sobota 30. ledna 2016

Blogové dospívání.. aneb spousta myšlenek o blogu.

Krásný večer, moji nejdražší..

Musím vám něco říct. Poslední dobou hodně přemýšlím. Ach, to je novinka, že? :D Chtěla jsem říct, že v poslední době hodně přemýšlím o blogu.. Chci vám něco sdělit, ale vlastně ani nevím, jak to uchopit. Přemýšlím o všech možnostech, jak dále blogovat tak, aby mi to přinášelo ten požitek a pocit jako dříve.. Zvažuji už dokonce i to, že to zabalím.. Protože mám pocit, že už to není ani zdaleka ono..


Sáhla jsem v myšlenkách a vzpomínkách hodně hluboko. Přibližně deset let zpátky. Tak dlouho už bloguji.. Začala jsem v době, kdy většina lidí netušila, že něco jako blogy vůbec existují. Můj první blog byl typicky holčičí "blogísek", jak se jim tehdá říkalo. Bylo mi sotva nějakých patnáct let a psala jsem o blbostech. Nic jiného se asi nedalo čekat. Pak mi jednou někdo z mých šikovných "známých" dokázal odcizit heslo a já se ocitla bez něho. Už tenkrát mne to zasáhlo, ale nebylo to nijak rozjeté a stejně jsem chtěla trochu měnit osnovu mého psaní, takže jsem dlouho neváhala a založila si blog druhý. A ten už jsem si piplala. Byl na dnes již neexistující doméně Sblog a strávila jsem na něm x stovek hodin času. Opravdu hodně. Už v těch 18 nebo kolik mi tehdy bylo, mne blogování naplno pohltilo. Tak moc, že jsem u něho strávila třeba celý volný den. Věnovala jsem se na něm hodně celebritám, filmům, seriálům, ale dost jsem psala i o sobě a tvořila jsem i vlastní grafiku. Bavilo mě to jako nic jiného, byla jsem tam skoro furt a byla jsem na něho neskonale pyšná. Pak ale přišel konec, protože seznam se rozhodl doménu sblogů zrušit.. Takže veškerá práce strávená na blogu přišla vniveč...

Přišel další blog, tentokrát na Blog.cz, ale tam jsem vydržela asi měsíc a ne a ne se do toho vžít a psát s chutí. Tehdy už jsem znala fashion blogy a začínaly pomalu, ale jistě i beauty blogy. K nám na scénu přicházela nová doména, která slavila úspěchu ve světě - blogger.com. A to byla ta chvíle, kdy mě napadlo zkusit to tady. Netrvalo ani týden a já plynule z blog.cz přešla sem a jsem tu dodnes.. Začínala jsem psát, nechala jsem plynout proud svých myšlenek, z počátku jsem psala hodně o sobě formou deníčku, poté jsem se snažila o nějaké "outfity", následovala kosmetika.. jeden velký miš maš. Jenže pak mě jedna část úplně strhla.. Asi víte která, že :) Věnovala jsem se jí čím dál tím víc a netrvalo dlouho, už jsem na tom byla zase závislá! Psát, psát, psát. Fotit, fotit, fotit. Bavilo mě to jako nic jiného, opět hodiny a hodiny blogování, spousta času strávená prohlížením dalších blogů, kterých najednou rapidně přibývalo a já jim naplno podlehla. Jednoduše blogování miluji. Strašně mě to pohltilo, psaní nových a nových článků mne naplňovalo.. Netrvalo to dlouho a přeorientovala jsem se ryze na kosmetiku, protože čím víc blog rostl, tím méně jsem mohla psát o sobě a svém osobním životě. Nehledě na to, že samotná láska ke kosmetice se někdy před čtyřmi lety prudce rozvinula. A stále to trvá, však snad nikdo z mých známých nenakupuje kosmetiku tak často jako já a málokterá kamarádka má doma dvě skříňky kosmetických zásob a mega krabici plnou dekorativky.. :D Ale kosmetika je prostě moje vášeň. A to i přesto, že v líčení samotném nejsem kdovíjak zdatná, ruce mám obě levé, nemám absolutně žádný smysl pro fantazii, představivost a barevné kombinace v líčení.. A přesto přese všechno blog stále rostl a rostl. Nakupování, testování a střídání různých kosmetických kousků mě nepředstavitelně moc bavilo a stále baví. A díky blogu jsem mohla tuto zálibu zkombinovat s dalším velkým koníčkem, kterým je psaní.. Miluji psaní jako nic jiného. Mým snem už z dob dětství je napsat jednou knížku. Moc ráda sepisuji své myšlenky, zážitky, vzpomínky, nápady.. prostě vše. Psaní mě naplňuje jako máloco.. Proto jsem vlastně blogovat začala. Nikdy mě nenapadlo, že blog bude číst deset lidí.. sto lidí.. tisíc lidí.. fakt ne, dělala jsem to primárně pro sebe, protože ten pocit, kdy jsem publikovala další a další článek.. byl k nezaplacení.


Po roce a pár měsících to přišlo - první nabídka na spolupráci. Tehdy blogů přibývalo závratnou rychlostí, ale stále to bylo ještě v "normě", pořád to byl pro všechny jen koníček, kterému se lidé věnovali ve svém volném čase. Nabídka spolupráce pro mě byla něco neskutečného. Pamatuji si jako dnes ten první e-mail.. Skákala jsem metr vysoko a div se mi nezastavilo srdce. A to šlo o opravdu příšernou nabídku, která pro mě vlastně ve výsledku neměla žádný význam a já jsem z ní vůbec nic neměla.. Ale tak, chápejte, tenkrát to bylo něco! :) No, netrvalo dlouho a firmy si všimly, že reklama přes blogy není vůbec k zahození. A s blogerkama začala spolupracovat jedna firma za druhou.. Přímou úměrou s tím začalo přibývat také blogerek, které viděly "úspěchy" některých kolegyň a nedalo jim to nezkusit to. Přibývali také čtenáři.. načež další firmy si všimly, že v blozích "je síla".. a tak dále a tak dále.. Spolupráce se postupem času začaly v poměrně velkém měřítku týkat i mě. Jedna firma, druhá, třetí, čtvrtá.. dvacátápátá.. Stále víc a víc. A stále více také zodpovědnosti a nabubřelosti, že jsem vlastně něco dokázala. Ne, nebudu vám tvrdit, že mi to nestouplo na čas do hlavy, bez mučení přiznávám, že jsem jeden čas měla z blogu velmi dobrý pocit a myslela jsem si, jak mi to jde.. :D Ale víte, časem jsem přišla na to, že s tím vším přichází i větší dávka zodpovědnosti. Více spoluprací se sice rovná většímu množství kosmetiky a možností, ale také větší zodpovědnost, větší časová náročnost.. Pro mě i větší nervozita. Čím dál tím více čtenářů znamená závazek i vůči nim, aby nebyli zklamaní a na blogu je to stále bavilo. A jsme zase u časové náročnosti, zodpovědnosti, nervů, menší otevřenosti a větší ochraně soukromého života. Všechno souvisí se vším. Natáčení videí toho také hodně změnilo. Je to snad ještě náročnější než vedení blogu, tedy alespoň pro mě.. Vkládám do toho spoustu času, energie, nehledě na to, že člověk ztrácí svoji anonymitu a odhaluje sám sebe. Přeci jenom se za písmenka schováte jednodušeji.. Kamera už vám tohle nedovolí. Ale bavilo mě to a baví dodnes.


