středa 9. prosince 2015

Nejslavnější vajíčko: EOS

Krásný středeční podvečer!

Opět jsem měla chvilku, abych pro vás připravila článek. Recenzi, ovšem ne ledajakou, protože jsem ji zase jednou nepsala já. Dala jsem si pauzu a recenzi jsem zadala ségře, protože jsem jí svěřila na testování jeden z kousků, který mi doma přistál. A tím není nic jiného než jeden z nejslavnějších balzámů na rty, v poslední době hodně často skloňovaný EOS. V rámci spolupráce s e-shopem Parfémy Elnino.cz jsem si ho domlouvala s tím, že ho otestuji sama, ale když přišel domů a ségra ho uviděla, bylo to jasné.. Navíc jejího názoru ohledně balzámů na rty si cením, protože tohle je asi jedna z mála kosmetických kategorií, kde toho má vyzkoušeno více než já.. :D Takže následující řádky pro vás sepsala ona, tak doufám, že vás recenze zaujme.


Eos. Zní to profesionálně. O jejich vajíčku jsem slyšela už mnohé: a) že je drahé, b) že je to zázrak na popraskané, suché a ve všech ohledech indisponované rty, b) že do sebe jejich kryty vzájemně zapadají, c) že je používá i Miley Cyrus. Poslední dvě věci nevím jistě, jiné vajíčko než to otestované ke mně nedorazilo a Miley se na to zeptám hned jak ji potkám na další vodka party.

Na první dojem jsou Eos balzámky hezké, milé na voko, prostě dělají dojem, že to, k čemu jsou určené, dělají více než dobře. Podle mého skvěle zvládají tu roli „ježiškoté, to je ale roztomiloučké/to mi chybí ve sbírce/to musím mít/to musím zkusit/ťuťuňuňu beru to“.


Se svými věčně problematickými rty mám za sebou už hodně zkušeností s balzámy na rty, v nejhorších dobách mi stačil jeden balzám na týden (dejbůhaťsetonevrátí!) a ségra mě osočovala, že je snad žeru. No, každopádně když mi oznámila, že budu mít tu čest testovat Eos, byla jsem vážně moc ráda. Když mi oznámila, že ten Eos bude příchuť Sweet Mint, byla jsem pořád ráda, ale už o něco míň. Ale darovanému koni na zuby nehleď.

Takže jsem testovala příchuť a variantu Sweet Mint. Obal je klasický kulatý, matný, šroubovací, ten mi vyhovuje a líbí se mi, je originální. Nanášení je takové zvláštní, chvilku sem si spolu se rty patlala i široké okolí, ale častým tréninkem jsem se do toho brzy dostala. Vůně je nečekaně mátová. Opravdu hodně, voní jako žvýkačky, mentolky nebo dech po bezprostředním sežrání tic tac. Chuť je sladká a mentolová, projímací účinky zatím nezjištěny. Je bezbarvý, takže pro mě (zabarvené zásadně nepoužívám, na suchých rtech to nevypadá zrovna přitažlivě), po nanesení nechává na rtech filmek, který zůstane na místě poměrně dlouho, takže není potřeba mazat nonstop (to necháme na Miley a vodce, hah). A pozor, na rtech chladí a je to příjemné.

Teď účinky. Upřímně za dar od Boha a nejlepší balzámy na rty považuji ty od značky Ziaja a to bez debat (ale kdo by si přece jen chtěl podebatovat, není problém). Baby Lips Mint Fresh (recenze zde) je také můj favorit a v mém žebříčku obsadil 2. místo. A na krásném třetím místě se umístil..fanfáry..tadááá.. vejco. Tedy Eos.


Rty ošetřuje a jak jsem psala, trošku chladí. Viditelně rty zlepšuje, vypadají hezky, zdravě. Ale kdo někdy viděl mé rty v opravdu zlém stavu (to fakt nikomu nepřeji, i Freddy Krueger je oproti mně švihák lázeňský), musí uznat, že potřebuji trochu více péče, než mi dopřává EOS. V té šťastné době, kdy mám rty suché, ale ne tak šeredné jako jindy, je EOS skvělým parťákem a tahám ho všude s sebou. Osvědčil se mi i jako dobrá házecí pomůcka při nervozitě a napjatosti (dokud vám nespadne ve vlaku pod sedačky a vy musíte lézt po čtyřech, hledat ho, poslouchat ten debilní kutálející se zvuk a přitom statečně ignorovat pohoršující a nechápavé pohledy spolucestujících).

Cena je rozhodně zajímavá, stojí kolem 120 - 150 Kč. Ovšem když vezmu v potaz jeho úbytek (jako zázrakem mi neubývá skoro vůbec) a kladné vlastnosti, s prstem v nose bych do něj investovala i své těžce vydřené peníze z brigády. Seženete ho například tady za 141 Kč a nebo i v DMku za 159(?) Kč.

Co vy a balzámy EOS? Máte s nimi zkušenosti? Máte je rádi?

*PR produkt, zasláno e-shopem Parfémy Elnino.cz, kterému tímto děkuji!

