úterý 11. srpna 2015

Weleda přírodní mandlová péče

Krásný úterní den!

Víte co už nějakou tu chvíli odkládám? Recenzi na tři kousky z mandlové řady značky Weleda. Já jsem s těmi recenzemi celkově pozadu. Fakt jsem hrozná :D Ale omluvou byť mi shon, který jsem v poslední době měla a počasí, které mě ubíjí natolik, že mě kosmetika ani tolik nebere. Ale doufám, že se do toho opět postupně vpravím a všechny ty kousky vám časem představím. Rovnou začneme.

Jak jistě víte, nedávno jsem začala spolupracovat s Weledou a na zkoušku mi zaslali novinkovou mandlovou řadu. Nejsem jediná, kdo ji měl možnost vyzkoušet, co jsem tak koukala, objevila se tato kosmetika již na několika blozích, takže doufám, že ji přežijete :) Na otestování přišly tři kousky z této růžové řady a to sprchový krém, tělové mléko a krém na ruce. Celá je určená pro citlivou pokožku, což já úplně nemám, ale ublížit mi to také nemůže, takže jsem se do toho s radostí pustila..


Obaly jsou v případě mandlové péče pro citlivou pokožku růžové. Jsou jednoduché, čisté a rozhodně ničím neurazí. Všechny tři výrobky mají stejnou jemnou a mandlovou parfemaci. Víceméně je od sebe podle vůně nerozeznáte. Takže je fajn, pokud ji používáte uceleně, nebudou se vám přebíjet žádné jiné vůně. Cítit je tam v prvé řadě mandle, která má z počátku jemnou vůni a poté, jak je u mandlí zvykem má nahořklý dozvuk. Určitě už jste mandle cítili, je to u nich normální..

Mandlový sprchový krém na citlivou pokožku

Oficiální popis: Jemný sprchový krém vyvinutý speciálně pro potřeby citlivé pokožky. Šetrně myje jemnými rostlinnými tenzidy a pečuje o pokožku již během sprchování. Díky obsahu bambuckého másla pomáhá pokožku zvláčňovat a vyhlazovat. Působí na obnovu lipidů a tím pomáhá udržovat hydrataci pokožky v rovnováze.



Sprchový krém byl mým favoritem od začátku. Krém byl bílé barvy a vypadal jako hutnější mléko v klasické umělohmotné tubě. Hrozně jemně se staral o pokožku, celé to doplňovala i ta lehká parfemace mandlí. Mně se zdálo, že krásně pěnil (ségra tedy tvrdila pravý opak :D) a umytí s ním byla pohodička. Pokožku zanechal hrozně jemnou a hebkou. Nedráždil, nevysušoval.. právě naopak, pokožka byla hydratovaná a opečovávaná. Já jsem s ním byla vážně spokojená a vůbec bych se mu nebránila znovu. Přišel mi už jen podle jeho příjemných vlastností opravdu ideální pro citlivou pokožku.. Jako by jí dával něco navíc a byl k ní ohleduplný :D Což zní divně, ale takový pocit jsem z toho sprcháče měla. Jediné mínus asi jeho vyšší cena, protože skoro 200 Kč za sprchový gel je pro mne dost..

Seženete buď přímo na stránkách tady za zvýhodněnou cenu 188 Kč nebo v drogériích, minimálně DM drogérie kosmetiku Weleda prodává :)




Tělové mléko na citlivou pokožku

Oficiální popis: Tělové mléko s jemnou mandlovou vůní zklidňuje pokožku náchylnou k podráždění a pomáhá redukovat její zarudnutí. Mléko se rychle vstřebává, pokožka je po aplikaci hedvábně jemná. Vyvážené pH složení s mandlovým olejem v Bio kvalitě poskytuje ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před působením vnějších vlivů. Vhodné pro každodenní péči o pokožku, která potřebuje hydratovat, snížit podráždění a pocity napětí.



Tělové mléko se mi líbí nejen díky obsahu, ale také díky balení. Lahvička s pumpičkou přišla zabalená ještě v krabičce. Pumpička je praktická a u tělových mlék ji upřednostňuji, takže tohle je podle mého gusta. Samotné mléko je bílé barvy a hodně tekuté konzistence (mně hrozně připomínalo smetanu ke šlehání :D). Chce to ihned aplikovat, jinak stéká všude možně. Roztírá se bez problémů a vstřebává se během chvilky, takže v těchto ohledech už je to parádička. Líbí se mi i jeho jemná parfemace, i když možná škoda, že na těle není cítit déle. Jinak hydratace je dostatečná, mléko je jemné a dost takové.. nenápadné, ale zároveň trošičku i mastnější, že té pokožce dodá vyživení i hydrataci a pokud se na to zaměříte, tak ho na těle ucítíte i po několika hodinách. Zní to zvláštně, kombinace nenápadnosti a toho, že ho na pokožce cítíte i po několika hodinách, ale prostě je to tak :) Je jemné a můžete krásně fungovat i po namazání, nejste ulepení ani mastní, ale zároveň pokud kontrolujete, jak funguje, tak o něm prostě víte a cítíte, že té pokožce něco dává. Nevím, jak lépe to vysvětlit, snad to pochopíte :) Je prostě odlehčené, ale zároveň pečuje do hloubky. V tomhle ohledu je tedy naprosto skvělé a výsledný efekt se mi líbí. Podle mě ideál na léto a jsem ráda, že to tak krásně vyšlo. Za mě jednoznačný favorit.