A tak si bloguji.. rok.. dva.. tři.. Jde to parádně, protože mám spoustu času, několik let mám možnost psát denně, točit několikrát do týdne, odepisovat pravidelně na komentáře, případně nějaké zprávy a e-maily (ten mi přijde asi jednou za půl roku, takže fakt žádné spousty e-mailů, jak se často spekuluje :D). V blogovém světě nacházím stále nové a nové blogy, už jsem i v osobním kontaktu s několika blogerkama, které jsem si moc oblíbila a můj blogový život se stále rozvíjí. Celkově se rozvíjí celý blogový svět.. Začínají se pro blogerky dělat speciální akce, stále více firem chce spolupracovat, stále více holek začíná blogovat, přibývá youtuberů a stále více lidí má o tomto světě povědomí. Když jsem začínala, byl blog pomalu sprosté slovo.. A dnes..? Blogerky točí vlastní pořady, píší vlastní knihy, živí se tím, co pro všechny byl kdysi koníček, kterým si krátily dlouhou chvíli.. Poslední rok si tyto rozdíly v blogovém světě PŘED a PO uvědomuji stále více. A vadí mi v něm čím dál tím víc věcí..

1) nadutost, namyšlenost a arogance některých blogerů/blogerek, která nezná mezí. Mám pocit, že spousta blogerek si myslí, že jsou slavné, ne-li přímo celebrity a mohou si dovolit asi to, co třeba takovej Justin Bieber (fakt jsem byla svědkem toho, jak jedna údajně "známá fashion blogerka" zkoušela svůj blog použít v obchodě ve svůj prospěch.. Žasla jsem, že vůbec někdo něco takového vytáhne, obzvlášť když tu slávu vytáhla taková osoba, jako daná blogerka je a podle mě o slávě opravdu nemůže být řeč.. Ne, neřeknu vám, kdo to je, ale vůbec použití něčeho takového je pro mě nepochopitelné). Nevím, jestli jsem jiná jenom já, ale já se stále neprezentuji nikde veřejně tím, že bloguji a říkám to pouze těm, kterým věřím a mám pocit, že by to měli vědět.. Nemám potřebu se tím nikde ohánět (výjimkou bylo zmínění blogu v životopise, kdy jsem se ucházela o místo, kde by mi to mohlo pomoci). To samé například přehlížení jiných blogových kolegyň na akcích, kdy některé občas chodí s nosem nahoru tak vysoko, že se div nevznáší a kdyby musely pozdravit, asi by jim upadla pusa.. Samozřejmě se to netýká všech! To si zase nemyslete, je opravdu spousta fajn holek, které dokázaly hodně a přesto si s nimi úplně krásně popovídáte a stojí pevně nohama na zemi ;)

2) faleš, nevraživost, pomluvy a války mezi blogerkama. Toho si všimli už snad všichni, takže se tomu nebudu podrobně věnovat. Snažím se podobné věci neřešit a distancovat se od toho. Hodně se snažím v poslední době distancovat od blogového dění, protože mi to akorát zbytečně bere energii a pije krev. Chodím si na blog(y) odpočinout a ne sledovat boje a války holek mezi sebou. Takových situací je v reálném světě až až. Snažím se vyhýbat blogerkám, které mi nesedí a o kterých vím, že jsou falešné jako pětikoruny. Mezi blogerkami jsou i pořádné prospěchářky, které se baví jen s těmi, ze kterých jim může něco kápnout.. Vedou svůj společenský život stylem "kam vítr, tam plášť", ale ať.. Pokud jim to dělá dobře, čtenáři jim to baští a blog díky tomu prosperuje... přeji jim to.

3) zaměňování reality a virtuálního světa. Mnozí čtenáři si myslí, že to, co čtou, vidí a slyší je veškerá pravda a realita. Mám pocit, že mnozí si neuvědomují, že blogový svět je "smyšlený", že každý vidí jenom to, co daný bloger chce, aby ostatní viděli.. Každý vám ukáže jenom to pozlátko, to nejlepší ze svého života a už málokdo přenese do virtuálního světa i to, co ho trápí nebo se mu nepovedlo.. V tomhle je naprostá jednička instagram, protože tam vůbec vidíte jenom to TOP.. Takže to vypadá tak, že všichni jsou happy jak dva grepy, nikdo nic neřeší a všichni mají pohádkový život.. Všichni chodí jenom na večeře do těch nejlepších restaurací, nakupují jen ty nejlepší věci, ať už jídlo, oblečení nebo kosmetiku, doma to všem překypuje home decorem a všichni jezdí na dovolenou na ty nejkrásnější místa.. Není to tak. Někteří určitě mají více než jiní, ale každého něco trápí.. každý má své problémy a nikdo není dokonalý.. Tento bod se však týká i druhé strany, tj. zaměňování reality a virtuálního světa z pohledu blogerky. A to je věc, kterou já nyní opravdu hodně řeším. Jde o to, že ač blog miluji víc než cokoliv jiného, tak si začínám čím dál tím víc uvědomovat, že virtuální svět mne stál/stojí opravdu hodně. Nejde o peníze, kosmetiku bych si kupovala i tak a kupovat samozřejmě budu.. Ale jde o čas, který jsem tomuto místu věnovala.. Při škole to nebyl až takový problém, jelikož jsem se učit moc nemusela a na dědině, kde jsem bydlela, jsem tak zabila spoustu času, se kterým jsem nevěděla, co mám dělat.. Tenkrát mi to dávalo smysl a hodně mi blogování pomohlo ve spojení se světem.. Dnes, při práci s minimem volného času, domácnosti, zvířeti, příteli a spoustě dalších koníčků, už to tak jednoduché není. Každý pracujeme, samozřejmě, každá práce má svá úskalí, ale mě až nyní, když mám volného času opravdu málo, dochází, že je to fakt vzácná věc, kterou nemůžu trávit jen virtuálně, ale musím žít i reálně. Čím víc jsem o blogu přemýšlela, tím víc souvislostí mi došlo. Blog nepřímo způsobil v mém životě všechny ty zvraty, ať už rozchody, deprese, nedostudování a další.. Stál mě hodně, i když jsem si všechny ty věci s blogem nespojovala. Nebýt ho, tak mohlo být všechno jinak. Neměnila bych a beru všechno tak, jak je, v žádném případě nelituji ničeho, ale dochází mi, že tenhle virtuální život budu muset jednou opustit a přemýšlím, kdy asi bude ten správný čas, protože už nechci díky blogu o nic přijít. Blog mi strašně moc dává a zažila jsem díky němu opravdu příjemné chvíle. Mám spousty zážitků, které mi nikdo nevezme a nebýt těch hodin u něho strávených a vás, kteří jste si ho našli, nebyla by spousta věcí. Zároveň mám ale pocit, jako bych díky tomu i o mnohé přicházela a svůj život žila napůl, protože nemám čas dělat spoustu dalších věcí, které dělat chci.. Moje priority se za poslední roky změnily a začíná se to dotýkat i blogu.

