sobota 30. července 2016

Barevné novinky Dermacol - linky, řasenky, laky na nehty

Krásný sobotní den vám přeji!

Půlku prázdnin máme pomalu, ale jistě, za sebou, takže je nejvyšší čas představit vám pár barevných kousků značky Dermacol, které by vám mohly zpříjemnit (nejen) léto. Asi už jste zaznamenali, že na trh přišla řada nových barevných fixů na oči a k nim i barevné řasenky. Dobrý nápad, proč si trochu neoživit léto barvama? K tomu přidejte jejich každoroční nové barvičky laků na nehty Neon a můžete si barevně vyhrát, jak je libo..


Barevné fixy na oči (Colour Eyeliner)

Oficiální popis: Hloubku a dramatičnost očí podtrhnete novými barevnými fixy na oči se kterými dokonale vykreslíte linii podél řas. Mají extra tenký flexibilní hrot, výborně kryjí, velmi rychle zasychají a jsou dlouhotrvající.



Tyhle fixky strhly vlnu pozornosti a ani není divu, konečně je totiž možné sehnat v drogérii nějaké zářivější barvičky linek. A ještě podle obalu slibují voděodolnost a dlouhou výdrž, to je teprve hot. Mě osobně trend barevných linek také chytl a poslední dobou je nosím pomalu častěji než černé. A to už je co říct!



Linky seženete v pěti různých odstínech, ke mně se dostaly na otestování dva a to Electric Blue a Deep Green. Vypadají moc hezky a to nejen bílým květovaným obalem, ale i barvou. Po prvním otevření jsem byla nadšená. Krásný tenký hrot, který se zdá být precizní, sliboval skvělé pomocníky. Po prvním swatchi na ruku mé nadšení stále trvalo, protože výsledkem byla krásná intenzivní barva, jedna hezčí než druhá, i když více mě to táhlo k elektricky modré. Pak jsem začala linky používat i na oko a po pár použitích přišlo menší rozčarování. Z počátku dobré, párkrát jsem hrotem kreslila celkem úspěšně, krásnou, rovnou, tenkou linku. Jenže to trvalo asi tak pět použití než došlo ke stejnému problému, jaký jsem měla u "zebří fixy" této značky.. Hrot se rychle začíná lámat/ohýbat (a to na hroty fakt netlačím, protože ten pocit nemám ráda!) a barva během pár použití přestane do hrotu stékat, takže nakreslit linku začíná být použití od použití obtížnější. Jelikož už linky kreslím pár let, tak to zvládnu i tak, ale nebaví mě to.. nechci třikrát přetírat místa, kde se barva z hrotu nechytla :( Fixa usychá rychle a neobtiskává se, což je super. Po vytvoření linky vypadá konečný efekt hezky. Jenže, za a) postupem času ta barva ztrácí tak nějak na intenzitě a z elektricky modré je po pár hodinách taková trochu tmavší modrá, tmavě zelená potom po pár hodinách vypadá jako černá.. to je škoda, protože rázem je po zvláštnosti líčení, že ano. Za b) není bohužel úplně dlouhotrvající a už vůbec ne voděodolná. Pokud se chcete oddávat vodním radovánkám, tak doporučuji raději bez ní, protože vodu nepřežije. Ani slzy. Pokud se vyhnete jakémukoliv kontaktu s vodou, tak na oku bude, ale není pořád ve stejné kondici. Mírně se rozpíjí a barva není stále tak krásná, jak bych chtěla. Nutností pod ní je určitě buď báze pod oční stíny a nebo ještě líp stíny. Jak můžete vidět na fotkách na "holé" mastnější víčko chytá docela špatně.. Je to s nimi trochu složitější, co vám budu povídat.


Po troše vody:


Electric Blue:


Deep Green:


Takže za mě je to zklamání. Pro mě záležitost opravdu letní, protože déle hrot asi nevydrží, což mi přijde docela málo za 149 Kč a k tomu na oku to taky nedrží.. Budu doufat, že do příštího léta se to trochu vychytá. Sakra, aspoň ten hrot! :D :)

Barevné řasenky (Colour Mascara)

Oficiální popis: Řasy výrazně prodlouží a dodá jim krásnou intenzivní barvu a objem. Díky speciálně vyvinutému kartáčku hmota řasy dokonale obalí, uhladí a vytvoří tak hladký povrch bez hrudek.



