pátek 24. února 2017

Rozjasňující paletka Solstice - Sleek

Krásný páteční den vám přeji!

Tak si říkám, že se mi tu nějak kupí dekorativní kosmetika, kterou jste ještě neměli tu šanci potkat v recenzích. Začnu tedy dnes a představím vám Rozjasňující paletku od Sleeku, která se stala jedním z mých nejoblíbenějších produktů v poslední době. Do té doby, než jsme se potkaly, jsem rozjasňovače používala velmi sporadicky, ale když prostě potkáte něco, co si zamilujete, bude se to používat skoro samo :)





Rozjasňovací paletky jsou k dostání ve dvou variantách - Cleopatras Kiss a Solstice. Jelikož Cleopatra na mě byla odstíny poměrně dost tmavá, rozhodla jsem se nakonec vzít Solstice, která obsahuje jak studené odstíny, tak i teplé. Paletku koupíte zabalenou v krabičce a když krabičku otevřete, vykoukne na vás tahle zlatá kráska.. Balením je to nádhera. Vypadá to luxusně a přesto je balení jednoduché. Zavírání je na magnet, což je změna oproti klasickým paletkám stínů této značky. Rozhodně praktičtější, alespoň si nepolámu tolik nehtů :D Za silně nepraktické však považuji možnost otevření paletky/víčka pouze do 90°. Ono se to zdá jako prkotina jo, ale občas bych tu paletku ráda otevřela víc.. Uvnitř paletky pak naleznete kromě čtyř rozjasňovačů také štěteček a z vnitřní strany na víčku je zrcátko. Štěteček je taková ta klasická štětka, kterou asi nutně nepotřebujete, ale zase v nouzi někde na cesty ho klidně použít můžete.



Jednotlivé rozjasňovače v paletce mají své názvy. Ještě bych možná měla říci, že v paletce najdete jeden krémový a tři pudrové rozjasňovače. Z toho dva pudrové jsou trochu hruběji namleté, třetí je hodně jemný.

Ecliptic - je krémový a sahám po něm asi nejméně. Je příjemný a poddajný, nijak nepříjemně se neroztéká a tam kam ho dáte, tam dlouho vydrží. Ale jelikož preferuji pudrové produkty, není to můj favorit.

Hemisphere - je růžový až fialkový, hruběji namletý a se studeným podtónem. Využívám velmi často ke studeným barvám líčení očí (například stříbrné, černé, růžové, modré oční stíny).

Subsolar - mi nějak k srdci nepřirostl. Jemněji namletý pudrový odstín do žluta. Žlutou nesnáším, tak možná i to je skrytý důvod, proč jsem si k němu cestu jako k rozjasňovači úplně nenašla. V čem se dá ale skvěle využít je buď přímo jako oční stín nebo minimálně na rozjasnění oka! Díky jemnějšímu namletí se s ním v tomhle smyslu i lépe pracuje.

Equinox - asi můj největší favorit. Hruběji namletý pudrový odstín pro změnu v teplejší barvě, který se hodí k mému nejčastěji volenému, běžnému líčení. Za mě určitě top odstín, který se mi v žádném případě neztratí.

Paletka je složená tak, abyste ji využili na jedno líčení celou. Každý odstín je určený na jedno místo a na krabičce k tomu naleznete popisek. Přiznám se, že tímto způsobem ji vůbec nepoužívám, protože to bych byla fakt solidně projasněná :D Navíc ve výsledném efektu jsou ty rozdíly mezi nimi nepatrné a pokud se na to přímo nezaměřím a neprohlížím si obličej z deseti centimetrů, tak nepoznám, který z nich to je. Takže věřte, že klidně zvládnete projasnit celou tvář jen jedním z nich. Já jsem v tomhle stejně ještě trochu zdrženlivá a většinou rozjasňovač dávám pouze na vrcholek lícních kostí, případně pod obočí. Toť vše. Jak jsem naznačila u jednotlivých stínů výše, nejčastěji k líčení volím pravé dva odstíny, které se dají díky svým podtónům využívat snad ke všem líčením. Jednoduše, když sáhnu po studených barvách, jdu do růžového, pokud sahám po teplejších odstínech, tak to vyhraje rozjasňovač vpravo dole :)


Co spojuje všechny odstíny je jejich pekelně dobrá pigmentace. Jako vážně hodně s rozvahou, protože to je pigmentace jako hrom a když to jen trochu přeženete, tak z vás bude diskokoule :D Já štětcem přejíždím velmi lehce a pouze jednou, maximálně dvakrát a úplně to pro efekt rozjasnění stačí :) I v takovém případě to je vidět, takže pokud jste pro přirozené a velmi nenápadné projasnění, tak tohle není úplně pro vás. Já se ale přiznám, že díky tomuto kousku jsem rozjasňovačům podlehla naplno. Líbí se mi, jak se mi od lícních kostí lehce odráží světlo a dodá to šmrnc celému obličeji. Prostě pecka.



