středa 8. února 2017

Spotřebováno za prosinec 2016 a leden 2017

Krásný středeční den vám přeji!

Co tu víc jak dva měsíce nebylo? Spotřebováno! Prosincové jsem nějak nestíhala, takže jsem se rozhodla to spojit ještě s lednovým. Proto se pohodlně usaďte a jedeme, je toho opravdu hodně! :)





Historicky jde možná dost dobře o největší spotřebu, jaká se tu kdy objevila. Jako jo, jakmile spojím dva měsíce dohromady, tak je mi z toho až ouzko, kolik toho na sebe dokážu namatlat! Tentokrát jsem to i spočítala a napočítala jsem celých 28 produktů + dva pytlíkové vzorky! Ježišmarjá, to je síla! :D


Sprchový gel Play It Sexy Playboy - mne celkem mile překvapil. Ač už nějaký ten pátek podobné silné a sladké vůně nevyhledávám, nemůžu říct, že by mi byl tenhle kousek úplně proti srsti. Naopak. Na vůni s tóny vanilky jsem si rychle zvykla a překvapila mě její mega intenzita, kdy pokožku provoní nejen při sprchování, ale i na dlouhou chvíli po něm. Hezky pění, pokožku nevysušuje. Jo, proč ne. Hodnocení: 4/5.

Tekuté mýdlo Aroma Ritual Belgická čokoláda Dermacol - miluji je! Je třeba psát víc? Ani tahle vůně mne nezklamala, i když bych řekla, že z rukou je cítit o chlup méně než třeba meloun či káva. Ani tenhle kousek mi ruce nevysušuje, i když mnozí z vás mi psali, že ten problém mají :( Pro mě ale rozhodně láska. Hodnocení: 5/5.

Zjemňující hydratační krém Nutra Effects Avon - všichni ho milují, ale já z něho úplně odvařená nebyla. Nemůžu říci, že by byl špatný, ale znám i o mnoho lepší. Tenhle krém má lehčí našlehanou texturu, po namazání chviličku lepí, ale nic tragického. Vůně je vcelku příjemná, avšak nečekejte nic zajímavého, spíš taková chemická klasika. Hydratace je průměrná, za mě žádný šlágr. Asi nepotřebuji mít nutně znovu. Hodnocení: 3/5.

Hloubkové vyživující tělové mléko Nutra Effects Avon - z celé řady za mě určitě nejzajímavější produkt. Tekutější konzistence než u krému výše, ale lépe roztíratelný a vstřebatelný. Zanechá pokožku krásně vyživenou na dlouhou chvíli bez nepříjemného umaštěného nebo lepivého pocitu. Jo, tenhle se mi zamlouval. Hodnocení: 4/5.

Hydratační tělové mléko Nutra Effects Avon - je pro změnu z celé řady nejslabší článek. Tekuté mléko se sice krásně roztírá a rychle vstřebává, ale po chvíli po něm není ani stopy. Hydratace slabě průměrná, stačí mít jen trochu sušší pokožku a tohle stačit nebude. Znovu nepotřebuji. Hodnocení: 2/5.


Set koupelových olejů Kneipp - velmi příjemná záležitost! Ujíždím na teplé relaxační koupeli a tohle v ní neuvěřitelně pomáhá. Olejíčky mají neskutečně smyslné vůně, které pomohou zrelaxovat nejen tělo, ale i duši. Jsou výživnější než pěny, takže tělo odchází spokojené, stejně jako vaše odpočaté já :) Hodnocení: 5/5.

Pěna do koupele Pro mě t:by tetesept - je velmi zajímavá voňavá pěna, se kterou si vanu taky pěkně užijete. Hodně napění, výsledkem je tedy bílá peřinka ve vaně, ve které se můžete cákat klidně půl hodiny. To vydrží. Kombinace fíkového mléka a jojobového oleje je nevšední a za mě určitě nejzajímavější. Hodnocení: 4,5/5.

Herbs & Oils Tetesept - jsou pro změnu zklamáním. V jednom balení naleznete dva pytlíčky - jeden se solí, druhý s olejíčkem. Možná proto jsem čekala příjemnou vůni soli a pořádnou péči olejíčku. Jenže bohužel ani jedno je podle mě nedotáhnuté do konce, protože nic takového se nekonalo. Vůně slabá, vyživení olejíčku nulové. Samostatné soli nebo olejíčky jsou lepší. Hodnocení: 2,5/5.


Šampon Advance Techniques s marockým olejem Avon - by vám mohl vyhovovat, pokud máte sušší vlasy. Na moje rychleji se mastící to bohužel není, brzy po umytí musím použít suchý šampon (proto jich tu asi vidíte tolik :D). Vůně je příjemná, univerzální pro všechny produkty vlasové řady Advance Techniques. Vlasy provoní na hodnou chvíli, dobře pění a bez potíží se vymývá. Šampon je určitě použitelný, ale žádný zázrak. Hodnocení: 2,5/5.

