pondělí 25. ledna 2016

Aktuální pomocníci na vlasy - šampony + péče

Krásný den, moji milí!

Mám tu pro vás obsáhlejší článek, který připravuji už pár dní. Řekla jsem si, že pro vás připravím pár obsáhlejších shrnujících recenzí, kde vám najednou představím hned několik pomocníků, které aktuálně používám. Když už nemohu psát denně, ať se alespoň dozvíte o co nejvíce vyzkoušených věcech. Třeba vám to pomůže při výběru :) Dneska se zaměřím na péči o vlasy, respektive jejich umytí a následnou péči.


Dove Regenerate Nourishment

Vlasy v posledních týdnech myji pomocí vyživující řady Dove Regenerate Nourishment, která je jednou z těch novějších na trhu.


Řada je určená pro poškozené vlasy, které jsou zničené častým barvením, žehlením či kulmováním. Obsahuje výtažky z červené řasy a Keratin Nutri Complex, které regenerují vlasy do hloubky a eliminují známky jejich poškození. Řada obsahuje šampon, kondicionér, masku na vlasy a olejové sérum.



Šampon

Zakoupíte ho v jednoduché bílo-červené tubě, kterou velmi jednoduše vyprázdníte, protože obsah stéká k víčku. Šampon je perleťově bílé barvy a gelové trochu řidší konzistence. Hned v první chvíli vás oslní vcelku intenzivní, ale moc příjemná ovocná vůně, která vydrží i dlouho po umytí. Ještě na druhý den ji z vlasů cítím. Šampon velmi bohatě napění, což já mám u šamponů moc ráda a rychle se vyplachuje. Vlasy zanechá krásně provoněné a nezacuchané. A především jsou výjimečně lesklé a zdravě vypadající. Efekt po umytí se mi vážně moc líbí a pokud trpíte na poškozené nebo suché vlasy, tohle by mohl být váš pomocník. Jde o opravdu výživný šampon, který dává vlasům vše potřebné. Pokud ovšem máte vlasy jako já (jemné se sklonem k mastnotě), tak i přes krásný efekt první den po umytí, bude brzy následovat rychlé plihnutí a maštění. Musím s tímto šamponem mýt vlasy obden, protože třetí den už je to zralé na pořádnou sprchu suchým šamponem a nebo líp, pořádnou sprchou vodou..



Kondicionér

Vypadá skoro stejně jako šampon, takže mám v té sprše občas potíže poznat, co je co. Jde též o bílo-červenou tubu, kdy kondicionér uvnitř stéká k víčku. V tomto případě je konzistence o něco hustší, takže ke konci je potíž ho z tuby vydolovat. Opět bílá perleťová barva a příjemná vůně. Vůně je totožná se šamponem, ale o něco intenzivnější, takže pokud si jej aplikujete na vlasy, podpoříte tím jejich dlouhotrvající vůni. Kondicionér vmasírovávám především do délek, ale trošku aplikuji i ke kořínkům. Jde vypláchnout hned, vlasy jsou po opláchnutí krásně lesklé, voňavé a na dotek příjemné. Pomáhá s rozčesáváním, vlasy se necuchají, takže to frčí. Ale počítejte s tím, že je kondicionér opravdu vyživující, není tak odlehčený jako bývají jiné balzámy, takže doporučuji opravdu vlasům zničeným a suchým. Protože druhý den od umytí už jsou ty moje dost zplihlé a k večeru hodně mastné. Na druhou stranu se mi líbí, že vlasy nejsou ani po umytí takové rozlítané do všech stran a velmi dobře se češou a práce s nimi je jednodušší, dokonce nemám ani nutnou potřebu používat lak na vlasy.



Takže, pokud máte vlasy ve špatném stavu a nevíte co s nimi, omrkněte tyto dva výživné kousky. Vzájemně se skvěle doplňují a myslím, že v tomto ohledu udělají skvělou službu. Já jsem se rozhodla je zkusit i přes to, že můj typ vlasů je úplně jiný, takže se potvrdilo mé očekávání, co s nimi udělá. Proto to berte vše trochu s rezervou a z mého pohledu, na opačný typ vlasů bude fungovat úplně jinak.



