pátek 26. srpna 2016

Baví x nebaví za červenec a srpen 2016

Krásný páteční den!

Než si začnete užívat víkendových radovánek posledního srpnového víkendu, mám tu pro vás nové video. Zase jsem si s ním dala trochu načas, ale vysvětlení je ve videu.. :) Tentokrát se tam kromě oblíbených a neoblíbených produktů a nějakých tipů na knížky a filmy, dozvíte i o tom, co se kolem mě v posledních dvou měsících dělo a jak to vlastně mám s tou prací.. Takžeeeee...



Mám tu pár kosmetický oblíbenců a bohužel i neoblíbenců..


Mezi oblíbence můžu jednoznačně zařadit Sprchové peelingy Yves Rocher se svěžími letními vůněmi - Máta & Malina a Citron & Bazalka. Nevšední skvělé ovocné vůně, které vás rozhodně zaujmou. Citron s bazalkou je vůní maličko zklamání, protože jak se rozvoní, tak je trochu trpčí a ne tak svěží, ale ta Malina, vážení, ta malina! Naprosto dokonalá a prostě ji musíte mít! Provoní nejen koupelnu, ale i vaše tělo a to na pěknou chvilku, takže si to užívám. Peeling není nijak hrubý, spíš je to jen jemné "polechtání", které si můžete užívat klidně každý den. Seženete buď na jejich e-shopu nebo v obchůdku a rozhodně doporučuji. Pak je tu Opalovací mlha se SPF 50, která nesmí chybět v žádné kabelce! Ideální pomocník na cesty, kdy vám bude k ruce tehdy, budete-li nutně potřebovat ochránit proti sluníčku. Plusem je naprosto lehoučká textura bez mastného filmu. Víceméně o spreji/mlze nevíte, což je perfektní. Tohle se La Roche-Posay vážně povedlo. Baví mě, baví! A do třetice tu mám lak na nehty Neon Malibu od Dermacolu, který už jsem vám ukazovala několikrát, ale nedá mi to vám ho neukázat ještě jednou, je totiž naprosto pikantní. Na léto ideální, ať už na ruce či nožky. Mně třeba momentálně zdobí obojí ;) Krásná barva, pěkné krytí a s top coatem dlouhá výdrž.. Proč ne.


Ale abych jen nechválila, sešlo se mi tu i několik propadáků. Bohužel. Dva jsou z kategorie péče o tělo. O obou už jste si tu mohli přečíst, takže vás to úplně nepřekvapí. Tělové želé vypadalo lákavě na pohled a první přičichnutí, ale poté to bylo jedno obrovské zklamání. Jako lepidlo, které navíc pokožce nedodalo dostatečnou hydrataci a vůně se tak nějak rozležela, že to nakonec nebylo nic extra voňavého a rozhodně jsem v tom necítila meloun.. Škoda, tohle Balea nevychytala. Tělový olej Goodness z řady Dermaspa od Dove mne také úplně nepotěšil. Po naprosto dokonalé modré verzi oleje jsem se těšila, ale přišlo akorát zklamání. Na rozdíl od něho se tenhle olej strašně dlouho vstřebává, zanechává nepříjemný mastný film, kterého se ne a ne zbavit ani po hodině. Vůně není špatná, ale na mě strašně intenzivní, že se mi trochu až zprotivila.. No, tenhle prostě ne.. Poslední kousek tu ještě nebyl, recenze se teprve chystá, tedy jestli to vůbec stojí za tu práci, psát o tom článek :D Korektor Go od W7 jsem si kupovala na zkoušku a doufala jsem, že úspěšně nahradí oblíbený Camouflage Cream.. Bohužel, tuhle funkci nedokázal zastat ani trochu. Oproti Camouflage je gelovější, pod dotekem hodně roztaje, což by ani nevadilo, kdyby se s ním dalo pracovat. Ale on je tak gelový, že spíš putuje, kam nemá a krytí je nula nula nic.. No, takže se koná návrat k ověřené klasice..


