymazat
  4. Z této řady od Yves Rocher jsem měla pleťový čistící gel a s tím jsem byla maximálně spokojená, peeling bych mohla taky časem vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je hodně podobné, jen s tím rozdílem, že to lehce vydrhne :) Teď jsem si koupila YR micelární vodu z řady pro citlivou pleť, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  5. Jej a já se na tu micerálku dneska v Rossmanu zrovna koukala :D Já ráda používám micerálku od Granier, tu růžovou, na čištění konopné mýdlo, někdy Avene odličovací mléko + občas peeling, jak si vzpomenu, od Garnier s aloe vera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžovou micku od Garnier mám také moc ráda, za mě jedna z nejlepších :) Garnier peeling s Aloe? Musím omrknout, i když peelingů mám teď zásobu na rok :D

      Vymazat
  6. Mamka má tuhle micelárku hodně ráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta micelárka Nivea mi přijde fajn, pravda, s tím odlíčením to není úplně nejveselejší, to by mohla zvládat líp, ale jinak mi sedí. Měla jsem už druhé balení, v Tetě bývaly akce, že za stovku byly Niveácké pleťové krémy a k tomu tahle micelárka zdarma, no nekup to:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je na místě toho využít! :D I když já Nivea krémy moc nemusím :) V DM se dá zase teďka sehnat s balzámem Labello zdarma, tak jsem o té nabídce také přemýšlela, ale nakonec zase vyhrálo mé "testovací já" a koupila jsem do zásoby jinou micelárku :D

      Vymazat
  8. Micelární vodu od Nivei mám také a já si ji dosti chválím. Odlíčí mi obličej skvěle. :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi teď osvědčila růžová miceralka od YR, tu používám vždy ráno a večer jen gel ve sprše a oči pak stáhnu chrpovym odlicovacem taky od YR. Peeling vytáhnu tak jednou za rok a občas pouziju čistící masku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžovou micelárku YR jsem si právě včera koupila, tak jsem ráda, že na ni slyším pozitivní reference, hned se na to člověk těší víc :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)