Olejové sérum

A jsme u posledního kousku z této řady, který jsem si na vyzkoušení nechala a to je olejové sérum. Tyhle olejíčky používám moc ráda a zkouším stále další a další. Olejové sérum podle mě není úplně olejové, tedy takhle, obsahuje oleje, ale zároveň to není vyloženě mastný kousek, spíše takový ten "kluzký silikonový". Ale i tak skvěle doplňuje předchozí dva kousky, kdy se zaměřuje na ještě větší výživu. Já ho používám zejména na konečky, kdy 3 - 4 pumpičky do nich lehce vetřu. A máte vidět ten krásný lesklý efekt. Jestli se po kondicionéru vlasy lesknou, tak je vám asi jasné, jak to vypadá po troše olejíčku. Lesk jako blesk a krásná vůně, která je stejná jako u celé řady. Konečky se netřepí a jsou takové hezky "ulízlé" jedním směrem, nelítají mi všude a dokonce se nenechají zelektrizovat ani šálou či svetrem. Jupíjajej, to totiž úplně nesnáším :D Pokud vám jde ale o účinky, tak mohu říci, že vlasy jsou v dobrém stavu. Konečky se mi netřepí (a to o ně jinak nepečuji kromě těchto olejových kúr a jednou týdně masky na vlasy) a nejsou vysušené, což je to, co od podobných pomocníků chci. Za mě tedy spokojenost a nemám mu víceméně co vytknout.







Doporučená cena šamponu a kondicionéru je 119,90 Kč za , masku seženete za 149,90 Kč a olejové sérum za 229,90 Kč.

Maska na vlasy Garnier Ultra Doux pro oslabené a lámavé vlasy

Oficiální popis: Vaše vlasy budou lépe vyživené, posílené, chráněné a obnovené až ke konečkům. Aplikujte do délek a konečků umytých vlasů, poté opláchněte.

Tuhle masku používám už dobře čtvrt roku a stále mi ji nejméně polovina zbývá, absolutně vůbec neubývá. Jde o kousek z levné vlasové řady Ultra Doux a doplňuje medový šampon a balzám. Ty jsem už kdysi měla, takže když jsem si mohla vybrat variantu masky, tahle byla jasná volba. Ta vůně medu je krásná, trochu mi přijde šmrnclá vanilkou, ale to já vážně můžu! Konzistence je taková zvláštní, připomíná mi to želé, možná bych řekla přímo vanilkový pudink. Nehledě na to, že díky žluté barvě tak i vypadá.. Mňam, hned bych ochutnala. Masky nanáším tak akorát, ani mnoho ani málo, cca dva lískové oříšky, které aplikuji stejně jako kondicionér - zejména do délek, ale trochu i ke kořínkům. Nechávám minutku - dvě působit a poté oplachuji. Což jde bez potíží, maska se na vlasech nijak extrémně nedrží. Vlasy jdou rozčesat perfektně a vypadají vcelku hezky. Ale, není to nic, co by zanechalo nějaký extrémní výsledek. Maska samotná nezanechává ani čichovou stopu této příjemné vůně, ani výsledky v podobě hydratovaných a vyživených vlasů. Abych pravdu řekla, mám pocit, že tato maska mým vlasům nic nedává. Z masky chci mít pocit, že moje vlasy hýčká, vlasům dá to, co potřebují a budou stále krásné. Bohužel, tady ten pocit nepřichází, dám ji na vlasy, opláchnu a na vlasech nevidím žádný rozdíl. Ani okamžitý, ani dlouhodobý. Nedostavil se žádný hezký lesk, vůně, nějaká nadýchanost, svěžest nebo naopak opravdu pevnost vlasu či cokoliv jiného.. Prostě nic. Na druhou stranu zase můžu říci, že se po ní díky malé péči vlasy ani nijak nemastí, což bývá u masek častým problémem (a možná právě to je pro mě důkaz toho, že maska něco dělá).

Sečteno podtrženo tuhle masku si můžete odpustit. Doporučuji omrknout něco účinnějšího. Seženete ji běžně v drogérii, cena kolem 100 Kč za 300 ml.







