pondělí 14. prosince 2015

Yves Saint Laurent poprvé!

Krásný začátek týdne!

Mám tu pro vás jednu obsáhlejší recenzi na Yves Saint Laurent. Tohle tu nepotkáváte denně, takže doufám, že vás to bude bavit. Mrkneme se na zoubek parfému Black Opium. Jak jistě víte z předešlých článků a videí, měla jsem možnost vyzkoušet dva kousky této luxusní značky, jedním je tento parfém, druhým slavný rozjasňující korektor Touche Éclat, o kterém vám dám vědět v následujících týdnech. Něco málo už jste o těchto produktech mohli slyšet v posledním Baví x nebaví, ale určitě si zaslouží i podrobnější rozbor.


Black Opium není asi pro nikoho velká neznámá, podle mě patří mezi jeden z nejrozšířenějších parfémů a v okolí ho čichám velmi často. Ale aby taky ne, protože ta vůně je opravdu úžasná. Úžasná. Úžasná. Úžasná. Prvně vás dostane svým obalem. Tedy pokud jste fanoušci jednoduchého designu a černé barvy. Já jo, takže už tady to bylo jasný. Flakónek je černý, doplněný o několik detailů, který mu dodávají šmrnc. Například stříbrné třpytky, průhledné "oko" uprostřed, zakulacené víčko s nápisem.. atd. Lahvička je dokonalá a skvěle doplňuje obsah.


Přemýšlím, jak vám co nejlépe popsat vůni. Protože v tom fakt neumím chodit. Čtu si k tomu originální tiskovou zprávu, kde je tenhle kousek popsán na čtyřech A4.. :D To sem asi přepisovat nebudu.. Takže ve zkratce, parfém má být svůdný, nespoutaný, silný, vášnivý, hravý a zároveň elegantní a opojný. Je to prostě všechno v jedné lahvičce.. od temnoty po světlo. Od rockové královny ke sladké princezně.

V parfému najdete tóny kávového zrna, tóny hrušky, růžového pepře a bílé květy. Na vzniku tohoto parfému se podíleli čtyři věhlasní světoví parfemáři a každý přidal svoji trošku do mlýna. "Zprvu přichází probuzení. Prudký nástup kávy probudí vaše smysly. Pak přichází jemnější a ženštější motiv bílých květů (směs arabského jasmínu a absolutu z fleur d'oranger). Tento efekt posiluje úchvatná vanilka a dřevité tóny cedru a pačuli, které vůni propůjčují kýženou hloubku a tajemnou eleganci. Výsledkem je tahle originální, svůdná a komplexní vůně."


Originální fakt je, návyková taky, svůdná, sexy.. všechno. Ale pokud to mám přeložit do češtiny a trochu jednodušší a méně reklamní řeči, parfém je poměrně sladký, ovšem s nádechem dřevitých tónů, které vůni dělají jinou. Těžší a výraznou, vhodnou spíše v zimních měsících, v létě použitelný maximálně na celonoční párty :) Tohle je něco na pomezí mých oblíbených vůní. Napůl je to láska, protože cítím ty dřevité těžší tóny, na druhou stranu je to sladké, což já úplně nemusím. Je to ale závislost, takže se vám časem prostě bude líbit, ať chcete nebo ne. Já ji ve finále vážně miluji.

Vůni nyní používám denně, k zimě se mi vážně hodí a pro mě je to naprosto ideální čas pro tento parfém. Nanesu vždycky trošku na pulzující místa (krk, dekolt, zápěstí). Pokryje mne intenzivní a silná vůně, takže máte pocit, že ta vůně prostě musí vydržet po celý den. Jenže omyl a bohužel pro mne celkem zklamání. Netrvá to totiž zase až tak dlouho a vy o ní vůbec nevíte. Cítím ji cca dvě hodinky.. další tři hodiny, pokud na ni vyloženě zaměříte své čichové buňky.. a pak už téměř nic. Ať čichám, jak čichám, tak po pár hodinách tam ta vůně prostě není, po celém dni je to jako bych se vůbec nenavoněla. A pro mě je to tedy šok, protože i o mnoho levnější vůně tenhle kousek trumfnou. V tomhle ohledu je to pro mě zklamání a tak nějak mi to díky tomu brání v tom, toužit potom po dalším balení.




