sobota 1. srpna 2015

Jak pečuji o nohy

Krásný sobotní den vám přeji!

Opět mám chvíli na to si jen tak v klidu sednout a něco vám napsat. Takže se do toho rovnou pustíme a povíme si tentokrát něco o mé aktuální péči o nohy, přesněji řečeno o chodidla. O své nohy se snažím dbát celoročně, ale v létě na péči kladu dvojnásobný důraz. Také kdy jindy, než v létě, kdy nohy vykukují každou chvíli ze sandálků, že jo :) No a jelikož mám v posledních měsících celkem potíže s tvrdými patami, musím se opravdu hodně snažit..


Základem všeho je u mě mazání. Kdo maže, ten jede a u nohou to platí dvojnásob. Mé paty nejsou zrovna kamarádské a zlobí mě neustálým rohovatěním kůže, bohužel. Dříve to až tak problém nebyl, ale od té doby, co na nohou běhám osm hodin denně, tak s tím mám celkem potíže. Takže mazat musím poctivě každý večer, ještě při tom paty tak nějak namasírovat a prokrvit, abych co nejvíce zabránila jejich vysušování a rohovatění..


Jenže to ne vždy jde a ne vždy to stoprocentně pomůže, takže přichází speciální péče. Dříve jsem používala pouze pemzu a sprchový gel a snažila se to trochu odrbat při sprchování a sem tam jsem používala peeling, ať už speciální na nohy nebo klasický tělový. Vzala jsem to vždy při jednom, ale ani to nestačilo. Jako přes zimu jo, to své nohy nikde nevystavuji, nohy nemají takovou tendenci se vysoušet, nenosím otevřené a ploché boty, které jim také moc neprospívají.. Ale v posledních týdnech jsem se styděla ty sandálky vzít. Tedy ne že by to bylo jako úplně nějak příšerný, to zase ne, asi mírně přeháním, ale já prostě chci hezké, upravené, miminkovské nožičky :D Takže jsem si před pár dny řekla dost, zašla do drogérie a nakoupila pár věcí, kterými jsem se rozhodla svoji péči o nohy vylepšit.

Začala jsem novou pemzou, kterou jsem potřebovala jako sůl. Ta stará už chudinka dosluhovala. Pokračovala jsem solí do koupele určenou přímo pro nohy, kterou už jsem kdysi měla a bylo to s ní fajn. A pak jsem si nakonec vzala ještě přípravek na koupel nohou, který má na svědomí Balea. Je to mléčná tekutina, která obsahuje mandlové mléko, je mastnější a krásně voní. Navíc byla ve slevě za nějakých 50 Kč, takže jsem neváhala a na vyzkoušení jsem si ji vzala.


Hned první den jsem si naložila nohy do lavůrku právě s "mlékem" a od té doby to provozuji každý čtvrtý den. Dám si prostě chvíli voraz, naložím nohy a pár minut si je cachtám. Nohy se během pár minutek namočí, kůže se zjemní a pak hurá odrbat. Poctivě je chvíli odrbávám pemzou, nožky jsou potom o poznání v lepším stavu, zbavené všech nečistot a odumřelých buněk. Všechna stará zrohovatělá kůže musí pryč! Pak už jen nohy osuším a ihned, dokud je ještě kůže vlhká a krém se může dobře vstřebat, je namažu. Asi nikoho nepřekvapí, že jsem se po všech těch neúspěšných pokusech s různými krémy na nohy, vrátila k nejúčinnějšímu. Jojo, Baleu s ureou opravdu zbožňuju a nedám na ni dopustit. Po namazání zabalím nožky do bavlněných ponožek a nechám přes noc odpočinout.