Kondicionér Advance Techniques s marockým olejem Avon - jestli se po šamponu rychle mastily vlasy, tak co teprve po tomto vyživujícím kondicionéru. Sice vlasy hezky provoní a jdou rozčesat, ale zároveň také hned na druhý den plihnou a brzy na to se mastí. Nic pro mě. Hodnocení: 2/5.

Grapeology Biokera Natura Salerm Cosmetics - je olejíček/sérum na vlasy, který chrání proti nepříznivým vnějším vlivům. Používala jsem ho víc jak rok, takže vydrží opravdu mega dlouho! Hlavně krásně vlasy vyživuje a chrání je například před třepením či vysoušením. Vlasy nezatěžuje. Za mě velmi příjemná záležitost. Hodnocení: 4,5/5.

Suché šampony Batiste, cestovní balení - asi netřeba více představovat, protože se (nejen) v této rubrice objevují pravidelně. Za mě nejlepší pomoc pro mastné vlasy. Vlasy jsou po použití více svěží, mají větší objem a ještě hezky voní. Prostě udělá vše, co od suchého šamponu očekávám. Hodnocení: 5/5.

Suchý šampon Argile Extraordinaire L'oréal Paris - oproti tomu tento suchý šampon znovu vážně nepotřebuji, protože kromě příjemné vůně svoji funkci nezvládá. Vlasy zabarví do šediva a musí se to dlouze vyčesávat, nezbaví vlasy mastnoty a ani výrazného objemu jsem se nedočkala. Nic, co doma musíte mít. Hodnocení: 1/5.


Parfém Dermacol, frézie + lilie + pivoňka - jsem používala po většinu loňského roku. Překvapivě mi i tahle sladká, květinová vůně s těžším kořeněným podtónem vyhovovala. Voní intenzivně a dlouhou dobu. Obsah lahvičky je 50 ml, což je poměrně dost a vydrží vám fakt dlouho. Ač to tedy není úplně vůně mého srdce, nemám ji co vytknout. Hodnocení: 4,5/5.

Stress Control Maximum Protection Rexona - je další z mých kosmetických stálic, takže vás tu asi nepřekvapí. Za mě nejúčinnější antiperspirant, který nedráždí podpaží, zbaví mne přebytečného pocení i zápachu a v kombinaci se sprejem mi dopřeje celodenní pocit čistoty. Hodnocení: 5/5.

Kompresovaný antiperspirant Dove Original - o řádek výše píši o kombinaci a tím myslím například s tímhle kouskem. Vlastnosti samotného spreje jsou super. Sice mě samostatně na celý den neochrání, ale v kombinaci s MP mi dopřává opravdu příjemný pocit. Pokud jde o kompresované balení, kdy by měl být v tomhle malém obalu dvojnásobek obsahu, tak tomu nějak nevěřím a při testování se mi to i potvrdilo. Vážně mi balení nevydrželo tak dlouho jako klasická velikost (150 ml), ale přibližně půlku. Zase ale neříkám, do kabelky se tyhle prcci hodí. Hodnocení deodorantu samotného 5/5, balení 2/5.

+ vzorek vůně Rose Oud od Yves Rocher


Vyživující krém na chodidla Ziaja - je za mě jeden z nejlepších krémů na nohy. Oproti Balee trochu hůře dostupný, takže bude asi chvíli trvat než si ho znovu pořídím. Ale nevidíme se naposledy, tím si jsem jistá. Opravdu skvěle vyživuje suché paty a i přes jeho mastnější složení se poměrně rychle vstřebává a není nikterak nepříjemný. Neuvěřitelně mne překvapil a nezaslouží si jiné hodnocení než 5/5.

Změkčující balzám na paty Dermacol - za to tenhle kousek je bohužel zklamáním, protože oproti krému nezvládá vesměs nic. Příjemná žvýkačková vůně s lehkým náznakem mentolu, krémovo-gelová konzistence, ani rychlé vstřebávání, to nezachrání.. Možná to je právě ono, vstřebá se tak rychle, že kromě slabé hydratace o něm během chvíle nevíte. Žádný zázrak se nekoná a paty nejsou o nic víc jemnější než bez něho. Hodnocení: 2/5.

Měsíčková Indulona - jedna z mých nejoblíbenějších variant. Příjemně voní (řekla bych spíš jako meruňky než jako měsíček), rychle se vstřebává a nezanechává na rukou žádnou nepříjemnou vrstvu. Přesto víte, že jste si jím ruce namazali a pokud nemáte ruce přesušené, tak vám bude hydratace stačit. Pro mě během podzimu naprosto dostačující, nyní v tužších mrazech to bylo na štíru. Hodnocení: 3,5/5.


