středa 9. září 2015

Couvrance Avéne + Mega Lashes Waterproof Dermacol

Krásný středeční den!

Mám tu pro vás recenzi rovnou na dvě řasenky, které jsem v poslední době testovala. Nejprve tu mám jednu lékárenskou, která je určena pro citlivé oči a já už ji používám nějaký pátek a tou je Couvrance od Avéne. Poté se mrkneme na zoubek letní novince značky Dermacol, na jejich Mega Lashes Waterproof.

Řasenku Couvrance tu mám už poměrně dlouho, takže brzy půjde chudinka do věčných lovišť, ale posloužila docela dobře.



Oficiální popis: Jedinečné účinky 3 v 1: dodává objem, odděluje a tvaruje. Má inovativní kartáček a vysoce tolerované složení přizpůsobené velmi citlivým očím a kůži. Dlouhotrvající nalíčení a jednoduché odlíčení. Složení proti drolení.



Řasenka nepůsobí na první dojem nijak zvláštně, jednoduchý, minimalistický, bílý obal. Takový typický lékárenský. Ale po rozdělání na mě vykoukl kartáček podle mého gusta - umělohmotný a mírně prohnutý do oblouku. Tyhle mám nejraději, moje řídké a krátké řasy se jimi dají jednoduše nalíčit bez velkých potíží. To já ráda, u mě to totiž vážně není jednoduché, řasy mám tak šíleně krátké a řídké, že velké kartáčky to nepobírají :D S tímhle jsem problém neměla. Nečekejte ale efekt mrkací panenky, tahle řasenka umí spíše řasy jemně zvýraznit a poměrně dobře prodloužit. Nalíčí je do takové míry, aby to vypadalo stále přirozeně. Nedělá žádný wow efekt, spíše jen tak lehce nalíčí a zdůrazní. Efekt pro mě tedy není nijak uchvacující a stoprocentní, ale zase je to řasenka, kterou můžete bez potíží použít kdykoliv, protože vás ničím nebude trápit. Neštípe na očích, neopadává, nešmouhuje.. zůstane stoprocentní po celý den. Spíše tím efektem je to pro mě taková nemastná - neslaná záležitost :) Zase ale pro někoho, kdo má řasy hezky dlouhé od přírody, bude efekt zvýraznění určitě stačit, takže věřím, že si své fanoušky najde. Navíc je plusem její složení, které by mělo být vhodné i pro citlivé oči.

Za mě je to průměr, žádné extra nadšení ve mne nevyvolala, zároveň ani žádné pohoršení :) Seženete v lékárnách, cena se pohybuje kolem 400 - 500 Kč za 7 ml.


V akci:




Za to druhý kousek, Mega Lashes Mascara Waterproof od Dermacolu mne z počátku potěšila, protože žádnou voděodolnou řasenku jsem dlouho neměla, ale nakonec jsem z ní dost na rozpacích.



Oficiální popis: Dodá řasám super objem a plnost s panoramatickým efektem, nádherně je vykreslí a rozčeše. Extra voděodolná s dlouhotrvající a perfektně přilnavá krémová textura obalí řasu po řase, perfektně přilne, je vysoce odolná proti vodě, vlhkosti a slzám. Černé pigmenty dodávají řasám hustotu a na dlouhé hodiny je fixují. Neslepuje řasy a nevytváří žmolky.


Na tu jsem se těšila, protože její předchůdkyně, klasická verze Mega Lashes byla mojí oblíbenkyní. Balení má jednoduché, zlato-modrá kombinace, zdůrazňující její voděodolnost. Kartáček má klasický štětinový, trochu větší než běžně používám, ale zase nic, s čím by se nedalo pracovat. Takový zlatý střed, kterým jsem i své krátké řasy dokázala bez potíží nalíčit. Efekt po nalíčení byl poměrně fajn, ale opět nic extra ohromujícího. Řasy sice trochu prodloužené, ale zároveň i poslepované. To bych ale přisoudila tomu, že ještě není tak proschlá a myslím, že časem by to mohlo být lepší. Co mi ale hodně vadí a díky čemu ji odmítám nadále používat, je její šmouhování. A to poměrně výrazné, protože po nějakých třech - čtyřech hodinách na očích už mám velké šmouhy pod očima (a ne, nebylo to jen v těch největších tropech, ale i při normálních teplotách) a vypadám jako panda. Nemůžu ji tedy vytáhnout, když jdu například do práce, protože to po chvíli vypadám, jak kdybych se neuměla namalovat :D To je pro mě ohromné zklamání, u voděodolné řasenky bych to nečekala. Tím spíš, že dostat její zbytky z řas je docela umění. Nejlépe to jde přímo odličovačem od Dermacolu, to pustí poměrně rychle a samo, ale třeba micelární vodou to nepustí a úplně si s ní nedokázal poradit ani Hydrofilní odličovač od Saloos. Chcete-li tedy voděodolnou řasenku DC, kupte si k ní i jejich odličovač, tak máte jistotu, že pustí :) Odolnost vůči vodě jsem nezkoušela jinde než doma ve vaně, jelikož se koupat nikam nechodím. Jako úplně stopro nedržela, trochu se mi na očích rozmazala, ale jak říkám, její zbytky odlíčit je dost umění i odličovačem, takže vám ji voda celou nesmyje. Spíš to je tak 50 na 50 - část se smyje, část zůstane.. což není pro mě efekt, který chci. Když už voděodolnou, tak opravdu voděodolnou na 100%..


V akci:



Za mě tedy tato řasenka obrovské zklamání. Neuchvátila mne absolutně ničím. Ani efektem, ani funkčností a využitím.. Rozhodně vím, že měl Dermacol už i lepší řasenky. Seženete v drogériích nebo na e-shopu tady, 12,5 ml za 259 Kč.

Takže sečteno podtrženo, ani jedna pro mě není top produktem ke kterému bych se plánovala vracet. Couvrance mi sice celkem úspěšně posloužila, řasy udržela na přijatelné úrovni, ale postrádá něco, co by mne uchvátilo. Mega Lashes je opravdovým zklamáním, kdy nemám chuť ji vůbec ještě někdy zkoušet, protože šmouhy pod očima mě vážně nepřitahují :)

Máte někdo s těmito řasenkami zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkt

5 komentářů:

  1. Zkušenost nemám a ani ji neplánuji. Ta první mi připadá přefláklá cenově, lepší řasenku můžu mít i za polovinu a Dermacol řasenky mi obecně až na pár vyjímek moc nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu :) Ale zase je fakt, že třeba pro někoho s hodně citlivýma očima, kdo nemůže nosit klasické řasenky, by mohla být Avéne to pravé :)

      Vymazat
  2. Nezkoušela jsem ani jednu a popravdě mě ani moc nalákají :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. S těmito řasenkami zkušenost nemám. Od Dermacolu miluju řasenku Magnum, tu musím mít doma stále ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)