A tak nyní řeším jednu věc. Je ta správná chvíle tenhle svět opustit? Nebo dokážu najít rovnováhu mezi reálným životem a tímhle virtuálním s vámi..? Nebylo už všeho dost, budu ještě někdy moci psát tak jako dřív? Dokážu se zbavit té nechuti, která ve mě číší díky blogerskému dění?

Nevím, jak tohle své dilema rozlousknout a jestli dokážu najít správné řešení.. Zatím mám v hlavě ideu, že chci psát a dotáhnout do cíle alespoň ten pátý rok a poté uvidím.. Stále čekám, že se to ve mně urovná a já budu mít tu chuť psát a vést tenhle blog vzhůru, tak jako dřív. Uvidíme.

Děkuji vám, za to že tu jste, i když já už tu jsem jen tak napůl! Děkuji za to, co všechno jste mi díky tomuto blogu dali! :) A gratuluji těm, kteří dočetli až sem! Já jsem se už nutně potřebovala vypovídat.. :D

Končím hlášení!

69 komentářů:

  1. Dufam ze zostanes blogovat aj nadalej. Vsetky moje oblubene blogerky koncia alebo sa chystaju skoncit, to uz nebude ziadna normalna, len vsetky propagujuce to iste dookola, co dostali a ze je to uzasne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, zatím chci zůstat, ale stále častěji mne přepadají v souvislosti s blogem spíše negativní pocity než pocit štěstí, který to byl dříve.. :) Také jsem si všimla, že většina blogerek, které sleduji od začátku, už nefunguje.. Souvisí to asi s tím, že pro většinu to byla záliba v době studií a mládí a teď prostě stárneme, hodně holek se věnuje buď kariéře nebo rodině a blog už tam nezapadá.. :) já sama u sebe vidím, že mé žebříčky a priority se mění a samozřejmě i možnosti související s blogem.. Tak uvidíme :)

      Vymazat
  2. Klárko, věřím, že to zvládneš. Zkus si dát třeba menší pauzu a uvidíš, jestli ti to bude chybět. A já věřím, že ano. Také jsem měla před nějakou dobou pocit, že se to nikam neposunuje a že nás youtubeři zahubí, ale pak mi stačilo strávit pár týdnů nad diplomkou bez blogu a já jsem si uvědomila, jak moc mi to chybí a teď si to zase užívám plnými doušky. Skloubit to s prací a osobním životem není lehké a také teď píšu méně než při studiích, ale stále je pro mě blog koníčkem, kterému určitý čas věnovat chci. držím palce, ať se srovnáš a budu doufat, že budeš s blogem pokračovat dál. Pro mě jsi jednou z nejlepších a nejpokornějších blogerek a tvé články by mi chyběly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Stáni! Já vím, že by mi blog určitě chyběl, to bez debat.. :) I přes všechny negativní pocity je to prostě láska, takové moje malé dítě, kterému jsem věnovala spoustu.. Ale jestli právě není čas tenhle kus života nechat za hlavou a věnovat se něčemu jinému, třeba plnit si jiné sny, když ten, který jsem měla v oblasti blogování se neplní.. :)

      Vymazat
  3. Moc doufám, že blogový svět neopustíš. Patříš mezi moje nejoblíbenější blogerky, skvěle píšeš, články mě baví a hlavně jsi mi neskutečně sympatická, působíš mile a upřímně.
    Já blog mám tři roky a baví mě stále více. Snad i Tebe a nepřestaneš ho psát :)
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, zlatíčko! Jsem hrozně vděčná za milé a věrné čtenáře jako jsi ty! :) Je moc dobře, že tě to stále baví a doufám, že tě to bude nadále bavit dalších x let! ;)

      Vymazat
  4. Klárko, já doufám. že zůstaneš, jsi jednou z mála, kterou sleduji už pár let. :-) já mám svůj malý blog asi 3 roky, taky jsem se teď rozmýšlela. zda pokračovat, nakonec jsem se rozhodla zůstat, protože mě to baví a je to pro mě odreagování od práce a starostí. A taky by mi bylo líto zničit vše, co jsem do toho dala. :-)
    Tak proto i já věřím, že zůstaneš, hodně štěsti a sil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, to mě těší, děkuji! :) Já bych určitě blog nelikvidovala, nechala bych ho funkční, jen by nic dalšího nepřibývalo.. Zase zrušit ho a úplně vymazat celých těch skoro pět let, to bych nezvládla, to by mě zabilo! :D :) Samotnou mě vždy mrzelo u oblíbených blogerek úplně smazání blogu :(

      Vymazat
  5. Klárko, já doufám. že zůstaneš, jsi jednou z mála, kterou sleduji už pár let. :-) já mám svůj malý blog asi 3 roky, taky jsem se teď rozmýšlela. zda pokračovat, nakonec jsem se rozhodla zůstat, protože mě to baví a je to pro mě odreagování od práce a starostí. A taky by mi bylo líto zničit vše, co jsem do toho dala. :-)
    Tak proto i já věřím, že zůstaneš, hodně štěsti a sil :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nějak doufám, že články třeba omezíš, ale že tu prostě zůstaneš. Jinak budu muset hledat ke sledování jinou nenafrněnou blogerku a to teda nevím nevím... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, zatím mám v plánu ještě chvíli zůstat :) ;) Ale už prostě vím, že jednou (a třeba to nebude trvat tak dlouho) ten konec přijde.. :)

      Vymazat
  7. Klárko, i já se přidávám! Vždy doufám, že tě na nějaké akci potkám, těším se na tebe, protože na akcích jsem si s tebou vždy skvěle popovídala, třeba na Elnino vzpomínám prostě úplně nejraději, to bylo skvělé! Jinak prostě musíš umět říci ne a když to nejde a není na blog čas, odsuň ho stranou! S tím teď bojuji já, taky ho upozaďuji, protože studium je důležitější. Taky mi to dere srdce, ale těším se, až to budu mít za sebou, to mě motivuje :-) Zůstaň s námi, jsi skvělá, a pravá a vyhraněná beauty blogerka! A těch je málo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, ty jsi moje sluníčko viď :* Doufám, že se potkáme a i kdyby ne na blogové akci, tak třeba soukromě! ;) U mě bojují dvě strany víš, ta která nechce psát (ta to odsouvá a nechává to plynout, protože se nechce do ničeho nutit) a pak druhá a ta pro změnu zase křičí, že ji to vadí, že nepíšu a ubíjí ji, že si nenajdu čas na to se blogu věnovat.. jsem rozdvojená osobnost, kterou nervuje jak nečinnost, tak činnost.. :D :)

