čtvrtek 3. září 2015

Obsese od I♥Makeup

Krásný čtvrteční den!

Mám dneska volno. A tak si dáme tuhle trochu náročnější recenzi na paletku, kterou tu testuji už nějakou tu chvíli. Dostala jsem ji od kamarádky k narozeninám a měla jsem z ní ohromnou radost. Však víte, že jsem sběratelka paletek. No a tahle paletka do ní patří. Když jsem okukovala paletky značky I ♥ Makeup, tahle barevná paletka I ♥ Obsession West End Girls se mi zalíbila asi nejvíce. Obsahuje totiž jak divoké barvy na večerní líčení, tak jemné světlé odstíny vhodné na denní nenápadný make-up. A má hned čtyři světlé stíny na rozjasnění, což já vítám, protože pořád mám pocit, že jich mám málo, i když tomu tak samozřejmě není :)



Paletka je jednoduchá, obal je plastový, taková ta klasika, jakou najdete i u jiných značek levnějších paletek (Makeup Revolution, MUA,..). Není to nic světoborného a mám i hezčí paletky, ale zase to ani není nic, co by mne nějak zvlášť trápilo. Prostě klasika. Zatím pevně drží a snad i nějakou dobu bude (minimálně do té doby, než mi spadne na zem). Z druhé strany obalu je napsaný ingredients list, gramáž, název paletky, klasika.V paletce najdete také oboustranný pěnový aplikátor. Běžně je nepoužívám, ale pro případ nouze si ho tam nechávám, co kdyby někdy byl potřeba. Občas je používám na spodní linku, kdy barvu nanesu na hranu tohoto aplikátoru.. :) Ve stínech jsou vyryté nápisy, což ji dodává trošičku na kráse, v barevných stínech je Obsession, ve světlých je vyryto I♥. Vypadá to hezky, ale samozřejmě po pár použitích to zmizí.



Barevně je paletka hodně rozmanitá, jak jsem naznačila již na začátku. Obsahuje čtyři světlé odstíny, které jsou dobré jako podklad, na rozjasnění do vnitřního koutku a nebo klidně na celé víčko, jak je v poslední době používám často, když se mi v těch teplech nechce nějak kouzlit.. :) Dalších šest stínů je v různých tlumenějších tmavších barvách, pro mě ideální podzimní odstíny - šedá, fialová, tmavě zelená a tmavě modrá. S tím se bude na podzim líčit jedna báseň! ;) Všechny jsou třpytivé a obsahují shimmer, fialová, modrá, šedá a zelená obsahují i maličké třpytky. Jako žádné, které by při aplikaci vadily nebo nějak zvlášť opadávaly, spíše je to jako výraznější shimmer. Stíny jsou poměrně suché (tzn. žádná máslová konzistence), takže při aplikaci můžou i trochu prášit. Jako není to s nimi žádná tragédie, ale u těch tmavších sem tam něco ulítne, takže to s nimi chce pracovat opatrně a po nalíčení očí většinou ještě použít pudr/make-up či korektor. Pigmentace je dost složitá otázka, na první pohled nevypadá špatně a po prvním nánosu na ruku se mi zdála poměrně dobrá, ale přenesete-li to na oči, tak to už tak úžasné není. Paradoxně zejména u těch tmavších odstínů, ty světlé jsou na tom poměrně dobře. Ale jo, po chvíli dostanete sytou barvu i z ostatních stínů. Jen mi přijde, že jakmile je začnete blendit, tak se barva dost vytrácí a pro intenzitu musíte pořád hodně přidávat.. Takže sytost barev mi moc neučarovala. Výdrž je potom naprosto bez potíží. Jako uznávám, že nyní v těch vedrech se mi na očních víčkách slévají, ale za to asi ani nemůžou a týká se to nejenom těchto stínů. Běžný den s normálními teplotami přežijí bez potíží, aniž by se slévali nebo nějak mizeli.






Oční stíny v akci (rozjasňující světle hnědý, tmavě hnědý + šedý):


Šedý na horním víčku ve vnějším koutku + zelený na spodní lince


Takže takhle, paletka je vcelku použitelná, ale není to nejlepší paletka všech dob a měla jsem v podobné cenové relaci i lepší. Dá se v pohodě použít a rozhodně poslouží svému účelu, ale myslím si, že z ní prostě nebudete úplně odvaření. Poslouží, ale není úplně nepostradatelná a nenahraditelná :) Najdete ji tady. Cena je 199 Kč.

Co vy a značka I♥Makeup? Máte s ní zkušenosti? Líbí se vám paletka?

10 komentářů:

  1. Pěkná paletka a to líčení je skvělé :-)

    Zvu tě na giveaway o Yankee Candle :)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/posledni-prazdninova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Líčení je úžasné :) S tou pigmentací jsem to čekala... škoda

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem sběratelka paletek..vlastně veškeré kosmetiky:-D Paletka nevypadá špatně, hlavně ty světlé odstíny..

    OdpovědětVymazat
  4. Líčení se ti moc povedlo ! :) Já kupovala mamce k narozkám tu "Born to die" a její pigmentace a výdrž je zase fantastická, ale je fakt, že obě máme sušší víčka.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná pigmentace :) Paletka je moc hezká, úplně ideální barvičky na podzim :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí se mi odstíný v ní a má skvělou pigmentaci :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Stíny vypadají ale dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá paletka, moc se mi barevně líbí, rozhodně bych tyhle barvy využila a to jak na den, tak na večer. A taky se mi líbí výhodná cena. To se pak jen těžko odolává :)

    Co nosím v kabelce? + Kabelková GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak na tuhle recenzi jsem byla celkem zvědavá, protože mám doma taky paletku od I love make-up a na prvních pár použití mě taky moc nezaujala... Ale v létě jsem pak prakticky nesahala po ničem jiném. Matné růžové stíny mi zkrátka učarovaly.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)