pátek 11. března 2016

Zebří fix na oči - Dermacol

Krásný den vám přeji!

Dáme si zase jednu recenzi, ať trochu ulevím svým připraveným kosmetickým zásobám, které na svých pět minut slávy čekají. Tentokrát mrkneme na fix Precise Black od Dermacolu, který už vám chci představit hodně dlouho. Už jste ho potkali v Baví x nebaví, takže pokud jste viděli, asi víte, že tentokrát nebudu úplně juchat a áchat, ale i trošičku nadávat. Přemýšlela jsem, zda vám o ní vůbec psát, zda vás to bude zajímat, ale pak jsem si říkala, proč vám nepředat své jednou zase trochu horší zkušenosti.



Oficiální popis: Přesné a snadné vykreslení linie řas i pro začátečníky. Řasy vypadají plnější díky aplikaci mezi řasami. Rychleschnoucí textura, která vytvoří hedvábný povrch. V sytě černé barvě. Pro citlivé oči a nositele kontaktních čoček. Dlouhotrvající, neztrácí intenzitu ani po 14 hodinách. Voděodolná, nerozmazává se.


Na "zebrovanou" řadu DC jsem slyšela hodně chvály, nečekala jsem tedy vůbec žádné potíže. V merku jsem tuhle řadu měla snad od té doby, co se dostala na trh a že to už je hodně dlouhá doba! Líbily se mi obaly a super je i nabídka všech možných druhů linek (v této řadě chybí snad jen gelové linky, jinak seženete tužku/fix/tekuté linky/pudrovou tužku). U mě jsou však v poslední době zajeté fixy, takže si kupuji jenom ty. Po otevření jsem byla nadšená, fix má opravdu tenký hrot, takže by člověk čekal, že se budou linky kreslit jedna báseň. Z počátku to tak jednoduché i bylo. Sytá černá barva, tenký hrot, který skvěle bez tlačení kreslil i tu nejtenčí linku, barva ihned zasychala a i celkem držela.. Tedy držela dobře, pokud zrovna neslzíte tak jako já. Potom počítejte s tím, že linka zmizí. Ne, nerozmaže se, prostě si ji smyjete. Ale to se prostě stává i u těch lepších linek, že nevydrží slané slzy, takže ji to nemůžu mít tak úplně za zlé. Běžné nošení celkem úspěšně zvládá, i když musím uznat, že po několika hodinách fixa na oku bledne. To by pro mě ale nebyl až tak zásadní problém.. Horší je, že skvělá práce s fixem netrvala dlouho, protože už asi po čtrnácti dnech si fixa začala dělat co chtěla. Hrot linek se začal postupně ohýbat a barva do něho přestala stékat (a ano, mám ji ve svislé poloze hrotem dolů ;)), takže hrot byl najednou úplně k ničemu, nejen že byl snad do půlky ohnutý, ale navíc ani nekreslil. Začala velká improvizace, což v překladu znamená práce s fixem ve všech možných polohách, abych z něho alespoň něco dostala. No řeknu vám, práce poměrně složitá a i když ji občas ještě použiji, tak s ní pokaždé šíleným způsobem bojuji. Kreslím s ní ve vodorovné poloze, div si u toho kolikrát nevykroutím ruku a velmi často s ní házím po pokoji :D Ne, tohle mě fakt nebaví a jsem z ní zklamaná. Barva je také zklamání, protože černočerná byla asi tak tři týdny a čím déle ji mám, tím vybledlejší černé se dočkávám. A to ji mám sotva tři měsíce. Dostala jsem na základě videa doporučení zkusit hrot seříznout, takže se na to chystám, ale jak se znám, tak to zase pos.. a stejně půjde do koše :D Třeba tak marná nebudu a zachráním ji, ale stejně.. jde o ten princip, přeci si nekupuji fix proto, abych ho pak upravovala, že jo :)

Na fotce čára zleva při "zlomeném" hrotu, kdy na něho mírně tlačím, abych něco z fixy dostala, druhá čára je při vodorovné poloze fixy, srdíčko je špičkou..


Zlomený hrot:


Takže za mě tahle fixka ne, ať ji každý chválí či nikoliv. Nevím, zda se to liší kus od kusu, ale znovu si ji určitě kupovat nebudu. Kupovala jsem ji opravdu za pár korun (cca 65 Kč v akci), takže mě to nijak nebolí. Myslím si, že lepší službu mi udělal i fix Essence.. Seženete v drogériích nebo tady, běžná cena je 99 Kč za 1 ml.

A co vy a tahle fixa? Máte s ní zkušenosti? Jste s ní spokojeni?

