sobota 24. října 2015

Baví x nebaví za září 2015

Krásný sobotní den!

Dlouho tu nebylo žádné video, takže to musíme napravit! Mám tu pro vás Baví x nebaví, ještě za září, samozřejmě. Videa přidávám trochu opožděně, ale bohužel není v poslední době v mých silách točit častěji. Času mám stále méně a práce stále více :D Budu se snažit přinášet minimálně jedno video týdně, tak uvidíme, jak se mi to bude dařit :)


Jdeme na to. Tentokrát se můžete těšit jak na oblíbence, tak bohužel i početné zastoupení propadáků. A jak jste zvyklí i nějaké ty tipy z kategorií kulturnějších záležitostí, nějaké ty filmy, seriály, knížky.. :)


Mám tu pár kosmetických objevů, které vám prostě musím představit. Mezi mé aktuální TOP pomocníky v péči o tělo patří nová řada pečujících přípravků od Dove. Řada Dermaspa je opravdu zážitek, to vám řeknu. Jejich Tělové mléko pro pružnější pokožku z kolekce Uplifted mě vážně strašně bavilo! Než jsem video dotočila, nahrála a zveřejnila, dostala jsem se na jeho dno a vyměnila ho za Tělový olej stejné značky, takže můžete očekávat pro změnu zmínky o něm. Protože obojí stojí za to! Jak jsem kdysi tělová mléka Dove neměla ráda a přišly mi naprosto o ničem, tak tohle je jiná. Krásně voní, ta vůně dlouho vydrží, je tekutější, ale krásně se díky tomu rozetře a vstřebá a i když nejste umaštění až za ušima, tak víte, že jste se namazali, protože ten pocit je nepopsatelný. Je dobře hydratační a takové.. pečující. Moc mě tenhle kousek baví! Krém Oliveway jsem vám již představovala i na blogu, patří mezi mé SOS pomocníky na suché ruce a má své čestné místo na nočním stolku. Vůně je taková zvláštní, ale když si na ní zvyknete, tak se vám třeba i zalíbí jako mně. Jeho vlastnosti jsou jinak ale skvělé, ruce neumastí, ale zanechá na nich takovou tu "ochranou vrstvu", kdy víte, že jste se namazali. Ruce hydratuje poměrně úspěšně a pomáhal mi i v těch nejtěžších časech, kdy jsem měla ruce úplně oloupané. Na vlasy tu mám pomocníka Grapeology od Salerm Cosmetics. Hroznový olej je dobrý pomocník na zničené vlasy bez života. Ideální by byl na léto, kdy chrání proti sluníčku a zabraňuje dehydrataci a ničení vlasů. Já jsem si letos slunka ani vody, atp. moc neužila, takže jsem se rozhodla, že ho budu používat i nyní na podzim a v zimě, určitě tím nic nezkazím. Dávám ho do délek a ke konečkům, aby se mi nepřesušovaly a netřepily. Vlasy jsou po použití krásně lesklé, jemné, hydratované a vypadají zdravě. A jako bonus vám budou krásně vonět jako hroznový cukr, mňam! :)

Z dekorativky vám musím ukázat především mé favority ze všech stínů, kterými jsou quattro stíny Fine&Strong od E-Style. No jo, i já jsem jim podlehla. Chystám pro vás samostatnou recenzi, protože si to opravdu zaslouží! Ta pigmentace je něco nadpozemského, jsem z ní pořád úplně hotová. Takhle krásně pigmentované stíny, kdyby měly všechny značky.. to by se žilo :D Jsou opravdu syté, na očním víčku vydrží intenzivní po celý den, bez slévání, linek, vytrácení.. prostě nádhera. Musím tedy uznat, že mírně práší při nanášení na štětec, ale to jim prostě odpustím. Zase nestojí majlant, abych si je nemohla koupit znovu. Z přípravků na tvář tu mám Bronzující perly značky Uma Cosmetics. Jedná se o perly, které stály pouhých 120 Kč, ale za tu cenu mi perfektně slouží. Mají moc hezký odstín, jsou pigmentované a dobře se nanáší. Výsledný efekt vydrží po celý den, takže jsem nadmíru spokojená. Je faktem, že jsou trochu prášivější, ale zase odpouštím. No a zástupci na rty? Liquid Lipstick od Essence. Alias tekuté lesko-rtěnky. Krásné pigmentované odstíny, které mě moc baví. Nemá to pro mě výdrž rtěnky, ale drží zase lépe než obyčejný lesk. Takže přijmete-li, že každou druhou hodinku to musíte obnovit, budete třeba spokojení. Mně se líbí, že to nelepí a na rtech mi je to vážně příjemné. Opět jde o kousky, které vás nezruinují, stojí totiž 75 Kč.


