středa 27. dubna 2016

Tužky na oči - Yves Rocher, Oriflame, Colorama

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás dnes hned tři krátké mini-recenze na tužky na oči, které jsem si v posledních týdnech pořídila a zařadila je do svého kosmetického repertoáru. Asi víte, že na tužky já kdovíjak vysazená nejsem. Moc jich nevlastním a málokdy je použiji. Ale rozhodla jsem se i tohle změnit a trošičku je do svých líčení zapojit. K tomu jsem potřebovala nějaké další barvičky, protože dosud jsem jich měla pět a půl. Z toho jsou tři černé a dvě tyrkysové, toť barevné spektrum mých tužek. A tak jsem se na jejich nákupy trošičku zaměřila..


Začalo to tužkou na oči Crayon Couleur Végetale od Yves Rocher, na které jsem slyšela opravdu velké množství chvály. Měla jsem díky jejich zákaznickému klubu slevu a vyšla mě na necelých 120 Kč. Neváhala jsem a zvolila si odstín č. 08 Bleu Volubilis. No a řekněte sami, není to nádhera? Krásná petrolejová perleťová barva, která je navíc nádherně pigmentovaná. Tahle tužka je něco, vážení! Pokud máte rádi měkké a poddajné tužky, které vám nevydřou díru do víčka, tak určitě očíhněte právě tyto. Práce s ní je opravdu luxusní a má citlivá víčka si vrní blahem. Nemusíte vůbec tlačit, kreslí úplně sama. Jen lehce táhnu ruku a mám na oku vyšvihnutou sytou, neporušenou linku. Když jsem viděla, jak krásně kreslí, bála jsem se výdrže. Měla jsem obavy, že se bude roztékat. A ono nic. Ani v tom není nejmenší problém, protože na očním víčku drží po celý den ve skvělém stavu (fotka na víčku je focena v odpoledních hodinách po práci!). Jediné místo, kde nevydrží, je waterline, i když musím podotknout, že tam chvíli nehnutě sedí (a to je pokrok, oproti tužkám, které nedokáží waterline ani nakreslit). Takže její vlastnosti, co se týče kreslení, jsou vážně super. Ovšem jeden problém tu mám. Dosud jsem totiž nezjistila, jak ji ořežu. Není to totiž taková ta klasická obyč dřevěná tužka, ale je "umělejší" a přes klasické ořezávátko, co používám, ji ořezat nezvládnu.. Takže musím vymyslet způsob, jak se k té skvělé tuze dostat :D pak budu naprosto happy.

Za mě tedy ano, kreslí vážně parádně a barvu zbožňuju. Seženete v obchůdcích YR, původní cena byla tuším 199 Kč, jak jsem zmiňovala, měla jsem ji za cca 120 Kč.




Dalším přírůstkem byla Kajalová tužka na oči The One od Oriflame. Tu jsem si brala s jedním jediným účelem - kreslit s ní waterline pro rozjasnění pohledu. Odstín Nude by byl ideální. Jenže. Tužka má jeden velký problém a to je její tuhost. Je hodně "vosková", to znamená, že musíte silně přitlačit, abyste z ní něco dostali a když přitlačíte moc, tak potom zase dělá takové nepříjemné hrudky a cucky a.. výsledný efekt pro mě prostě není uspokojivý. Nejen, že div nemáte rozedřené víčko, ale navíc dělá tu linku takovou celou tuhou a podivnou. Výdrž bohužel též není kdovíjaká, na horním víčku to ujde a po většinu dne drží, ale na spodní lince někam do ztracena postupně mizí během půl dne. Původní způsob použití je díky jejím vlastnostem nemyslitelný. Na waterline se tužka nechytá, spíš jsem si linkou podráždila a rozplakala své oči :D Ořezávat půjde bez potíží, protože základ je klasicky dřevěný. Ale kdo ví, jestli vůbec budu někdy ořezávat, bojím se totiž, že pro ni moc velké využití nenajdu..

Seženete tady, v akci nyní stojí 99 Kč, běžná cena je 159 Kč.




