čtvrtek 12. ledna 2017

Rtěnky se zlatem Gold Obsession - L'oréal Paris

Krásný den vám přeji!

Není to tak dávno, co se na trhu objevily zlaté poklady ve stojanech L'oréal Paris. Možná jste je zaznamenali. Jmenují se Gold Obsession, najdete je ve čtyřech odstínech a jak název napovídá, jedná se o zlatou záležitost. Tím myslím, že rtěnky obsahují přímo zlaté třpytky. Jestli je to pro L'oréal Paris krok správným směrem v období, kdy všichni milují matné a dlouhodržící rtěnky, kdo ví, ale tyto úvahy nechme stranou a mrkneme se rovnou na tři odstíny těchto rtěnek.



Pink Gold, Rose Gold a Rouge Gold. To jsou tři kousky, seřazené od nejsvětlejší k nejtmavší, které se mi doma objevily. Chybí ještě odstín Nude Gold. Názvy jsou jednoduché a naprosto vystihující samotné barvy, takže nemusíte nijak složitě bloumat nad tím, po čem to vlastně zrovna saháte. Nehledě na barevný podkres pod popiskem, který vám barvu prozradí ihned. Zbytek obalu je poté jednotný, v krásných černo-zlatých tónech. Je elegantní, luxusní a nejvíc dámičkovský. Líbí se mi, ze všech obalů rtěnek této značky, zaručeně nejvíce.


Pink Gold je hodně světlá růžová s mírným nádechem do lososova, na rtech celkem nenápadná, trochu se až ztrácí. Tedy barva samotná, lesk na rtech způsobený zlatými třpytkami je poměrně viditelný a zejména ten rtěnku zdůrazňuje. Pro zvýraznění barvy potřebujete minimálně 4 vrstvy (viz fotka).




Rose Gold je potom sytější růžová. Řekla bych že odstín na půl cesty mezi pink růžovou a červenou. Z těchto tří odstínů mi v něm přijde zlatý třpyt nejméně nápadný. Zase má ale rtěnka natolik teplý podtón, že zvýrazňuje žluté zuby, což není nic příjemného.




Rouge Gold je potom typická červená. Ne rudá, ale taková ta klasická červená. V téhle barvičce je ta zlatá rozhodně nejviditelnější. Ne po jednotlivých třpytkách, ale celkově jejich obsah tvoří lehký zlatavý nádech, který jí dodává celkem šmrnc. Ze všech tří odstínů mám u tohoto jediného pocit, že mu třpytky až tak neškodí, ale spíše mu pomáhají.




Všechny tři odstíny rtěnek jsou krémové, velmi lehoučké (až našlehané) konzistence. Jejich aplikace je příjemná, na rty se nanáší snadno, protože po nich úplně kloužou. Pigmentace není nejvyšší, to tvrdit nebudu, řekla bych lepší průměr. Pro intenzivní odstín to chce dvě až tři vrstvy. Třeba u červené stačí dvě, ale u odstínu Pink to chce ty tři, ne-li rovnou čtyři. Co já u těchto rtěnek nemůžu vystát, je jejich vůně. Věřím, že většině dam se bude líbit, ale pro mě je ta sladká intenzivní vůně utrpení. Znám ji věrohodně už z předchozích rtěnek této značky, takže to pro mě není nic nového, ale asi nikdy si na tu vůni nezvyknu. Pocit na rtech je příjemný, rtěnka má na pohled lesklý, ale na dotek až hebký finiš a ty třpytky necítíte, nejsou tak velké, aby způsobovaly hrubost. Méně příjemnou záležitostí pro mé rty je to silné zalézání do vrásek. Nebudu tvrdit, že jsem to u rtěnky se třpytkami nečekala. Ovšem, že to bude tak viditelné a hlavně že ty třpytky pak nepůjdou z vrásek ven, to mě překvapilo. Vrásky jsou jediné místo, kde rtěnka po dlouhou dobu přežívá, jinak začíná barva mizet od středu rtů ke krajům. A občas, když kouknu do zrcadla, tak nějakou tu třpytky objevím i mimo rty, kam zabloudí. Asi uznáte, že to s ní je boj a podobné psí kusy nevypadají úplně hezky. Nehledě na to, že je k těmto rtěnkám potřeba mít rty v dobré kondici, protože to zvýrazní každou nedokonalost, takže máte-li rty suché nebo se vám loupou, asi tyto rtěnky vynechte. Zbývá otázka, jak rychle mizí. Mám pocit, že pink odstín je pryč během hodinky, ani nemrknu. Zatímco červená drží celkem hezky ty dvě - dvě a půl hodinky. Není to žádný zázrak, ale už je to aspoň hezká chvíle. S jídlem a pitím však raději moc nepočítejte. Pochválit rozhodně musím hydrataci, která je pro rty velmi příjemná. Rtům postačí péče rtěnek na dlouhou chvíli.