      Vymazat
  8. Klári, já mám tvůj blog moc ráda a videa taky :-) Čtu každý článek a koukám na každé video. Líbí se mi, že jsi právě taková normální a nehraješ si na nic nóbl. Se spoustou věcí, co jsi napsala, souhlasím. Musela jsem se smát, když jsem četla tvůj názor na některé instagramové profily, protože mi to přišlo, jako bych to psala já. I mnohé dříve normální holky najednou zásadně fotí jen ovesnou kaši, tulipány s kafem a hrozně "originální" outfity s hrozně "originálním" postojem. No co k tomu dodat... Zkrátka je super, že je tu i někdo naprosto normální jako ty a já doufám, že budeš v blogování i nadále pokračovat :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni! Vím, že v Tobě mám věrnou čtenářku a moc si toho vážím! :* Řeknu ti, že už po měsíci, co IG mám, mi to leze na mozek.. :D Samá fotka všeho krásného, jako jo, na jednu stranu je samozřejmě dobré, obklopovat se jen tím hezkým, ale čeho je moc.. :) Mně prostě dochází, že to není skutečnost a proto mi to přijde šílené.. vždyť i já bych málem skočila na lep těm profilům v jejich pohádkovém životě.. co pak teprve ty mladší ročníky..? Navíc si čím dál tím víc uvědomuji, jak se vše omezuje na techniku a soc. média.. příklad: sedíme na firemním večírku, u stolu se baví 2 lidi z deseti, protože ostatní koukají do mobilu.. Já mezi nimi a to mě hrozně zaráží, já bych radši chtěla žít reálný život, venku mezi lidmi.. a s lidmi.. :) musím s tím prostě něco dělat..

      Vymazat
  9. Jako bys mi četla myšlenky. Bloguji od dětství, jo fakt od dětství. :D Současný blog slaví 4. narozeniny a občas se fakt divím, jak svět vypadal před 4 lety a jak teď. Jsem moc vděčná za vše, co se mi díky blogu dopřálo a stalo, ale.. pak je to tu ale o kterém vlastně píšeš.
    Držím palce, ať to překousneš. Jestli tě to stále baví, tak se blogu nevzdáš. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pokrok je v této oblasti opravdu za ty čtyři roky razantní! Ale strašně moc a ač přináší spoustu pozitivního, tak podle mě převládá negativní stránka.. Zaráží mě, že dnes lidé žijí přes mobilní telefon a počítač a reálný svět jim utíká.. Já si uvědomuji, že to tak je u mě taky a musím to aspoň trochu změnit :) Doufám, že u blogu ještě aspoň nějakou chvíli zůstanu, ale omezení přijde určitě.. :( :)

      Vymazat
  10. Jéé, to by byla velká škoda. A věřím, že i tobě by to po chvíli chybělo. Samozřejmě reálný život má přednost, určitě kvůli blogu nezanedbávej svoji rodinu, přítele, přátele atd, ale pokud ti zbyde volná chvilka, rádi si od tebe přečteme každý další článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Anetko :) Já na blog asi nedokážu ani úplně zanevřít, je to moje součást.. A velká, ať si to připouštím nebo ne. Ale už vím, že to jednou přijde a já tenhle svět nechám za sebou, protože jsou o mnoho důležitější věci než článek/fotka/rtěnka/... :) Prozatím musím nastolit nějakou rovnováhu mezi blogem a vším ostatním a naučit se to tolik neprožívat.. Pak uvidíme :)

      Vymazat
  11. Sobecky doufám, že nepřestaneš. Že klidně budeš psát jen někdy a tehdy, kdy ti vyjde čas a budeš mít opravdu chuť, ale že nás neopustíš. :-) Ale věřím, že při práci a partnerském životě už dá člověk radši přednost skutečnému životu... přesto... P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prozatím určitě psát budu..! ;) Já bych asi nedokázala blogový svět opustit ze dne na den a nadobro.. protože už je to taková součást života, že bych najednou nevěděla, jak s tím naložit.. Spíš vím, že jednou to úplně vyprchá.. :) Doufejme ale, že to bude ještě chvíli trvat a ta chuť a láska ke psaní se znovu ve velkém probudí.. :)

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. Není zač, já děkuji za přečtení! ;)

      Vymazat
    2. ??? Ty si tento clanok ani necitala vid???
      Ja len ze nekonci, si jedna z mala tak pokornych a ludskych blogeriek, bola by ta skoda :( mam velmi rada tvoje rwcenzie lebo povies uprimne svoj nazor a neskryvas sa za ja som to dostala tak to vychvalim, citatelov mam uprdele(fakt si myslim, ze niektore obhajuju tento postoj). A s tym instagramom mas velku pravdu, uz mam pocit ze je nieco zle ked nemam v izbe tulipany a pastelove farby, ked nemam dekorativku ulozenu v kosickoch, prip. na ozdobnom podnose, ked nemam biely nabytok z ikey a kazde jedlo nastajlovane jak z parizskeho hotela.

      Vymazat
    3. Děkuji za milá slova! :) Já se budu snažit psát dál, snad i natáčet, uvidíme, jak to půjde :) A neboj, nejsi jediná, co nemá doma denně čerstvé květiny, samé bio potraviny nejvyšší kvality, nejlépe M&S, košíčky na dekorativku či podnosy a bílý nábytek ;) Ba naopak, nábytek jsem si vybírala podle praktičnosti, kosmetiky mám tolik, že to na stolku hezky nenaaranžuji ani kdybych se na hlavu stavěla, čerstvé květiny mám jen tehdy, když je koupím ve výprodeji v Tescu nebo dostanu od přítele a jídlo fotit nestíhám, protože hned jím :D než bych vše naaranžovala a nafotila, tak mi to vystydne a já umřu hlady.. :D :D

      Vymazat
  13. Hovoris mi z duse. Presne takto pred rokom som prestala s mojim blogom. Uz dlhsie som pocitovala taku nedobrú atmosféru v blogosvete. Aj medzi blogerkami ale aj citatelmi. A cim dlhsie som si to uvedomovala, tym menej som mala chut pisat a tvorit clanky. Bolo tazke sa vysporiadat hlavne s tym, ze vlastny blog (ktory som mala fakt rada) mi zacal byt bremenom. A tak som pisanie clankov odkladala a venovala sa dolezitejsim veciam v realnom zivote. Prestavky medzi clankami som mala cim dalej dlhsie az som postupme pochopila, ze to nema vyznam a pomaly sa vytratila. Toto je vlastne asi prvy clanok, ktory odvtedy citam a komentujem. Blog, ktory som pisala som nechala, lebo som hrda na tie roky, ktore som ho pisala. No spadol mi kamen zo srdca, ze uz nemusim mat vycitky, ze kvoli blogu zanedbavam rodinu, alebo naopak. Netusim, ci toto bol moj uplny koniec blogovania, alebo ci sa pokusim este niekedy nejaky blog zalozit. No zatial je to takto dobre. Veve

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veve, já jsem si říkala, kam ses mi vypařila! :( Ale popisuješ to úplně přesně.. Takhle to pomalu je i tady u mě.. pauzy se prodlužují a já dělám stále častěji raději něco jiného než abych si sedla a sepsala, co jsem měla v plánu.. Uvědomuji si čím dál tím víc, že ten konec jednou přijde. Uvidíme, jestli se znovu objeví ta vášeň a láska nebo to uhasne úplně. Zatím se budu snažit spíš najít nějakou rovnováhu mezi blogem a životem a uvidíme, zda se to povede.. :) Měj se krásně a přeji Ti v životě jenom to nejlepší! :*

