pondělí 24. srpna 2015

Bělení zubů s bělícím perem a pudrem

Krásný pondělní den!

Další týden k nám zavítal a já ho začnu jedním neobvyklým článkem na mém blogu. Protože o mých zubech a o jejich bělení tu ještě nic nebylo.. A asi už nebude. Protože když vidím ty fotky zubů, to fakt vidět nechcete.. :D


Není to tak dávno, co mi přišel domů nečekaný balíček se dvěma produkty k bělení. A já na to koukala a vůbec nevěděla, co to je a co s tím mám dělat :) No, nakonec jsem si řekla, že nebudu srab a půjdu do toho a vyzkouším ty svoje upírské tesáky vybělit. A tak jsem každý den poctivě používala Bělící pero White&Go doplněné o čištění zubů s Bělícím pudrem. A jak to dopadlo? Pokud chcete, koukněte na video, kde to shrnuji, pokud ne, tak sklouzněte níže, kde vám vše ještě popisuji :)


Začnu popisem jednotlivých produktů a poté vám řeknu něco k výsledkům a s veškerým sebezapřením vám výsledky dokonce ukážu.



Bělící pero White&Go od značky Hellerdent je výrobek určený pro expresní vybělení, tzn. pokud potřebujete bělit rychle v řádu několika dní/týdnů. Je určené pro domácí použití, takže aplikace je co nejjednodušší, aby to zvládl každý.

Oficiální popis: Whitening Pen je kosmetický přípravek, který v sobě spojuje výhody profesionálních bělících přípravků, vyvinutých na základě nejnovějších poznatků a zkušeností v oblasti stomatologie a kosmetiky. Je skladné, velmi rychlé na aplikaci. Je velmi komfortní a diskrétní, bělit můžete ať jste kdekoliv. Gel je používán i pro profesionální bělení zubů u dentistů a stomatologů. Během bělícího procesu se z gelu, aplikovaného na sklovinu zubu, uvolňuje aktivní kyslík, který prostupuje skrz sklovinou a rozkládá pigmenty. Celý proces trvá 20 - 30 minut. Výsledky jsou viditelné po 1 - 2 týdnech.

Aplikace:

1. Naneste gel štětečkem na zuby nebo části zubů, které chcete bělit.
2. Důležité! Zamezte kontaktu gel s dásní nebo rty, může dojít k jejich podráždění. Pokud k takovému kontaktu dojde, setřete tento přebytečný materiál.
3. Gel zaschne zhruba 30 sekund po nanesení na zub. Při nanášení gelu otevřete ústa tak, aby nedošlo ke kontaktu rtů s gelem před jeho zaschnutím. Po zaschnutí dosáhne koncentrace aktivní účinné složky svého maxima.
4. Nechte působit zaschlý gel 20 - 30 minut. Po tuto dobu můžete dělat běžné denní aktivity. Maximální denní doba aplikace gelu je 60 minut.
5. Protože je gel uzpůsoben tomu, aby po zaschnutí nedošlo k jeho rozpouštění slinou nebo vodou, doporučujeme gel po ukončení doby odstranit zubním kartáčkem.
6. Balení vystačí minimálně pro 10 - 14 aplikací. Je určen pro bělení kompletního chrupu nebo vybraných zubů. Viditelný výsledek je již po několika aplikacích. Je však odvozen od kvality skloviny zubu. Jemná aplikace s minimálním rizikem podráždění dásní i zubů.
7. Během procesu bělení omezte pití kávy, čaje, červeného vína, kouření a konzumaci barevných potravin jako je např. kečup. Mohlo by dojít ke zpomalení či snížení výsledného efektu bělení.

