sobota 7. ledna 2017

Tónovaný Effaclar Duo +

Krásný den vám přeji!

Jedeme na kosmetické vlně a pokračujeme v jízdě. O tom, že mám ráda krém Effaclar Duo +, který mi pomáhal s rozházenou pletí po vysazení antikoncepce, víte. Nedávno však značka La Roche-Posay přišla s novou vychytávkou a to s Tónovaným Effaclarem. Trochu jsem se ho obávala kvůli odstínu, ale to ve finále bylo příjemným překvapením.


Oficiální popis: Nedokonalosti společně s červenými a hnědými skvrnami po akné jsou okamžitě viditelně zmenšené. Pleť je bez efektu masky viditelně sjednocená.



Výhoda tohoto kousku je, že kromě tónování dodává pleti péči jako krém. Vypadá i stejně jako klasický Effaclar Duo +, jednoduchá tuba s úzkým hrdlem. Fakt jako bych si je dokázala splést. O tom žádná. Krém se liší jen v nenápadných popiscích. A tedy samozřejmě barvě. Pokud jde o odstín, tak toho jsem se celkem bála, protože na výběr jsou (u nás) pouze dva a to Light a Medium. To bývá většinou kámen úrazu, protože i světlý bývá tmavý. Ovšem tohle bylo příjemné překvapení, protože ač odstín Light není odstínově úplně ideální a možná bych snesla o jeden level světlejší, je rozhodně přijatelný i na bleduli, jako jsem já. Takže ho můžu směle používat a dokonce s ním na obličeji vyrazit mezi lidi. Tak jsem tak v posledních týdnech činila. Nejedná se o silně krycí záležitost, překvapivě ale i mne, zapřísáhlého fanouška krycích make-upů, tahle záležitost celkem baví. Čekala jsem, že se budu po aplikaci lesknout jako diskokoule, ovšem nic podobného se nekonalo. A to fakt jakože vůbec. Krém se rychle do pleti vstřebal, na povrchu zůstal jen lehce krycí pigment a konečný efekt vypadal velmi přirozeně a lehce. Pokud jsem ho přejela ještě fixačním pudrem, tak už vůbec nebylo co řešit. Výdrž sice není celodenní, mám už cca po šesti hodinách pocit, že mi toho na obličeji moc nezůstalo, jako by se krém zcela vstřebal, ale na "běhačku do města", mi to celkem vyhovuje. Zase je to na obličeji nenápadné a příjemné oproti těžším make-upům. A přeci jen je to zároveň Effaclar, takže péči o aknózní pleť hezky obstará a navíc ji bude předcházet, což je velmi příjemná záležitost. Za mě osobně je určitě viditelnější menší mastnota na pleti, i když těžko usuzovat, zda je to zásluhou pouze tohoto kousku a ne třeba ročního období.. Zase ale podotýkám, že s pletí momentálně žádné nepříjemné potíže nemám, takže se dokážu s tímhle krytím i výdrží spokojit. Vím ale, že kdybych měla akné rozšířenější, tak budu potřebovat víc. Budu chtít vyšší krytí a rozhodně i celodenní výdrž, takže si nejsem úplně jistá, že se tenhle kousek uplatní u těch, pro které je určen.




Ráda ho použiji a jsem vcelku příjemně překvapená jeho lehkostí a přirozeným efektem, který přesto působí tak pěstěně. Já jsem třeba lajdák na používání denního krému, takže tohle je pro mě v tomto ohledu průlomová záležitost, která obstará jak sjednocení, tak tu péči. Hodil by se určitě na léto, kdy podobné lehčí kousky vítám, ovšem to už by zase chtělo asi tmavší odstín.. Zase ale nemůžu říci, že by to bylo něco nepostradatelného bez čeho se neobejdu.. Klasický Effaclar Duo + v podobě krému je pro mě zajímavější. Seženete v lékárnách či na internetu (např. zde), cena 400 - 500 Kč za 40 ml.

A co vy a Effaclar? Máte s ním zkušenosti? Používáte lékárenskou kosmetiku?

8 komentářů:

  1. Já tyto jejich tonované makeupy moc nevyhledávám, ale musím říct, že tento mě i celkem zaujal. Mám ráda lehké makeupy :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase radši hutné a krycí make-upy, takže tohle je zase něco jiného, ale jo, baví mě to a občas něco lehčího pleti určitě prospěje :)

      Vymazat
  2. Právě teď ho používám. Původně byl pro dceru, ale ta teď pottřebuje dost krycí make up, takže zbyl pro mě. Naprosto souhlasím s tvým hodnocením.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  3. Občas mám ráda něco takového lehčího, co nejen dodá péči, ale i tak trochu sjednotí. A hlavně je fajn, že odstín Light odpovídá, už jsem se několikrát setkala s tím, že i když jsem měla odstín pro světlou pleť, tak jsem ho nemohla používat, jak byl tmavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo já právě s Light odstíny mívám taky potíže :D například Garnier BB Cream, že :-O :D Tohle je fakt příjemně světlé, i když asi bych ještě o kapku více snesla.. :) i když ono za chvíli zase začne pražit slunko a přijde třeba trochu barvy do tváří :D

      Vymazat
  4. Tak průlom to pro mě asi uplně nebyl, ale jsem s ním také spokojená :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě myšleno v tom, že je to 2v1, vzhledem k tomu, že na mazání krémy přes den jsem lajdák :) jinak jako znám lepší make-upy a krycí záležitosti :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)