      Vymazat
    2. Já si nějak podobně začínám připadat jako čtenář.. :-) Nikdy jsem moc nekomentovala, ale téměř denně jsem blogy projížděla a četla. Pak začal ten šílený kolotoč, který popisuješ, začaly vynechávat nebo rovnou mizet mé oblíbené blogy (viz např. Veve výše, kterou jsem sledovala moc ráda..) a já přestávala pravidelně číst.. Je to asi přirozený vývoj, na vš jsem toho volného času měla přece jen víc, než nyní jako pracující.. Tebe si ještě pamatuju jako začínající blogerku, hrozně to utíká :-)

      Vymazat
    3. To chápu, Eli, mám to tak z obou stran, z té čtenářské též :( Na čtení už zbývá času minimálně a hlavně hodně mých oblíbených blogů už je fuč :( a ty co nejsou, tak často změnily koncept blogu nebo přispívají minimálně..

      Vymazat
  14. Milá Klárko, zajímavý článek... mně celý tenhle virtuální svět přesociomedializovaný také začíná vadit. Podle mě si musíš ujasnit priority. S tím časem a všemi věcmi to je občas šílené skloubit, znám to. Co třeba trochu zvolnit tempo, at máš více času pro ostatní věci, kreré jsou pro tebe také důležité? Jsi jediná blogerka,kterou pravidelně sleduji a věř tomu, že i v sobotu večer :-) moc se mi líbí tvá skromnost a "obyčejnost", žádná přetvářka, pro mě jsi 100% upřímný člověk a tvoje videa nebo články moc ráda sleduju. Byla by to určitě škoda, kdyby jsi skončila. Myslím, že právě tím, jaká jsi, jiná od všech "yt star", v tom je tvá síla :-) Ale je to na tobě, nejdůležitější je, abys byla štastná, i za cenu s blogem přestat. Hodně štěstí ti přeji, at se rozhodneš jakkoli /ale kde se budu dozvídat novinky a tipy z kosmetického světa teda nevím/ :-D :-D :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji Ti za podporu! :* Toho se snažím v poslední době docílit, hlavně si vše ujasnit a srovnat v hlavě.. :) Ve mě se pere strašně moc pro a proti a vlastně ani nevím, jak to vše uchopit.. Měla bych asi odjet na týden někam do divočiny, kde nikdo a nic nebude a jen se věnovat svojí hlavě.. třeba bych to za ten týden stihla rozmotat :D :) Zatím jen vím, že musím virtuální život (nejen blogové, ale i osobní účty) trochu omezit a začít se víc dívat kolem sebe.. užívat si světa a lidí okolo.. :)

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec zač :-) Uvidíš, nech to plynout a nějak to dopadne. To si vždycky říkám, když nevím kudy kam a cítím se trochu "ztracená" :-) V posledních měsících také online svět omezuji,,, a musím potvrdit, že nejkrásnější věci člověk opravdu nezažije na internetu :-)))

      Vymazat
    3. To máš naprostou pravdu.. :) Já stále častěji pozoruji, že si lidé nechávají hezké chvilky utíkat mezi prsty.. Stačí když někam jdu a vidím, jak u stolu sedí parta lidí, ale všichni čučí do mobilu, místo aby spolu pokecali.. a to je všude a pořád.. Lidi jsou on-line pomalu i ve spaní :D :(

      Vymazat
    4. Tohle mi taky přijde, že často vidím, naštěstí u nás to zvykem není a to jsem teda ráda :) Ještě mě vytáčí, že když jdu na koncert, tak lidi, místo aby si ho užívali, si ho natáčí na nějaký stupidní tablet... Co z toho pak mají? Pouští si to doma? Tam ale nemají žádnou atmosféru... Nepochopím.

      Vymazat
    5. Jo tak to je další věc, co mě strašným způsobem vytáčí! :D Já neříkám, že taky třeba nezkouším interpreta vyfotit, abych měla alespoň jednu/dvě fotky.. ale pak se naplno věnuji koncertu, protože ta atmosféra je prostě nezapomenutelná! :) Fotek a videí si můžu najít na netu tisíce, protože spousta lidí tu atmošku kvůli tomu už zmeškala.. :D

      Vymazat
  15. Naprosto chápu tvoje myšlenky, měla jsem to podobné, ale celkově nějak koncentrované v menším časovém měřítku :) Dokud jsem byla na vysoké, blog klapal, ale po nástupu do práce, pořízení psa aj. to prostě nešlo. Navíc hodně jednám s lidmi, měsíčně mi projde pod rukama, když to tak řeknu, víc než šedesát potenciálních zájemců o kurz nebo práci a nechci, aby mě někdo znal z blogu, to nepotřebuji riskovat. Před dvěma týdny mi psala slečna právě z insta, kterej mám aspoň jako malej kontakt s beauty světem, že seděla přímo naproti mně ve vlaku a poznala mě... A ten pocit se mi vůbec nelíbí, nejsem na to dělaná :(

    A jak mluvíš o chování některých blogerek... No, po svém odchodu jsem přemýšlela, jestli nezaložím blog 1000 věcí, co mě serou na blogerkách :D

    Ať se rozhodneš, jak chceš, věřím, že to bude schválně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * správně, ne schválně

      Vymazat
    2. Děkuji, zlato! :) Mně nijak zvlášť nevadí, když mě někdo pozná, zdá se mi to i fajn a těší mě to, ale je pravda, že mě to i děsí, jelikož bych třeba nerada, aby někde na pohovoru někdo vyrukoval s tím, že ví o mém blogu (kdyby to tedy nebyla práce s tím spojená).. :-/ V aktuálním zaměstnání to vědí všichni, ale tak tam se o kosmetice občas bavíme a je to uvolněná atmoška, ale jsou místa, kde bych to nerada..

