neděle 18. října 2015

All about NUDES/ROSES/GREYS - Essence paletky

Krásný nedělní den vám přeji!

Konečně trochu více času na to, sepsat vám své dojmy na jednu novinku z letošního podzimního updatu Essence, která vzbudila asi nejvíce pozornosti. Skloňuje se na každém rohu, ano, co jiného než paletky nesoucí název All about ... a na výběr máte rovnou z pěti: Nudes, Roses, Vitange, Greys a Bronze. Paletka NUDES mi přišla na otestování od zastoupení této značky, no a jelikož se mi líbilo barevné složení i dalších, pořídila jsem si k ní ještě ROSES a GREYS. Původně jsem šla pro Roses, ale odešla jsem i se šedou.. znáte to :D


Nechci tu tyto paletky rozepisovat do největších detailů, protože už toho musíte být asi přehlceni, ale všechny vám ukážu, něco k nim vypíšu a přidám ke každé i efekt na oku.

Začneme tak nějak obecně. Obaly paletek jsou jednoduché a naprosto obyčejné. Průhledný plast, který se zdá být zatím bytelný, ale uvidíme postupem času, jestli se neodře, nepraskne nebo se celý nějak nerozpadne. Uvidíme. Zatím drží při sobě, možná až moc, občas mi dělá potíž paletku vůbec otevřít. Zase ale vím, že se mi aspoň neotevře někde v kabelce. Písmo je stříbrné, ze spodní strany jsou popisky. Co mne překvapilo je, že jsou paletky vyrobené v Itálii. Čekala jsem něco na způsob Číny či Malajsie, takže jsem příjemně překvapená :D V každé paletce najdete osm stínů a pravidlem všech je, že obsahuje barvy v jednom tónu, ale v různé intenzitě - jak světlé stíny na rozjasnění, tak velmi tmavé odstíny.V každé paletce se navíc najdou jak lesklé třpytivé stíny, tak nějaké matnější. Samozřejmě je vám asi jasné, jaké odstíny najdete v jaké paletce, ale tak pro pořádek - Nudes je v přirozených hnědých tónech, Roses už je s nádechem do růžova až vínova, Greys se pyšní šedou až černou.

Dalším společným znakem paletek je poměrně dobrá pigmentace, která není úplně top, jakou můžete od stínů získat, ale je natolik dobrá, abyste si řekli: Jo, tak to jde, s tím se dá pracovat. Jako nemůžu si zvlášť stěžovat, obzvlášť proto, že v drogérii mnoho přijatelných a levných paletek není. Rozhodně se s nimi nalíčíte, nemusíte se bát :) Konzistence je pudrová až máslová, ale spíše se přikláním k té pudrové, kdy jde o hrozně jemně namletý pudr. Díky tomu trochu práší, ale zase to není nic tragického, kdy byste měli stíny všude jenom ne na oku :) Práce s nimi je jinak na oku dobrá, krásně se blendí, ztrácí a překrývají.. No a asi můžu shrnout i výdrž pro všechny tři paletky. Ta je dle mého tak nějak.. průměrná, možná trochu lepší průměr, ať jim nekřivdím. Ale bohužel celý den beze změny nezvládne. Na mých mastnějších víčkách dá bez báze tak 6 - 8 hodin, poté se začnou stíny slévat a výrazně ztrácí na intenzitě. Ani ty extra tmavé stíny nejsou ke konci dne tak tmavé, jak vypadají.. Takže asi takhle, pro nenáročné dny bych paletky viděla jako dobrou volbu, pokud vás čeká celodenní shon či celonoční pařba, tak sáhněte po něčem jiném.