31 komentářů:

  1. Tak to je bomba clanek! Pobavila jsem se od zacatku do konce =) Palec hore! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ségra umí psát líp než já, přemýšlím, že ji asi své řemeslo přenechám :D

      Vymazat
    2. To se opovaz! =D Lepsi moznosti by bylo, ze byste psaly obe, tak a mame to vyreseny =D

      Vymazat
    3. Jo že bychom se staly dalšími blogujícím duem jako A Cup of style..? :) To nevím, si myslím, že bychom se nedokázaly domluvit jako holky :D

      Vymazat
  2. Skvěle napsané! Opravdu zábavné počtení. :) Já jsem žádný EOS ještě nezkoušela, ale nějaký si chci konečně pořídit. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyřídím ségře :) a asi z ní udělám svého blogového parťáka, na rozdíl ode mě umí psát zábavně :D :D

      Vymazat
  3. EOS mám jeden a mám ho ráda v období, kdy mám rty v pořádku. Pokud ale jsou rty vysušené a popraskané, loupou se - např. při nemoci, tak je tenhle balzám k ničemu. Asi z 8 balzámů co mám, je pro mne to máslíčko od Labella - vanilka a makadamiový ořech ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak na extrémní podmínky bych ho taky asi nepoužila a vlastně to tam píše i ségra, že s tím nejhorším ji nepomůže :) Za mě top kalíškový Blistex, ten mi dá rty do pořádku kdykoliv a stačí jedna noc! :)

      Vymazat
  4. Díky za recenzi. Chtěla jsem si koupit Summer fruit, ale neměli ho a od té doby kolem nich v DM pořád chodím a přemýšlím, jestli ho vážně musím mít. Ale podle této recenze ho asi vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta lidí ho zase nemusí, takže pozor na to! :) Mně ale přijde fajn, občas ho ségře čornu a taky si ho namatlám a nemám s ním nejmenší problém :)

      Vymazat
  5. No teda..měly by jste holky blogovat spolu..clanek me fakt bavil 👌👍
    Eos mam jeden s vuni Summer fruit a nemuzu si ho vynachvalit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja dala palce nahoru a ne otazniky :D

      Vymazat
    2. Jo, to jen můj blogger asi nerozpoznává znaky.. :D Ségře psát jde.. tak přemýšlím, že ji to tu asi přenechám..? :D :D

      Vymazat
  6. Ja mam dva, jeden s prichutou acai a druhy lesne ovocie. Lesne ovocie je super, ale acai bola zla volba, pride mi, ako keby pery skor vysusoval.

    Inak moj favorit je jednoznacne Carmex v tube, zboznujem ho ja aj moj priatel ((o;

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé Carmex zase nemůžu já, ten mi na rtech vadil :-/ :D Ale u toho EOSu je to zvláštní, že je každý jiný.. i když co se divím, Baby Lips to tak mají taky :D

      Vymazat
  7. Mě EOS baví víc tím jak vypadá, než funkcí. Jako není to špatné, ale znám i lepší balzámy. Ale stejně jste mě nalákaly na ten mátový, to já můžu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě jsou i lepší :) já tedy mátové nemusím, ale paradoxně se mi tenhle líbí, takže přemýšlím, že si ho pak pro sebe koupím taky :D

      Vymazat
  8. Eos jsem měla, nějakou ovocnou variantu a už ho mám dávno spotřebovaný :) Teď by se mi líbil jejich krém na ruce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo po tom pokukuji taky, hrozně se mi líbí ten netradiční obal! :D :)

      Vymazat
  9. Ségra tu recenzi pojala velmi zábavně, super:-) Já mám doma tři, jahodu, borůvku a citron. Jen kdyby nebyly tak hříšně drahé..ale stejně potřebuji ještě další:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já ho asi potřebuji mít taky, nemůžu si pomoct! :D

      Vymazat
  10. Moc hezky napsaný.Balzámek nemám a ani ho asi mít nemusím.Nejraději mám obyčejný Jelení lůj.

    OdpovědětVymazat
  11. aj som si myslela, že bude mať presne také účinky, ako sestra opísala v recenzii :) a práve preto, že to nie je až taký zázrak, by mi bolo ľúto dať zaň 7€ :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedni milují, druzí nenávidí, zajímavé, co dovede jeden balzám.. :) :D

      Vymazat
  12. Pri clanku jsem se baila, super. Eos jsem nezkousela a uz ani nijak po nem zazracne netouzim. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já pořád jo :D Zvažuji, že očíhnu nějakou jinou variantu a nebo že pořídím další kousek ségře k Vánocům a budu ji na něho chodit :D :D

      Vymazat
  13. Moc pěkná recenze od sestřičky :) Ziaja balzámy musím určitě vyzkoušet, Baby Lips Mint Fresh mám doma a patří taky mezi mé oblíbené, i když vyloženě popraskané rty mi moc neléčí. Je ale hodně příjemný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že Mint BL je nejlepší, který je možný sehnat :D :) Ziaja balzámy ségra fakt může, kdykoliv jedu do Prahy, tak se musím stavit v jejich obchůdku a nějaký ji koupit, jinak nesmím domů :D

      Vymazat
  14. Tak tahle recenze mě odbourala. :D Pamatuju si moc dobře časy, kdy jsem psala blog a vypadalo to podobně, kamarádka se u recenzí smála ještě týden potom, co jsem je vydala, navíc informačně je to velmi přesné. Určitě ségře dej i něco dalšího na recenzování, protože její psaný projev nemá chybu (ani obdoby) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ségra je zábavnější než já, ona psát fakt umí :D :) Vyřídím a něco ji zase určitě dám :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)