Pak je tu kategorie knížka. Těch tu mám hned několik. Dost jsem zase začala číst, takže se mi tu ta hromada knih hezky zmenšuje. Dočetla jsem Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město, který jsem vám ukazovala v minulém videu. Druhý díl se mi hodně líbil a závěr byl dost překvapivý a strhující. Proto jsem hned na to přečetla i třetí díl této trilogie Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší. Třetí díl mi nepřišel tak překvapující, ale závěr to byl hezký, knížku jsem bez potíží dočetla. Pokud máte rádi podobné fantasy příběhy, trochu oddechové, tak doporučuji :) No a poslední je tu konečně, konečně!, přečtený Syn od mého nejoblíbenějšího spisovatele. Kdo jiný než Jo Nesbo zvládl napsat tuhle strhující kriminálku. Uznávám, že mi její přečtení trvalo a z počátku jsem měla dost potíže, ale jakmile jsem se překousala první stovkou stran, děj mne naprosto strhl! Jako bomba, fakt. Hodně podobné příběhům s Harry Holem, opět figuruje kriminálník x vyšetřovatel, ovšem v tomto případě budete fakt fandit tomu vyvrhelovi.. :D Jako já se do něho fakt zamilovala.. Doporučuji. Nenechte se zaskočit nudou ze začátku, až se to rozjede, tak se od toho nebudete moci odtrhnout.


Písničku tu tento měsíc nemám žádnou, takže to napravím příště. Film tu chci zmínit jeden, ale za to fakt dobrý snímek. Začátkem léta jsme byli v letním kině, kde jsem poprvé viděla Pokoj. Drama, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Mám tu i knížku, kterou plánuji brzy přelouskat a prý je ještě lepší než film, takže jsem zvědavá. První půlka srpna se nesla ve znamení olympiády v Riu. Nevím, zda vás to překvapuje, každopádně jsem fandila a celých 14 dní u nás doma nefrčelo nic jiného než ČT 2 a ČT 4. Několikrát jsem si přivstala i v noci, abych fandila nejen našim sportovcům, ale hlavně svému favoritovi z Jamajky :D Game of Thrones jsem pořád nedokoukala, chybí mi poslední dva díly. Nějak to ztratilo to kouzlo a já se musím doslova nutit k tomu dokoukat to. A pak jedno přiznání. Trochu trapas, ale musím vám to prozradit. Víte co mě zaujalo nedávno v televizi? Kriminálka Anděl. Jo. A od té doby pravidelně koukám. Nějak mám zase "kriminální období", kdy žeru všechny tyhle mordovačky.. a jelikož je to z českého prostředí, je mi to trochu bližší než zahraniční kriminálky. Pořád je to jen napodobenina Kriminálky Miami/Las Vegas/New York, ale na české poměry to ujde. Takže tak. Teď budu muset omrknout i Mordpartu, která se chystá na Primě :D

No a zbylé události tu rozepisovat nebudu, to se dozvíte z videa.. Aneb velké odhalení mého nového působiště a tak.

A co jste si v poslední době oblíbili vy? Nějaký tip na knížku/film/seriál? Koukali jste také na olympiádu?

18 komentářů:

  1. knižka Syn bola naozaj skvelá, tiež som si to ale zo začiatku nemyslela :D a Room je nesmierne pútavý, odporúčam! :)

    Na mojom blogu Beautiful savage práve prebieha Back to school giveaway, tak budem rada, keď sa zapojíte. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo viď, ze začátku takové.. o ničem a pak to jede! :D :) Děkuji za pozvání!

      Vymazat
  2. Ahojky a co jsi vystudovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veřejnou ekonomiku a správu na Univerzitě Pardubice :)

      Vymazat
    2. A to děláš s VŠ prodavačku? Proč se nepoohlédneš po něčem adekvátním?

      Vymazat
    3. Ano, dělám :) A co si představuješ pod pojmem adekvátní?

      Vymazat
    4. Na prodavačku stačí vyučení, možná i základka. Ty máš výšku, tak evidentně zvládáš víc než doplňovat zboží nebo sedět za kasou. Když máš tenhle obor, tak třeba úřednice, ekonomka. Práce v kanclu tě neláká?

