pátek 25. listopadu 2016

Podzimní update Essence část 2.

Krásný den vám přeji!

Není to tak dlouho, co se tu objevila první část o Essence updatu (zde), takže hezky navážu a budeme pokračovat. Minule se to týkalo balzámu, rtěnky, make-upu a korektoru a dnes vám představím tři kousky na oči.


Contouring Eyeshadow Set

Tahle novinka z podzimního updatu mne zaujala, protože něco podobného jsem dosud v drogériích nepotkala. Konturující paletka na obličej plné bronzerů a tvářenek známe, ale konturující paletka na oči..? Já ji mám v odstínu 01 Mauve Meets Marshmallows, celkem je, tuším, k dostání rovnou ve čtyřech variantách. Ve všech paletkách jsou dva odstíny, jeden světlý, který je hodně nenápadný, nejčastěji ho používám jako podklad pod další barvy nebo na ztrácení a přechody mezi dalšími stíny. Tmavší odstín je pak super na vykonturování očního záhybu. Když mluvím o tmavším odstínu, chtělo by to upozornit, abyste v tomto případě neočekávali žádnou hnědou. Ač v obale tak vypadá, v reále je to spíše fialovo-šedá s lehkým hnědým nádechem. Nečekejte žádné silně pigmentované stíny, které by z oka přímo svítily, jedná spíš opravdu o jemné stíny určené k "nenápadnému" vystínování a dodání šmrncu vašemu líčení. Případně jím dosáhnete opravdu nude looku. Ale nic výrazného. Třeba ta světlá není vidět téměř vůbec. Stíny jsou matné, jsou velmi jemně namleté a mírně prášivé v první fázi aplikace (ze stínu na štětec), poté už se s nimi pracuje jednoduše. Výdrž je bez báze na mastném víčku slabší, cca půl dne, poté výrazně ztrácí na intenzitě. S bází vydrží o další cca dvě - tři hoďky déle, ale pořád to je za mě slabší výkon než od stínů potřebuji. Paletka je tedy zajímavý nápad, ale za mě není úplně dotažený do konce. Kvalita stínů se mi nezdá tak dobrá, jak bych od stínů potřebovala. Stejně poslouží i podobné matné stíny z různých paletek (například Freedom, Makeup Revolution, Maybelline, Gabriella Salvete, atd.) a mnohdy jsou kvalitativně někde jinde.. Seženete v drogériích za 74,90 Kč.







Contouring Eye Pencil

Je hodně podobná záležitost té předchozí, opět se jedná o konturovací duo, ovšem tentokrát v podání jumbo tužky. Odstíny jsou k dostání dva, já mám 01 Caramel Meets Frosting, ale obě varianty tužek si jsou podobné a obě zajímavé. Stejně jako u předchozí paletky obsahuje jeden rozjasňující a jeden konturovací tmavší stín, ovšem konzistencí je to úplně někde jinde. Tyhle připomínají voskovku. Ač je tužka měkká a kreslí jednoduše bez tlačení, tak poté je zpracovat a rozetřít je trochu úmorné. Štětci je to dost fuška, pokud tužku nanáším na celé víčko, tak ji raději roztírám prsty. Světlý odstín v tomto případě obsahuje shimmer, takže příjemný odstín do vnitřního koutku na rozzáření oka, velmi lehce pod obočí nebo i na spodní linku. Linka je fajn, že se zvládne nakreslit přímo tužkou, takže s tou aplikací a úpravou jakž takž odpadá práce. Zatímco u tmavšího čistě matného odstínu si tu práci s úpravou dát musíte, buď to zkoušet s tvrdším štětcem nebo prsty. Jde to ztuha a ne úplně rovnoměrně. Chvíli vám to zabere. Ale, zkusila jsem to několikrát. Ten tmavší odstín se mi vůbec nelíbil. Ovšem ten světlejší by na tom víčku vypadal i docela pěkně, kdyby to kruciš aspoň chvíli na tom oku vydrželo. Tak já si s tím dám práci, třeba i deset minut se s tím patlám a za dalších pět minut mám ty oční stíny slité ve vráskách. Však se podívejte na tu fotku, je to focené bezprostředně po nalíčení.. To vám mě tak pokaždé naštvalo, že jsem měla chuť tužku vyhodit z okna :D Ale neudělala jsem to, nechala jsem si ji na ten vnitřní koutek a tam jakž takž vydrží. Ale zázrak to fakt není a asi bych se té tužce spíše vyhýbala, nepotřebujete ji.. A těch 74,90 Kč investujte raději jinde.