NUDES



Bude favoritka pro ty z vás, které máte rádi přirozenost a výrazným stínům neholdujete. Tohle je opravdu naprosto přirozená paletka plná zemitých tónů pro každodenní líčení. Obsahuje osm očních stínů v hnědých tónech, které v mnoha případech nejsou na oku ani viditelné. Jednoduše opravdu absolutně NUDE. Převážná většina těchto stínů je matná, obsahuje jenom jeden světlý s růžovým shimmerem a jeden tmavý s výraznějším stříbrným shimmerem a ten nejtmavší hnědý v sobě má jen špetku zlatého shimmeru, který však není nijak zvlášť patrný. Takže tohle není nic pro fanoušky třpytu a lesku jako jsem povětšinou já. Stíny, které paletka obsahuje jsou však ideálními pomocníky pro stínování očí! Dva světlé pak využijete klidně i na rozjasňování (ať už do vnitřního koutku nebo pod obočí). To jsou plusy těchto odstínů. A kde spatřuji její mínus? Především v tom, že některé odstíny jsou si podobné a na oku téměř nerozeznatelné, což mi přijde škoda a naprosto zbytečné plýtvání místem v paletce. To je tedy potíž nejenom této paletky, ale i těch dalších a trochu mi to vadí, protože si díky tomu nemáte moc možností s paletkami vyhrát. Tedy jako jo, pořád se s tím dá kouzlit, ale daleko více by to šlo s několika jinými odstíny, že jo :) Jinak platí ty vlastnosti, které jsem psala obecně pro všechny paletky, jen se mi osobně zdá, že tahle z nich je pigmentovaná o něco hůře než ty ostatní. Takže je pro mě nakonec tahle paletka asi nejslabší článek, co se týče jako celku a funkce paletky, ale naštěstí uplatnění jednotlivé stíny najdou, můžu stínovat až do alelůja! :)





ROSES



Byla od samého začátku moje favoritka a věděla jsem, že když žádnou jinou, tak minimálně tuhle musím vlastnit. Tahle paletka je v tónech růžové, ale stále jsou to dost přirozené odstíny, které využije také snad téměř každý :) Nejedná se o žádnou divočinu. Složení je tady přesně opačné než u nude paletky - pět třpytivých odstínů a tři matné. Pro mě ideální, protože já jsem na ty lesklé/třpytivé. Opět obsahuje jak světlé stíny, tak tmavší. Jako když jsem pak doma studovala paletky vedle sebe, tak mi přijde, že obsahují s nude paletkou i stejné stíny, takže tu mám některých barev rovnou dvojnásobek :D Opět mi ale přijde, že na oku mezi sebou některé stíny prostě nerozeznáte. Když se podíváte na swatch, tak i tam je vidět, že dokonce i ten vínový s hnědým si jsou podobné a to byste to asi na první pohled v paletce neřekli, co? :) Stejně tak ty světlé odstíny.. Jako jo, s touhle paletkou už si dokážu vyhrát trochu více a ty barvy jsou hezké, ale opět mi to přijde škoda, že tam ta rozmanitost prostě není.. Použitelná je, nalíčit se a vyhrát si s ní dá, ale asi bych nyní po jejím prozkoumání dokázala žít i bez ní..





GREYS



Jsem původně vůbec nechtěla a nakonec jsem za ni nyní ráda a mám ji asi nejraději. Ani nevím proč, ale v drogérii mne nějak osvítilo a došlo mi, že bych si ji jako měla vzít také, jelikož doma vůbec žádnou paletku a celkově ani stíny s podobnými odstíny nevedu. Jediným zástupcem v šedo-černé kombinaci dosud bylo malé quattro stínů od Miss Sporty, takže jsem si řekla, že sbírku rozšířím alespoň o jednu paletku v těchto barvách. Určitě se to neztratí. Obsahuje dva světlé rozjasňující stíny, čtyři takové středně výrazné a dva nejtmavší - černé. Opět ani tady se nevyhnete podobným odstínům, které na oku vypadají stejně, v tomto případě je to otázka dvou šedých a dvou černých, které se liší pouze obsahujícími třpytkami. Tato paletka má však výhodu, že se výraznost barvy stupňuje výrazněji než u ostatních (ve smyslu velký rozdíl mezi šedou - černou, který vyrýsuje líčení), takže podobnost dvou a dvou odstínů až tak nevadí. Navíc černý obsahující třpytky je pro mě nepoužitelný, protože třpytky opadávají, takže ho ani nepočítám. Tato paletka obsahuje matné stíny pouze dva - úplně nejsvětlejší - bílý a úplně nejtmavší - černý. Mně to úplně postačuje, protože si stejně nejvíc vyhraji s těmi třpytivými. Pigmentací se mi zdá tato paletka také nejlepší. A možná i tak nějak pozoruji, že výdrží na tom je také celkem dobře. Takže favorit je jasný.