      Vymazat
  16. Milá Klárko! Pevně doufám, že blogovat nepřestaneš. Mám Tě moc ráda za Tvou normálnost, skromnost a upřímnost. Obdivuju Tě, že zvládáš blogovat i točit videa a do toho chodit do práce a věnovat se příteli, pejskovi a domácnosti. Já mám blog cca třičtvrtě roku. Dokud jsem byla na mateřské, dávala jsem několik článků týdně. Teď jsem ráda, když postnu za týden jeden. Spolupráci nemám žádnou, což mi nevadí, dělám to kvůli psaní, které mě baví od dětství, a kvůli lásce ke kosmetice, která je mým obrovským koníčkem. Takže blogovat budu i dál, i kdybych měla napsat jeden článek za měsíc. Prioritou je ovšem pro mě osobní život, rodina a práce. No a jak píšeš o jiných blogerkách, tak je pravda, že poslední rok mě nějak přestávají některé bavit, a to i dost známé (jmenovat raději nebudu), které už píšou jen o drahé značkové kosmetice, na fb neustále publikují fotky, co drahého mají zrovna na sobě, v jaké restauraci právě snídají a co, kde jsou na nákupu, jak si užívají v nějaké vzdálené zemi na výletě apod. Už to ani nelajkuju, protože mi to leze krkem a je mi líto těch pubertálních holek, které tam té dané blogerce skládají poklony a na něco se ptají, a ona ani jedné z nich neodpoví. Sleduju asi dvacet blogerek a nejraději mám tebe, ILoveMakeUp, Cosmeticsandthings, Na vlastní kůží, World of Makeup, Jsi krásná nebo PLH. Ani jedna z nich nedělá věci, o kterých jsem psala výše a se čtenáři komunikují. Tady bych vyzdvihla ILoveMakeUp, která odpoví snad na každý koment na blogu i fb. A ty také ;-) Instagram nemám a ani nechci, nějak v něm nevidím smysl, už tak dost času sežere fb, ytb a sledování blogů.
    Uf!!!!! To jsem se teda rozepsala :-) Takže Klári, určitě s blogováním nekonči, kdyžtak to jen omez. Máme Tě rádi a chyběla bys nám :-)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni! :) Já spolupráce nyní omezila a dále omezovat budu, jelikož bohužel nestíhám splňovat závazky a do budoucna už se tolik zavazovat nechci. Ráda poznám novinky nebo i nové značky, ale už to prostě nebude jako dřív. Chci do toho více dávat sama a být opět sama svým stoprocentním pánem (na mé recenze nemají spolupráce vliv, ale opravdu je to trochu jiný pocit koupit si vše sama a nebo to dostat). Prozatím si dávám cíl 2 - 3 články týdně podle nálady, uvidíme, zda to ustojím.. moc ráda bych psala dál, protože přestat s blogováním by pro mě samotnou byla hrozná rána.. přeci jenom to jsou roky a stovky hodin tady strávené.. :) jen chci trochu víc začít koukat kolem sebe a to vlastníma očima nikoliv pouze přes objektiv.. :) měl by si to uvědomit každý, protože máme kolem sebe tolik krásy! A v dnešní době si to jen málokdo uvědomuje.. :( Jinak komentáře jsou na mém blogu dost na štíru, vím o tom.. ale snažím se odepisovat hned, jak je to možné, většinou třeba souhrnně na více komentářů naráz, protože jinak bych už opravdu věnovala blogu veškerý svůj čas.. a to prostě fakt nejde. Už nechci a ani nemůžu.. :) Děkuji za podporu, vážím si toho! :*

      Vymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. Klárko, já si myslím, že když skončíš ze dne na den, tak ti to podle mě bude trochu chybět. :) Byla by to škoda, ale je to jen a jen na tobě. Pokud cítíš, že ti blog hodně bere (nemyslím jen čas), tak se Ti s ukončením nedivím. Trošku mě zaskočilo, když jsi zmínila nedostudování... To jsem nevěděla, myslela jsem, že Ti zbývá dopsat diplomku a dodělat státnice.
    Každopádně, ať už to s blogem dopadne jakoliv, tak stále douf, že tě osobně poznám. :)
    A pokud chceš nějalý tip, jak skloubit práci, blog, přátele, přítele atd., tak mrkni k Evě Glamazon na blog, ta na toto téma sepsala loni pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by mi to chybělo, proto taky ze dne na den skončit nechci.. :) To jsi myslela správně, zbývá nebo spíš zbývala mi dopsat diplomka a státnice, ale už to tak napořád zůstane :) Zpětně musím prostě uznat, že trochu za to může i blog, protože místo abych sedla a psala diplomku, věnovala jsem se raději fotkám a psaní článků na blog :D je to jen a jen moje chyba, ale nebýt blogu, třeba bych v sobě tu vůli našla :) Článek u Evy nemůžu najít, ale myslím, že už jsem ho kdysi četla.. avšak myslím si, že tohle je natolik individuální věc, že nelze moc sázet na obecné tipy.. Zkusím si článek najít a třeba se aspoň inspirovat, jak si to vše srovnat.. :)

      Vymazat
  19. Velmi pekny clanok. Bola by skoda ak by si prestala pisat. Mozno by stacilo zrusit alebo obmedzit spoluprace a pisat iba vtedy ked mas chut. Kludne by stacili dva clanky za mesiac. Pockali by sme si na ne. Nech sa dari.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prozatím psát úplně nepřestanu, ale razantně blog omezím.. Tedy nejen blog, ale i ostatní sociální sítě, protože to mi žere času snad ještě víc.. Čím dál tím víc si uvědomuji, jak jsem na tom závislá a strávím spoustu času tím, že řeším na fb a ig životy ostatních, místo abych žila ten svůj :) Jinak spolupráce jsem v poslední době omezila a dále omezovat určitě budu. Nestíhám plnit závazky z nich vznikající a do budoucna už se tolik zavazovat nechci. Ráda poznám novinky na trhu nebo i nové značky, ale rozhodně ne v takové míře jako dřív.. Ač jsem vždy psala pravdu ohledně darovaných produktů, tak pocity z darované věci a koupené za vlastní peníze jsou odlišné.. chci být zase stoprocentně svá! :)

      Vymazat
  20. Priznam sa, ze velmi nechapem bod 1. Je pravda, ze ziadnu blogerku nepoznam, ale to, ze sa spravaju arogantne alebo namyslene je ich vizitka. Nevidim dovod sa vzrusovat nad tym, ze niekto iny sa na verejnosti prezentuje ako ofucana krava :) Preco to vobec riesit?
    Co sa tyka toho, ze skusaju vytlct nejaky profit z toho, ze maju blog, je to tiez o pristupe. V principe na tom nevidim nic zle. Ty si si vybrala moznost verejne neprezentovat, ze mas blog, ja napriklad tiez, dokonca som zvolila uplnu anonymitu bez mena, bez fotky. To ale neznamena, ze ak sa niekto rozhodne inak je to uz v principe zle. Hlavne mlade dievcata su v tomto smere ovela odvaznejsie. No tak si myslia, ze su slavne aj ked niesu a skusaju ci im z toho nieco nekvapne. Naco je dobre zaoberat sa tym a stratit tym co i len minutu zivota? Mne staci vediet, ze sa spravam tak aby som sa nemusela hanbit sama za seba. Riesit spravanie inych ludi je uplne zbytocne a v tvojom pripade sa zda, ze to robis dost casto, a ze ta to negativne ovplyvnuje, o to lepsi dovod s tym prestat.
    Pri blogovani, pretoze vacsina ludi to robi ako hobby je asi najdolezitejsie nebrat to prilis vazne a nikdy nedovolit aby virtualny svet nejako negativne kolidoval so skutocnym zivotom, to uz potom berie s tej zaluby vsetku radost. A ak to nerobi radost, naco sa tym trapit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není o tom, že bych to třeba nějak řešila celý dny a užírala se tím, jak se ostatní chovají.. i když třeba se někdy nad projevy některých i přes soc. sítě pozastavím, je mi celkem jedno, že mají některé blogerky nos nahoru více než by měly.. Dokud se to osobně nedotýká mě a mého reálného života, víš, pak už to prostě řeším a řešit i musím.. Nejde o anonymitu, já také nevystupuji anonymně, ale spíš o to, že některé prostě asi mají pocit, že když píší blog, jsou hned něco víc než já a dávají to okatě najevo.. asi by to chtělo trochu pokory a sebereflexe.. Tak má slečna blog no a co? Na tom nevidím nic extra významného, aby si někdo myslel, že mu budu uhýbat z cesty.. :) Tak to myslím, víš a proto mi to vadí.. :) Nemyslím si, že bych byla úplně negativní člověk, ale je fakt, že blog už neberu tolik s lehkostí jako dřív a v poslední době spíše převládají negativní faktory nad těmi pozitivními (proto taky tento článek). Asi bych měla míň řešit okolní dění a spíše se věnovat jen svému blogu. Však na tom chci zapracovat.. Po těch letech nechci jen tak skončit, protože blog pro mě i přes všechno hodně moc znamená. Snažím se spíš nějak zpátky objevit ty pozitivní stránky blogování a najít rovnováhu mezi virtuálním a reálným světem.. :)