Rozjasňující stín na celém víčku:


Konturující stín na celém víčku:


Rozjasňující stín v koutku + na spodní lince:


The Metals Eye Shadow

Nejoblíbenější kousek z dnešní várky. Metalové oční stíny já můžu, líbí se mi lesknoucí se barvičky. Tyhle stíny obsahují stříbrný shimmer. Není ho tam zrovna málo a na očích vynikne zejména ten. Ale tak jsou to metalické stíny a o shimmeru a lesku to u nich je, takže ok. Odstín 02 Frozen Toffee se dost těžce přibližuje, je to totiž takový zvláštní kousek. Něco mezi hnědou, stříbrnou a šedou. Každopádně vypadá zajímavě, alespoň v obalu a při swatchi. Po přenesení na víčko už je to trochu slabší a to jak pigmentací, tak maličko i tím odstínem, který na oku tolik nevynikne. Přijde mi na víčku spíše typicky stříbrno-šedý, pokud se člověk nějak nezaměří a nebo nevidí stín v obalu, nepřijde mu asi nijak extrémně zajímavý. Stín poměrně dost práší, což je možná i taky důvod, proč ve finále pigmentace není tak horká.. prostě ho půlku cestou ztratíte. Chce to pro intenzivní odstín několik vrstev. Na fotku jsem dala tuším tři a vidíte, že výsledek je i přesto dost přirozený. Žádný mega výrazný výsledek. Samozřejmě záleží, jak ho zkombinujete, s černými stíny nebo tmavě hnědými vynikne víc. Co se týče výdrže, tak je na tom nejlépe, s bází přežije víceméně celý den. Možná na intenzitě trošičku ztratí, ale není to tragický. Bez báze potom těch osm hodinek na místě drží, poté se pomalu slévá do záhybů. Není to tedy to nejlepší, co jsem kdy doma měla, ale zase vedle kolegů to není ani žádný propadák a použitelný ten stín rozhodně je. Sáhnu po něm ráda, ale neočekávám od něho žádnou pecku, která ohromí davy.. Každopádně mluvím pouze o tomto odstínu, netuším, jak jsou na tom jiné. Stín seženete za 74,90 Kč a hned v šesti odstínech.






2 vrstvy v kombinaci s konturovací paletkou:


3 vrstvy v kombinaci s konturovací tužkou:


Takže, bohužel, musím říci, že v tomhle případě nejsem nadšená ani z jednoho kousku. The Metals jsou přinejmenším použitelné a v budoucnu po nich třeba ráda sáhnu, ale konturovací kousky, ať to zní sebezajímavěji, mne ve výsledku vůbec nezaujaly a nemohu je za sebe doporučit.

A co vy? Máte s některým z produktů zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Essence

16 komentářů:

  1. No nic moc teda, na ty stíny jsem se už dívala, v drogérii to mělo pěknou pigmentaci, ale nijak nic více. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží který stíny, ty The Metals? Jako jo, ony mají na ruce pigmentaci celkem dobrou, ale jak se to nanáší na to víčko, tak toho dost opadá a už mi to tak hezký nepřijde.. :(

      Vymazat
  2. Nad tou oboustrannou konturovací tužkou jsem váhala, teď jsem ráda, že jsem ji nevzala. A celkově z těchto novinek nic nepotřebuji, tentokrát mám ze sebe dobrý pocit, že ušetřím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ta tužka dobrá na rozjasnění, ale jinak se fakt na celé víčko použít nedá, to se slije během pár minut, vidět to ani pořádně není a ještě se s tím těžko pracuje.. jo a nejde mi ořezat.. musím si na ní sehnat nějaké lepší ořezávátko.. hm, tak nic :D

      Vymazat
  3. Já jsem četla docela pozitivní recenze na ty stíny, tak jsem si je hodila na wishlist, ale po přečtení tvého článku teda nevím nevím.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na které? Tak třeba ti budou sedět víc.. :) já nevím, mně neučarovaly ani jedny :-/

      Vymazat
  4. Ou, já teda u Essence narážím spíš na kousky, které mě za ty prachy vážně baví :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já u nich mám taky spoustu oblíbenců ;) ale na stíny mám trochu jiné požadavky.. :)

      Vymazat
  5. Já Essence mám celkově ráda (teda jak jaké produkty - něco je fajn a něco je na nic) Z téhle kolekce mě ale nezaujalo nic.
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky ráda.. :) tvářenky, rtěnky, laky.. a třeba vánoční limitka.. ta je teď rozkošná! ;) ale od očních stínů už chci trochu víc no :-/

      Vymazat
    2. Mne zas napr.tie laky odkedy su v novych flastickach vobec nedrzia...vacsinou su na ne dobre recenzie teraz,a preto som si aj po dlhom otalania kupila ten biely, hoci som si pametala ze ked zmenili tie flakoniky tak boli po blogoch vacsinou zle recenzie na nizku vydrz.uz po jednom dni sa mi ale otupava:\...zaujimalo by ma aka je skusenost ostatnych....
      Alica

      Vymazat
    3. Jako výdrž laku není světoborná, musím vždy použít nějaký top coat, co ho udrží na místě aspoň dva dny.. ty původní byly rozhodně lepší! Ale mám ráda tu velkou rozmanitost odstínů :)

      Vymazat
  6. Essence mají hodně fajn produktů a některé me absolutne neuchvati...😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak.. :) já nevím proč, ale ten podzimní update mi uchvátil zatím asi ze všech nejmíň :(

      Vymazat
  7. S Essence nemám tolik zkušeností, ale mám moc ráda jejich tvářenky :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty podle mne patří mezi top jejich nabídky :) snad s žádnou (kromě kdysi nějaké pěnové) jsem neměla žádný problém!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)