středa 7. října 2015

Péče o chodidla se značkou Cuccio

Krásný středeční den přeji!

Mám tu pro vás ještě jednu recenzi, která by se hodila asi více v létě, ale třeba bude někomu užitečná i nyní. Však bychom měli o nohy pečovat celoročně a ne jen v létě. Představím vám značku Cuccio, která se kromě jiného zaměřuje i na pedikúru. V nabídce je asi vše týkajícího se péče o nohy, na co si jenom vzpomenete. Já měla díky Modelaznehtu.cz  možnost vyzkoušet celý set, který mé nožky opečovává. Bylo to zase něco jiného, jakožto první zkušenost s produkty určenými výhradně k pedikúře, které používají i pedikérky ve svých salónech :)




V balíčku jsem našla pět kousků - Peeling, Pedikúrní kokosový masážní lotion, Máslová emulze, Revitalizační olej na kutikuly a Změkčovač pokožky.

Jednoduše nohy zjemníte změkčovačem, poté odrbete peelingem, namažete masážním mlékem, poté emulzí a olejíčkem.. a nohy budete mít v cajku! :D

Začneme třeba.. peelingem. Pedicure Micro Exfoliation Scrub s vůní kokosu je zajímavý zážitek nejen pro nohy. Peelingy má Cuccio hned v několika variantách, já měla tu možnost vyzkoušet si kokosovou, která je moc příjemná. Přijde mi, že to není jen taková ta čistá vůně kokosu, ale jako by to byla kombinace trochu s vanilkou a trochu s něčím, co mi připomíná vůni vazelíny.. :D Mám malé balení o objemu 56 g, ale věřte, že to na nohy chvíli vydrží. Peeling obsahuje velké množství zrníček, která však nejsou nijak extra hrubá. Upřímně, zdá se mi to pro nohy málo, spíše je to tak jemně "polechtá".. Na tělo to je jiná, to už by bylo asi lepší, ale na ztvrdlá chodidla se mi to zdá slabé. Používala jsem ho poté, co jsem nechala nohy chvíli odpočívat v teplé lázni, kdy odumřelé buňky trochu polevily, po peelingu jsem ještě vytáhla klasicky pemzu. Je založen na olejovém základě, takže po opláchnutí zrníček zůstane pokožka vyživená, trochu mastná, jak kdybyste se právě namazali krémem. To je zase fajn a líbilo by se mi to u nějakého tělového peelingu :)




Pedikúrní změkčovač pokožky s mangem a papájou je pomocník pro vaši ztvrdlou kůži. Já se přiznám, že k němu mám trochu respekt a tak nějak se ho "bojím", i když je to asi zbytečné. Ale jelikož chybí český návod, louskala jsem anglický, kde mne zarazilo způsob použití v rukavicích a text, že by se to nemělo dostat na jinou pokožku, než tu ztvrdlou, atd. :D No nic, já to riskla, použila bez rukavic a žiji :) Ale je fakt, že aplikace je celkem přesná díky zúženému hrdlu. A opravdu to změkčuje a dost razantně, jelikož jsem to použila a kůže se mi na místech, kde to bylo, loupala ještě minimálně další tři dny :D Rozežralo to snad všechny vrstvy kůže, kterých se pak chodidla/paty snažily zbavit nebo nevím :D Takže s tímhle zacházím velmi opatrně a používám zřídka. Opravdu jen tehdy, když mám hodně ztvrdlé paty a samotnou pemzou to odstranit nepůjde :) Je to čirý gel a vůně papáji a manga tam snad ani cítit není, jediné co cítím je mentol. Stačí opravdu malé množství, takže tohle 118 ml balení mi vydrží asi na věky věků. K nalezení tady.