Sečteno podtrženo: Rtěnky mají krásné odstíny, které by se mi bez těch třpytek určitě líbily. Odstínově je to taková zajetá klasika, kterou bez debat využijete. Jenomže ty třpytky.. ty třpytky jim podle mě ubírají nejen na kráse, ale i na kvalitě, což je celkem blbé. Nepatří totiž mezi nejlevnější kousky. Pokud bych měla vybrat nejlepší kousek, tak určitě Rouge, která mi přijde nejpromakanější a té červené ty zlaté částečky spíše svědčí. Zatímco Pink odstínu vyloženě ubližují. Nemůžu říct, že by se nedaly rtěnky použít, ale dva metry vysoko z nich skákat určitě nebudu. Seženete v drogériích, cena je tuším 299 Kč, seženete v drogériích.

Co vy a tyto rtěnky? Máte s nimi zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením značky L'oréal Paris

20 komentářů:

  1. Mně se ten pink líbí nejvíce <3 Ale za tu cenu bych si to asi nekoupila, když to není takový zázrak :)
    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na fotku jsem dala hodně vrstev, aby ta barva vynikla.. :) ale kdybych si to dala na rty dnes, když mám úplně vysušené a oloupané rty, vypadalo by to úplně jinak :-/ :D

      Vymazat
    2. Dobrý den, prosím lze ještě někde koupit? Děkuji Lenka

      Vymazat
    3. Pěkný den, Lenko, obávám se, že už nějaký ten pátek dostupné nejsou :-/ Ale mají spoustu jiných nových odstínů, tak třeba tam bude něco podobného..? Stačí mrknout v drogérii, L'oréal má rtěnek spoustu :)

      Vymazat
  2. Líbí se mi obaly a z odstínů asi nejvíc Pink Gold a Rose Gold, ale asi ani jednu z nich nemusím nutně mít. Zjišťuji, že rtěnek mám fakt hodně a pomalu nejsem schopná je unosit, tak případné nové už musím nakupovat s rozmyslem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně.. :D Já jeden čas měla na rtěnky úchylku, takže jsem jich nasbírala asi tunu a teď nevím, co s nima :D :)

      Vymazat
  3. Já tyhle krémovky nemám moc ráda, odstíny jsou celkem nuda a třpytky nee.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mně krémovky nevadí, občas jsou na suché rty fajn, ale faktem je, že prostě držáky, i když třeba sušší, upřednostňuji.. každopádně, třpytky mají za mě také ne.. podle mě hrozný krok zpět :(

      Vymazat
  4. Obaly jsou pěkné, no mě se zase ta červená moc nelíbí, připadá mi že není vyloženě červená, ale spojená i s oranžovou. Jinak nejvíc mě zaujal odstín rose gold :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten oranžový nádech právě dělá ta zlatá složka.. Mně se to právě líbí, že je to zas takové nevšední.. a mile mne tedy překvapilo, že ani tenhle odstín do oranžova nedává vyniknout žlutým zubům :)

      Vymazat
  5. obaly jsou opravdu hezké a rtěnky vypadají fakt dobře

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly povedené, odstíny, myslím si, velmi dobře zvolené, ale provedení už nic moc :(

      Vymazat
  6. Rtěnky od Lorealu mi vůbec nevyhovují, dělají mi na rtech hrozně divnou "vrstvu"
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně texturově nevadí, ale já zas fakt nemůžu vystát tu vůni :-/ :D

      Vymazat
  7. wow, všetky majú krásne odtiene :) neskutočne sa mi páči ten luxusný obal!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal super, odstíny jsou přijatelné, ale kvalita nic moc no :(

      Vymazat
  8. L'Orealu se povedly červené rtěnky z kolekce Pure Reds, a od té doby se mi zdá, že mají ty rtěnky vesměs stejné jako z řady Color Riche. Jinak, nápady špatné nemají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, za mě byly Pure Reds také nejlepší :) Naopak třeba ty růžové, co přišly po červených, mi přijdou o ničem :( :D

      Vymazat
  9. Dobrý den, prosím sháním rtěnku L'Oréal pink gold!!!!! Děkuji Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný den, omlouvám se za pozdní odpověď, chvíli jsem tu nebyla. Obávám se, že tyto rtěnky už nějaký ten pátek dostupné nejsou :( Ale mají v nabídce kupu jiných a nových a třeba tam něco podobného bude..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)