      Vymazat
    5. Vysokou, obzvlášť ekonomku, dnes zvládne každý blbec. Za pět let studií jsem potkala spoustu lidí, co nedokázali dát dohromady pomalu ani souvislou větu a přesto na rozdíl ode mě díky přítoku peněz od rodičů dokázali studium dokončit. Kdybych bývala šla po maturitě hnedka dělat účetní, udělala bych mnohem líp a možná bych v té kanceláři i byla :) Po dalších letech ve škole bez praxe a bez známých, už se může jít člověk klouzat :D Ale sedět na pracáku jsem nechtěla a ani nemohla, takže dělám to, co dělám a světe div se, baví mě to :) Btw, ano, v supermarketech se spokojí s vyučením v oboru, ale v obchodech, kde jsem pracovala/pracuji je maturita minimum, věř mi ;) tohle se od dob komunismu dost změnilo :) A než jít dělat za přepážku na úřad za sotva deset tisíc čistýho, to budu radši v tom obchodě..

      Vymazat
    6. Tak jsi měla získávat praxi už během studia místo psaní blogu... Nebo naopak teď využít blog - prokazatelný zájem o kosmetiku - a ucházet se o práci v nějaké kosmetické značce, třeba na junior pozici v marketingu a postupně se vypracovat... Jestli tě baví účetnictví, tak začít třeba jako asistentka účetní nebo junior účetní (něco, na co není vyžadována praxe) a zase se vypracovat. Zahrabat se v krámě - to myslíš, že tě odtud někdo vytáhne, protože krásně doplňuješ zboží? Proč na úřad hned za přepážku, jsou snad i pozice, kdy nesedíš za přepážkou. Proč sis tedy tento obor vybrala a proč jsi pokračovala i na ing., když je to podle tebe k ničemu?

      Vymazat
    7. A proč se staráš o to, čím se živím? :) Já myslím, že je moje věc, jestli se zahrabu v krámě nebo budu dělat ředitelku zeměkoule :D

      Vymazat
    8. Takže na ty otázky odpovědět neumíš a došly ti argumenty. Jestli ti není líto pěti let na VŠ, užívej si prodej, je fajn, že tě baví a že se na nás zákazníky nemračíš.

      Vymazat
    9. To není o tom, že bych neuměla na otázky odpovědět, ale o tom, že na ně odpovídat nechci. Jak můžeš takhle soudit, když mě vůbec neznáš a nevíš, co mám v plánu a co tomu všemu předcházelo..? :) Ano, při VŠ jsem pro to mohla něco dělat, ale nedělala, což už teď dobře vím, ale čas nevrátím, tak tady nad tím nebudu brečet, ale radši půjdu a budu makat než jako spousta vysokoškoláků po dokončení studií sedět na pracáku. Práce mi nevadí a baví mě, tak o co jde? Titul už mi nikdo nevezme, jednou ho mám a třeba ještě zužitkuji, ale rozhodně se kvůli tomu neposeru :D

      Vymazat
  3. Držím palce v nové práci:-) Tělové želé Balea je příšerné, ale hodně jsem si oblíbila tělovou pěnu Balea, je to zase úplně něco jiného než mléka nebo krémy, krásně voní, ta hydratace sice není úplně top, ale na léto mi stačí. A neonky od Dermacolu mám ve dvou odstínech, lakuji je teď pořád dokola, na střídačku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Ta pěna se myslím, vyprodává taky, tak že bych si ji ještě vzala..? :D Mám tu teda asi trilion krémů, ale když už ji pak neseženu.. :-/ A s neonkama to mám stejně, momentálně mám tohoto krasavce zas na rukou a dokonce i na nohou :D :)

      Vymazat
  4. Ty jo, tak to je celkom sen pracovat v d*emke :) to by sa aj mne pacilo. Lak na nechty od Dermacolu mam podobny ruzovy s trblietkami, uz si ho aj ty ukazovala a je paradny :) na telove zele som citala vela negativnych recenzii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to tak částečně taky sen je a jsem za to ráda :) Jo, vím, který lak myslíš, ten používám jako top coat, taky rozkošný! :)

      Vymazat
  5. A co skusit ten olej nalít do vany??? (Třeba když víš, že budeš mýt koupelnu...) Tento trik doporučuje spousta lidí;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako to by asi taky šlo, o tom jsem nepřemýšlela.. možná mě to konečně donutí tu koupelnu i vydrhnout :D Zatím ho používám jen na nohy, abych nebyla umatlaná celá.. :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)