úterý 9. února 2016

Krémy pro krásné ručičky - Dove, Dermacol, Alverde, Weleda

Přeji vám hezký večer!

Myslím, že není vhodnější období pro článek na téma krémů na ruce než zima.. Asi nejen moje ruce dostávají touhle dobou zabrat, takže pokud jsou na tom vaše ručičky podobně, tak zbystřete. Dnes totiž představím hned několik pomocníků, které mohou vašim tlapkám pomoci.


Je jich pět. Ano, tolik mám načatých krémů na ruce! Také se divíte? Zrovna já, takový pedant na spotřebu jedu krémy na střídačku! :D Ale prostě se nedalo odolat a kdy jindy důkladně všechny vyzkoušet, než když venku mrzne střídavě s teplem k opalování. V takových chvílích dostávají ruce zabrat nejvíce. A tak jsem jako první otevřela SOS od Dermacolu, který mne příjemně překvapil. Následně přišly dva krémy od Weledy, o kterých už tu řeč byla, ale do tohoto souhrnu bezesporu patří. Netrvalo dlouho a na řadu přišel Dove a nakonec před Vánoci jsem otevřela Alverde krém z dárkové sady, který byl vánoční limitkou a kdy jindy ho testovat než o Vánocích.. Dnes se na všechny tyhle kousky mrkneme, některé už tu byly, takže je vezmu pouze ve zkratce, na zbylé se podíváme podrobněji.

Začneme tím, který tu mám nejdéle a to je tenhle červený pomocník SOS Repair od Dermacolu. Na trh přišel tuším někdy v říjnu a od té doby mi dělá společnost.

Oficiální popis: Krém na ruce poskytuje namáhané pokožce rukou péči a ochranu po celý den. Účinná kombinace panthenolu, urei a bambuckého másla hloubkově regeneruje a obnovuje suchou a poškozenou pokožku rukou a poskytuje dlouhotrvající ochranu před vysušováním.





Krém má jednoduchou červenou tubu, která je praktická. Materiál tuby je takový ten hodně ohebný a "zmáčknutelný", že z něj vydolujete úplně všechno. Podobné obaly mám ráda, protože se aspoň dostane ven většina krému, na druhou stranu když stlačíte tubu, tak krém putuje všude možně, jenom se mu nechce k víčku. Je poměrně hutný, tzn. po vytlačení z tuby drží tvar a nestéká. Musíte ho důkladně rozetřít a nesmíte to s ním přehnat, pak se s ním pracuje dost těžce a zapracováváte ho tak půl hodiny. Vůně je také příjemná. Velmi špatně se popisuje, mně přijde trochu žvýkačková, ale šmrnclá nějakou květinovou vůní. Rozhodně moc hezká, není ani slabá ani extra silná, prostě tak akorát. Vstřebává se rychle a ve vší parádě. Na rukou poznáte, že je máte namazané, ale nejsou nijak mastné nebo lepivé či kluzké. Hydratované jsou velmi obstojně a moc mne to u tohoto kousku překvapilo. Dává jim dostatečnou péči, takže se nebojím po něm sáhnout ani v těch nejhorších chvílích, kdy ruce potřebují opravdu SOS pomoc.

Za mě tedy určitě ano. Najdete ho tady, cena je 89 Kč za 75 ml.


Další kousek, který jsem vám ještě pořádně nepředstavila je krém od Dove z jejich nové kolekce DermaSpa, kterou jste už určitě stihli postřehnout. Součástí zlaté řady Goodness je i tento krém.





