čtvrtek 5. května 2016

Kosmetický Miš Maš V.

Krásný den vám přeji!

Sešlo se zase pár věcí, které vám dnes krátce představím alespoň v tomto souhrnném článku. Jsou to produkty, ke kterým toho nemám moc co říct a nebo z nějakého důvodu mi přijde zbytečné psát o nich celý článek, takže alespoň takovýhle hromadný, kde je můžete okouknout. Mám jich tu celkem dost, takže se můžete brzy těšit na další pokračování.

Lak na vlasy Styliste Ultime - Schwarzkopf

Vydržel u nás doma hodně dlouho. Asi do půlky jsem ho používala já a poté jsem ho předala ségře a vrátila se ke svému ověřenému zelenému Taftu. Tenhle vůbec nebyl špatný a na rozdíl od většiny laků na vlasy hezky voní. Při aplikaci vás nezadusí, má i hezké elegantní balení. Vlasy zůstanou po nalakování pořád v hezkém stavu. Neslepené a přirozené. Na mě je ale stupeň fixace 4 pořád málo a já bych po chvíli potřebovala vlasy nalakovat znovu, protože se všechny ty malé vlásky během hodinky motají kolem hlavy. Takže není špatný a pokud potřebujete vlasy jen tak lehce projet lakem, aby se neřeklo, tenhle by se vám mohl líbit. Pro mě je prostě slabý a musela jsem se vrátit zpátky k mému oblíbenci. Seženete ho v drogériích, cena kolem 100 Kč.





Balzámy na rty Jahoda, Karité - Yves Rocher

Pokud máte rádi lehčí balzámky a přesto účinné, tak určitě omrkněte tyhle ochucené v Yves Rocher. Já jsem už dva kupovala ségře a vážně si je oblíbila. Karité je bezbarvý, příjemná vůně bambuckého másla a vážně fajn konečný efekt. Nedělá žádnou silnou nepříjemnou vrstvu, spíše naopak se nanáší ve slabé vrstvě, která udržuje rty vláčné a hydratované. Což je pro mě u balzámu to nejdůležitější. Není to tedy žádná mega péče, pokud potřebujete urychleně spravit extra vysušené rty. Ale na takové to denní přetření jako prevenci suchých rtů jsou skvělé. Jahodová verze je víceméně to samé, co se týče péče o rty, akorát s tím rozdílem, že je lehce zbarvený. Není to žádná intenzivní barva, ale jen lehké zabarvení. Spíše jim dodá trochu barvy, aby vypadaly šťavnatě. Najdete je v obchůdccích YR nebo tady, cena 45 Kč.





Štětec na oční stíny - Essence

Mohli jste ho už vidět v posledním štětcovém videu, ale tam nebylo tolik času vám ho představit samostatně. Vůbec nevím, jak je či není tento štětec momentálně dostupný, ale aspoň tady v mixu vám ho ukážu, protože si to zaslouží. S většinou Essence štětců mám celkem dobré zkušenosti a vůbec se jich nebojím. Jako samozřejmě to není top štětec na světě, ale vezmu-li v potaz jejich cenu, která je fakt hodně nízká (kolem 50 Kč), tak je to super pomocník. Posledním přírůstkem ze štětců této značky je tento fialkový blendící. Musím říct, že jsem vůči němu byla z počátku skeptická, ale strašně jsem si na něho zvykla. Je tedy syntetický, ale to je pomalu záruka toho, že je krásně jemný. Nepíchá ani neškrábe. Nebudu tvrdit, že kratší štětiny by se mi nelíbily trošku víc, protože tyhle se při práci trochu lámou, ale pracovat se s ním dá i tak a konečné blendění do ztracena, ke kterému ho používám, zvládá bravurně. Praní zvládá bez potíží, nevypadl dosud ani chlup a to za sucha ani za mokra a tvar drží též stále stejně. Za mě tedy fajn pomocník, za ty peníze opravdu není co řešit a jestli ho někde potkáte, neváhejte :)





Mono oční stíny

Milani

Tohle je pro mě největší záhada století. Proč? Protože tenhle stín, který jsem měla hodně ráda a velmi často ho používala, z mé sbírky prostě zmizel.. Prohledala jsem úplně vše, kde by se mohl skrývat a prostě NIC. Absolutně vůbec netuším, kdo mi ho čornul :D ale docela mi chybí, protože byl vážně super. Krásné balení není u této značky nic neobvyklého. Mám ráda jejich zlaté obaly (však jste viděli mé poslední úlovky, ne? :)), které i přes celkem nízkou cenu produktů působí luxusně a elegantně. Na poprvé jsem si koupila odstín 28 Bella Chiffon, což je taková lehká slonovinová.. krémová barva s výraznou perletí. Je nádherná na projasnění, ale spoustu krásy nadělala i samostatně na víčku ve spojení s linkou. Prostě mě tenhle stín bavil, byl hodně přirozený a líčení s ním bylo takové.. lehké. Intenzivní barvu jste tedy nechytli po první vrstvě nebo alespoň na mém víčku začal být stín výrazný až tak ve třech vrstvách, ale ta práce za to celkem stála, protože výsledný efekt rozjasněných víček se mi líbil. Stín perfektně chytal na štětec, bylo tam tedy mírné prášení. Především při přenosu z krabičky na štětec, protože byl poměrně jemně namletý. Na oko už se poté přichytával lehce, takže okolo očí už tolik neprášil. A pokud sem tam něco ulítlo, vypadalo to jako přirozené rozjasnění, takže mi to ani tolik nevadilo. Výdrž stínu byla naprosto suprová, ráno jsem ho nanesla, večer v nezměněném stavu sundala, bez slitých stínů v linkách či výrazně nižší intenzity. Prostě jsem nanesla, večer sundala. Takže jednoznačně favorit a fajn kousek. Kupovala jsem přes e-shop Dekorativka.cz za cca 132 Kč, ale sehnat se dá i na dalších e-shopech (např. Milani.cz).






