úterý 24. května 2016

Gastro chvíle: Klárka kuchařkou podruhé

Krásný den vám přeji!

Víte, co na tomhle kosmetickém blogu dlouho nebylo? Nějaké to jídlo! :D Vím, že každého, kdo sem zavítá, to asi bavit nebude, ale třeba mě osobně baví profily a blogy holek, které mi ukážou, co se jim objevuje na talíři :) Neříkám, že bych potřebovala vidět každý den ovesnou kaši, ale sem tam mě baví sledovat, jaké chuťovky má kdo k obídku.. a nebo co si kdo ukuchtí :) Kdo kdysi viděl článek Gastro chvíle I. (zde), tak ví, že nejsem žádná extra zdatná kuchta a na design jídla a vysokou gastronomii nejsem. Spíše zastávám v domácnosti pravidlo: jednoduše, rychle a levně a když chci něco "lepšího", zajdu se najíst do restaurace. Takže tu asi nečekejte žádné mega pecky, ale spíše běžná jídla, která doma papáme.

Co jsme si v poslední době hodně oblíbili, jsou skleněné nudle. Jsem čuně a miluju tuhle fastfoodovou pecku :D A tak jsem si před časem řekla, že to zkusím doma vyrobit sama.. Nudle, zeleninu, sójovou omáčku, maso a koření a šup, nudle byly na světě! :) Na ty z fastfoodu to nemá, ale docela jsme si pochutnali..


Kuskus je také naším oblíbencem v poslední době. Nejen, že je pochoutka rychle "uvařená", ale navíc skvěle chutná. Vede varianta se zeleninou a kuřecím masem, ale špatná nebyla ani tahle houbová verze.


No a co teprve moje domácí rizoto! Jestli na nějaké jídlo ze školní jídelny vzpomínám v dobrém a s chutí, tak je to právě klasické "oranžové" rizoto.. No a tak jsem si řekla, že si ho udělám podomácku a světe div se, povedlo se. Chutná skvěle, moje je snad ještě lepší, než to z velkovýroby školní jídelny! :P :D


Klasikou jsou u nás různé zapečené brambory, těstoviny, nádivky a nebo různé masové směsi s rýží..






Specialitou, kterou jsem zkoušela, byly masové bombičky se sýrem a majonézou. Jo, solidní kalorická bomba, hodně syté, ale fakt dobré! Pokud plánujete nějakou párty, tak tohle by mohlo mít úspěch :) Já jsem je dělala tuším k nějaké speciální příležitosti a doma si na tom všichni pochutnali. Recept případně najdete tady.


Ale občas prostě člověk dostane chuť na obyčejnej řízek...


.. nebo knedlo, zelo, vepřo :D :)


A co vy a vaše jídlo? Co vaříte nejraději? Máte také dny, kdy kácíte na zdravou stravu a dáte si raději pořádnou kalorickou bombu? :)

19 komentářů:

  1. Já musím teda vařit každý den pro mě a pro přítele..dáváme si buď rýži, těstoviny, brambory na milion způsobů s masem pečeným nebo restovaným na pánvi. K tomu zelenina, občas uvařím domácí lasagne, ty jsou naprosto top :-) nebo máme rádi špagety se surimi tyčinkami a smetanou, takové rychlovky :-D někdy jenom těstoviny s vajíčkem :-D jak mám náladu a čas.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo Nicky, díky za tip, lasagne jsem dlouuuho nedělala! :D :) Ale jsou fakt top, stejně jako špagety, mňam! :) Ty já můžu na všechny způsoby, ale s tyčinkama jsem to ještě nezkoušela, takže taky musím zkusit :)

      Vymazat
  2. No mna by normalne potesilo keby si zverejnila aj dake recepty. Alebo aspon poslala mne osobnw lebo sa mi zbiehaju slinky ked to vidim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, kočko, když já na to žádné zvláštní recepty nemám :) vždycky je to taková improvizace.. aneb co dům dal, na co mám chuť.. :D

      Vymazat
  3. Super článek, Klári :-)
    Já vařím celkem často, ale většinou jen pro sebe a lehčí jídla. Doma upřednostňují všichni klasickou českou kuchyni (omáčky, knedlíky a tak), což já moc nemusím, tak si většinou hodím něco na pánev a do půl hodiny mám oběd :-D Mám ráda třeba uzené tofu se špenátem, různé zeleninové směsi z obchodu, brambory s česnekem a balkánským sýrem atd. atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni :) Já to vždycky střádám půl roku :D Jinak já pro sebe taky dělám takové ty jednodušší a lehčí :) Česká kuchyně frčí u babiček, takže to mi tam stačí jednou za čas :)

      Vymazat
    2. Děkuji, Leni :) Já to vždycky střádám půl roku :D Jinak já pro sebe taky dělám takové ty jednodušší a lehčí :) Česká kuchyně frčí u babiček, takže to mi tam stačí jednou za čas :)

      Vymazat
  4. Take bych ocenila recepty, jidla vypadaji skvele :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ono to nejsou žádné ověřené recepty, spíš je to vždy improvizace.. aneb co dům dá, na co mám chuť a tak.. :D :) většinou je to jen zamíchání všech surovin dokupy :D

      Vymazat
  5. Nejraději vařím v podstatě každé jídlo, nesnáším u sporáku jedině pečení, takže štrůdl je vrcholem mého cukrářského a pekařského umění. Zato "normální" jídla mě baví moc, ať už je to česká klasika, světová kuchyně nebo něco po studenu. Z té světové máme doma nejraději kuchyni italskou a celkově tu středomořskou. Dávám ti na nakouknutí odkaz na nějaké články na mém blogu, který je sice kosmetický, ale občas tam dám i nějaký ten food článeček - http://simply-pleasures.blogspot.cz/search/label/Food. Jinak jsou u nás taky nejvděčnější různé "míchanice" hlavně z těstovin, protože je to nejen dobré, ale hlavně rychlé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to máme stejně :) Pečení mě taky netáhne :D Děkuji za odkaz, určitě mrknu, i když myslím, že ve sledovaných Tě mám, takže už mi snad žádný další článek neuteče :)

      Vymazat
  6. Musím říct, že já ujíždím na lehké a zdravé kuchyni, ale občas mám ráda pořádnou kalorickou pecku v podobě hambáče s hranolkama, halušky s brynzou apod. Ale na tu tučnější stravu si raději někde zajdu a udělám si z toho "slavnostní chvíli" :D
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Já si na tu kalorickou většinou zajedu k babičkám.. :D :D

      Vymazat
  7. Já mám moc ráda francouzské brambory, zapečené těstoviny, rizoto a těstoviny s tuňákem a ráda dělám i nepečené dezerty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky, taky, taky! :) Jooo nějaký dezertík bych zas jednou mohla vymyslet :)

      Vymazat
  8. Super článek :) To rizoto vypadá super, mohla bych poprosit o recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eliško, tohle je asi nejpodobnější recept: https://www.toprecepty.cz/recept/10386-hedvabne-rizoto/ :) Dělám to naprosto jednoduše: cibulka + mleté maso + zelenina, orestuji dohromady, osolím a opepřím a pak po smíchání s rýží přisypu mletou papriku :) Sýr + okurka na ozdobení a je hotovo a všem chutná :) :D

      Vymazat
    2. Moc děkuji :) Moc ráda čtu tvé články!

      Vymazat
    3. Není zač, Eliško, já děkuji! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)