pátek 22. ledna 2016

La Roche-Posay pro citlivou pleť

Krásný páteční podvečer!

Právě se pomalu ale jistě dívám na dno dvou produktů, takže si myslím, že je čas vám je už představit. Jedná se o produkty lékárenské značky La Roche-Posay, která je známá tím, že má v nabídce spousty produktů pro citlivou pleť. A já jsem měla možnost dva kousky z inovované nabídky vyzkoušet a to Čistící micelární vodu, která pro vás asi nebude na mém blogu žádnou novinkou, protože ta už se tu kdysi objevila, a Čistící pěnu, která je tu prvně, takže se zaměřím především na ni.


Čistící pěna

Oficiální popis: Fyziologická pěnová voda jemně odličuje make-up z citlivé pleti. Čistící aktivní látky vybrané pro optimální toleranci, vysoká odličovací schopnost, fyziologické pH, bez mýdla, bez alkoholu, bez barviv, bez parabenů.



Je velmi podobná všem ostatním pěnám, alespoň tedy balením. Průhledná lahvička, která obsahuje pumpičku, díky které se čirá tekutina uvnitř přetvoří na velmi jemnou a nadýchanou pěnu. Moc příjemnou pěnu. Vaši tvář jemně pohladí a nijak ji nezradí. Je tak strašně lehoučká, že je mytí vážně příjemná činnost a vy si tvář jemně hladíte a přitom ji čistíte, ani vám to nepřijde. Žádné potíže se při použití nedostavily, pleť nebyla nijak podrážděná ani zarudlá. Jediné, co se dostavilo bylo při prvních cca pěti použitích mírné pnutí. To u mne nebývá při změně čistících produktů nijak neobvyklé, po pár dnech se pleť přizpůsobí a poté už je všechno v nejlepším pořádku bez jakéhokoliv problému. Pleť nijak nevysušuje, zanechává ji opravdu skvěle vyčištěnou a jemnou na dotek. Radost pohledět. Opravdu mám po umytí s pěnou pocit, že není potřeba ještě jakkoliv dočišťovat. Vůně je také moc příjemná. Je nevtíravá a baví mě, i když je podle mě trochu intenzivnější než ta od Vichy (z řady Pureté Thermale). Možná mne ta od Vichy bavila vůní trochu víc. I tak je to ale moc povedená záležitost a mě tenhle kousek moc bavil.

Na závěr jen dodám, že jediné a výraznější mínus vidím ve spotřebě. Mám ji v koupelně něco málo přes měsíc a jsem na samém dně, což mne nemile překvapilo.. Oproti Vichy zmizela asi dvojnásobnou rychlostí, což je škoda.. Seženete v drogériích, cena se pohybuje kolem 250 - 300 Kč za 150 ml.




Micelární voda

Oficiální popis: Fyziologická micelární voda jemně odličuje citlivou pleť. Nekomedogenní. Fyziologická formulační charta - čistící látky jsou vybrány pro optimální toleranci, maximální odličovací schopnosti, hydratační schopnosti. Zklidňující látky díky Termální vodě z La Roche-Posay, fyziologické pH, bez barviv, bez mýdla, bez alkoholu, bez parabenů.



Čistící micelární vodu vezmu jenom v rychlosti, protože už kdysi jsem vám o ní psala (zde). Dříve jsem ji měla v malém balení a nyní inovovanou mám již ve velkém a jednu ještě do zásoby, takže testování je opravdu důkladné. Všechno je pořád stejné. Micelárka je parfemovaná, velmi lehce, ale je, což možná některé z vás zarazí či překvapí. U mne to nebylo jinak, ale ta vůně mi je strašně příjemná, takže tuhle vlastnost vítám. Vody stačí malé množství, je jemná, pleť v žádném případě nedráždí, naopak je moc příjemná. Mám z ní pocit skvěle vyčištěné pleti a to nejen pleti. I oční make-up zvládne odlíčit jako prd. Jediné menší mínus, které dělám, že neexistuje, je jemně ulepená pleť ihned po použití. Po chvíli to vyprchá a pleť zůstane jen příjemně hladká a hebká, ale prvních pár minut to trochu lepí no, bohužel. Jenže nám to prostě klape a tahle micelárka mě k sobě táhne víc než jakákoliv jiná. Ač není bez chybičky, tak já mám prostě tuto pořád raději, nemůžu si pomoci..

Seženete v drogériích, cena je 300 - 400 Kč za 200 ml.




Sečteno podtrženo, tohle je pro mě záruka kvalitní péče o pleť. I o tu citlivou. Pokud hledáte účinné pomocníky pro čištění pleti, tak těmito kousky podle mého nešlápnete vedle.

A co vy a La Roche-Posay? Máte s touto kosmetikou zkušenosti?

6 komentářů:

  1. Túto značku mám tieš veľmi rada..má super výrobky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy má, kromě těchto nedám dopustit ještě na Effaclar Duo+, to je super bojovník s akné! :)

      Vymazat
  2. Super článek, slyšela jsem na tuto řadu a tyto produkty samou chválu.

    OdpovědětVymazat
  3. Micelarni vodu bych rada vyzkousela. :-)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš možnost, tak určitě vyzkoušej, protože je super.. I když cena je trochu vyšší :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)