Salerm Biokera Grapeology - hroznový olej

Tenhle kousek používám už hodně dlouho. Jsme přátelé už někdy od léta, kdy mi byl zaslán e-shopem Inhair.cz k vyzkoušení a od té doby spolu trávíme chvíli po každém umytí. Ideální na léto, protože chrání vlasy před nadměrným slunečním zářením, ale ani v zimě vám neuškodí, jelikož pomáhá proti dehydrataci vlasů, ihned je obnovuje a vyživuje..

Oficiální popis: Grapeology hroznový olej hloubkově vyživuje a hydratuje vlasy. Olej ze semen hroznů je velmi bohatý na antioxidanty, které chrání vlasy před poškozením agresivními vnějšími vlivy. Aktivní složky obnovují a zabraňují stárnutí keratinu ve struktuře vlasů. Díky své lehké nemastné struktuře se olej okamžitě vstřebává, bez zbytků. Dodá vlasům zářivý lesk. Neobsahuje parabeny ani sulfáty. Obsahuje silikony. Díky fialovým barvivům je ideální pro eliminaci žlutých nádechů blond a stříbrných vlasů.

Fialová krabička s vyrytým nápisem a obrázkem hroznu v sobě skrývala lahvičku s pumpičkou, pomocí které si olej vypumpnete dle vaší potřeby. Lahvička má stejný design jako krabička, takže to oku skutečně lahodí a fialová barva je prostě barva hroznu, takže se k tomu náramně hodí. Samotný olej má také nafialovělou barvu, i když jen takhle pohromadě ve velkém množství, v několika dávkách vypadá téměř průhledně. Co vás ale osloví je vůně. Znáte vůni hroznového cukru? Tak tohle je ono. Sladká vůně hroznů. Mňam. Bude vás lákat ho ochutnat :) Používám cca 3 - 4 pumpičky na celou délku vlasů, bohatě to stačí. Vždycky pumpnu do dlaně, jemně rozetřu a poté aplikuji jemným vtíráním. Složení opravdu není úplně olejové, ale jde spíše o kombinaci gelu a oleje. Taková až silikonová struktura (to bude asi tím, že v tom silikony jsou) s trochu mastnějším dojezdem. Vlasy vám však neumastí, to se nemusíte bát, úplně se vstřebává a to ihned po aplikaci. Nijak vlasy nezatěžuje, neplihnou rychleji než bez něho, jsou stále krásné, svěží, odlehčené a lesklé. Moc mě tenhle kousek baví, protože vlasy vypadají, i přes všechny špatnosti z okolí. moc hezky a zdravě. Konečky nebyly po celé měsíce přesušené ani roztřepené. Dokonce ho mám o něco raději než olejové sérum výše, vlasy se mi po něm zdají takové živější, zdravější a pevnější. Nějaký chlór, slunce nebo cokoliv jiného jim prostě nedokáže ublížit :)

Na závěr ještě jeden plusový bod a tím je vcelku pomalá spotřeba. Používám jej už minimálně pět měsíců a mám pořád víc jak polovinu obsahu. A to jsem ho prosím pěkně používala donedávna pravidelně každý druhý den po umytí!

Pokud hledáte něco účinného proti vysoušení vlasů, tak ho s radostí omrkněte. Myslím si, že nebudete litovat. Já na něho nedám dopustit, miluji jeho vůni i tu lehkost s jakou dává vlasům dostatečnou výživu. Seženete tady, 60 ml seženete za 599 Kč.






Gliss Kur Thermo-Protect olej pro ochranu před teplem při fénování

Na závěr jeden kousek, který tu mám pro případ, že se jednou za uherský rok rozhodnu vlasy vyfénovat nebo vyžehlit. Přiznám se, že ho nepoužívám až tak často, takže nějaké souvislé výsledky nejsem schopna prezentovat. Spíš vám jen tak řeknu, jak se mi jeví..

Oficiální popis: Olej pro ochranu před teplem při fénování je určen pro namáhané vlasy. Receptura s osmi prvotřídními zkrášlujícími oleji poskytuje vlasům optimální ochranu před teplem a nezanechává zbytky.



