pondělí 4. července 2016

Baví x nebaví za květen a červen 2016

Krásný pondělní den vám přeji!

V červnu jsem nestihla natočit video Baví x nebaví za květen, takže jsem se rozhodla to opět spojit s oblíbenci i za červen. Dnes tedy zase dvacetiminutovka, kde mluvím o všem možném.. Neopomíjím kosmetické oblíbence ani nějaké to kulturní vyžití, na závěr potom něco málo ze života.. :)



Mezi kosmetické oblíbence patří rozhodně paletka od Gabrielly Salvete 01 Rose. Už jsem se o ní ve videu zmiňovala, článek brzy chystám, takže prozradím jen tolik, že za ty peníze se jedná o jednu z nejlepších paletek, jaké můžete sehnat v našich drogériích a pro mě je to jedna z nejvyužitelnějších paletek, jaké vlastním. Krásně pigmentované, přirozené odstíny, které se mi doma rozhodně neztratí. Dalším oblíbencem je řasenka False Lash Wings Sculpt od L'oréal Paris. Kvalitní řasenku jsem v poslední době ne a ne najít, takže jsem ráda, že se jedna lepší zase objevila. Tahle nádherně prodlouží a zahustí řasy. Kartáček je hodně neobvyklý, ale dokáže divy. Poslední dekorativní kousek není nic jiného než oblíbená báze pod oční stíny Artdeco. Tak dlouho jsem ji chtěla, až si ke mně nakonec cestu našla a to díky e-shopu Parfémy El-nino. Báze je opravdu super, jedná se o krémovou hmotu, která nejen prodlouží výdrž, ale i zvýrazní pigmentaci stínů. Kdo by nechtěl? :) Z pečující kosmetiky tu mám šampon na vlasy Rasul od Urtekram. To je pro mě jeden z nejlepších šamponů na vlasy, jaký jsem kdy měla! Díky své hrubší textuře vlasy důkladně vydrhne a ty jsou po umytí tak dokonale jemné, lesklé a na dotyk lehoučké a krásné, že jsem to ještě neviděla! Radost se ve vlasech hrabošit :D Umyté vydrží tři dny, což je u mě klasika. Jediné maličké mínus je, že díky tomu objemu a odhlečení vlasů jsou první den po umytí celkem nezkrotné :D :)


Bohužel jsou tu i dva neoblíbenci. První není úplně žádný propadák, ale upřímně, jsem z něho zklamaná. Nemluvím o ničem jiném než o make-upu Revlon 24H Colorstay. Asi znáte, protože patří mezi ty hodně známé a oblíbené.. Ale já prostě čekala víc. Místo krásného a přirozeného finiše, který by měl na mé pleti vytvořit, protože je pro normální až mastnou pleť stvořený, vidím na pleti vrstvu, která si nedokáže úplně "sednout" a spíš tak nějak na obličeji překáží.. Škoda, nevypadá to vůbec hezky. Druhý kousek jsem vám představila nedávno přímo v článku a jedná se opět o velkého favorita mezi spoustou žen.. Achjo. Nemám na mysli nic jiného než Dvojfázovou micelární vodu Garnier. Vadí mi, že ji moje oči nesnesou a jakmile se k nim dostane, pálí a štípe. Obličej odlíčí bez potíží, i když ten mastný film není nic moc, čistá pleť za to stojí.. Ale k očím mi prostě nemůže. Takže spotřebuji a zůstanu věrná své klasice - odličovači očí a micelární vodě..


A jdeme na nekosmetické tipy. Z hudebních doporučení tu mám písničku od nizozemského dje Kygo. Toho já můžu a jeho písničky jsem vám doporučovala již několikrát. Tentokrát jsem si oblíbila píseň Raging. Zase jsem k ní přišla v práci.. No to je bída! :D