Maska na obličej Moisture Comfort pro suchou a citlivou pleť Garnier - jednou mastná, jednou suchá. To je moje pleť v aktuálním období. Jakmile venku přituhne, tak se objevuje čím dál tím víc sušších míst a potom je čas sáhnout po podobném kousku. Alespoň jsem ho zužitkovala. Upřímně, moc jsem od těchto masek nečekala. Tak nějak jsem nevěřila všem těm pozitivním ohlasům. Ale jsem velmi příjemně překvapená. Minimálně z této růžové varianty. Maska je hadrová, velmi silně nacucaná, takže i po sundání vám zůstane na obličeji spousta gelu. Ten jsem nejdříve rozmasírovala po obličeji a poté přebytek setřela. Výsledkem masky mi pak byla na další dva dny krásná hydratovaná pleť. Jakože fakt. I když z toho hadru jinak moc nadšená nejsem, jelikož mám malý a úzký obličej a dost dobře mi to na obličeji nesedí :D Určitě vám o těchto maskách do budoucna napíšu víc v samostatné recenzi. Hodnocení: 4,5/5.

Pleťová maska na obličej s hrozny Oriflame - slupovací maska, to je moje! Jestli na něčem ujíždím, tak právě na tom slupování :D Proto jsem si tuhle masku užívala. Navíc příjemně voněla po hroznech, i když někde v povzdálí ucítíte i dávku alkoholu. Maska rychle zasychá a po úplném zaschnutí ji bez potíží pár tahy sloupnete. Doporučuji určitě na mastnější pleť, protože to dokáže na chvíli té přebytečné mastnoty zbavit, naopak pro sušší to úplně nebude. Za mě určitě ano. Hodnocení: 4,5/5.

Micelární voda Lirene - nevím, co se stalo, ale tahle byla o poznání lepší než její starší verze, kterou jsem kdysi doma měla. Nelepila tolik, parfemace mi přišla taky slabší a ač oční make-up bez potíží odstranit nezvládla, s běžným make-upem a na dočištění mi přišla fajn. Není to micelárka, po které by mé srdce vyloženě prahlo, ale není ani nejhorší. Hodnocení: 3/5.

+ vzorek Steam Cream


Top coat Gel Shine Avon - můj svatý grál. Přesně tohle jsem hledala - top coat, který zaručí gelový efekt, zajistí rychlejší schnutí, vytvrdí barevný lak pod ním a prodlouží výdrž laku o několik dalších dní. Jo to on zvládá. Navíc oproti top coatu od Essence tak rychle netvrdne, takže se dá skutečně dopoužívat téměř do dna. Hodnocení: 5/5.

Make-up Avril - byl přírodním kouskem francouzské značky. Lehčí tekutější textura, nižší až střední krytí a přirozený efekt. Žádná nepřirozená maska a na první pohled viditelný make-up, jen lehké sjednocení. Celkem jsem si na to zvykla, i když jsem ho z počátku kvůli tomu nižšímu krytí nemusela. Nakonec mi to nevadilo ani na podzim a v zimě, ač se obvykle v těchto měsících uchyluji k silnějším vrstvám. Asi stárnu nebo co. Výdrž byla o něco slabší, to uznávám, ale běžný pracovní den, po zafixování pudrem, jsme spolu tak nějak dali. Nevím no, není to asi výkvět, ale já jsem ho ve výsledku používala ráda, aniž bych mu cokoliv zazlívala. Hodnotím jako lepší průměr: 3/5.

A jsme na samém konci tohoto vydání, uffff. Bylo to náročné, to vám řeknu! :) Doufám, že příště už to bude trochu klidnější.

 Dejte mi dolů do komentářů vědět, jestli s něčím ze zmiňovaných produktů máte zkušenosti a jestli se na hodnocení shodneme.. ;)

9 komentářů:

  1. Rexona MP a sucháče Batiste jsou moje stálice. Zato na sucháč Elseve se mi jen práší, skoro ho nepoužívám. A fajn bylo i vyživující tělové mléko od Avonu. Plátýnkové masky Garnier jsem si teď koupila, už se těším co to s mojí pletí udělá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem tomu sucháči od Elseve dávala pořád šanci, pak jsem ho dala vyzkoušet i ségře a nakonec jsem ho dopoužívala na provonění :D Snad se ti budou masky taky líbit, předevčírem jsem zkoušela už i tu modrou a ta mi přišla o maličko horší, ale efekt je taky znát, nemůžu říci, že ne :)

      Vymazat
  2. Holky, jak casto pouzivate ty suche sampony a jak dlouho Vam pak hlava vydrzi bez myti? Dik :)
    Jinak Batiste mam taky rada, krasne voni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho používám jednou-dvakrát týdně (většinou třetí den od mytí, když nestíhám umýt hlavu). Ráno nastříkám a do večera mám hlavu v cajku, večer už je myji.. :)

      Vymazat
  3. Ja mám skúsenosť len s tou indulonou ale mňa moc nenadchla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mne tak napůl :) jako používala jsem ji ráda, spotřebovala ji bez potíží, ale zase pecka to asi není no :)

      Vymazat
  4. sadu na vlasy od Avonu mám aj ja práve doma a som zvedavá, či budem mať rovnaké dojmy ako ty :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)