Freedom

Šedo-stříbrný mono stín 211 Smoulder jsem si kupovala v Pepcu za směšných 29 Kč. Brala jsem ho spíš jen tak na zkoušku, protože jsem nevěděla, co od něho čekat. I když jsem trochu doufala v dobrý stín, jelikož s jejich paletkami mám tu nejlepší zkušenost. Balení stínu je naprosto obyčejný a jednoduchý umělohmotný plast, který už po pár použitích povoluje, takže nevydrží mnoho. Ale co by člověk za ty peníze taky čekal.. Stín není úplně jemně namletý, spíš je to kombinace třpytek a práškového stínu, který je velmi pevně slisovaný, takže nabrat ho, dá docela práci. Stín práší při nabírání na štětec, poté i při přenosu na víčko, takže to chce pracovat opatrně. Zdá se mi, že se na oči přichytává trochu hůř (rozhodně hůř oproti Freedom paletce), ale intenzity se dá dosáhnout během dvou vrstev, pigmentace špatná rozhodně není. Výdrž ale docela špatná je. Počítám, že za to můžou moje mastnější víčka, protože stín si nejdříve v klidu sedne a postupně ztrácí dost na intenzitě a vypadá.. jako by se v té mastnotě prostě rozpouštěl a samozřejmě poté zaleze do vrásek. Takže tenhle stín mne nijak extrémně neoslovil a spíše se mrknu po nějaké další paletce s máslovými a držícími stíny. Seženete v obchodech Pepco za 29 Kč.






Tak a pro tento miš maš to bude všechno, zbytek si necháme na příště :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Stalo se vám někdy, že vám něco z kosmetiky zmizelo kdovíkam? :D

20 komentářů:

  1. lak na vasy som mal z tejto rady, ale 5tku a neviem sa ho dokupovat, na moje rovne jemne cacorky je to zatial najlepsi lak aky som kedy skusila. Vyskusala som aj tuto 4 a to uz nie je ono. A miznu mi veci pravidlne (3 ks kocurov+moje neustale premiestnvanie licidiel) ale vzdy sa to nejak zahadne objavi po par mesiacoch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, právě.. čtyřka je na mě prostě málo.. musím příště sáhnout po pětce! :) Jinak já doufám, že stín se taky jednou někde objeví, ale fakt mě vůbec nenapadá, kde by mohl být! :-/

      Vymazat
  2. Od YR mam rada jejich balzamy na rty, kokosovy jsem kupovala uz 3x a jednou vanilkovy, za me paradni balzamy :). Jinak s nicim zkusenosti nemam. Kosmetika se mi ztraci jen v pripade, ze se neco zalibi me 8- lete segre :D hlavne myslim produkty na rty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, však osm let je nejvyšší čas to pokoušet :D :) Já si pamatuju, že jsem mamce věci taky prozkoumávala a pak jsem měla vlastní taková ta dětská líčidla :D

      Vymazat
  3. Stín od Milani bych si také ráda nějaký koupila. :) Balzámek od YR mam také s vuní jahody a vyhovuje mi :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámky jsou fakt povedené :) Já chci vanilkový :D

      Vymazat
  4. Zkusenosti nemam s nicim krome toho, ze i me se straci kosmetika😓 ale ja uz vim kam😜😜😜 i 7-mi leta dcera chce byt pekna😂😂😂

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však nejvyšší čas to začít prozkoumávat! :D :)

      Vymazat
  5. Od YR mám kromě jahody i třešňovou a malinovou variantu a mám je ráda hlavně i proto, že dodávají rtům lehký nádech barvy:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Balzámky od YR mám taky moc ráda, mám jahodu a kokos a nemůžu si je vynachválit. Stín od Milani mám v tom stejném odstínu jako ty a taky jsem s ním spokojená, sahám po něm hodně často :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. já bych po něm také ráda sahala.. kdyby se objevil :D :)

      Vymazat
  7. Tyhle mišmaše mám ráda! Od Freedomu mám dva mono stíny, takový do vínovo-hnědé barvy třpytivý a tmavě modrý třpytivý. Oba mi teda drží krásně celý den, no bez báze se popravdě malinko vytrácí, ale s bází mají i lepší intenzitu, nejen lepší výdrž. Asi to v tvém případě vážně budou mastná víčka, že ti moc nedrží. Za tu cenu to jsou super stíny :) Jo a děkuju za tip na blending brush, právě nějaký sháním a nechci za něj dávat moc peněz. Snad na ten Essence narazím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec netuším, jestli se ještě ty štětce Essence dají sehnat.. ale myslím, že něco v nabídce mít budou :) Jinak u nás v Pepcu žádné další pěkné stíny Freedom nemají, jinak bych to za ty peníze ještě klidně zkusila :D :(

      Vymazat
  8. Ze všech produktů znám jen balzámy Yves rocher. Koupila jsem si Macadamii a byla jsem moc spokojená. Ještě si chci pořídit karité, kokos a vanilku a moc ráda bych vyzkoušela i balzám bio culture.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilka mě láká taky, tu já můžu snad ve všem :D :) A kokos.. hmmm :) plánuji si taky nějaký koupit, tak snad brzy do obchůdku zabloudím.. :D

      Vymazat
  9. tie YR balzamy na pery vyzerajú ako čisté nebíčko :3

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo, jsou fajn :) Já určitě poběžím pro další :D

      Vymazat
  10. Lak na vlasy som mala a bola som s ním celkom spokojná :) Balzamy na pery vyzerajú naozaj skvelo ! :)

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)