pondělí 26. října 2015

True Match Genius + Color Riche - L'oréal Paris

Krásný pondělní večer přeji!

Tak si tak říkám, že tenhle článek už také plánuji nějakou tu chvíli.. snad je tedy ten správný čas vám představit "novinky" L'oréal Paris, které jsem měla možnost vyzkoušet. Beztak už určitě od té doby přišli na trh s dalšími deseti novějšími kousky :D Konečně vám představím True Match Genius ze svého pohledu a k tomu vám představím i novou matnou variantu rtěnky Color Riche.



True Match Genius se objevil už někdy začátkem léta a pořádně zatřásl polem novinek. Já jsem upřímně byla zaujatá od začátku jeho obalem než-li obsahem, protože podle mého názoru slibuje až moc věcí na jeden produkt. True Match Genius má být geniální v tom, že splní funkci hned čtyř produktů najednou - chová se jako báze (primer), make-up (foundation), kryje nedokonalosti jako korektor (concealer) a finiš je přirozeně matný jako s pudrem (powder). Tahle placatá krabička, která vypadá jako telefon v sobě tedy skrývá opravdu mnoho. Jak jsem říkala na začátku tohoto odstavce, balení mne zaujalo na první pohled - hezké bílo-stříbrné balení, tenká krabička vypadá vtipně a tak nějak luxusně zároveň. Po otevření na vás vykoukne samotný produkt, houbička na aplikaci a z druhé strany víčka máte ještě zrcátko. Najdete tam vše, co k aplikaci kdekoliv na cestách potřebujete. Já se tedy přiznám, že s houbičkou jsem se nějak sžít úplně nedokázala a daleko raději používám k aplikaci i tohoto make-upu štětec. Zdá se mi, že houbička udělá takový nehezký nános, který není možné nějak pěkně zapracovat. Navíc na něm zbývá zbytečně moc produktu.




Odstín make-upu jsem si k zaslání domluvila samozřejmě ten nejsvětlejší, jak jinak, takže mi došel odstín 1.5.N Linen. No asi takhle, pokud jste jako ředitelky vápenky, tak tohle nechte v klidu v regále, není to úplně nejsvětlejší barva, jakou můžete sehnat. Odstínově mi ideálně padl ke konci léta - na začátku podzimu, má podtón do žluta, takže to taky asi nesedne všem. Nyní už jsem zase běloba, kdy mi sedne leda tak to vápno, takže tohle můžu zase uložit k ledu.



Make-up samotný je tuhý krém, který reaguje na teplo a roztéká se pod dotekem. Něco jako je třeba u korektoru Camouflage. Roztéká se ale celkem rychle, ale ta práce s tím není tak příjemná jako s klasickým tekutým make-upem, přijde mi, že se to těžko rozmazává a zapracovává, tvoří to spíše mapy než jednolitý nános a prostě se to nevstřebá. Make-up ve výsledném efektu opravdu zmatní, což se mi líbí, ale to je asi to jediné, co je jeho plusem. Vlastně ještě krytí je super, počítejte se středním až vyšším. Ovšem na úkor toho, že make-up je těžší a nepřirozený. Zdá se mi, že produkty podobného složení je lepší používat lokálně jako korektor, nikoliv jako make-up na celý obličej. Tvoří to efekt masky a nevypadá to prostě přirozeně a hezky. Navíc bohužel má tenhle make-up jeden zlozvyk a tím je zvýraznění veškerých nedokonalostí. A to fakt hodně a bacha především na suchou pleť. Já, člověk s přirozeně mastnou a rychle se lesknoucí pletí, mám při zmatnění tohoto produktu obrovský problém s tím, že mi to vytáhne všechna suchá místa, která to najde a hlavně(!) si to tvoří svá vlastní :D Jako hydratační make-up vše schová a zmírní, tohle naopak vše luxusně vytáhne. Takže se logicky nabízí, že je to vhodné spíše pro mastnější pleť bez jakýkoliv jiných nedokonalostí, které je třeba korigovat. Jenže. Tenhle make-up není vhodný ani pro tu mastnou pleť, protože je produkt dost těžký a po nějaké chvíli má tendenci z obličeje sklouzávat. Prostě vám jednoduše začne stékat maska :D Já tedy tenhle kousek nedoporučím bohužel nikomu, za mne to absolutně vůbec nefunguje a já po něm sáhnu pouze jako po korektoru, jako multifunkční produkt na celý obličej to selhává na plné čáře.