A jdeme na ty méně oblíbené věci. Zklamáním č. 1 pro mne je Balzámový deodorant Sebamed. Jak jsem se na něho těšila, protože všude čtu spoustu chvály, tak moc jsem byla zklamaná. Už jen to, že je to kuličkový deodorant je pro mne mínus. Ale řekla jsem si, že nebudu mít předsudky a dám mu šanci. A vlastně se mu ji snažím dát pořád, ale stále stejný výsledek. V podpaží to strašně moc dlouho schne, protože je to vážně tekuté složení. Když nepočkáte, budete mít obtisknuté bílé fleky všude po tričku. Vlastně i když počkáte, tak se těch fleků v podpaží dočkáte. Co mi ale vadí ještě víc jsou nevhodné bílé cucky v podpaží, které se tvoří a vlastně díky tomu, že tohle dělá a v podpaží nedrží, tak i ta minimální ochrana... Ne, my dva spolu kamarádi nebudeme. Další pro mě nepoužitelný kousek je bohužel True Match Genius od L'oréal Paris. Slibuje 4 v 1, ale bohužel podobné produkty, které toho slibují hodně najednou, jsou pro mě vždy záruka neúspěchu a jinak tomu není ani tady. Použitelné možná jako korektor, jenže pořádná tuna, aby mi to po chvíli neslezlo. Ten konečný matný finiš je vážně luxusně matný, ale udělá to jednu nehezkou věc - zvýrazní naprosto všechny nedokonalosti, vytáhne to především suchá místa a to i taková, která jsou jinak na mém obličeji naprosto neviditelná :D Vysušuje to a na obličeji to stejně nedrží, takže pro mě docela propadáček. Další smůlu jsem měla u tekutých očních linek Freedom. Ty by samy o sobě nebyly tak špatné. Barva je krásně černá, intenzivní, drží na očích, neobtiskává se a rychle zasychá. Jenže, tyhle linky mají tak nepoužitelný aplikátor, že bych to nejraději vyhodila z okna! Zahnutý zobáček a tak strašně tvrdý štěteček, že si div nevydřete oko. Pro někoho s citlivýma očima jako mám já to prostě není. Poslední kousek byl před nedávnem mým oblíbencem a dokonce se objevil i v této rubrice mezi produkty, které mne baví. Jenže. Netrvalo to dlouho a tenhle Top coat The Gel Nails od Essence mě začal nemálo štvát. Začal totiž prosychat a při aplikaci tvoří takové protivné táhlé "nitky". Nedá se to prostě lakovat aniž byste se u toho nevztekali :D Dělaly mi to i předchozí verze těchto top coatů, ale třeba až po roce, tady se to dostavilo po čtvrt roce, což mi přijde dost brzy, bohužel :( Nevím, zda to ještě jednou risknout a jít do něho, protože než tohle začne dělat, tak je to ten nejúžasnější top coat! Ten vytvrzený efekt gelových nehtů mám ráda, ale jestli by nebylo lepší už očíhnout nějaké jiné možnosti..


