úterý 12. ledna 2016

Yves Saint Laurent podruhé - Touche Éclat

Krásný den přeji!

Je tu druhá část testování s francouzskou značkou Yves Saint Laurent. Tentokrát to bude o dekorativním produktu a to ikonickém rozjasňovacím korektoru Touche Éclat. Myslím, že ho asi není třeba dlouze představovat, protože ho zná snad půlka planety..


Tohle je kousek, který když potkáte poprvé, budete áchat a óchat a když ho poprvé dostanete do ruky, budete s ním jednat jako v bavlnce.. A možná stejně jako já budete očekávat zázraky, které se po jeho použití dostaví, protože tohle je přeci NĚCO! Jde přeci o samotného "zlatého" Laurenta, takže to prostě musí dokázat všechno..! A nebo ne?


Oficiální popis: Touche Éclat je revoluční rozjasňující korektor, který byl společností YSL navržen roku 1992 a je dodnes světovým bestsellerem, který oživuje a rozjasňuje pleť milionů žen. 8 hodin osvěžujícího spánku v jediném cvaknutí. Přirozeně odhaluje jas, zkrášluje rysy obličeje a maže všechny příznaky únavy i tmavé kruhy pod očima. Stačí jen několik kouzelných tahů a pleť je ihned nádherně rozjasněná. Touche Éclat není jen korektorem a není jen rozjasňovačem, představuje významného spojence při hledání dokonalého jasu.


Už ten popis zavání luxusem, pak se vám dostane do rukou zlatá krabička, v ní zlaté pero a vám srdce zaplesá! Tady je prostě obal, který na vás na první pohled křičí "já jsem tady ta hvězda, která z tebe udělá dokonalou!". Teda, takhle to aspoň na pohled vypadá. Je to kousek, který chcete ukázat, kterým se chcete světu pochlubit a když ho vytáhnete, všichni si ho všimnou.. Zlaté pero, které má na jednom konci štěteček a na druhé straně klikací systém. Stačí jedno pouhé kliknutí a v peru vám vyleze dostatečné množství produktu na obě oči.


Tohle zázračné pero seženete hned asi v deseti barevných variantách. Já mám 2 - Ivoire Lumiére, která je s trochu béžovo-žlutým podtónem, který mi však perfektně padne. Je světlý a opravdu skvěle si barevně sedne s mojí pletí.


Systém aplikace jsem vám vysvětlila, stačí jednou kliknout a ve štětečku se vám objeví samotný produkt. Štětečkem nanáším pod oči, poté už ale pracuji prsty, kdy ho jemně vklepávám do ztracena. Jde o krémový "korektor", který lze velmi lehce rozetřít, následně se vstřebává. A v tomhle všem já shledávám háček. Proč? Protože pokud máte alespoň trochu viditelné kruhy pod očima, nedej bože každé ráno nacházíte pod očima váčky a tmavé fialové stíny alá panda jako já, pak je tohle pro vás velmi slabý kalibr na napravení těchto potíží. Tenhle kousek je totiž tak strašně jemný a lehký a nenápadný, že vám s tím pomoci nedokáže. Já mívám pocit, že když ho použiji, nic se od jeho nanesení nezměnilo, vyjma lehkého rozjasnění. Prostě se celý vstřebá, do vrásek sice nezalézá, to je fajn, ale jeho krytí je naprosto nulové a vše, co by mělo být zakryto zůstává na denním světle. Nedokážu s ním samostatně vylézt. Proto jsem našla řešení v podobě spolupráce tohoto kousku s mým oblíbeným korektorem Catrice Camouflage. Ten je totiž hutný a opravdu dokáže díky vysokému krytí schovat veškeré nedokonalosti, včetně tmavých kruhů pod očima. Dávám ho tedy jako první. A poté přichází na řadu tenhle kousek, který udělá ten správný konečný efekt. Jestli totiž tenhle kousek alespoň něco zvládá, tak finální konečné rozjasnění, kdy vypadá naprosto přirozeně, tam je. Oční okolí vypadá v kombinaci těchto dvou kousků vážně skvěle, přesně tak, jak bych si to představovala.



Ale, je tady to ALE.. Proč bych musela k produktu za tisíc korun používat ještě něco jiného, abych se zbavila neduhů? Bez kterého kousku se obejdu spíš? Bez toho krycího nebo bez toho lehce projasňujícího..? Za mě je volba jasná..


Tady je v akci bez Catrice, pouze YSL a poté rozetřený make-up do ztracena (Hydratační lanýžový Dermacol). Fialové kruhy u vnitřního koutku prosvítají..


Tady pro změnu samotný Catrice Camouflage bez YSL:


V akci oba dva:


Abych byla zcela upřimná, tak jsem z tohoto kousku zklamaná. Čekala jsem, jak si se vším poradí. Však aby také ne, za ty peníze a s tou slávou kolem.. Tenhle kousek přeci v sobě musí mít něco, co omráčí, když ho milují miliony žen po celém světě, ne? Ale ono ne. Fakt ne. Za mě je tohle jenom zbytečná investice, protože se bez něho dokážu bez potíží obejít. Stačí mít opravdu funkční korektor (který mám) a třeba multifunkční pudrový rozjasňovač, který si koupím za stovku v drogérii a dosáhnu stejně skvělých výsledků za pětinu ceny. Takže s jistotou vím, že až si tenhle kousek užiji dosytosti a padne za vlast, další balení následovat nebude.