Všechny pudrové jsou na tom výdrží velmi dobře. Nebudu tvrdit, že vydrží v nezměněném stavu od rána do večera, ale ke konci dne pořád ještě víte, že jste tam ráno rozjasňovač dali. Co mne mile překvapilo, je minimální prášení. S měkkým štětcem si nadmíru rozumí a většinou neulítne ani smítko. A to ani v obale ani pak na tváři. Krémový drží také dobře, ale mám pocit, že přeci jen mizí o poznání rychleji. Ač po aplikaci vypadá na tváři nádherně, po pár hodinách se lehce vytrácí a zůstává jen stříbrný, ne úplně přirozený třpyt. Aplikace je navíc trochu zdlouhavější, pro přirozený finiš je třeba jej lehce vklepat a hlídat si, aby někde nezůstaly nepřirozené přechody.  


Tady můžete očíhnout tu mega-giga pigmentaci. Tohle je prosím pěkně jedno(!) přejetí prstem :D Takže to chce fakt hodně lehkou ruku :) Jsou nanášeny zleva doprava - krémový Ecliptic, růžový Hemisphere, zlatavý Subsolar a bronzový Equinox.


V akci na fotkách mám tuším bronzový Equinox.


Sečteno podtrženo, za mě je tohle naprostá pecka. Pokud máte rádi rozjasňovače a nebojíte se jich, tohle by vám doma nemělo chybět. Uznávám ale, že to nebude pro každého. Já sama si na rozjasňovače teprve zvykám, ač jich mám doma několik. Nejsem zastáncem nepřirozeného konturování a změn tvaru obličeje a všech těchto praktik. Ovšem tahle paletka mi s objevováním krás rozjasnění neuvěřitelně pomohla a posunula líčení zase o level výš. I velmi lehké rozjasnění dodá tváři šmrnc. Jednoduše ji miluji, ať už kvůli mega pigmentaci, hezkým, výrazným a přesto přirozeným odstínům či velmi příjemné výdrži.

Paletku jsem kupovala v obchůdku MakeupFromLondon, který za pár dní definitivně končí, takže tam ji už neseženete, ale objevila jsem ji například na Dekorativka.cz, kde je dokonce levnější! Já kupovala tuším za 420 Kč a tady ji mají dokonce za 349 Kč.

A co vy a rozjasňovače? Máte s paletkou někdo zkušenosti? 

14 komentářů:

  1. Ta je naprosto božská! Škoda jenom toho krémového odstínu, taky preferuji spíše pudrové produkty :)


    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě tam měli ještě jednu paletku odstínově moc hezkou, ale ta byla krémová z většiny, takže jsem ji tam nechala a brala raději tuhle :)

      Vymazat
  2. No pecka, krásný odstíny :) Já teda s nimi začínám a mám jednoho krasavce z řady E style 02 Sunshine, něco kolem stovky, jde vidět jemně, splní účel, nevypadám jako disko koule :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na E-style rozjasňovače jsem slyšela spousty chvály, takže je musím časem taky prozkoumat :) nějak jsem teď těmhle pomocníkům propadla :D

      Vymazat
  3. Tak to je moc pěkná paletka s rozjasňovači. Od Sleeku se mi líbí snad všechny jejich produkty a jejich rtěnky jsou držáky. Jo a taky nesnáším žlutou, tím pádem mě žluté věci také odrazují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám Sleek moc ráda, líbí se mi od obalů, přes kvalitu až po celkem přijatelnou cenu :) jen škoda, že u nás není v drogériích nikde jejich stojan :( :D

      Vymazat
  4. Paletka vypadá naprosto dokonale:-) Musím přiznat, že jsi mně nalákala a mám pocit, že ji asi budu potřebovat:-) Díky moc za úžasný tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřebuješ, protože je vážně dokonalá! :D :)

      Vymazat
  5. Tý jo tak paletka vypadá hodně dobře a ještě lepší je její pigmentace! :) Také i na rozjasňovače zvykám a zatím mám jeden kousek a také ho používám jen na licní kosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pigmentace je vážně mazec, kolikrát se bojím, abych to nepřepískla :D

      Vymazat
  6. Paletka je úplně nádherná, už ve videu jsem ji obdivovala Klári :) Já rozjasňovače ráda mám, dodají líčení šmrnc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, je to fakt krása, nejradši bych se na ni jenom dívala :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)