Z krému na ruce jsem byla nejprve velice nadšená, ale postupem času jsem objevila lepší a přestal mi úplně vyhovovat. Ale pěkně popořadě. Tuba je v jednoduchém bílém designu, stejně jako celá tato řada. Je podlouhlá a poměrně tenká, s klasicky šroubovacím víčkem (také máte raději u krémů na ruce takové ty zacvakávací..?). Konzistence je krémová, není ani tekutý ani úplně hutný. Ale důležitější a více ohromující je ta vůně. Celá tato řada nádherně voní. Intenzivně (a to vážně dost), květinově a dlouho. Je krásná a já ji opravdu můžu. Krém se jednoduše a rychle roztírá, ovšem trochu vázne vstřebatelnost. Ne že by se nevstřebával, ovšem vytvoří vám na rukou kluzkou "silikonovou" vrstvu. A to může být pro mnohé kámen úrazu. Svým způsobem je to příjemné, ruce jsou takové jemné a hladké, k tomu krásně voní. Nejde o mastnou vrstvu, takže žádné mastné fleky a otisky nezůstávají. Ovšem prostě to klouže.. Silikony jsou silikony.. Extrémně mi to nevadí, určitě to není důvod, proč bych ho přestala používat, ale možná právě to je ten důvod, proč si ho v budoucnu znovu nekoupím. Tělová mléka a oleje z této řady jsou prostě lepší :) Ještě něco k hydrataci. Pokud nemáte ruce extrémně vysušené, tak vám bude stačit. Pro mě je to ideální společník do kabelky, na takové ty chvíle, kdy si vzpomenu, že to chce ruce ošetřit. Avšak pro důkladnou hydrataci a výživu sáhnu po jiném krému. V posledních týdnech trpím na hodně suché ruce, takže tento společník šel stranou a sáhnu po něm zase tehdy, až budu mít pěkné ruce.

Tohle asi není úplně pro každého, já mám favority také jinde, proto si rozmyslete, zda vám vlastnostmi bude sedět, ať nejste zklamaní :) Seženete v drogériích, běžná cena za 75 ml je tuším 129 Kč.


Dalším kousek na holení je tu krém z vánoční limitky Alverde. O tom se asi nemá cenu rozepisovat nějak zdlouhavě, protože už jej bohužel neseženete. Jde o krém na ruce s vůní brusinky. Obsahuje několik druhů olejů, počínaje makadamiovým přes jojobový až po slunečnicový.





Klasická tubička pro krém na ruce, se zaklapávacím víčkem, bod navíc. Konzistence krémová, velmi dobře se roztírá a skvěle se vstřebává. Ruce zanechává jemné a s pocitem, že jste si je namazali. Není na rukou nijak těžký, mastný ani jakkoliv jinak nepříjemný. Péče pro ruce je celkem dostačující, i když žádný extra výkřik hydratace to není. Ovšem důvod, proč ho v zimě mít, je vůně, protože jindy se nehodí tolik jako právě v období Vánoc a chladných dní. Sice mám pocit, že při mazání tam cítím alkoholový odér, ale když se vůně rozleží, tak je tam brusinka v kombinaci s cukrem. Krásně sladká vůně, skoro jako bonbony :) Takže jo, tohle ujde a i když nejsem úplně nadšená a vyloženě odvařená a čekala jsem trochu víc, tak ho s klidem používám.


A na závěr rychle ještě jukneme na Weledu. O té se tu nebudu zdlouhavě rozepisovat, protože oba kousky jste mohli vidět už tady, kde jsou i se všemi fotografiemi rozebrané. Ale musím je tu znovu ukázat, protože z těch všech krémů na ruce jsou TOP.


Pokud máte ruce suché, ale ne popraskané a přesušené, tak by vám mohl vyhovovat Rakytníkový krém na ruce. Ten je taková zlatá střední cesta, kdy ruce krásně vyživí a hydratuje, ale zároveň není extra mastný a na rukou nepříjemný. Ač zanechává na minutku ruce lepivé, po pár minutách je ten pocit pryč a zůstávají krásně jemné a hydratované ruce. U tohoto krému se mi líbí i jeho parfemace, takže za mě určitě ano a vracím se k němu moc ráda.