No a trochu spravíme L'oréalu reputaci a to představením jednoho novějšího odstínu rtěnky Color Riche. Matná frčí i tady a já měla tu možnost vyzkoušet odstín č. 228 VIP. To je prosím pěkně krásná růžovo-červená. Naprosto úchvatná, výrazná, sytá barva. Trochu letnější, takže si myslím, že ji brzy uložím k zimnímu spánku a vytáhnu opět na jaře :) Obal je klasika u rtěnek Color Riche, zlatý, umělohotný, co vypadá jako kovový. Elegantní, který neurazí snad žádnou parádnici. Co já u těchto rtěnek nemusím je parfemace. Taková sladká, ale hrozně intenzivní a vlezlá vůně. Bohužel je cítit i na rtech, takže chvíli trpím, než si na ni zvyknu. Možná to mi trochu brání po těchto rtěnkách sahat častěji. Intenzita a pigmentace barvy je naprosto úžasná. Stačí jednou přejet rty a ihned máte intenzivní barvu, druhou vrstvou si to akorát pojistíte a už vás nikdo nepřehlédne. Rtěnka má konečný matný efekt, je trochu tužší než ty klasické krémové s lesklým finišem. Ale na rtech to není nijak zvlášť vysušující a nepříjemné. Počítejte ale s tím, že pokud nemáte úplně dokonalé rty, tak vám to ten matný efekt vytáhne (demonstrace na fotce). To je ale problém bohužel všech matných, ne pouze této L'oréalky. Výdrž rtěnky je skvělá, nemám potíž ji na rtech uhlídat dvě až tři hodinky (jo to je u mne hodně). Nemám rty přesušené a vlastně o ní po celou dobu ani nevím. Tedy kromě vůně.. ale na rtech je vážně lehoučká a příjemná. Nemá tendenci zalézat do vrásek ani slézat ke kraji rtů, prostě sedí na místě. Za mě tedy povedená záležitost, která mě baví.




Oba kousky seženete v drogériích, doporučená cena za make-up je 449 Kč za 7 g, což mi tedy přijde docela pálka za to, co to (ne)umí. Doporučená cena rtěnky je 269 Kč, což také není zrovna málo, ale tady se alespoň investice vrátí v podobě kvalitní rtěnky, která poslouží.

Co vy a tyto kousky? Máte s nimi zkušenosti? Líbí se vám?

*PR produkty

5 komentářů:

  1. Tenhle makeup se mi nejdřív líbil podle obalu,ale čekala jsem až na recenze.Každopádně podle nich jsem ráda,že jsem si ho nekoupila.Od L'Oréal mám dva makeupy, Infallible 24h-Matte a Lumi Magique, a ty jsou super.
    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. z tohoto make-upu téměř udělali svou novou vlajkovou loď a neviděla jsem na něj ještě pozitivní reakce, to se nepovedlo :/ naopak ta rtěnka mi úplně učarovala! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Z ohlasů, co jsem na make-up doposud četla mám dojem, že to není zrovna není povedený počin, takže ten mně neláká. Ta rtěnka už je jiná káva, ale ke koupi bych se nechala nalákat asi jen s nižší cenou:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Makeup me vubec nezaujal, ale rtenka vypada dobre ma skvely odstin.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Rtěnka je teda nádherná :) Makeup nebo jak to nazvat, když je to vše v jednom, má krásné balení, ale jinak mě to nějak neláká :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)