sobota 3. září 2016

Parfémy a vůně - video + recenze

Krásný sobotní večer!

Poslední dny malinko nestíhám, ale o video vás ani tento týden nechci ochudit :) Tentokrát jsem připravila updatované video o mých parfémech a vůních, které mi dělají společnost. Některé už jste mohli potkat i v minulém videu, protože se u mne doma buď opakují a nebo ve dvou případech, jsem je ještě nedokázala spotřebovat. Většina se tu však dosud ani neobjevila, takže kromě povídání ve videu, vám některé ukáži i blíže s fotkami, ať víte, po čem kdyžtak sáhnout :)



O těch, které se tu už dříve objevily, nebudu psát zdlouhavé slohy, ale řeknu k nim jenom pár slov a odkážu vás na příslušné články, kde je najdete podrobněji popsané.


Mezi ty, které už jste tu mohli vidět a zmiňuji je ve videu, patří určitě moje stálice a srdcová záležitost City Rush od Avonu. O té víte, že ji miluji, i když už se podstatně hůř shání. Je krásná květinově-orientální, obsahuje švestky, černou jiřinu a dřeviny, což já můžu. Je svěží a fresh, ale zároveň i sofistikovaná, smyslná a elegantní. Prostě je to pecka a největší srdcovka. Další srdcovkou, kterou si škudlím už několik let (:D) a používám ji jen při výjimečných příležitostech, je La vie est belle od Lancome. S touhle vůni mi sžití trochu trvalo. Mám takový pocit, že do ní prostě musíte dospět. A pak si ji zamilujete. Je sladká, ale zároveň těžší, já si ji dovedu nejvíce užívat na podzim/v zimě. Hlavu tvoří hruška a černý rybíz, srdce je potom z pomerančového květu, jasmínu a kosatce a na závěr v základu najdete pražený ořech, vanilku, fazole tonka a pačuli. Jak vidíte, skloubení ovoce, květin a trochu orientálna a výsledkem je tenhle luxus. Luxus to fakt je, protože je to jeden z těch dražších parfémů, záleží na velikosti (15, 30 a 50 ml), ale cena začíná na 1000 a končí až skoro na 3000 Kč. Možná i proto ji dost škudlím. Ale rozhodla jsem se ji tenhle podzim už poctivě používat, aby se dřív nezkazila. Poslední, která už tu kdysi byla je Chiffon od Oriflamu. Ta se v tomto videu pouze mihne, protože mi kdovíjak k srdci nepřirostla a používám ji spíše sporadicky. Dělá mi společnost v práci, kde po ní sáhnu tehdy, když není na výběr.. Musím ale uznat, že je poměrně silná a dlouho vydrží, což pro mě třeba v tomto případě není úplně žádoucí :D Všechny tyhle vůně si můžete podrobněji prohlídnout zde.

A nyní se podrobněji podíváme na ty, které jste tu ještě neviděli :) Tak kterou začneme?






Tak třeba tou aktuálně nejčastěji používanou. Na jaře a hlavně v létě trochu odbočuji od své klasiky - těžších a trochu i kořeněných vůní. A raději používám buď tělové spreje (ve videu zmíněný sprej Victoria's Secret Amber Romance a Frais Monde Jasmín) a nebo sladší vůně. Jednou takovou je vůně Frézie, lilie a pivoňka od Dermacolu. Jak jistě víte, Dermacol navrhl celou řadu vůní (celkem 13), kde si vybere snad opravdu každý. Zastoupení značky mi na vyzkoušení zaslalo právě tuto. Přiznám se, že zprvu jsem se ji hodně obávala, protože květinové vůně, obzvlášť s tak sladkými hlavními ingrediencemi, nejsou podle mého gusta. Vůně je ve výsledku ale úplně jiná. Ač je sladká květinová, tak je zároveň i těžší a ke konci až kořeněnější. A vážně mě dostala. Používám ji nyní neustále a fakt mě baví. Hlavu tvoří hruška, frézie, lilie a pivoňka, srdce - pižmo a jantar a základ je muškát a oranžový bergamot. No řekněte, nezní to lákavě? :) Navíc je parfém opravdu intenzivní a vydrží vonět po celý den, takže pecka a rozhodně palec nahoru. Cena je 990 Kč za 50 ml.