Sečteno podtrženo - design a vůně, to je vážně zážitek. Miluju ji. Pokud jde ale o tu výdrž, to je pro mě docela zklamání a čekala jsem tady o dost více.. Možná proto mi přijde spousta žen, které potkávám, až převoněných tímto kouskem.. prostě to na sebe cákají po litrech v domnění, že to pak vydrží celý den.. :D

Seženete ve všech našich parfumeriích (Sephora, Marionnaud, Fann, Douglas), cena se liší podle velikosti, tenhle 30 ml má doporučenou cenu 1390 Kč, 50 ml potom 2150 Kč, 100 ml 3070 Kč.

Co vy a tento parfém? Máte s ním někdo zkušenosti? Nebo se vám zamlouvá více klasika Opium? Jaký je váš ideální parfém na zimu?

16 komentářů:

  1. Já tento parfém ještě ani nezkoušela, mně se ani moc nelíbí ten flakonek :D Ale YSL má jinak pěkné parfémy :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je škoda, že tolik nevydrží, přitom je to parfémová voda, ta by výdrž mít měla. Na zimu miluju sladké, "jedlé" vůně, takže vanilka, karamel, pudink, čokoláda, lékořice, fazole tonka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě.. :( ale já o ní prostě fakt do večera nevím a to ani z oblečení, ze kterého většinu parfémů cítím ještě několik dní.. :-/ "jedlé" vůně mám přes zimu také ráda, celkově jsem v tomhle období víc na sladké.. v létě potom květinové, osvěžující až pánské :D

      Vymazat
  3. Škoda té výdrže, jinak se mi vůně zamlouvá :-) od YSL jsem vlastně ještě žádný parfém neměla, když nad tím tak přemýšlím.
    Na zimu mám nejradši Hypnose od Lancome, ale jinak moc vůně na zimní a letní nerozlišuji :-) Hypnose použiji klidně i v létě a naopak v zimě se voním květinovými toaletkami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si tak nějak v poslední době uvědomila, že nevědomky vůně rozděluji :D zatímco v létě jsem na svěžejší až pánské vůně nebo vyloženě květinové a sladké jako cumel, v zimě mám raději těžší, klidně sladké, ale trochu šmrncnuté kořením :D :) jediná stálice, ať je teplo nebo zima pro mě byla City Rush od Avonu :D

      Vymazat
  4. Já takhle nabídku YSL moc neznám :) takže i o tomto parfému si čtu poprvé. Vůně by mě určitě zajímala, ale když bych za ni měla dát takové peníze, tak bych teda od ní chtěla, aby vydržela mnohem víc :) Já ty vůně nějak léto/zima spíše nerozlišuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já celkem rozlišuji, všímám si toho čím dál tím víc :) :D v létě můžu květinové a svěží, klidně až pánské, v zimě mi nevadí ani těžké a sladké :)

      Vymazat
  5. ja teda zo seba necitim ziadnu vonavku dlhsie ako hodinu :D ale to este neznamena, ze ju zo mna necitia ini, to si len zvyknem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jo :) A když už ne přímo ze sebe, tak minimálně z oblečení a to i několik dní po.. tuhle necítím ani z toho oblečení.. a abych si byla jistá, ptala jsem se i M., jestli ze mě vůni cítí a taky říkal že ne.. :) takže to není jen můj pocit.. I vůně o mnoho levnější jsem ze sebe cítila hodiny a z oblečení ještě x dní (např. City Rush Avon nebo Lady Gaga - Eau de Gaga)..

      Vymazat
  6. Black Opium je moje NEJoblíbenější vůně! a výdrž mi příjde dobrá, cítím ho na sobě i po celým dni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste si asi souzení :) Já ji na sobě bohužel hrozně brzy necítila :(

      Vymazat
  7. Parfém Black opium je výborný, krásnu recenziu si napísala, škoda len tej výdrže

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Voní hezky, na mě bohužel dost málo :(

      Vymazat
  8. Opravdu nevydrží moc dlouho vonět? To je hrozná škoda! :( Ta hruška v hlavě, jasmín a káva v srdci, a pačuli s vanilkou v základu mě neskutečně láká!!! Zajímalo by mě, je tam alespoň trošku cítit ta káva? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě prostě ne, i Avonské parfémy cítím déle než tenhle :( Ale je to u každého jinak, tak třeba by ti sedla víc. Jinak tam je cítit fakt jen lehce ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)