Obě tužky:



Posledním a nejnovějším úlovkem je Kajalová tužka Colorama od Maybelline, kterou jsem ulovila za pár kaček. Odstínů měli několik (podobný petrolejový jako mám tužku YR, tyrkysový,..), já nakonec vybrala odstín č. 400 Marvelous Maroon. Takovou jsem ve sbírce neměla. Nebo vlastně možná měla, ale tahle se mi prostě líbila :D Tužka je dřevěná, prostě jednoduchá klasika. Vypadá zvenčí na tmavší hnědou, tak trochu lískooříškovou, ale po nanesení je světlejší, spíše bronzová. Musím uznat, že mě mile překvapila. Je poměrně měkká, sice ne úplně jako YR tužka, ale kreslí se s ní lehce a linku vykouzlí bez větších potíží. Rozhodně nemám oční víčko nijak podrážděné, vytahané nebo přímo prodřené. Na waterline tahle tužka taky není. Jako nakreslit jde bezbolestně, ale nevydrží tam ani pět minut. Primárně jsem ji na vodní linku ani nechtěla, takže mě to až tak netrápí. Výdrž tužky je průměrná, horní víčko zvládne o něco lépe než spodní, ale je to cca půlka dne v intenzivní barvě. Takže tužka sice není žádným mega objevem, ale použít se dá a v nějaké ty nenáročné dny po ní klidně sáhnu.

Najdete ji v drogérii, běžná cena je tuším kolem 60 - 70 Kč. Já ji kupovala ve slevě v Tetě za 35 Kč.






Co vy a tužky na oči? Máte s některou z nich zkušenosti? Máte tip na dobrou tužku na waterline?

23 komentářů:

  1. O tom ořezávání jsem u svojí tužky od YR také přemýšlela. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já o tom právě nepřemýšlela a myslela jsem, že to vezmu klasickým ořezávátkem, kterým ořezávám vše.. ale ono to nějak nejde.. :-/ :D tak jako teď fakt nevím!

      Vymazat
  2. Ja moc tuzky nepouzivam.:-) libi se mi ta od oriflame.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý výběr, zrovna ta je nejvíc na prd :) :D

      Vymazat
  3. Klári, ta umělá tužka by měla jít ořezat stejným ořezávátkem, jakým ořezáváš dřevěné tužky :-) Já jsem se toho taky bála, ale jde mi to bez problému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně to právě nejde.. :) Tak nevím, musím zkusit ještě nějaké jiné ořezko, jestli doma najdu :D

      Vymazat
    2. Aha, tak možná je to nějaký tvrdší plast. Já mám doma umělých tužek několik a všechny mi jdou normálně ořezat. Ořezávatko mám od essence ;-)

      Vymazat
    3. Já je ořezávám ořezávátkem od alverde, je moc fajn! Tyhle tužky od YR jsou super, mám asi 4 už...

      Vymazat
    4. Já si asi pro jedno z ořezávátek skočím.. :D Není to totiž první tužka, se kterou mám problém.. :-/ Mám doma tuším ještě Rimmel jumbo a ta mi nejde ořezat taky :D

      Vymazat
  4. Vypadají dobře, ale já tužky nepoužívám vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky málo, ale občas si říkám, že je to škoda, když pak vidím u spousty holek ty krásná líčení! :) :D

      Vymazat
  5. tá petrolejová je neskutočne krásna, super! :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tam se mi výběr fakt povedl, jsem z ní taky nadšená! :) :D

      Vymazat
  6. Jsem na tom dost podobně, tužky jsem nikdy nepoužívala, ale od začátku roku mám nových asi pět a nejvíc nadšená jsem právě z Yves Rocher. Já mám černou a poprvé v životě tuto barvu na očích snesu a ta práce s ní je skvělá. A jinak ořezávatko mám od Essence, takové to oboustranné na menší i tlustší tužky a jde to s ním ořezat dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím sehnat jiný ořezko, protože tím mým to prostě nejde :D Mám taky ořezko pro obě velikosti, ale nejde to, jakoby to "klouže" a vůbec to tu vrstvu nebere.. :) :D

      Vymazat
  7. Nádherné kousky :) Zaujala mě YR, božská barva a super pigmentace, budu je muset omrknout.

    OdpovědětVymazat
  8. Nejvíce mě zaujala ta od YR, i ta barva je krásná a měkký tužky, to je přesně něco, co vyhledávám. Já právěže tužky použím hodně často :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měkká tužka je základ úspěchu :D :) Určitě ty YR omrkni, jsou fakt krásný!

      Vymazat
  9. Ja mam svoji cernou stalici na spodni linku, tu pouzivam uz snad deset let a jina mi nevyhovuje, bez spodni linky nevylezu z domu :D Pak mam par dalsich, at uz cerne ci barevne a ty pouzivam obcas na horni.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakou stálici, jakou? Poděl se, prosíííím! :D :) :*

      Vymazat
    2. Od Nice cosmetics, používám černou se třpytem, ale určo mají i klasické :) Jen tedy nevím, zda se dají normálně sehnat, kupuji je u známé.

      Vymazat
    3. Děkuji za informaci, omrknu, jestli se dá někde sehnat! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)