Mezi mé top se však zařadil jiný. Už jsme zpět u mé kategorie - kořeněné, těžké vůně. Už když vyšla a já si ji šla poprvé očichat, věděla jsem, že bude moje. Nakonec jsem ji dostala k svátku, takže jsem měla ohromnou radost. A od zimy mi dělala společnost. Mluvím o vůni Eau de Gaga, kterou "navrhla" Lady Gaga. Vůně je unisex, i když si ji pořád spíš dovedu představit víc na ženě než na muži. Je opravdu těžší, což asi nebude vonět každému. Já si v ní představuji zahalenou silnou, samostatnou a soběstačnou ženu, která je smyslná, drzá a svá. Fakt se mi hodí přímo k autorce parfému :) Hlavu tvoří limetka, srdce fialka a základ dřevité tóny a kůže. Zajímavá kombinace, ne? Parfém na těle skvěle drží po většinu dne. Sama ji necítím, ale vím, že tam je a nadělá spousty parády. Jestli se to tak dá říct. Za mě určitě jedna z nejoblíbenějších a pro mě nejtypičtějších vůní, jaké jsem měla. A o tom perfektním flakónku, který je černý jako moje duše (:D) se asi ani zmiňovat nemusím, že? ;) Naprostá dokonalost! Seženete buď na internetu, např. tadytadytady a nebo v drogériích - Rossmann i DM (tam je momentálně za 299 Kč).




Poslední parfém tu mám Attraction od Avonu. Ten je mi svojí vůní asi nejméně sympatický. Za to má ten nejkrásnější flakón, jaký jsem kdy viděla. Jednoduchý, minimalistický, zlatý, ale přesto tak neobvyklý.. Ten se mi jako fakt líbí, takže ten u mě doma určitě zůstane. Vůně samotná už mi tolik neučarovala, i když jako vnímám ji už také lépe než na začátku. Zvykla jsem si, ne že ne. Mně se ta vůně líbí hlavně ze začátku, překvapivě, když je nasládlejší.. Ke konci je taková.. zvláštní. Těžká, vlezlá, ale až moc :D To se hrozně těžce popisuje, ale prostě hlavu má pro mě voňavější než základ. Každopádně si ji představuji k dospělé, elegantní, noblesní ženě. Představím si k ní takové ty elegantní ženy v domácnosti, které žijí v obrovských sídlech s mramorovým schodištěm :D V tomhle případě jsem složení rozdělené neobjevila, ale v této vůni najdete borůvky, mošus a vanilkovou ambru. A překvapivě hodně, ale opravdu hodně dlouho voní. Jak jsem se s ní úplně neztotožnila, tak ji vnímám a cítím ji fakt po celý den. Což je pecka, že jo, ale prostě si úplně nesedíme no.. Takže mi ke konci dne trochu leze na nervy a kolikrát jsem ji měla plnou hlavu.. Jenže ji chci, protože ten flakón.. ten flakón! :D Seženete tady nebo u své Avon Lady, cena je 700 Kč za 50 ml.