Najdete ho zde, 200 ml za 399 Kč (zvýhodněná cena je 359 Kč).





Mandlový krém na citlivou pokožku rukou

Oficiální popis: Zklidňuje pokožku náchylnou k podráždění. Krém na ruce s obsahem BIO mandlového oleje zklidňuje pokožku rukou náchylnou k podráždění, hydratuje ji a snižuje pocity napětí. Posiluje přirozenou ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před působením vnějších vlivů. Krém se rychle vstřebává, pokožka rukou je po aplikaci hedvábně jemná.



Bohužel, tady moc chválit nebudu, protože krém ve výsledku s rukama vůbec nic nedělá. Sice moc hezky vypadá, jelikož je v roztomilé plechové tubičce, které jsou moc fajn, protože se dají snadno vymáčknout až do samého konce a jednoduše oku lahodí. Vůni má také příjemnou, popisovat ji znovu nebudu, jelikož je stejná jako u předchozích dvou výrobků. Krém je trochu hustší než mléko, rozhodně z rukou ihned samovolně nestéká. Konzistence ale není úplně krémová ale spíše krémovo-gelová. Přijde mi, že je krém takový osvěžující, založený spíše na bázi vody než olejů. Krásně se roztírá a ihned se vstřebává. Potud jsou to celkem fajn vlastnosti. Ale chvíli po namazání je to jako by jste si ruce ničím nemazali. Absolutně vůbec o něm nevíte. Do pár minutek se vstřebá a to stoprocentně, vůně také zmizí a vy máte pocit, že jste si ruce zapomněli namazat. Kdyby alespoň došlo k nějaké hydrataci či výživě rukou, tak mi vůbec nevadí, že ho necítím, ale bohužel to je jak kdybyste nepoužili vůbec nic. Ruce zůstanou nadále vysušené a bez potřebné péče. Testovala jsem ho zrovna v době, kdy jsem měla ruce úplně přesušené a nic.. musela jsem sáhnout po výživnějších a mastnějších krémech, tohle nešlo. Takže za mě je tenhle kousek zklamání celé řady.

Najdete ho tady, množství 50 ml koupíte za 229 Kč (zvýhodněná cena je 206 Kč).




Takže, tělová péče v podobě sprchového a tělového krému byla super. Oba kousky jsou takové jemné, citlivé, odlehčené a vhodné na léto a zároveň tu péči splňují tak, jak potřebuji. Krém na ruce byl pro mě zklamáním, potřebuji od krému na ruce opravdu pořádnou péči, jelikož suché ruce mě v poslední době opravdu trápí a tady jsem se péče nedočkala. Tam bych toho za ty peníze čekala o mnoho více. Škoda.

Co vy a Weleda produkty? Máte někdo zkušenosti s touto mandlovou řadou?

*PR produkty

9 komentářů:

  1. S mandlovou řadou ani se značkou Weleda zkušenost nemám a díky vyšší ceně se ani zkoušet nechystám, ono třeba vysolit jen za sprcháč skoro 200Kč je opravdu dost, no..

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle mandlová řada mě hodně láká. Škoda toho krému, ten se mi líbil snad nejvíce.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. na týchto produktoch by ma asi najviac lákala vôňa, ten sprcháč musí byť úžasný :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle řada musí pěkné vonět, já sice nějak mandle v lásce nemám. :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Já si ten krém na ruce zase hrozně chválím, pro mě nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Weleda je moc příjemná kosmetika :) Znám ji z práce a doma máme sprchový krém s granátovým jablkem. :)
    PS: Budu moc ráda, když se připojíš do mojí malé giveaway :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Od Weledy jsem už dobrých pár let nic neměla, ani nevím proč. Jako značka je mi Weleda obecně hodně sympatická a kolikrát ji v Dmku okukuju :) Budu si muset brzo něco pořídit, nejspíš asi nějaký pleťový krém, ty mě od nich lákají nejvíc :)

    New in: July 2015 + GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Já myslím, že Weleda je velmi kvalitní kosmetika, kterou vyhledávají především ti, kteří nevyhledávají zbytečnou chemii a "zaručené zázraky". Jsou rádi, že mají přírodní kosmetiku na vysoké úrovni, ve vysoké kvalitě a širokým záběrem, kterou si užívají. Alespoň u mě to tak je. Nedám dopustit na sprchové krémy, krémy na ruce i obličej, na dětskou řadu, tělová mléka atd. a vůně moc ráda střídám, voní mi jich většina.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)