Uff, tak snad jsem řekla vše podstatné, co jsem k nim měla na srdci. Když to tak nějak shrnu, tak můžu říci: 1) že jsou použitelné a nalíčit se s nimi určitě zvládnete, ať jste začátečník či pokročilý a koupit si ji můžete ať jste pracující nebo student, protože nestojí svět, 2) je fajn, že v drogériích najdete hned pět barevných variant, což je poměrně široká škála a vybere si snad každý, krok správným směrem!, ALE mají své mouchy, které jim ubírají na kráse. Existují prostě kvalitnější, i když samozřejmě o něco dražší stíny, takže naprosto chápu, že tyto stíny každého neuspokojí. Já bych řekla, že tyhle kvalitou nejsou tak strašné, naopak velmi mile překvapily, ale když si to spojím s tou (ne)využitelností některých odstínů, tak se pro mne stávají hned méně atraktivními. Místo mezi paletkami, které doma mám, si však zaslouží. Seženete je v drogériích, cena za jednu je 120 Kč.

Co vy a tyto paletky? Máte s nimi zkušenosti? Jste spokojeni?

31 komentářů:

  1. Libi se mi jejich pigmentace a rada bych si aspon jednu paletku poridila. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi! :) Myslím si, že za ty peníze to není vůbec špatný a používat se v klídku dají. ;)

      Vymazat
  2. S temito paletkami zkusenost nemam, ale ta pigmentace je super :) Ja si porizovala jeste jejich predesle mensi paletky, co byly pred par mesici ve vyprodeji a ty maji vetsinou taky hezkou pigmentaci, i kdyz o trosku horsi nez tyhle :) Akorat jsou snad vsechny stiny trpytive, coz je pro me skoda, ja si ted oblibila spise matne odstiny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by pro tebe byla ta nudes :) Já jsem zase na třpytivé stíny, takže tohle je můj šálek kávy :D :) Pigmentace je fajn, jako nemůžu říci že ne..

      Vymazat
  3. Mým favoritem je také Grays, mám ji hodně ráda. Jen s černými to mám přesně naopak, používám tu s třpytkama a matná černá mě nebaví. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak stává se :D každý rád něco jiného.. Mně ty třpytky opadávají, takže raději tu matnou :D

      Vymazat
  4. Zatím žádnou nemám, ale hodně jsem o nich přemýšlela. Čím dál víc ale docházím k závěru, že je nepotřebuju. Protože mi ale doma chybí stíny v odstínech šedé a stříbrné, jak jsou v GREYS, mrknu se po nějakých, ale jiné značky. Omrknu quatra od E-Style nebo MOJE, tam by myslím nějaké takové mohli mít.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu Greys mám vážně ráda, ta je dle mého z nich nejlepší :) takže pokud neseženeš nějakou alternativu jinde, tak si myslím, že bys mohla být spokojená i s touhle :)

      Vymazat
  5. Mam All About Roses. Barevně se mi stíny líbí, ale používám jen matné. Ty se třpytkami jsem zkusila dvakrát a hrůza. Tak šíleně prášily, že jsem strávila s malováním ještě hodnou dobu, abych to nějak spravila. Takže za mě bohužel ne.. Ale matné používám a docela dobré. Na druhou stranu jsem o prázdninách kupovala ve výprodeji nějaká essence kvatra stínů a ty jsou kvalitově o dost lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? To já mám s quattro stíny většinou opačnou zkušenost :D Já ty třpytkaté ráda, mně na mastné víčko přilnou a celkem drží, ani nemám pocit, že bych je měla nějak extra opadané :) ale každý to má jinak :) je fakt, že na ně používám opravdu ploché a tvrdší štětce :D

      Vymazat
  6. Zatím žádnou nemám, ale plánuji si aspoň jednu pořídit. Myslím, že se tyto paletky hodně povedly.