      Vymazat
  21. Klárko, kdybys skončila, tak bys nám všem, co sem za Tebou chodíme a máme rádi strašně chyběla. Zůstala by po Tobě obrovská díra, taková prázdnota, protože jsi svá a my Tě takovou máme rádi. Mám ráda Tvůj styl psaní, upřímnost a že jsi prostě jedna z nás, taková řekneme virtuální kamarádka..
    Chápu Tvé myšlenky i úvahy, ale zkus si třeba jen dát pauzu nebo omezit psaní, třeba Ti blog začne chybět a znovu najdeš své pevné místo. Konec by byl velmi radikální řešení, už jen proto, že jsi do toho dala spoustu času a všeho. Jak píšeš, blog nepřímo způsobil spoustu negativních událostí, ale taky toho spoustu dal..a to nejen Tobě, ale i nám, Tvým čtenářkám. Vložila jsi do toho hodně a prostě si myslím, že pokud konec, tak až ve chvíli, kdy si budeš 100% jistá, že to tak chceš, ale pokud jsi na pochybách, tak to nevzdávej, dej tomu čas a uvidíš, že se to srovná a všechno bude zase dobré:-) Máme Tě rádi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásná slova, moc to potěší! <3 Prozatím určitě úplně končit nebudu, budu se snažit to nějak překonat, i když jednou ten konec prostě přijde :) Jen už mi přijde, že mně ani okolí ten blog nedává tolik, kolik by měl a mám pocit, že už to není to, co bývalo.. :(

      Vymazat
  22. Ahoj Klárko, řekla bych že hezky sepsaný článek a opravdu jsi se potřebovala vypovídat. Bohužel v některých bodech jako hlavně nevraživost, pomluvy, arogance... mezi jednotlivými blogerkami s tebou souhlasím. V poslední době jsem si na tohle téma všimla více ohlasů u dalších tvých kolegyň a za sebe musím říct, že si toho opravdu všímám a vím, že nikdo jmenovat nechce (samotné by mně to nebylo příjemné, takže to opravdu chápu) ale jak otevřít opravdu co nejúčinněji oči - hlavně těm mladším ročníkům. Pro mě je to takové, že i nyní ve svém věku (21) si nedokážu udělat ten správný, jednotný a ucelený obrázek.. neboť jak říkáš u každého vidíme, jen co oni sami chtějí. Nicméně ty mezi ně nepatříš a tak tě alespoň může hřát ten pocit čistého svědomí :)
    Mnohem více mě baví celkově videa, přesto se na tvůj blog ráda vracím a tvojí práci mám ráda. Za sebe doufám, že rovnost najdeš a nadále s tvorbou budeš pokračovat. Ale mnohem důležitější je, aby tě to stále bavilo a naplňovalo. Já to mám v životě tak, že co se má stát - stane se.
    Držím palce do budoucna, ať se rozhodneš jak chceš a hlavně ať jsi spokojená!

    Měj se hezky, Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Pavli! :) Já doufám, že brzy tu rovnováhu najdu a blog pofrčí dál :) Já vím, že nejlepší by bylo přímo říct o co a o koho se v daných situacích jedná, ale ukázat na někoho prstem už není žádná sranda a obávám se, že by se pak na mě sesypalo takové kritiky, že bych to určitě neunesla :D Ale stačilo by, kdyby se nad sebou zamyslely některé blogerky.. Neříkám, že já jsem svatá, ale myslím, že v hlavě to mám jakž takž srovnané a stojím nohama pevně na zemi :)

      Vymazat
  23. Mě hrozně mrzí, že takové holky, jako jsi ty do toho nepraští a blogem si nezačnou vydělávat. Většinou si jím vydělávají přesně ty holky, o kterých jsi mluvila, ty co se baví jen s tím, kdo se jim zrovna hodí a tak. Já s tebou souhlasím snad ve všem, a vím, že ideální svět neexistuje, ale kdyby byl, tak ty bys mohla spojit tenhle svůj koníček s prací, a volný čas bys měla, kdy bys chtěla :)
    Musím říct, že jsem se díky práci dostala na bloggerku roku a některými dívkami byla až znechucená. Nosem pomalu drhly o strop a dělaly jak kdyby se z nich měli všichni zbláznit. Třeba holky acupofstyle vůbec, ty se se všemi vyfotily, nic nebyl problém - takhle to má vypadat, a né, že proběhnu aby mě náhodou někdo nevyfotil protože si myslím jaká nejsem celebrita.
    Já ti nevím, sama jsem začala bloggovat, protože mě to občas baví - ale mám taková ta období. Někdy bych se podělila i o největší blbost, že jsem si koupila třeba sešit nebo ponožky, a pak se zase šprajcnu a říkám si co je komu do toho. Momentálně jsem uprostřed zkouškového a jsem uplně šprajclá, na bloglovinu mám okolo stovky nepřečtených článků a ani se mi moc nechce je číst, protože zase všude uvidím jen to pozlátko a povrchnost a to, že holky žijí pro to, aby něco koupily, vyfotily, a chlubily se tím, co všecko mají a kde byly. Vím, že mě to zase za pár dní přejde a bude mě to bait a budu to brát s nadhledem, ale prostě ... asi chápeš :)
    Nejsem zrovna kosmetický nadšenec, takže mám to co mi vyhovuje už několik let a ani se moc nenechávám inspirovat takže vlastně kosmetické články jsou pro mě takové k ničemu :D ale u tebe mám stejně nejraději takové ty povídací články, hrozně ráda se sem vrátím, přečtu si něco. I tu kosmetiku :)
    Nechci psát nevzdávej to, to je na tobě :) spíš bych tě hrozně ráda podpořila v tom, kdyby jsi chtěla z blogu udělat svou hlavní práci. To by přeci bylo super! Jenže zase se najdou další ale, která chápu a prostě vždycky je tu nějaké ale :)
    Rozmysli se a měj se hlavně krásně a buď šťastná!
    Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, strašně moc Ti děkuji za podporu! :) Já vím, že se sem stále vracíš a jsem za to moc vděčná! Já jsem někdy, v minulosti, doufala, že by mi blog mohl být ku prospěchu třeba k budoucí práci, ale bohužel posledních několik měsíců mám spíše pocit, že když to někde uvedu, tak je to na škodu.. :( možná i to je ten důvod, proč jsem silně demotivovaná. Asi jsem doufala, že tu práci na blogu jednou zužitkuji a ono nic. Ale aspoň mě to prostě ujistilo v tom, že se mám vydat pracovně jiným směrem a nesázet na to, musím si své místo vybojovat sama a jinak :) Ono není jednoduché se tím uživit, obzvlášť když nejsem ničím extra zajímavá :D krásná nejsem, šikovná taky ne a vypočítavá, abych někoho ku prospěchu využívala už vůbec ne :) :D Prostě to bude vždy jen koníček, kterému se budu moci věnovat ve volných chvílích, které si ukradnu jinde..

