čtvrtek 19. listopadu 2015

Liquid Lipstick + Sheer & Shine Lipstick - Essence

Krásný čtvrteční den přeji!

Je na čase vám konečně představit jedny ze zbývajících novinek z podzimního updatu značky Essence. Tentokrát se zaměříme na rty, kde jsem objevila i své oblíbence. Mrkneme se na zoubek Liquid Lipstick alias tekutým rtěnkám a dvěma Sheer & Shine Lipstick alias lesklým rtěnkám.

O Liquid Lipstick už jsem mluvila ve videích a proto si myslím, že to vezmu tak nějak ve zkratce, protože je už asi dobře znáte. Jedná se o tekuté rtěnky nebo pigmentovaný lesk na rty, říkejte tomu, jak chcete :) Dostupné jsou v šesti odstínech, z čehož já tu mám rovnou dva 04 Show off! a 06 Make a statement.



Rtěnky jsou v hezkém průhledném balení, takže vidíte samotný obsah a barvičku po které saháte. Obsahují klasický houbičkový aplikátor, jaký potkáte u lesků. Je hezky tvarovaný, takže jedním tahem krásně vykreslíte celé rty a přitom to zvládnete i bez přetahů. Barva je krásně pigmentovaná a po prvním nánosu intenzivní. V klidu ta jedna vrstva stačí. Samozřejmě s druhou celý look ještě podtrhnete a rtům dodáte šťávu. Výsledný finiš je lesklý. Musím říci, že se mi to moc líbí a tyhle barvičky jsem si skutečně oblíbila. Barva nezalézá do vrásek, je příjemná, nelepí a obstojně drží (na tekutý produkt). Jídlo a pití sice nepřežije a neslíbatelná také není, ale bez toho ji na rtech ty dvě hodinky v klidu mám. Samozřejmě postupně ubývá na lesku a spíše se do rtů vpíjí, ale je tam. Tedy pokud si ji neslízáte, protože ona je sladká, takže to trochu svádí :D




Odstín 04 Show off! je sytá oranžovo-červená, která rozzáří tyhle zamračené dny. Vypadá zajímavě a myslím si, že je to rtěnka v tónu, který bude slušet většina z vás.




Odstín 06 Make a statement je pro změnu červeno-hnědá, která je na podzim úplně ideální. Je tmavší, což já na podzim můžu a upřednostňuji, ale zase není až tak tmavá, že by se nedala nosit kdykoliv během roku.



Za mě ale hodně povedená záležitost, pokud vám nevadí lesklé a tekuté výrobky a nečekáte úplně nějakou mega kvalitu a výdrž, tak tohle omrkněte. Ony totiž nestojí jmění a přitom nadělají spoustu parády, 4 ml stojí 74,90 Kč a seženete je v šesti opravdu hezkých, převážně přirozených, nositelných odstínech (tohle jsou dva nejvýraznější ;)).



Rtěnky Sheer & Shine jsou úplně jiná. Jak název napovídá, jde o "průhledné a lesklé" kousky. Já bych to osobně asi úplně nenazývala rtěnkou, ale spíše rtěnko-balzámem nebo zbarveným balzámkem. Když se totiž mluví o průhlednosti, je na tom něco pravdy! Mohla by to být správná volba pro ty, kteří výrazné rtěnky nevyhledávají nebo s nimi začínají a bojí se ještě výrazných a pigmentovaných kousků :)

Tyto rtěnky jsou ve dvanácti odstínech, ze kterých tu mám dva 04 Hidden Secret a 07 Sparkling Miracle. Jedna přirozená v nude odstínu, druhá vypadá "divočeji" ve fialovo růžové.



Barevným obalem se nenechte zmást, protože se opravdu nejedná o výrazné a pigmentované kousky. Ba naopak. Jsou to slabě pigmentované rtěnky, které v jedné vrstvě můžete mít jako balzám a to velmi nenápadný a přirozený. Ve více vrstvách, kdy trochu přitlačíte už dosáhnete nějaké té pigmentace, ale pořád jsou dost jemné a nenápadné, takže to opravdu zvládnou i tací, kteří se výrazných barev bojí. Rtěnky spíše slabě zdůrazní rty, ukážou "že na nich něco máte", ale prostě vám nedodají intenzivní barvu. Takže pokud chcete něco výrazného, zamiřte jinam. Jsou lesklé, lehoučké a na rtech velmi příjemné. Na rtech nijak netěžknou, nelepí, a vcelku kvalitně hydratují  Musím tedy uznat, že mírně zalézají do vrásek, ovšem jak se to leskne, tak si toho ani nevšimnete. A pak je tu výdrž. Tu nečekejte nijak dlouhou, je to krémové a hydratační, což je na úkor toho, že vám na rtech vydrží kratší dobu. Mně sklouzává ze rtů hodně rychle, cca po hodince o ní skoro nevím. Jo a to, že je sladká a pěkně voní, tomu taky moc nepomáhá.. :D




Odstín č. 07 Sparkling Miracle je fialovo-vínová barva, která obsahuje stříbrný shimmer. Shimmer je výrazný. Samotné třpytky jsou vidět pouze hodně zblízka, ale i z dálky je vidět, že v sobě rtěnka něco má. Je vidět, že jsou rty takové "rozzářenější". Ale zase nemohu říci, že by to vypadalo úplně nějak zle. Asi to není pro každého, ale celkem ráda po ní sáhnu, konečný lesklý efekt se mi líbí. Tento odstín je pigmentovanější než světlý kolega, těch vrstev stačí méně pro výraznou (i když ne úplně sytou) barvu.