Jakmile vyndám nohy z lázně a jsou dostatečně vydrhnuté a vysušené, vrhnu se na Masážní extender/mléko, kterým si nohy pěkně namažu a chvíli si je masíruji. Tentokrát tu mám variantu bambuckého másla s toskánskými citrusy. Tenhle kousek hydratuje a vyživuje pokožku při masáži. Konzistence je stejná jako např. u tělového mléka, ani hustá ani tekutá, tak akorát s tím, že je krém založený spíše na "vodní bázi", tzn. není vůbec mastný a zvlášť výživný, spíše hydratační a takový odlehčený, kdy se velmi rychle vstřebá do pokožky a za chvíli o něm ani nevíte. Nezanechává žádnou mastnou a nepříjemnou vrstvu. Má žlutou barvu, vůně je taková.. divná. Nejdřív mi to přijde jako šílená chemie, po chvíli se trochu rozleží, ale cítím spíše kokos a bambucké máslo, citrusy v tom žádné necítím. Není to nic, co byste si třeba chtěli mazat na tělo, ale pro nohy je to vůně dostačující. Asi tak. Na masáž je to fajn, ale mám poté ještě potřebu si nohy znovu namazat k čemuž mi slouží další krok. Extender má 56 ml, stojí 175 Kč a najdete ho tu.




A jdeme na mé dva nejoblíbenější produkty. Mým asi naprostým favoritem je Máslová emulze. No jo, nečekaně jako milovník všech mazadel tohle ocením. Tenhle kousek můžete použít nejen na nohy, ale i na tělo. To bych brala hned, jen to mrňavoučké balení mi to moc nedovolilo :( Tak jsem dopřála trochu luxusu jenom svým nohám :D Emulzi jsem měla ve variantě Coconut & White Ginger čili kokos a bílý zázvor a ta vůně byla naprosto úžasná! Jako přijde mi, že kokos to vidělo asi jen z vlaku, ale v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože ta vůně zázvoru je krásná. Tahle parfemace se vážně moc povedla. Emulze má krémovou konzistenci, krásně se roztírá, velmi rychle se vstřebává. Chvíli vydrží úžasně vonět. Zanechává pokožku jemnou, že jste namazaní pocítíte, ale žádný nepříjemný mastný pocit se naštěstí nedostavuje. Hydratace se mi zdá fajnová, pro tělo tedy ideálnější než pro nohy. Na nohy běžně používám raději trochu mastnější krémy, které je skutečně promažou skrz naskrz :D Ale používala jsem ho ráda, ne že ne. Většinou tedy bezprostředně po vodní lázni, kdy nohy byly zjemněné a krém se lépe vstřebal, v takové situaci byla jeho péče dostačující. Párkrát jsem po něm sáhla a namazala nohy jen tak, ale to jsem z něho neměla tak dobrý pocit jako třeba z Baleáckého s ureou. No a neodpustila jsem si ani namazání celého těla a to byla značka ideál. Takže doporučuji spíše jako mazadlo na tělo, ale je fakt, že pokud nemáte extrémně popraskané a suché nohy (jako já), tak vám to bude stačit i na nožky.




No a to nejlepší nakonec. Tohle je kousek, který mi chyběl a který jsem potřebovala. Jde o Revitalizační olej na kutikuly ve variantě se pšenicí. Jednoduše jde o vyživující olej pro nehtové okolí, kůžičku i nehty samotné. A to se hodí. Jelikož já jsem problémová, co se kůžičky týče, to jste si už jistě všimli :D Použít ji můžete na nehty rukou i nohou, samozřejmě. Tedy aspoň já to tak používám a jsem spokojená. Používat se má tedy pro dobré výsledky několikrát týdně, což já bez mučení přiznávám, trošičku flákám, ale minimálně 2x týdně si na to vzpomenu. Poté pomocí kapátka nakapu jednu kapku a důkladně vetřu do nehtového okolí a je hotovo. A po nějakém čase se dostaví první výsledky, to znamená žádné záděrky, špatná a suchá kůžička či ztvrdlá kůžička v okolí nehtu. Je fakt, že to není žádná voňavá záležitost, trochu tam je cítit obilí, respektive pšenice, ale u výživového oleje určitě nepotřebujete nejbožejší parfemaci, že ano :) Jelikož je to olej, tak můžete očekávat mastnější složení, ale opět si myslím, že to nevadí, jelikož to aplikujete jenom lokálně. Za mě určitě ano a tohle vám mohu s čistým svědomím doporučit.  Najdete tady za 245 Kč.