      Vymazat
  24. Já myslím, že hodně zálží na tom, jestli se tím vším necháš semlít. odvahu Klárko. Však jsem ti i osobně říkala, že tvůj blog byl jeden z prvních, které jsem sledovala a ráda se sem vracím i teď :)

    http://www.obycejny-blog.bogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Evi! :) Však tomu mlýnku už odolávám hodně dlouho, ale jednou to prostě přijde.. Asi nemám dostatečně ostré lokty, abych tohle dlouhodobě překonala.. Uvidíme, třeba se zadaří :)

      Vymazat
  25. Ne abys skončila, moc ráda sleduji tvoje videa, působíš na mě moc mile, takové sluníčko, ale hlavně si vážím tvých názorů na kosmetiku. Jsi moje krevní skupina a mám tě moc ráda.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  26. Kočko, dělej to pro radost :) pokud už Ti samotný proces blogování (psaní článků, interakce se čtenáři) radost nepřináší, pak Tě naprosto chápu. Tvé pocity a znechucení je pochopitelné, já se těmto aférkám a problémům úplně vyhýbám, protože to sledovat nepotřebuji. můžeš svůj blog namířit úplně jiným směrem - ukončit spolupráce a být svým vlastním pánem, vždyť o tom by tohle všechno mělo primárně být ne? chceme dávat průchod vlastním, upřímným názorům a ne nějakému diktátu. priority se během života mění, vidím to stejně, čas plyne a občas mám pocit, že dny utíkají čím dál rychleji :) ale stejně bude blog tím, k čemu se ráda vracím - ať už je to každý druhý den kvůli článku nebo jednou za čtrnáct dní, protože jednoduše nebyl čas. já budu určitě ráda, když pokračovat budeš, mám Tvůj blog ráda, ale samozřejmě tu jde primárně o Tebe a o to, jak se rozhodneš Ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za podporu, Karolínko! :) Já to chci právě zkusit teď trochu jinak, tak uvidíme, jestli mě při tom chytne druhý dech a nebo se rozhodnu to po čase zabalit.. :)

      Vymazat
  27. Klarko, mam stejne pocity, proto uz blog omezuju....a myslim, ze casem to utnu uplne. Rud se svym srdcem, byla by skoda prijit o ten pravy realny zivot jen kvuli blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, Veru.. Já jsem si všimla, že už nepíšeš tak často.. což mě moc mrzí, ale naprosto to chápu.. Prostě takový je život, priority se mění, člověk přichází na spoustu jiných věcí a nemůže stát stále na místě :) Ať se Ti moc daří! :*

      Vymazat
    2. Děkuji :-) Ale hele, zrovna jsem jich během dneška pár napsala, občas mám prostě takové záchvěvy, stejně myslím, že by mi to psaní chybělo... když už jsem pořád jako malá něco psala, no asi budu muset ještě pokračovat :-D

      Vymazat
    3. Veru, já to naprosto chápu, mám to totiž stejně.. Nemůžu se třeba celý týden na blog ani podívat, ale pak přijde den, kdy bych psala furt.. :D Také je mi jasné, že by mi to chybělo a asi bych chvílemi nevěděla, co s volným časem, když už by byl.. proto se snažím spíš než úplně drasticky končit, najít nějaký řešení, rovnováhu mezi vším, abych byla spokojená :)

      Vymazat
  28. Ahojda,

    moc si vážím toho, jak jsi to upřímně a hezky napsala...
    Moc se mi líbí tvůj styl psaní a to, že se domnívám, že jsi normální holka jako třeba já...
    Pozadí blogů je samozřejmě plné nenávisti a prasárem, o tom není pochyb a to je přesně ten důvod, proč já blog nemám. A FAKT bych ho moc chtěla, mám o čem psát, plnou hlavu nápadů... A taky mám velice náročné zaměstnání, zvířata, domácnost, chlapa... K tomu klasický věci jako problémy v práci, zamýšlení se nad sebou samou... tato kombinace mi donutila přemýšlet nad tím, zda by blog měl vlastně své místo v mém životě... Nemám ráda, když se mi někdo cpe do života (vlezlí čtenáři, hateři? ne, děkuji). Odpověď bylo složitý získat, musela jsem si dát na pomyslné misky vah pro a proti, bohužel proti bylo víc a tak jsem se rozhodla, že budu žít reálný život a ten virtuální sledovat zřídka...

    Takže Klárko, ať se rozhodneš jak chceš, budu ti moc fandit a přát jen to nejlepší =o) samozřejmě pokud by byl článek jednou za čas, moc ráda si ho přečtu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, zlatíčko! :) Já blogu říkám "studentský koníček", protože se prostě nejlíp vede právě v tom období.. :D :) Pak při práci, domácnosti, rodině se to daří jen malému množství lidí a ty já moc obdivuji! :) Já vím, že pokud neseženu jinou klidnější práci, tak je pro mě blog prostě neudržitelný.. a co teprve až jednou přijdou děti.. :D ;)

      Vymazat
  29. Ahoj, tak si dej třeba menší pauzu a uvidíš, co a jak se z toho vyvine :) Já vyrostla ještě bez netu a tedy i bez blogů, někdy mi dneska přijde, že lidi zapomínají žít normálně a ne jen na efekt... A to si ráda přečtu některé své oblíbence, ne že ne... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, bohužel to sleduji všude kolem, že lidé žijí spíše on-line než realitou.. :( je to škoda! Zatím budu zlehka pokračovat a uvidíme :)

      Vymazat
  30. Určite ostaň blogovať si super blogerka a zároveň youtoberka!Veľmi rada sa pozerávam na tvoje videá a nové príspevky. Vyčaruje z teba veľmi dobrá energia.Aj mne už lezú krkom niektoré youtuberky čo so sebou robia ako keby boli z ních celebrity. Ps: Ak chceš možes kuknúť na môj betka blog ak chceš. Nech sa darí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Alžbětko! :) Já to beru jako zábavičku pro volný čas a jsem naprosto obyčejná holka, takže nevím, proč bych si o sobě měla něco víc myslet :) Na blog se podívám ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)