No a jakým jiným krémem zakončit tento článek se zimními pomocníky než právě s Coldcreamem? Ten tu je, pokud ostatní krémy selhávají. Ochranná vrstva, kterou tento krém na rukou vytvoří, totiž zajistí, že se ruce nebudou vysušovat a zůstanou stále chráněné před okolními vlivy. To se mi líbí a v zimě to i nutně potřebuji. Protože když už nenosím rukavice, potřebuji alespoň krém, který bude ruce chránit :) Hezky voní, ucítíte určitě růži a další přírodní příměsi. Rozetře se rychle, díky praktické tubičce máte možnost ho spotřebovat až do poslední kapky. Takže ano, tenhle fakt doporučuji!

Souhrn pěti krémů, které mi dělají společnost máme za sebou a já se vás ptám:

  Jaké krémy pomáhají přes zimu vám? Máte s některým výše zkušenosti?

29 komentářů:

  1. Alverde a dove mam aj ja na nocnom stoliku, ale dove mi velmi nevyhovuje, tak skor cez den ho sem tam pouzijem, aby som ho dopotrebovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten Dove používám tehdy, když budu jen ležet :D když pak dělám něco na počítači, atd. tak mi ta klouzavá vrstva vadí :D

      Vymazat
  2. Alverde a dove mam aj ja na nocnom stoliku, ale dove mi velmi nevyhovuje, tak skor cez den ho sem tam pouzijem, aby som ho dopotrebovala.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevlastním ani jeden. Jediné, které mám je malinový od Manufaktury, kterým když se namažu, mám obavy, že mi ségra sní ruce a pak jeden od Ryoru, který voní lehce bylinkově. Ani jeden nevypadá na to, že by moc pomáhal, ale Ryor mě zachránil, když se mi loupala kůže na dlaních, takže určitě špatný není. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to loupání znám :-/ v tom mi pomohla Weleda :) Díky za tip, vůbec jsem nepostřehla, že má Ryor nějaké krémy na ruce :D

      Vymazat
  4. Hodně mě zaujal ten Dove, ale po tvé recenzi si nejsem moc jistá, jestli bude pro mě ten pravý. Už dlouho chci vyzkoušet nějaký krém od Alverde, jen škoda, že tento už není k sehnání. Zkusím se podívat po jiném.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, určitě budou v nabídce nějaké jiné krémíky od Alverde, myslím, že něco mají ve stálé nabídce, tak snad budou také fajn ;)

      Vymazat
  5. Já momentálně používám ten krém od Dove a přijde mi dost hrozný. Sice pěkně voní a má luxusní balení, ale je jak píšeš, je hodně silikonový, a na mých rukách prostě nevstřebatelný. Nesnáším ty slizké ruce po aplikaci tohoto krému. Hydratace pokožky jsem si nevšimla ani náhodou. Ono když se člověk podívá na složení, tak je jasné, že ta směska silikonů, alkoholu a parfému prostě hydratovat nemůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako hydratace je tam malá, to je pravda, všechny ostatní výše jsou na tom o poznání lépe.. já to snesu a spotřebuji, ale teda další si taky kupovat nebudu.. :( a to jsem ho myslím kupovala i babičce jako dárek :D :D

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Weleda umí opravdu parádní výživné krémy, které prostě pomoci musí! :)

      Vymazat
  7. Já mám Klári taky krémů na ruce načatých více a jsem ráda, že zrovna minulý týden mi asi 3 došly, takže super, můžu nakupovat dál. Jinak teď používám třešňový krém na ruce z Oriflamu, který je ale trošku víc tekutější a není zase tak hydratační. A ještě krém na ruce od Dermacolu s vůní belgické čokolády, tím se mažu pořád, kvůli té jeho úžasné vůni. Znám z obchodu krém od Dove a Dermacolu, ale vyzkoušený nemám žádný z nich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, když já se přiznám, že jak to neubývá a používám to dlouho, tak mě ty krémy už nebaví :D :D a pořád se ne a ne dohrabat nějakého dna :D Třešňový od Oriflame jsem měla taky, ten hezky voní, ale hydratace nic moc :) to byl případ několika krémů od Oriflame..