A když nechcete barevnou linku, jsou tady barevné řasenky. Pro odvážné je tu varianta obojí dohromady. Seženete opět několik odstínů (2x modrá, zelená, fialová), přičemž ke mně doputovala opět elektricky modrá (Electric Blue) a zelená (Petroleum). Hezké barvičky a poměrně výrazné, takže mi chvíli trvalo, než jsem sebrala odvahu a našla se vhodná příležitost pro jejich vyzkoušení. Ale zjistila jsem, že jsem se jich bála naprosto zbytečně. Řasenka má úplně klasický štětinkový kartáček, žádné extra výmysly, ale jednoduchá klasika. Pro moje krátké řasy to není nic extra, líčení spodních řas je pro mě peklo, ale ve finále se to dá. Upřímně, od barevné řasenky nečekám žádné zázraky v podobě prodloužení, zahuštění nebo super oddělování řas, takže mě nijak nepřekvapuje a netrápí, že tahle slepuje. Musím ji ale nechat, že trochu prodlouží. Používám ji na dobarvení na klasickou černou řasenku (i když na fotce líčeno přímo na řasy, abyste ji viděli samostatně). Pro výraznou barvu musíte řasy pročesat hned několikrát, aby byl barevný efekt co nejlepší. Na chvíli potom máte řasy zabarvené, ovšem všimněte si toho slovního spojení "na chvíli". Tahle řasenka totiž nezanechá barvu na řasách na dlouhou dobu, ale na poměrně krátkou chvíli. Cca hodinku a poté se záhadně začne vytrácet někam do neznáma. Poté vypadá jako jakákoliv jiná řasenka, vlastně ještě ke všemu špatná řasenka, protože jsou řasy poslepované a nijak hezké.

Petroleum:




Electric Blue:




Za mě bohužel snad ještě horší kousek než fixy výše. Jako fixy aspoň na tom oku jakž takž drží, ale barevná řasenka, o které po hodině nevíte.. To je dost na nic. Seženete je za 199 Kč, například tady.

Neonové laky na nehty

To nejlepší nakonec. Ale tyhle laky nejsou nic nového, že ano? Jen se každoročně objevují další hezké hravé barvy, které vám vyrazí dech.. :) Tyhle dvě za mě prozatím patří mezi ty nejlepší, které se objevily.


Tedy je fakt, že 19 Neon Bikini je spíš top coat, který doplní váš oblíbený barevný lak. Ač vypadá v obalu růžově a nejvíc roztomile, na nehtech je průhledný. Zkoušela jsem samostatně a vrstvit, jestli dosáhnu krytí, ale ani čtyři vrstvy neschovaly mé nehty, takže za mě jako top coat. Například s bílým, oblíbeným růžovým a nebo černým, možností je spousta. Posuzovat jeho výdrž je v tomto případě asi o ničem. Možná jen schnutí je třeba zmínit a to je naprostá klasika. V těch několika vrstvách šlo o dlouhé minuty, ale v jedné vrstvě na laku je bez problémů po pár minutách suchý. Takže, hledáte-li nějaký jednoduchý a nenápadný top coat, který doplní skoro jakýkoliv váš barevný lak, tak do něho jděte.


Za to 20 Neon Malibu si určitě všimněte, ten totiž určitě stojí za pozornost. Nádherná tmavší růžová, ne úplně neonově svítivá, ale trochu tlumenější, přesto dokonale výrazná a na nehtech neskutečně nádherná. Fakt o ní básním, protože mě tenhle odstín dostal. Lak obsahuje stříbrno-modrý shimmer, který tomu na nehtech dodává šmrnc. Lakuje se celkem dobře. Díky tomu, že je lak menší, tak i štěteček nepatří mezi žádné obry a tak se s ním dá lakovat precizně. Krytí není úplně top a pro úplné budete potřebovat tři slabší vrstvy (nebo dvě silnější). Schne bez problémů do pár minut a pokud to přetáhnete top coatem, který lak vytvrdí, tak vůbec nemusíte nic řešit. Výsledný efekt je top. A výdrž laku taky není špatná, protože i v práci mi vydržel na nehtech přes tři dny, poté se začal od špiček olupovat. A to vůbec není zlý. Bonusem je maličké balení, které máte možnost během života spotřebovat a taky nezabere tolik místa, takže co si ho vzít třeba s sebou na cesty..? :)




A finálním bonusem těchto laků je jejich přijatelná cena, která nezruinuje snad nikoho. Sice jsou maličké, ale stojí 39 Kč, což je za mě dobré. Navíc ten výběr! Rovnou osmnáct odstínů najdete tady, tak mrkejte.

