pátek 13. května 2016

Mono stíny + fixa na oči Oriflame

Krásný páteční podvečer přeji!

Mám tu pro vás dnes recenzi na dekorativní kosmetiku značky Oriflame, kterou jsem si nedávno na zkoušku pořídila. Dekorativku této značky jsem dlouho nezkoušela, ale neříkám, že s ní nemám žádné zkušenosti. Ba naopak, za mých mladých let to byla víceméně jediná kosmetika, kterou jsem používala.. Nebyl to žádný luxus, ale na základce a střední škole mi to bohatě stačilo, jelikož jsem kosmetiku zase až tak neřešila.. No ale zpět k těmhle kouskům. Prostě jsem se po delší době rozhodla, že zase něco vyzkouším. A volba padla na oční stíny a fixu na oči.




Na Oční linky ve fixu The One jsem už slyšela dost chvály, takže jsem se konečně rozhoupala ke koupi. Zrovna jsem nějaké linky potřebovala, takže přišly vhod. Fixka je fajn, hezky se drží v ruce, hrot je dostatečně dlouhý, zároveň ale ne tolik, aby se při použití lámal nebo ohýbal. Tloušťka hrotu je ideální, nakreslíte i tu nejtenčí linku. Prozatím není ani nejmenší potíž s tím, že by se hrot třepil nebo barva nestékala ke špičce. Naopak se s ní kreslí velmi snadno, není potřeba nijak tlačit ani dřít, kreslí v podstatě sama. Barva je černočerná a ihned po nakreslení linka zasychá. Neobtiskává se a na oku se ani nerozmazává (i když na fotce na ruce to tak vypadá). Na svém místě drží po celý den, pokud vaše oči nejsou úplné slzavé údolí. A hlavně je stále stejně intenzivní. Co se mi líbí je i to, že se na hrot nenabalují oční stíny, takže nemusím fix otírat ani nijak zvlášť udržovat, i po více než měsíci používání jsou stále ve stejné formě :)



Fixa mě tedy hodně baví a pokud mi vydrží ještě minimálně měsíc-dva, budu naprosto spokojená. Najdete ji tady, běžná cena je 199 Kč, ale často je v akcích, momentálně za 99 Kč.



Mono oční stíny vypadaly na první pohled v katalogu fakt moc hezky a zajímavě. Na obrázcích krásné odstíny a podle fotky líčení i hezky pigmentované.. A tak jsem si vzala rovnou dva. Jako první mne zaujal odstín Sheer Lavender, protože žádný matný, fialkový jsem dosud neměla. Odstín Taupe Metal vypadal jako směs šedo-hnědé, což jsem ještě neviděla a doma neměla.

První překvapení přišlo ve chvíli, kdy stíny dorazily. Ony totiž odstíny, které byly na obrázcích, absolutně vůbec neodpovídaly skutečnosti. Krásná intenzivní fialková byla tak trochu "vyblitá" a podle obrázku hezky třpytivá Taupe je skoro matná a obsahuje jen pár větších stříbrných částeček.. Jednoduše odstíny jsou obrovské zklamání.



Balení je jednoduché, umělohmotné. Jedno víčko už se tak nějak viklá, takže to není nic extra pevného a držícího. Stíny jsou jemně namleté, pevně slisované. Práší velmi málo, respektive skoro vůbec. Což je moc fajn, ale má to jedno velké ALE. Ony jsou totiž špatně pigmentované. A opravdu hodně špatně. Na očním víčku se mi nepovedlo ani v nějakých pěti vrstvách dosáhnout intenzivní syté barvy, aby bylo vůbec vidět, jaký oční stín na očích mám. Takhle zoufale špatnou pigmentaci jsem snad u stínů ještě neviděla. Však mrkněte na fotku sami. Bohužel ani báze nepomáhá k nějakému lepšímu výsledku. Stíny prostě nejsou skoro vidět. Pokud máte navíc oční víčka mastnější, tak se stín jakoby "vsákne", takže vám prostě po chvíli na očním víčku nezůstane nic. Prostě výdrž také hrůza děs, po chvíli to vypadá, jak kdybych si oči snad ani nenalíčila.

Na fotkách je použito po třech vrstvách stínu:



Za mě tohle tedy rozhodně ne. Pokud toužíte po nějakých mono stínech, sáhněte raději v drogérii po stínech Essence nebo Catrice, věřte, že uděláte o mnoho lépe. Jeden stín stojí 129 Kč a za tu cenu už v dnešní době seženete opravdu kvalitní stíny. Já je kupovala v akci za cca 80 Kč, takže to jediné mě trochu utěšuje a jsem ráda, že jsem za ně nedala plnou cenu, to bych si snad rvala vlasy. Najdete je zde, kdyby měl přeci jenom někdo odvahu je chtít zkoušet.

Co vy a výše zmíněné produkty? Máte s nimi zkušenosti? 

12 komentářů:

  1. Klárko, taky jsem neodolala odstínu Taupe, v katalogu na fotce vypadal krásně. Ve skutečnosti děs běs. Jiná barva, žádná pigmentace, nejdou nabrat. Obal nejobyčejnější, jaký jde vyrobit. Takže za mě taky nee!!!

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, na fotce byl tak okouzlující.. :( Škoda, škoda..

      Vymazat
    2. No vidíš. Já mám tenhle monostín v odstínu Champagne a je super. Pigmentace v pořádku, drží...asi záleží na odstínu :/

      Karol (mousewith...)

      Vymazat
    3. Fakt? Tak to je zajímavý.. jenže já už vůbec nemám chuť zkoušet další, když dva mi nesedí.. :-/ :D

      Vymazat
  2. Ahoj, já mám s dekorativkou od Oriflame stejné zkušenosti. Jedinou výjimku tvoří tužky na oči, ty jsou skvělé. Ale stíny, rtěnky a lesky jsou za trest. Mám i jedny stíny, které mají celkem slušnou pigmentaci, ale jejich výdrž je asi hodina i s bází

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je hodně velká bída :-/ No některé rtěnky jsou celkem chválené, tak jsem o nich přemýšlela.. ale nevím nevím.. aby to nebyla zase zbytečná investice :D

      Vymazat
  3. Ten fialový je veľmi pekný, ale je škoda, že v praxi nie sú bohviečo :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Od této značky jsem dlouho nic neměla. U dekorativky jsem radši, když vidím odstín naživo a podle toho se můžu rozhodnout. Spíš než dekorativka mě lákají jejich balzámy na rty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky vybírám raději naživo.. ale občas i něco pokoupím na e-shopech a to většinou odstíny sedí.. :) tohle je ale fakt mimo! :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)