      Vymazat
  8. Na zimu jsem si chtěla pořídit ten SOS od Dermacolu, ale nějak jsem ho nikde neviděla v akci, tak jsem radši sáhla po osvědčeném regeneračním krému od Mixy, který jsem měla už minulou zimu. A pak mám ještě koncentrát na ruce od Balei, ale k tomu už se tuhle zimu asi nedostanu, tak ani nevím jaký je, ale zlákala mně ta cena, jak jinak:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já si pomalu začnu dělat další zásoby, tak jsem zvědavá, co kde zláká mě :D Mixu jsem měla vloni a ten byl moc fajn, přijde mi, že ten Dermacol je tomu trochu podobný :)

      Vymazat
  9. ja poouzivam naraz v podstate 5 druhov ten ktory je najblizsie vyhrava ale momentalne vyhrava oriflame honey a milk kolekcie
    ale napr ten dove mne absolutne nevyhovoval nie a nie sa vstrebat a kedze robim s papierom tak to je problme

    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to chápu, já ten Dove také používám nerada, když pak jdu ještě něco dělat :D víceméně to mám teď stejně, prostě po nějakém sáhnu a je to :D ale mám radši, když používám jen jeden a mám ho pak aspoň rychleji spotřebovaný :D

      Vymazat
  10. Já nejraději používá modrou Indulonu.Zatím je jediná,která mi na suché ruce pomáhá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je klasika, která snad nikdy nezklame..! :) U našich je to taky pomalu jediný krém na ruce, který se tam objeví.. :)

      Vymazat
  11. nevyzkoušela jsem žádný z nich, ale hodně se mi zamlouvá Coldcream od Weledy :) jejich sortiment zatím moc prozkoumaný nemám. můj oblíbený krém na ruce je ten z kozí řady od Ziajy a teď používám Culture Bio s medem a müsli od Yves Rocher, ten je také výborný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy na ruce od Ziaji jsou vůbec super, nejen tenhle z kozí řady, ale i samotná řada těch proteinových a hedvábných krémů.. :) Už dlouho si chci koupit další do zásoby, ale zatím jsem neměla možnost, tak snad budu i objednávat :D :) Ten od YR zní také dobře, určitě musí krásně vonět, že? :)

      Vymazat
  12. Ahoooj,

    no super článek =o)
    Já nejvíc miluju Dermacol, ten krém je naprosto bezkonkurenční! Extra, super hydratace a hned se vstřebá...
    Dove nevyhovuje, po použití mi jakoby vržou ruce (asi moc glycerinu), Alverde mi taky nepřijde tak výživný...
    Weledu vyzkouším =o)

    Ale co mi nevyhovuje? Bioderma atoderm, ten je fakt strašnej...
    Skvělý krém je Eucerin...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo souhlasím, po tom Dove je ten pocit na rukou takový.. divný :D
      Bioderma je na nic? Tak alespoň vím, čemu se vyhnout, díky! :)

      Vymazat
  13. Já jsem v mazání hrozný lajdák, ale když si na to vzpomenu tak zrovna používám Vínový od Manufaktury, který je tak božsky sladký mám k němu i sprchový gel a to je teprve něco:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, v pohodě, já to taky lajdám víc, než bych měla! :D Kamkoliv jdu, tak si zapomínám ruce namazat, jediné, kdy to striktně dodržuji je večer před spaním, ale to je pořád málo :-/ :D Na krémy od Manufaktury slýchávám chválu stále častěji, tak budu muset do jejich obchůdku zajít :)

      Vymazat
  14. Z techto jsem jeste zadny nezkousela, ale od Dove mam kremy tri, ale jinaci nez ty tu mas a jsem mega spokojena.:-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla ty původní, takové menší tubičky a ty byly podle mě lepší :) tohle je taková "silikonová" pecka.. :D

      Vymazat
  15. Ahoj, ja mam zkusenosti s timto hydratacnim bio kremem z oliv http://shop.sardinie.cz/bio-kosmetika/hydratacni-krem-na-ruce-cuor-d-olivo-100m.html pouzivam ho celou zimu, ruce nejsou popraskane, vyborne je chrani a prijemne voni a nehydruje ruce. Urcite vyzkousej

    Jana

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)