Touche Éclat seženete v parfumeriích za cca 1000 Kč (doporučená cena je 980 Kč) za 2,5 ml.

Co vy a tenhle slavný kousek? Máte s ním zkušenosti? Láká vás k vyzkoušení?

16 komentářů:

  1. Za mě by to byly vyhozené peníze. Na kruhy pod očima netrpím a levnější korektory, které mám doma, dělají velmi dobrou službu :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťko, tak to je potom jasný, jestli s tím nemáš potíže, tak by ti stejně tenhle kousek nepomohl a v drogérii je spousta levnějších variant.. :)

      Vymazat
  2. Přesně to jsem si myslela a ty jsi mi to v recenzi povrdila. Já používám korektor od Maybelline nebo MUFE HD korektor, který je dobrý a vydrží dlouho. Catrice se chystám vyzkoušet. Jen co někdy zajdu do Rossmana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korektory Maybelline jsou oblíbené, takže se ani nedivím :) Omrkni ještě Catrice ty nové tekuté, údajně jsou stejně super jako ten v kalíšku! ;)

      Vymazat
  3. Zkušenosti s ním nemám, ale je ho škoda. Byly by to zbytečně vyhozené peníze.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se člověk pokochá spíš obalem, než obsahem.. :) Když už by mne lákal dražší korektor, tak spíš NARS, ty jsou velmi chválené..

      Vymazat
  4. Já jsem si vždycky myslela, že je to jen rozjasňovač a nebýt informace o krytí kruhů v oficiálním popisu, myslím si to do teď :-D Nikdy mě nelákal, protože pod oči používám normální korektor a s rozjasňovači moc kamarádka nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pozor, já co jsem pochopila, tak je několik variant.. některá více rozjasňující, některá více jako korektor.. nebo co jsem tam koukala mi to tak přijde :D Ale v ofic. popisu v tiskové zprávě jsem našla toto..

      Vymazat
  5. neviem ako je to s dostupnostou znacky PUPA Milano v CR, ale odporucam na porovnanie vyskusat ich Luminys Touch. Je to neskutocne podobny produkt, s vyraznejsim krytim a s cenou okolo desat eur. uz som mala asi tri, priebezne sa k nemu vraciam. Ak sa ziada rozjasnenie od oci, je fakt stopercentny a dobre sa s nim naraba. Aj ked viem, ze je pre teba krytie prvorade, ale to tak pre info :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, u nás právě PUPA dostupná není :( Možná nějaké e-shopy ji nabízí, ale rozšířená tu extra není..

      Vymazat
  6. myslím si, že ten humbuk a extra pověst je daná tím, že byl prostě první - a je proto oblíbený a rozšířený. Pak se tento typ produktů naučily dělat i jiné značky a samozřejmě že někdy je to lepší, někdy horší - já mám oblíbené pero od Yves Rocher, používám ho i na oblast kolem rtů - jsem tam taková nerovnoměrně pihatá - flekatá. No a jeden aspekt - je mi 42 a od cca 35 s hrůzou sleduji, jak mi pleť jakoby šedne - tento kousek jí prostě vrátí takovou tu svěžest, jas - tomu klidně obětuji i krycí schopnost. ono ty máš holka "pel mládí" - my staré houby si ho už musíme dokreslit :))) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to máš asi pravdu, hodně dělá ta priorita na trhu.. ale stejně to zamrzí, člověk čeká skoro zázraky ;) :) Děkuji za tip, na pero od YR mrknu, myslím, že už jsem ho kdysi někde zaznamenala..

      Vymazat
  7. Taky jsem si myslela, že je to kdoví co, ale teď, co jsem si přečetla tvou recenzi... asi není o co stát, navíc v dnešní době, kdy jsou na trhu fakt lepší produkty anebo jejich kombinace. Na poslední fotce ti to MOC sluší! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Péťo! :) No je to prostě ikona a platíš asi spíš za to, než za ty vlastnosti a schopnosti produktu jako takového.. :)

      Vymazat
  8. Souhlasím s předchozími komentáři, že v tomhle případě bych si radši koupila nějaký obyčejnější korektor v drogérii a za ušetřené peníze bych si koupila něco, kde neplatíš jen za značku, ale za nějaké jedinečné vlastnosti, které levnější produkty nemají... Nejsem ten typ, co rád utrácí za drahé značky dekorativní kosmetiky... Ale co se týká např. parfémů, tak to neudržím zavřenou peněženku :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice Camouflage mi přijde mnohem lepší a za zlomek ceny :D :) Ale zase chápu, že když někdo ty penízky má, rád si dopřeje trochu luxusu..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)