pátek 11. listopadu 2016

Vitamínová maska a enzymatický peeling - Lirene

Krásný sobotní den vám přeji!

Masky, to je moje! V poslední době na ničem pečujícím neujíždím víc. Takže vás asi nepřekvapí, že tu mám po krátké době další dvě. Aktuálně jsem se zaměřila na testování masek od Lirene.


Hydratační vitamínová pleťová maska

Oficiální popis: Složení je založeno na barbadoské třešni, bohaté na vitamin C a allantoinu. Efektem je hloubková a dlouhotrvající hydratace, ochrana před vnějšími vlivy, příval energie, zářivost. Má sametovou texturu, která poskytuje dodatečnou relaxaci.

Aplikace: Naneste na vyčištěnou pleť obličeje a krku (vyhýbejte se oblasti očí), nechte působit 10 minut, neabsorbovanou masku odstraňte pomocí vatového tamponu.

Tenhle růžový menší pytlíček sliboval masku plnou vitamínů, což nakonec velmi úspěšně splnil. Obsah pytlíčku není nijak rozdělen, ale já jsem si jej přesto nechala na dvě použití. Na jedno by jí bylo přeci jenom moc. Maska má krémovou konzistenci, která je na pleti moc příjemná. Krém se lehce rozetře a během působení z pleti pomalu mizí, respektive se z velké části vstřebává do pleti. Je to fakt vidět, z pleti "zmizí" minimálně půlka masky :) Vůně masky je příjemná, docela intenzivní, ale nijak neobtěžující. Pokud čekáte výraznou vůní třešní, tak to asi úplně nevyjde, absolutně netuším, jak bych vám ji přiblížila, ale prostě nic špatného. Po celou dobu působení maska neštípe, nepálí a nezanechává žádný nepříjemný pocit na pleti. Poté zbylou masku jen otřu a výsledkem je nebývale vyživená pleť. A fakt jako hodně naducaná! Je to vidět už po prvním použití a co teprve po tom druhém. Jako nebudu tvrdit, že se svojí normální až smíšenou pletí, patřím úplně mezi cílovku této masky. Ale jednou za čas se nebráním ani výživnější masce. Každopádně určitě bude vyhovovat sušší pleti. Seženete ji tady za 25 Kč.




Jemný enzymatický peeling

Oficiální popis: Složení je založeno na aktivních ovocných kyselinách a papájovém enzymu. Pro normální, suchou, citlivou a kapilární pleť. Efektivně odstraňuje odumřelé kožní buňky, odstraňuje nečistoty, snižuje viditelnost pórů a stimiluje proces obnovy. Má velmi jemnou krémovou texturu, která poskytuje jemné čištění, bez vysoušení nebo podráždění pokožky.

Použití: Dvakrát týdně naneste na pleť a okolí očí, nechte působit několik minut a smyjte.

Tenhle kousek mne obzvlášť hodně zajímal, protože je to první enzymatický peeling, jaký jsem kdy zkoušela. Pokud nemáte rády klasické peelingy obsahující zrníčka, tak tenhle typ peelingu by vás mohl zaujmout. Na první pohled se moc neliší od masky - gelová textura s lehce zabělenou barvou. Lehce se roztírá, pytlíček vydrží bez potíží na dvě použití. Po rozetření peelingu se začne peeling měnit barvou, kdy se stane čistě průzračným. Nikam ale nemizí a nijak se konzistencí nemění. Po pár minutách působení je třeba ho z pleti opláchnout. Během působení nijak neštípe, nepálí. Absolutně nic nepříjemného. Spláchnout jde jednoduše. Po opláchnutí je pleť jemná, vyživená jako kdybych použila masku, ale je i vyčištěná jako po nějaké čistící péči. Naopak to není vůbec ten pocit jako po klasickém peelingu, kdy je pleť dokonale vydrhnutá až trochu sušší a nedej bože podrážděná. Tohle je taková jemnější a více pečující verze peelingu pro ty, kterým klasická zrníčka vadí. Já jsem si rozhodně i tenhle druh péče užila a do budoucna se enzymatickému peelingu bránit nebudu. Jo a ještě musím ohodnotit vůni. Já vám nevím, jestli jsem z ní úplně nadšená nebo ne, protože ona se prostě chvílemi mění :D Jednou mi přijde strašně příjemná a přitažlivá a chvíli na to mi přijde ta vůně strašně chemická.. Nepřipomíná mi žádnou bližší parfemaci, ale mám pocit, že už jsem ji někdy cítila u nějakého krému. A tím o ní končím. Prostě je pěkná. Tečka.

Seženete ji zde za 25 Kč, 8 ml.




Sečteno podtrženo, tyhle dvě masky mi vůbec nepřipadají špatné, vzhledem k jejich nízké ceně. Ta mne sama o sobě velmi mile překvapila. Vitaminová maska je fajn pro sušší pleť, které dodá dostatek výživy, enzymatický peeling je potom snad pro všechny typy pleti, hodí se na mastnější, ale zároveň si myslím, že neuškodí ani té sušší. Já jsem byla spokojená s oběma, jen co je pravda. Čekají tu na mě ještě další dvě, takže jsem zvědavá, jestli si Lirene udrží laťku a vy se tak můžete těšit na další recenze.

A co vy Lirene masky? Máte nějaké vyzkoušené?

8 komentářů:

  1. Ta cena je opravdu super. :) Budu muset nějakou vyzkoušet. :) Zkušenosti se značkou ještě nemám :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ta cena mě samotnou dost překvapila, protože obvykle se masky pohybují kolem těch 40 Kč minimálně (výjimkou je Balea za 19,90 Kč :D).. Takže super! :)

      Vymazat
  2. musim sa popozerat ten enzymaticky peeling vyzera absolutne genialne
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to vůbec špatný, i když u mě asi pořád vede klasická zrníčka :)

      Vymazat
  3. Super článek, určitě některou z nich vyzkouším.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, určitě doporučuji, za ty penízky jsou moc fajn :)

      Vymazat
  4. Masky vypadjí skvěle, ale já se přiznám, že do používání těchto pytlíčkových masek se nikdy nemůžu dokopat, pár mi jich leží i doma, ale raději sahám po maskách v tubě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já to mám zase úplně opačně :D Pytlíčky mě baví, protože je to pokaždé něco jiného, zatímco tuba vydrží hrozně dlouho a je to pořád to samé :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)