Sprej má praktické balení - lahvička opět s pumpičkou, která má poměrně široký dostřik, takže několika pumpnutími rozstříknete obsah po celé hlavě. Vůně je příjemná "olejová", moc se mi líbí. Připomíná mi takové ty dětské olejíčky, které se patlají na miminka :) Při rozstříknutí se mi zdá parfemace vcelku intenzivní, na vlasech už zase pro změnu není cítit vůbec, takže nevím, kam se vytrácí, ale vlasy vám nenavoní. Musím vás ale opravdu varovat, abyste s tímhle kouskem byli opatrní. Sprej je vážně založen na olejovém základu, takže to s ním nesmíte přehnat, jinak si vlasy totiž zmastíte a můžete je jít umýt znovu. Chce to vážně tak 3, max. 4 pumpnutí na celou hlavu, víc ani ň, jinak si vlasy zatížíte. Já jednou zkoušela použít tenhle kousek jako ochranu i při žehlení a už tedy nikdy víc, protože vlasy jsem tím zlikvidovala a mohla jsem jít rovnou do vany. Mokré vlasy se s olejem ještě jakž takž poperou, takže pokud ho dáte akorát, odměnou vám budou po vyfénování lesklé a hezké, třeba i ochráněné vlasy. A pokud to přeženete, tak vaše vlasy zažijí ještě jednu koupel :D Takže přiznávám, že i díky tomu mám ze spreje trochu respekt a nesahám po něm zrovna často, nehledě na to, že vlasy fénuji sotva jednou za měsíc. Ale věřím, že při pravidelné námaze vlasů fénováním by mohl svoji práci odvést a přeci jen při té teplotě ty vlasy vyživit a dát jim to, co potřebují..

Seženete v drogériích, cena by měla být okolo 100 Kč za 150 ml.




Tak a pro tento článek to bude vše. Představila jsem vám veškerou péči týkající se mytí vlasů, kterou aktuálně používám a druhý díl této story zaměřím na suché šampony a laky na vlasy :)

Dejte mi určitě dole v komentářích vědět, jaké pomocníky používáte aktuálně vy a co dává vaše vlasy dohromady po náročných chvílích!

19 komentářů:

  1. Od Dove mam zkusenost jenom s tou modrou radou Oxygen Moisture, ale moc mi nesedla. Ted jsem si konecne poridila Pantene Aqua Light, tak doufam, ze mi sedne, mam taky jemne vlasy se sklonem k mastnote. Aktualne dodelavam sampon od znacky Milva, ktery mi pomohl proti vypadavani vlasu, tak budu jen doufat, ze se to zase nezhorsi, az jo prestanu pouzivat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám teď připravený Pantene AL, tak uvidíme, jestli je vážně tak boží, jak všichni tvrdí :)

      Vymazat
  2. Od Dove mam zkusenost jenom s tou modrou radou Oxygen Moisture, ale moc mi nesedla. Ted jsem si konecne poridila Pantene Aqua Light, tak doufam, ze mi sedne, mam taky jemne vlasy se sklonem k mastnote. Aktualne dodelavam sampon od znacky Milva, ktery mi pomohl proti vypadavani vlasu, tak budu jen doufat, ze se to zase nezhorsi, az jo prestanu pouzivat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíce mě z článku zaujal hroznový olej. Já jsem konečně dnes dopotřebovala masku od Kaloos, měla jsem obrovské (1kg balení) a už bych si ho nejspíš nekoupila, protože jak jsem ho používala hrozně dlouhodobě, tak mi přišlo, že si na něj vlasy zvykly a já ani nějaké zlepšení nepociťuji. Jinak právě šampon a kondicionér používám od Revitalon, ale už mi za chvilku taky dojdou. Tak to jsem si říkala, že bych vyzkoušela tu řadu od Baley v těch tubičkových obalech. A olejíček používám od Saloos, taky vůbec neubývá :D. A sprej proti ochraně vlasů mám z Rossmannu z té jejich řady a prodlouží vyžehlení vlasů a víc je vyhladí, za pár korun paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tipy! :) O masce Kaloos jsem také přemýšlela, za tu cenu je ji fakt mrak, ale zase právě to velké množství mě děsí, protože já dlouho u jedné věci nevydržím :D už i ta Garnier maska mi přijde bezedná, tak co teprve kg? :-O :D