    Narozeninová giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nemám a ani mě nelákají, přesně z důvodu, co píšeš, že jsou si některé odstíny tak podobné, že to je ve finále jak nějaké quatro stínů. Ale pořídila jsem si právě ve slevě (jak byl výprodej za 34,90) ty předešlé 6 políčkové verze i quatro paletku, abych tedy taky nějakou tu zkušenost s paletkami essence měla. Pigmentace přijatelná, mně s bází na očích drží nehnutě celý den až do odlíčení (mám suchou pleť), ale já mám ráda výraznější stíny, na tohle líčení mě moc neužije :)))) Jenže ze stejných důvodů mě neláká ani značka MUR, i tam mi to připadá všechno na jedno brďo a tyhle typy stínů jsou docela dost prášivé. Každopádně využiju je, ráda různě kombinuju a pořád mi tak nějak chybělo něco do hnědých tónů. Mám jinak essenci ráda, ale vím, že tyto paletky, stejně jako různé UMA a Catrice a NYC paletky mě nelákají. :) Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s bází se výdrž prodlužuje i u mě :) Já jsem zase na podobné tóny, takže všechny ty podobné paletky mě hrozně lákají :D :)

      Vymazat
  8. Díky za tvé zhodnocení paletek. Hodně jsem přemýšlela o nudes a roses, ale podle tvé recenze si spíš asi koupím nude paletku od maybelline a o té roses ještě popřemýšlím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je fajn, že nejde o kdovíjak velkou investici a za ty peníze do toho prostě člověk jít může :) Roses je pěkná a ty barvy mi jsou stejně nejbližší :D ale vlastnostmi vede zase Greys :D

      Vymazat
  9. Uvažuju o nudes paletce, ale pořád nějak nevím, zas tolik stíny nenosím, takže nakonec jí asi nechám v drogerii :)) Moc hezky zpracovaný článek.

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Tak uvidíš, třeba ti nakonec nedá spát ;) :D

      Vymazat
  10. Já vím, že každá máme jiná víčka, ale co bych dala za to, aby mi stín bez báze vydržel 6-8 hodin. :-) Bez báze Too Faced nedám ani ránu, je to pro mě povinnost.
    O paletkách neuvažuju, protože u "nudes" mám tu starší verzi, ze které stejně používám jen dva stíny. Zařekla jsem se, že budu hlavně spotřebovávat, především co se stínů týče (čili zákaz nákupu jakékoliv nové paletky). Uvidíme, jestli mi to vydrží. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já bych potřebovala taky spotřebovávat, ale bohužel paletky jsou moje vášeň, takže pořád nakupuji a sháním a pěkně se mi to hromadí :D :) Jinak 8 hodin je sice dost, ale pořád málo :D Já potřebuji, aby stíny přežily aspoň 12, abych je měla hezké i po práci.. :D

      Vymazat
  11. Teda, pigmentovane su krasne! :)
    Tiene ale nie su nic pre mna vystacim si s linkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako není to špatné, to nemůžu říci :) ALE jsou i lepší! :D

      Vymazat
  12. Já mám Roses a Bronze a jsem spokojená, odstíny využitelné, dobrá pigmentace a stály pár kaček. Určitě existují lepší stíny, takže na vrcholku mé privátní hitparády nejsou, ale vzhledem k té ceně nemám proč remcat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi zhodnotila moc pěkně :) však já to cítím tak nějak podobně :)

      Vymazat
  13. Já pořád nevím, jestli do té čedé a nude jít, nebo raději zainvestovat do nějaké univerzálnější dražší paletky, třeba UD... stíny si moc nedávám, ale když, tak takovéhle barvy. Poradí mi někdo, kdo zkoušel jak tyto tak třeba Naked jestli je v tom velký rozdíl? Děkuji :)

    Janina
    http://janinablogopisec.blogspot.cz
    http://bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak myslím si, že mezi těmito a UD rozdíl určitě bude :) Já vidím rozdíl i mezi tímhle a Sleekem :) Ale jako tohle je prostě taková fajnovka za pár kaček, která se dá bez potíží použít a peněženku to nebolí :)

      Vymazat
  14. Po "All about GREYS" už delší dobu pokulhávám a myslím, že jsi mě přesvědčila :-D

    http://fitblanka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. nakonec jsem si All about roses také pořídila :) zatím jsem ji pouze swatchovala a jsem z ní nadšená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej vědět jak jsi s ní celkově spokojená! :) Mně se swatche také strašně líbily, ale prostě ty barvy si jsou nakonec tak moc podobné, že to využití se trochu snižuje :( :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)