No a pak už podle potřeby, třeba druhý den po lázni nebo když jsou nehty oprýskané, lakuji, případně stříhám (či štípu kleštičkama). Na nohy povětšinou volím neutrální odstíny, aby se hodily k veškerému oblečení a já je tak nemusela každou chvíli předělávat. Přiznávám se totiž, že lakování nohou z duše nenávidím :D To divné ohýbání, moje nešikovnost a nemotornost a k tomu nemožnost pohybu.. No prostě fakt to nemám ráda a lakuji pouze tehdy, když to začíná být opravdu nutné. Proto dělám maximum, aby mi lak vydržel co nejdéle - používám takové, které se hned neodrbou, jsou nenápadné, takže na nich hned není vidět odrbaná špička a ještě je přetírám gelovým top coatem, abych je před vším pokud možno uchránila :) Tady je výběr těch nej barev, které se mi na nohách opravdu líbí. Jo a abych nezapomněla, tak vždy automaticky k lakování nohou používám tyto gumové oddělovače prstů, protože jestli něco nesnáším ještě víc než lakování, tak je to otisknutý lak na prstech :D


No a to je asi vše, co pro své nožičky podnikám. Musím říci, že po několika pravidelných lázních už je změna znát, paty jsou o poznání jemnější a hezčí, takže si to štráduju v sandálkách skoro pořád :)

Ještě možná dodám, že kromě Balea krému s ureou aktuálně používám ještě Bio Karité balzám od Saloos, který je také moc fajn. Je to něco jako vazelína, jen navíc krásně voňavá a asi méně hutnější a mastnější. Ale na nožičky je to vážně fajn kamarád. O něm se tu určitě v budoucnu dočtete více, protože spektrum jeho využití je o dost širší a rozhodně stojí za delší povídání :)


A teď mi řekněte vy, jak se staráte o svoje nožky? Potřebují vaše paty/chodidla také tak důkladnou péči nebo o ně nemusíte pečovat vůbec?

11 komentářů:

  1. Jsem na tom stejně, moje paty a nohy celkově taky potřebují zvýšenou údržbu, hlavně teď v létě, kdy nosím otevřené botky..Takže jednou za pár dní koupel, odrbat pilníkem nebo pemzou a každý večer natírám ověřeným Balea krémem..takhle se mi je daří udržet je v ok stavu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel já žádný krém na nohy nepoužívám, ale měla bych to napravit :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy jsem se o své nohy nestarala a taky to tak vypadalo.. Nedávno jsem si řekla, že se budu o sebe více starat a pravidelně mazat a to i nožky a musím říct, že se mi o hodně zlepšily a už se mi neloupe ani kůže. Používám peeling do sprchy a krém od Avonu a jsem spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  4. O nohy se musím starat poměrně často, hrozně rychle se mi objeví ztvrdlá kůže :/ Takže pemza, různé krémy a peelingy mi doma nechybí :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám naštěstí nohy celkem bezproblémové, ale možná je to i tím, že se o ně pečlivě starám už od puberty - úplně si vybavuji nějaký článek z Top dívky, kde se to hrozně řešilo, tak jsem o nohy začla pečovat a od té doby mě to nepustilo :-) Krém od Balea taky patří mezi moje must have a tu mléčnou koupel mám teď taky, ale víc mi vyhovovala sůl. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já nohy pemzuji 3x týdně, protože nesnáším pocit, když kůže na patách nemí jemná. :) Pak podle potřeby dávám peeling.
    Krém s Ureou od Bela jr nejlepší, co js zatím měla. Ji ak podobné barvy lakuji spíš na ruce a na nohy dávám hodně červené nebo tmavě růžové.

    OdpovědětVymazat
  7. nedá mi nenapísať - podľa mojej pedikérky je pemza zlo, trhá kožu, a koža sa potom bráni rýchlejším hrubnutím. skôr by som odporúčala pravidelnú starostlivosť u profesionála, žiadna domáca starostlivosť, akokoľvek starostlivo urbená ju nemôže nahradiť. a medzitým odporúčam používaž strojček na pedikúru od scholl, riskla som a kúpila na zľavový kupón a vôbec neľutujem. možno aj ten od balea je dobrý, ale s ním nemám skúsenosti. viktoria.

    OdpovědětVymazat
  8. Poslední dobou taky dost pozoruji,že mám ty paty takové hrubší, tak používám taky něco jako pemzu + peeling a občas taky tak naložím do lavůrku :) A barvu na nohou mám nejčastěji nějakou výraznou růžovou nebo červenou

    OdpovědětVymazat
  9. svým nohám bych rozhodně měla dopřát větší komfort, když mě neustále tak poslušně nosí :) čas od času si dělám různé koupele a pořádně je promazávám vazelínou. velmi mě zaujal balzám devatero kvítí, takže se těším na další článek!

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)