      Vymazat
  4. Já už věky používám šampony a kondicionéry od TIGI - krásně voní a to 750ml balení mi vydrží na půl roku. Aktuálně mám řadu pro barvené vlasy, nádherně voní po karamelu, ale asi nejvíc spokojená jsem byla s růžovými TIGI's - Bed Head - Epic Volume. Občas masku Macadamia nebo Gestil Wonder a jako závěrečnou péči můj nejmilovanější suchý olej od Dove (nemastí, nádherně voní, má ňuňu balení) :)
    Všeobecně mi šampony a kondicionéry z drogerie moc nesedí, nejhorší zážitek jsem měla snad s Gliss Kur, fuj, vlasy jako polité voskem a mohla jsem se udrbat :D Takže teď už jenom TIGI a nebo L'Oreal Professionnel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to už je pro mě trochu jiná liga :) Já zase fialový Gliss Kur miluji a když nevím, po čem sáhnout, tak se k němu vracím :D

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Ten je fakt super, hrozně mě baví i po takové době používání :D (většinou mne vše tak po měsíci omrzí)

      Vymazat
  6. Ten šampon a kondicionér od Dove mně celkem zajímal, ale mám podobný typ vlasů jako Ty a myslím, že ani já bych s touhle dvojkou nebyla úplně spokojená, ale to olejové sérum, to mně zajímá hodně:-)
    Masku od Garnier jsem si nedávno pořídila, akorát ve variantě Rituál krásy, jen jsem ji ještě nestihla vyzkoušet, ale aspoň nebudu čekat zázraky:-)
    No a pro olej od Gliss Kur, byť vypadá lákavě bych moc využití asi neměla, protože fénování se snažím omezovat na minimum a zase nepotřebuji aby se mi na něj na poličce prášilo:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus spíše modrou variantu šamponů Dove, mají určitě i nějakou pro "náš" typ vlasů :D :) Já zvažuju, že taky ještě očíhnu nějakou jinou :) Jinak já to mám s tím olejem Gliss Kur zrovna tak, jen mi tu leží a sáhnu po něm jednou za čtvrt roku, kdy nejsem líná si vlasy vyfénovat (a nebo to akutně potřebuji) :D :)

      Vymazat
  7. Na vlasy používám momentálně šampon od Alverde a březový šampon od Dixi, po kterém vlasy rostou jako zběsilé, pak na konečky tu mám olejíček od Balea, ale ten od Alverde se mi líbil víc. Ještě k tomu tak nenápadně pokukuji v Dm po značce Lee Stafford a neustále si musím připomínat, že je to příšerně drahé, jinak bych si něco z té růžové změti výrobků určitě koupila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lee mne taky láká, ale též jsem zatím nebyla ochotná do toho tolik investovat :D to samé Tony&Guy :D ale jo, jednou to přijde! :) :D

      Vymazat
  8. Hroznový olej vypadá opravdu luxusně. Já používám od této značky arganový olej a je taky naprosto úžasný. Příště asi sáhnu po tomhle fialovém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Jé tak to já zase očíhnu ten arganový, ten by mě taky zajímal :D :)

      Vymazat
    2. A ja som o tejto značke ešte ani nepočula :/ Ale pozrela som aj ten argánový a oba vyzerajú dosť dobre a lákavo. A tá spotreba? :O Päť mesiacov a viac ako polovica... veď on snáď vydrží aj rok a pol a to je viac než super :)

      Vymazat
    3. A to tím fakt nijak závratně nešetřím a mám hodně dlouhé vlasy.. :) takže třeba na mikádo by to vydrželo tak 2x tolik :D

      Vymazat
  9. Hronzový olej vyzerá skvele. Vlasovú kozmetiku od Dove som nikdy neskúšala :) Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo hroznový olej láká už vzhledem, natož potom účinky.. ;) :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)