Odstín č. 04 Hidden Secret je hodně přirozená, nude barvička. Pokud máte rádi barvičky/balzámky, které jen lehce zvýrazní vaše rty a dodají jim šťávu, tak klidně sáhněte po tomhle. Jak můžete vidět, je to hodně přirozené a nenápadné. Na fotce výše, kde mám rtěnku na rtech, mám tak 10 vrstev :D Je to vážně hodně nude a přirozené a víte co? Celkem se mi to líbí! Tenhle kousek mám ráda, pokud spěchám a někam vyrážím a nestíhám rty vybarvovat něčím zářivým, případně v práci, pokud mám jen vteřinu na to přejet si rty.. Prostě vím, že tímhle nic nezkazím. Moc mne ten odstín baví a rozhodně ho využiji. Je hned v závěsu za mým oblíbeným balzámem od Baby Lips Peach Kiss, který je výsledkem něco podobného. Za mě tedy tento odstín určitě ano, i když ne jako náhradu rtěnky, ale jako fajn zabarvený balzám.


Seženete v drogériích, množství je 3,6 gramů za 59,90 Kč.

V závěru tedy krátké zhodnocení. Tekuté rtěnky určitě doporučuji omrknout, protože jejich pigmentace a barvičky jsou vážně nádherné! Ty mne opravdu hodně baví a sahám po nich častěji než je zdrávo. Lesklé rtěnky bych přejmenovala na zbarvené balzámky, protože rtěnku si představuji trochu jinak. Pokud nechcete nic extra pigmentovaného, tak je omrkněte, pak vám budou vyhovovat. Pokud si pod slovem "rtěnka" představíte sytou a intenzivní, dlouhodržící barvu tak to zkuste určitě něco jiného a tyhle v klidu přejděte. Já miluji nude odstín, který mi dělá společnost na cestách a úspěšně nahrazuje balzám. Druhý odstín není mým top odstínem, bez těch třpytek by byl možná i hezčí, ale nebojím se, že bych rtěnku nevyužila.

A co vy a tyto kousky? Máte s nimi zkušenosti? Používáte tekuté rtěnky?

*PR produkty

19 komentářů:

  1. ty tekuté rtěnky mě zaujaly, ale já prostě strašně nemám ráda lesklý finish :( škoda, kdyby byly matné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda obojí a různě to střídám :) matné věci mi většinou rty vysušují, takže to musím vykompenzovat něčím lesklým hydratačním :D

      Vymazat
  2. Mňa práve tieto tekuté rúže nechali chladnou a vôbec ma nezaujali :) Inak tekute ruže bežne nosim a mam ich rada. no tieto ma nenadchli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě zas jo a naopak obyčejně podobné věci moc nepoužívám :D už jsem si koupila i další odstín :D

      Vymazat
  3. Jo, tak jsi to vystihla přesně dle mých pocitů z testerů u stojanu. Taky mě hned napadlo, že je to jak zabarvený balzámek a zbytečně tomu říkají rtěnka (a zbytečně tomu udělaly rtěnkový obal). :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal by mi nevadil, ale slovo rtěnka je moc nadnesené, v tomto případě.. :) :D To i ty slavné balzámortěnky Color Whisper od Maybelline byly barevnější :)

      Vymazat
  4. Tekutou rtenku mam v ruzovem odstinu a uplne jsem si ji zamilovala a tyhle rtenko balzamy mam take velmi rada, miluji ten lehky nadech odstinu a uz mam 3 odstiny koupeny a vyuzivam vsechny. Ja jsem spokojena,
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře! :) Já jsem si musela vzít v drogérce další tekutou, tentokrát světle růžovoučkou, protože jsou fakt moc fajn! :)

      Vymazat
  5. 2 ty rtěnky mám, jsou bezvadný, obecně Essence rtěnky mám moc ráda :) Ty tekutý rtěnky mě nelákají, na tenhle typ produktu na rty nejsem, ale na tvých rtech vypadají pěkně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obyčejně tekuté rtěnky moc nemusím, ale tyhle mi uhranuly :) Jinak jejich rtěnky taky můžu, ale tyhle balzámové mě k další koupi asi nelákají :( ten nude odstín je fajn, ale spíš balzámek než rtěnka a takových mám..

      Vymazat
  6. Já mám tekuté rtěnky ve dvou odstínech a jsou naprosto super, jak jsem je objevila, tak jsem na rtech nechtěla nosit snad ani nic jiného:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! :) Já si pořídila včera další odstín 0:-) :D

      Vymazat
  7. tie tekuté rúže sa mi nikdy nepáčili a asi sa ani nebudú :D zato tie tuhé hlavne od Essence sú parádne :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, tak ty tekute jsou drsne, to je pigmentace:-O

    OdpovědětVymazat
  9. Tekuté rtěnky v drogerii obdivuju snad už od srpna, ale zatím jsem si žádnou nepořídila. Každopádně ta tmavší vypadá moc hezky, tak se možná připojí do mé sbírky :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas chtěla ještě světlou, tak už ji mám, protože jsou fakt moc fajn :) Jak podobné produkty nemusím, tak z těch rtěnek jsem fakt nadšená :)

      Vymazat
  10. já se toho essence pořád trochu bojím nevím proč :D asi bych měla taky něco zkusit, ale když zatím mám věci, co používám ozkoušené a vyhovují mi tak nezkouším nové :) ta nude vypadá moc hezky... ty lesky mě zas tolik nezaujali, nemám ráda vlasy nalepený na rtech :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)