Ze seriálů jsem v poslední době koukala akorát na Dr. House, kterého dávali každý den na Nově a to rovnou dva díly za sebou. Já jsem koukala většinou dopoledne na reprízu na Nova Cinema a puštěný jsem to měla jako kulisu ke psaní článků :D Ale bylo fajn si po letech ten seriál zopáknout. House je prostě House a je to láska na věky věků :) Pak jsem chtěla zmínit ještě Tv pořad, který teda už skončil, ale v květnu mě hrozně bavil a to nemluvím o ničem jiném než Tvoje tvář má známý hlas. Jak podobné zábavné show nemůžu vystát, tak tohle mě fakt naprosto odzbrojilo. To, co byli účinkující schopni během týdne zvládnout, bylo naprosto úžasné a mě fakt bavily ty jejich proměny a luxusně zmáknuté show :) Už teď se těším na druhou řadu a jsem zvědavá, kdo se tam bude převlékat! Mám tu i jeden film a tím je Věčně mladá s mojí nejoblíbenější herečkou Blake Lively. Chtěla jsem ho vidět už dlouho, ale až v květnu jsem se k tomu dostala. Díky Blake dostal film šmrnc, ona je totiž tak strašně náááádherná.. Samotný děj byl ale až moc prvoplánový, kdy jsem od začátku až do konce věděla, co se bude dít.. Ale jo, taková příjemná oddychovka. A na závěr něco málo z Youtube světa. Mám tu rovnou tři tipy na fajn youtuberky. První je Anett, která je díky svému životnímu stylu úplně jiná, než co obvykle sleduji. A možná proto mě tak baví. Pokud máte rádi alternativní styl, jak ona o tom mluví, tak na ni mrkněte, bude se vám líbit :) Druhá youtuberka je Terka z TChicChannel, kterou sleduji již dlouho, ale nyní si u ní všímám obrovského pokroku v jejím natáčení a líčení, že mě baví stále více. A jelikož ji často potkávám v Pardubicích, tak vím, že je opravdu tak krásná a roztomilá jako ve videích :) Poslední tu mám Pelican Beauty. Tahle slečna se zabývá kosmetikou, hodně se orientuje na high end, o čemž ráda poslouchám a co úplně miluji je její vyjadřování.. Mluví krásně pomalu a srozumitelně a je radost ji poslouchat :) A asi se budete divit, mám tu tento měsíc i knížku! Doma se mi to nějak začalo kupit, takže jsem se rozhodla na tom trochu zapracovat a momentálně čtu Sirotčinec slečny Peregrinové, kniha druhá Podivné město. Aneb pokračování prvního dílu a čeká tu na mě ještě díl třetí.. Zatím děj poklidný, ale jsem celkem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál..


No a zbytek z osobního života, aneb co se dělo během května a června se dozvíte z videa.. Květen byl hodně pozitivní, může za to několik okolností.. Určitě mezi to patří dovolená a čas strávený s blízkými, ale i setkání s dalšíma blogerkama na eventu s kosmetikou Dove, kde byla mimo jiné moje milá Táňa nebo příjemná procházka Prahou předcházející této akci s moji milou Erikou.. Květen byl prostě super. Ovšem nic netrvá věčně, v červnu přišlo hodně práce a dost negativních myšlenek, takže vše vygradovalo do fáze, kdy jsem se rozhodla skončit v současné práci a od srpna to zkusit jinde.. Jak to všechno dopadne se dozvíte příště.. Momentálně jsem ve fázi zběsilého hledání jiné práce, tak doufám, že to bude krok správným směrem a vše se v dobré obrátí.. :)

A jaký byl váš červen? Napište mi vaše oblíbence a neoblíbence.. 

6 komentářů:

  1. S paletkou od GS musím souhlasit, nadchla mně natolik, že jsem čenichala další akci a pořídila si ještě tu Nude variantu a obě jsou skvělé, používám je teď skoro pořád:-)
    Přeji Ti hodně úspěchu, ať najdeš práci, kde budeš spokojená, držím palečky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky přemýšlím i o té Nude variantě paletky :) ale zase si říkám, že takových mám dost a ty růžové já přeci jenom radši, tak se zatím držím :D :) Děkuji, doufám, že něco brzy najdu a budu mít tohle podivné období za sebou :)

      Vymazat
  2. Ta paletka je moc hezká, čekám na nějakou akci a taky si ji pořídím. Dr. House je taky můj oblíbený. A ještě jsem ráda sledovala Muže s posláním. Co se týče knížek, tak uvažuji, že si pořídím Než jsem tě poznala, i když takovou literaturu běžně nečtu, tak tahle mě zaujala.
    Jinak přeji hodně štěstí při hledání práce. Taky zrovna hledám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ivanko, taky držím palečky! :) Já o té knížce Než jsem tě poznala přemýšlím taky a to mám obvykle raději jiný žánr :D Tak uvidíme, až se prokoušu tím štosem, co mi tu teď leží :)

      Vymazat
  3. baza artdeco je moj rozhodny favorit a garnier nic pre mna stipali ma z nej tiez oci takze pre mna X
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že nejsem jediná, komu ten Garnier vadil.. :D Báze je super, už ji jen tak nedám z ruky :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)