24 komentářů:

  1. Tyjo a zrovna tenhle fix mě jako jeden z mála vyhovoval a vydržel asi nejdéle ze všech, co jsem kdy měla(cca 3 měsíce), potom jsem měla ze stejné řady ten tlustší fix a u toho se mi stalo přesně to, co je tu popisováno. Nevím, už mě kolikrát přijde, že některé věci jsou fakt kus od kusu :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, to máš pravdu, občas mi to tak přijde taky.. :D :) Ale jinak 3 měsíce mi nepřijde úplně dlouhá doba fixy, i když většina, co jsem měla by časově taky byla na podobné úrovni :) Za mě nejlepší fix jednoznačně Bodyography, která je sice dražší (cca 500 Kč :(), ale vydržela mi fakt skoro rok a za tu dobu naprosto precizní a úžasná práce! :)

      Vymazat
  2. Žádnou zkušenost nemám, ale teda moc dobře to nevypadá :D škoda.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. všichni chválí a jako já pořád nevím co.. :) :D

      Vymazat
  3. Ahojda,

    no nespokojenost :-D ten samej problém, jak ty...
    Akorát mi to přestalo kreslit už po týdnu, špička v pytli... a když jsem víc přitlačila a jakoby to ohnula, tak mi ta špička udělala neplechu (jo, to kreslila, když jsem to nechtěla)...
    zrovna tento jsem seřízla a taky blbý, možná jsem to udělala moc, ale bylo to ostrý a linka působila hrozně tvrdě... ale nejsem určitě žádný zkušený ořezávač fixek =o)

    za mě prostě je lepší Essence... a láká mi zkusit Tattoo liner od Kat von D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mikinko, tak to jsem ráda, že nejsem jediná! Já to chci zkusit taky seříznout, ale právě se bojím toho, že to pak bude ostrý a bude mi to píchat už tak citlivá víčka :D :D Tak uvidíme.. Taky jsem říkala, že radši příště zase Essence (i když ta mi zase jednou zplesnivěla :D) a nebo chválu jsem slyšela na ještě levnější fix od Miss Sporty :)

      Vymazat
  4. S fixou zkušenost nemám, ale z téhle řady mám tekuté linky a ty jsou vážně parádní, drží jako přibité celý den, i po několika měsících jsou stále krásně černé a na to, že já jsem na linky dost nešikovná, tak se s nimi pracuje moc dobře :)
    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych jednou zase zkusila tekuté..? :) Ale já jsem na tekuté hrozný střevo :D

      Vymazat
  5. Mám tu samou zkušenost a už jsem si skoro myslela, že jsem jediný "neumětel" mezi ostatními, které si ji nemohou vynachválit :D :D...už jsem fixu chtěla i vyhodit, ale nakonec jsem ji teda zkusila seřezat a přijde mi, že funguje líp než když jsem si ji koupila :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Nikčo, já si myslela to samý :D Fakt tenkrát i na YT jsem si říkala, že jsem jediná, komu se to stalo a snad to s fixou opravdu ani neumí :D Fakt kreslí po seříznutí líp? Tak já to teda zkusím ;)

      Vymazat
    2. Za pokus nic nedáš, Klári ;) Zatím kreslí skvěle (ani nepíchá :D ) a to jsem ještě zapomněla dodat, že ji mám asi už tak 2 roky :D:D ..ale fakt jsem ji používala vyjímečně :D a skladovala svisle hrotem dolů ;)

      Vymazat
    3. Tak se do toho pustím asi ještě dnes :D :) Hrotem dolů ji skladuji vždy, tak uvidíme :)

      Vymazat
  6. Pěkný článek :) já jsem ji měla už docela dávno a moc mi nevyhovala, už si přesně nejsem jistá proč, ale myslím, že to bylo kvůli rychlému vyschnutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No žádná mega dlouhá využitelnost to není.. :-/

      Vymazat
  7. Ahojky,
    tahle fixa byla naprosté zlo. Hrozně moc ji vychválila Lu ve Fasádě a já si ji teda koupila. Zlatý Avon, Essence a další levné značky, kreslí mnohem lépe než tohle zlo. Nejenže se hrot hned ohne, ale mě trošinku zaslzí oko a barva je rozmazaná po celém víčku, fakt neštěstí. Ještě mi to slzení vyvolává ona sama, takže s ní jsem slzela pořád. Mám ráda české značky a opravdu se je snažím podporovat, ale s Dermacolem jsem asi skončila, téměř vždy to končí i něj katastrofou (jediné, co ušlo, byla báze).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, teď jsi mě zarazila, doufám, že to slzení taky nemám z ní :D Protože poslední dobou mi oči slzí jako prase (omlouvám se za ten výraz, ale nejde to jinak!).. Já měla za to, že je to stíny, protože to není úplně vždy, ale kdo ví.. Naštěstí už půjde do koše, tak uvidíme.. Díky za zkušenosti a info! :) Já DC ráda, ale přiznám se, že raději asi pečující kosmetiku než dekorativku :)

      Vymazat
  8. Ja som mala túto fixu dva krát a vyhovovala mi, až na ten hrot, s ktorým sa mi zle vytvoril ten "chvostík" ale inak som bola spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, já už ji tedy nechci nikdy ani vidět :D :)

      Vymazat
  9. Tak to je docela tragédie. Já se chci naučit s gelovými linkami, to mi nepřijde tak těžké jako klasické tekuté nebo takovýhle fix :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ze začátku taky používala jen gelovky, ale teď raději fixky, přijdou mi jednodušší a rychlejší :D :)

      Vymazat
  10. On se nemusí ten hrot seřezávat, pomůže když s tou fixou párkrát přejedeš po normálním papíře. Protože když si třeba kreslíš linku na krémové stíny tak ten maz jakoby obalí ten hrot a nepustí ven tu barvu.. Pomáhá mi to na všechny fixy a vydrží mi pak klidně i rok. Tak třeba to pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho otírám a nepomáhá mi ani to :) To já musím otírat skoro po každém použití, protože většinu stínů, kterou používám, mám máslových nebo krémových a lepí se to příšerným způsobem :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)