Sečteno podtrženo. Z celého balíčku jsem si našla pár oblíbenců, které mne hodně zaujaly (revitalizační olej na kutikuly, máslová emulze), pak jsou tu věci, ke kterým mám tak nějak vlažný postoj (pedikúrní peeling a masážní extender) a našel se v balíčku i jeden kousek, kterého se vyloženě bojím (změkčovač pokožky) :D nechci tím říci, že by byl špatný, ale myslím si, že to zatím přežívám i bez něho. Jinak abych zhodnotila výsledky před a po používání (bohužel nebo bohudík? bez fotek), tak musím říci, že pokud se pravidelně o nohy starám a minimálně 2x týdně si dám lázeň, tak to mým chodidlům vážně svědčí. Ztvrdlé pokožky na nohou jsem se již převážně zbavila a když mažu a občas je vydrhnu, tak si mé nohy vrní blahem. Stoprocentně na tom má částečně zásluhu i tenhle balíček.


Všechno a ještě víc od značky Cuccio najdete na stránkách modelaznehtu.cz. V nabídce je kromě tohoto i spousta voňavých variací nebo třeba i laky na nehty, takže si tam určitě každý něco najde.

Znáte značku Cuccio? Zaujal vás některý z produktů?

*PR produkty

16 komentářů:

  1. Moc pěkné produkty.
    Zvu tě k mé narozeninové soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/10/muj-blog-slavi-1-narozeniny-to-si.html

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to zajímavě, zase něco nového na nožky, přiznám se , že pedikuru flákám, ale naštěstí se ztvrdlou a popraskanou kůží problém nemám. http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se někdo má! :D Já to flákat moc nemůžu, protože jakmile se na to jednou vyprdnu, tak to vypadá šíleně :) i když teď jak už nosím uzavřené boty, to je přeci jenom o něco lepší :)

      Vymazat
  3. Značku vůbec neznám, třeba ta máslová emulze vypadá docela lákavě, ale zatím mi nejlepší služby prokazuje oblíbený Balea krém s ureou v kombinaci s jinými peelingy nebo krémy, třeba od Avonu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea je klasika, však na tu já taky nedám dopustit, jak určitě víš :D Tohle je zase něco jiného, takové zpříjemnění.. :)

      Vymazat
  4. Značku vůbec neznám :-) Měla jsem nějaké krémy od Avonu a také Baleu a byla jsem moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avon má některé krémy na nohy povedené, o Balee ani nemluvím :) Takže chápu!

      Vymazat
  5. Znacka vypada super a vlastne cely balicek. Nohy mam ted v hroznem stavu, takze neco na hydrataci atd by se hodilo :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám :( já mám ty nohy v posledním půl roce šílené :D ale tedy je fakt, že uzavřené boty jsou lepší a už se to trochu zlepšuje :D

      Vymazat
  6. Tak značku vůbec neznám, ale vypadá super!
    http://blogbeautybyk.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má spouuustu zajímavých věcí :D peelingy, másla, soli do vody a tak.. a všechno zajímavé parfemace :)

      Vymazat
  7. Já docela péči o chodidla flákám, ale o téhle značce jsem teď slyšela tuším u Peti LovelyHair :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :) Ty jo, tak to mi u ní uniklo :D Já to flákat nemůžu no, pak ty nohy vypadají šíleně :(

      Vymazat
  8. Ta masla jsou skvela, cuchala jsem k nim na veletrhu a voni bajecne, i konzistence super, ale odradila me cena a silikony :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No cena je vyšší, to mě taky odrazuje (prozatím) od velkého balení :D :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)