No a jdeme na tu nekosmetickou část. Z hudebních kousků vám tento měsíc nedoporučím asi nic, protože ač jsem se snažila sebevíc, na žádnou pecku, kterou bych si v září oblíbila, jsem prostě nepřišla. Ty nej jsem vám říkala už v měsíci předchozím a už mám připravené ty pro měsíc další, ale září bylo bídné. Pořád jsem omezená tím, že nemám sluchátka k přehrávači a tak to vázne a když už můžu poslouchat hudbu třeba na YT, tak si raději pouštím beauty videa. Achjo :D :) Když už jsme u nich, tak jsem zavedla novou kategorii - Youtube. Myslím si, že by se vám mohly líbit občas nějaké tipy na tváře youtube scény :) Uvedu buď někoho, koho sleduji zrovna daný měsíc nejraději nebo nějaké video, které mne zaujalo, atp. Pro září tu mám tipy dva - americkou youtuberku Tati z kanálu Glam Life Guru, kterou v poslední době vážně sleduji pravidelně. Sice odebírám zahraničních youtuberek hodně, ale přiznávám se, že je dost přehlížím a moc jejich videa nesjíždím. Tohle je ale výjimka, protože mi přijde tak strašně sympatická a přirozená, že z ní nemůžu spustit oči. Přijde mi, že si jako jedna z mála na nic nehraje a stojí nohama pevně na zemi :) Z českých zástupců/zástupkyň tu mám mojí oblíbenou Terezku alias LuxyLady2. Tu zmiňuji zejména proto, že mě strašně mrzí její pauza na YT. Ta bude doufám jenom chvilkovou záležitostí, než si Terka vyřeší svůj osobní život :) Moc by mi totiž její videa chyběla! Ale naprosto chápu její rozhodnutí, protože málokdo si dovede představit, jaký dokáže YT vytvářet tlak a pokud jste slabší jedinci a nežijete jenom pro YT, tak vás to dříve nebo později tak nějak "semele", pokud si to v hlavě neujasníte. Sama vím, o čem mluvím :) Takže Terce přeji jenom to nejlepší, ať už se vrátí nebo ne.


Mojí oblíbenou knížku za září vidíte na obrázku. Jo, konečně jsem se k tomu dostala i já! A když už jsem začala číst, tak jsem se nedokázala odtrhnout. Přečetla jsem ji velice rychle a teďka se zase nudím :D Jo Nesbo prostě psát umí a jeho příběhy s Harry Holem jsou naprosto bezkonkurenční a pokračování mi budou hodně chybět. Policie je napsaná poutavě od začátku do konce. Miluji ty jeho náběhy na určitou verzi příběhu, kdy si vaše hlava sama ten závěr udělá a pak o pár stránek dále zjistíte, že je vše jinak! Baví měěěě! :D No a zmínka i o filmech, září bylo plodné, viděla jsem dva takové sci-fi, drama, dobrodružné filmy a to Snowpiercer, o kterém jsem neměla ani páru a je to škoda, protože jsme nakonec s M. zjistili, že jde vážně o poutavý a zajímavý film, který jsem prožívala od začátku do konce! Pak jsem konečně viděla i Šíleného Maxe, což je nejšílenější film, jaký jsem kdy viděla :D Ale prostě vás bude bavit! :) No a poslední je Everest, na kterém jsme byli aji v kině. A jsem moc ráda, že jsme šli, protože tohle je moje oblíbené téma. Horolezectví mne vždy fascinovalo a co teprve Himaláje a jejich 7 vrcholů! Je to podle skutečné události, což ještě umocní ten příběh, takže pokud máte rádi dobrodružné a životopisné filmy, tak tohle by vám nemělo uniknout. Ale nezapomeňte na kapesník, budete ho potřebovat! ;)

No a v září to bylo vše, nyní už pro vás pomalu připravuji říjnovou verzi, tak snad se mi to podaří dát dohromady dříve než zase za měsíc :)

No a vás se ptám, co baví a nebaví vás?

9 komentářů:

  1. Tekuté rtěnky od Essence mně baví hodně, mám dva odstíny a poslední dobou nenosím na rtech skoro nic jiného, jen je střídám mezi sebou:-) A řada Derma Spa vypadá luxusně už od pohledu, nejradši bych si ji skoupila celou:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také rtěnky nosím skoro pořád! Jsou mi na rtech moc příjemné :) A do té řady Derma Spa určitě jdi, je to vážně potěšeníčko! :)

      Vymazat
  2. Na ty tekuté rtěnky od Essence se musím mrknout :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, protože ty jsou fakt parádní! :) Jsou hrozně příjemné na rtech a ty barvy mají povedené!

      Vymazat
  3. Tomu L'Orealu jsem nevěřila už když jsem ho poprvé zahlédla v drogerce, jsem ráda, že jsem se nespletla :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pro mě je to naprostá zbytečnost.. nemůže to sedět snad nikomu, protože na suché pleti to vypadá příšerně a vysušuje ještě víc a na mastné se to zase po chvíli sleze.. :( :D

      Vymazat
  4. Ta nová řada od Dove mě taky zaujala :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je fakt úžasná! Podle mě nejlepší novinky roku! :)

      Vymazat
  5. Na ty tekuté rtěnky se podívám.Sice moc rtěnky nepoužívám,ale změna je život.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)