Sečteno podtrženo, barevné novinky od Dermacolu mne ve většině případů nechávají docela chladnou a jsou pro mě spíše zklamáním, tedy zejména pomocníci na oči. Vím, že to Dermacol umí o mnoho lépe. Do laků určitě jděte, ty jsou fajn a věřím, že si nějakou barvu vyberete.

A co vy a novinky? Zaujala vás některá? Máte některou?

*Produkty mi byly poskytnuté k vyzkoušení zastoupením značky Dermacol

22 komentářů:

  1. Ahoj Klárko, barevné řasenky jsem nezkoušela, ale linky ano, konkrétně tu zelenou, a stejně jako ty musím říct hrůza. Mě se do 5 minut slily a na oku jsem měla linky dvě. Škoda, jinak mám Dermacol moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mně se vyloženě neslévají, ale na mém mastném víčku bez jakékoliv báze se prostě rozpínají a nejsou tak hezky.. čisté :-/

      Vymazat
  2. Taková škoda. Mám modré linky, ale ještě jsem je nezkoušela, jsem tedy dost zvědavá.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. No na ty linky ve fixu ctu vsude jen negativní recenze, škoda, protože vypadají strašně fajn. Laky na nehty mají povedené a ten druhý odstín je nádherný :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laky jsou super, ty můžu určitě doporučit :) Linek je škoda :(

      Vymazat
  4. Mám modrý fix a asi poletí. Hrozně se ohýbá, pokud nenamaluji linku jedním tahem a začnu dokreslovat, tak se to navazuje blbě. No a přes den se to pěkně pak drolí. I ty barvy mohly být veselejší, jako např. u tekutých Miss Sporty, které navíc drží celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo, souhlas, Leni.. S tou linkou se blbě kreslí, dělá mi úplně to samý.. Naštěstí se mi teda nedrolí, ale spíš se rozpíjí.. nic moc no :(

      Vymazat
  5. Lak jsem si zrovna včera pořídila a dnes se chystám lakovat :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky budu dnes znovu lakovat, lak je prostě božíííí :-)

      Vymazat
  6. Fix jsem si chtěla pořídit, ale jsem ráda, že jsem to neudělala. Ale laky na nehty jsou jiná liga, jen ty odstíny jsou nádherné. Vybrala jsem si Kiwi a Kiss a obě barvičky jsem si zamilovala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, ty laky a jejich barvičky jsou prostě skvělé :) Já jdu vždycky kolem stojanu a úplně miluju, jak to tam těma barvičkama svítí :D :)

      Vymazat
  7. Nějak nechápu, proč Dermacol vůbec některé výrobky vypouští do světa, barevná řasenka, co nakonec není barevná, voděodolné barevné linky, co ztrácí barevnost a mažou se i bez vody..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to nevím.. :( Asi to testují za jiných podmínek nebo nevím, nedovedu si to vysvětlit..

      Vymazat
  8. Mě nejvíc zaujaly nové neonky, do té růžové barvy jsem se zamilovala :)

    July Favourites 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě! :) Je fakt naprosto, ale naprosto luxusní :)

      Vymazat
  9. Ty linky hrůza :D Ale ty laky jsou krásné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Linky jsou takhle samostatně fakt příšerné, když se dají na nějaký pudrový základ, tak ještě jakž takž (to časem třeba taky nafotím), ale nic to nezmění na těch vlastnostech kreslení a výdrži, což je na prd :-/ :D

      Vymazat
  10. Laky jsou krásné. Ale škoda linek a řasenek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ty linky, když je použiju s podkladem a nějakým hezkým stínem, tak ještě jakž takž, ale řasenky fakt nic moc no :(

      Vymazat
  11. Ty řasenky bych ráda vyzkoušela, ale všude je na ně samá kritika, takže si nechám zajít chuť:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No věřím, že se dají sehnat takové, které vydrží být barevné déle než hodinu.. :D :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)