Na samotný závěr tu mám takovou pecičku ve formě Parfémovaných olejů. Jistě víte, že je má na svědomí značka Frais Monde, protože už jsem vám je ukazovala několikrát. Mohli jste je vidět ve videu a o verzi Růže jsem vám i psala (zde), takže vám jistě nejsou cizí. Kromě Růže tu mám ještě Vanilku a nejnovějším přírůstkem je Bílý mošus. Vůně vám popisovat asi postrádá jakýkoliv smysl, protože jak voní vanilka a růže asi víte všichni. Ano, vybavte si vůni těchto ingrediencí a přesně takhle voní ten olej. Bílý mošus už je trochu méně známá vůně, ale je mi ze všech nejbližší. Je trošičku orientálnější, i když mi maličko připomíná i dětské olejíčky. Každopádně je krásná a už se těším až začne být venku trochu ponuro, pak na ni totiž bude ten pravý čas :) V těchto olejíčcích si můžete vybrat z mega široké nabídky. Pokud víte, že vám voní například vanilka, máte tu vůni přesně na míru. Vůně jsou totiž opravdu čisté, důvěryhodné a intenzivní a najdete v ní přesně to, co si od dané vůně slibujete. Čistá vůně vanilky, růže nebo mošusu. Nic víc, nic míň. V nabídce jsou však i kombinace jako třeba bílý mošus a černý rybíz, jasmín a černý rybíz, hloh a slézový květ a další. Jednoduše z těch čtyřiceti vůní si vybere fakt každý. Jenže tenhle olej má i další výhody, kromě široké nabídky. Například nejvíc roztomilou maličkou baňku. A pokud vás třeba děsí ta velikost (převážná většina olejů 12 ml), tak se nemusíte bát. Protože oleje vůbec neubývají. Stačí totiž jedna jediná kapka na pulzující místa a vůně vás bude provázet po celý den. Ta vůně je čistá, dlouhodržící a uvolňuje se postupně. A kdyby měl někdo například pochybnosti ještě o oleji, tak bez obav, není nijak mastný, jen příjemně heboučký a hlavně voňavý ;) Tohle je tedy opravdu fajn záležitost, která mě nepřestává bavit. Není problém si vůně nakombinovat podle sebe nebo si je různě prostřídat. Cena je v rozmezí 239 - 279 Kč, najdete je tady. A pozor, dneska jsem si při doplňování v práci všimla, že Frais Monde najdete i v DM! Sice tam jsou pouze dva olejové parfémy, ale kdybyste si chtěli jít udělat o olejíčku obrázek sami ;)

A co vy a vaše oblíbené vůně? Jste raději na květinové/ovocné nebo kořeněnější vůně?

12 komentářů:

  1. Super videjko :)ja obľubijem skôr ovocné vôňe aj tak tieš korenité

    OdpovědětVymazat
  2. Ze zmíněných mám zkušenost jen s Attraction, měla jsem vzoreček. Mně se líbí moc, kdyby nebyla tak drahá, tak už ji mám :-D La vie se mi nejdřív hnusila, pak se mi začala líbit, ale nakonec jsem usoudila, že je to vážně už tuctovka a používá ji každá druhá žena (ty první používají Chloe :-D), tak jsem si ji nekoupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky mám pocit, že je Attraction na Avon dražší.. ale třeba mají nějaké akční ceny? Souhlasím, La vie je jedna z těch nejčastěji potkávaných vůní.. žádná originalita :D

      Vymazat
  3. Z těch tvých vubec nemám žadnou zkušenost :) Vlastním jeden parfémovaný olej frais monde, jeste jsem ho nezkoušela teprve se na něj chystám. :) Ráda bych vyzkoušela vůni od Dermacol, líbí se mi :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej pak určitě vědět, jak se ti olejíček líbí :)

      Vymazat
  4. Attraction mně dost lákala, ale ta cena mně odrazovala, tak teď jsem ji aspoň vychytala v minibalení za 49Kč, tak objednám a vyzkouším, uvidím jestli mně to požene ke koupi plného balení. Jinak, já mám hodně ráda vůně z kolekce Today od Avonu, pak jejich vůni Luck a pak vůně David Beckham Signature a Intimately, ty úplně zbožňuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Today kolekce má taky hezké vůně, takové "sofistikované" a ženské :) Celkově Avon je ve vůních celkem úspěšný :)

      Vymazat
  5. Já mám ráda sladké vůně, ovocné :) Mám parfémovaný olej Mango a máš pravdu ta vůně je úplně stejná, to se mi líbí. A navíc vydrží dlouho vonět a to balení je prostě super rozkošný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! :) Jako ta vůně fakt vydrží věčnost, to je mazec :) :D

      Vymazat
  6. Mojí srdcovkou je Perceive od Avonu.Ty olejíčky mě zaujaly,asi do nich půjdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu si musím očichat, až bude možnost, díky za tip! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)