Doporučená doba používání:
20 minut denně po dobu 14 dní
2 x 20 minut denně po dobu 7 dní
3 x 20 minut pro SOS vybělení



Jedná se opravdu o pero, které má na konci jemný tenký štěteček, díky kterému se dá gel aplikovat poměrně přesně. Samozřejmě to nejde úplně a sem tam jsem nechtěně něco nanesla na dásna nebo rty. Jako vyhnout se dásnu fakt dost dobře nejde, když chcete mít zuby vybělené celé a rtům jsem se také úplně vyhnout nedokázala, díky vylezlým tesákům. První týden mi gel na dásnu/rtech nijak nevadil, ale druhý a třetí týden už to bylo na rtu nepříjemné, gel byl dost agresivní a pálil a štípal. Podle mého názoru to není úplně stoprocentně šetrné a (nejen) zuby dostávají docela zabrat. Něco, co je takto agresivní k ústní dutině nemůže nijak nepoškodit zuby, to mi asi nikdo nenamluví.. Po nanesení gel chviličku schne, takže je potřeba zůstat po tu minutku se zuby vyceněnými, aby měl možnost se usadit. To je příjemná chvíle, to vám řeknu :D Vždycky jsem za tu minutu hrozně slinila, panty mě bolely a při větší smůle mi během té chvíle někdo volal nebo zvonil, jako naschvál :) Ale dá se to vydržet a potom můžete dělat co chcete vyjma jídla a pití, to jsem během těch třiceti minut vynechala. Pak už stačí jen zuby vyčistit klasicky zubním kartáčkem. Použití není nijak těžký, takže to vážně zvládne každý, když jsem to zvládla i já :) Pero vydrží poměrně dlouho, 5 ml je údajně na 14 dní při použití na celý chrup. Já ho používala na přední zuby a první dvě stoličky, další už jsem nebělila (zadní zuby mi přijdou zbytečné, když nejsou vidět) a vydržel mi po tři týdny. Většinou jsem ho používala i ve stejnou denní dobu, tj. po ránu a v pohodě. Po těch 14 dnech začal gel měnit svoji konzistenci a začal se "táhnout". Takové ty provázky a nitky, co se dělají při tuhnutí gelu. Aplikace už pak tedy byla náročnější, ale další týden to vydrželo.. Jo a smrdí to trochu jako lepidlo, takže se nelekněte :)


Výsledky při použití gelu byly patrné opravdu poměrně rychle. Samozřejmě vám to nevybělí úplně, ale slibuje vybělení o 3 - 4 odstíny. Já to vidím na mých zubech lepší tak o 2 - 3 odstíny. Rozhodně to po těch 14 dnech znát bylo. Vyběleno rychle, nakolik šetrně či nešetrně si netroufnu ani odhadovat. Nepočítejte s tím, že vám to vydrží na věčnost, spíše je to takový pomocník pro SOS rychlé bělení, pokud třeba chcete mít na nějakou událost zářivější zuby. Potom ano. Pro každodenní používání či nějaké dlouhodobé použití to rozhodně není. A pozor, pokud máte citlivější dásně, při větší sensitivitě dásní se produkt zrovna dvakrát nedoporučuje.



Bělící pudr jsem pak brala jako podpůrný prostředek a doplňující výrobek k peru. Bělící pudry jsou na trhu odnepaměti, ale nikdy jsem si ho dosud nekoupila. Avšak už kdysi jsem si jich v drogériích všimla a mám pocit, že v nabídce se nacházely i tyto od Eva Cosmetics. Tento je s mentolem, je to 3 v 1 a kromě bělení má i desinfikovat ústní dutinu a může nahradit zubní pastu.

Návod na použití: Vypláchnout ústa vodou, navlhčit zubní kartáček a přiložit na zubní pudr. Při čištění bělící pudr jemně pění. Nakonec ústa vypláchněte. Můžete použít místo zubní pasty.



Používala jsem ho minimálně jednou denně, zpravidla opravdu místo zubní pasty. Je to narůžovělý pudr, který když promnete mezi prsty tak je poměrně jemný, ale zase když si vezmete, že tím čistíte zuby o které se pudr dře, tak to asi není nic vyloženě šetrného k zubní sklovině. Takže bych také nedoporučovala pro dlouhodobé použití. Já jsem to používala k bělícímu peru, abych tím podpořila bělení. Pudr mi vydržel na déle, používala jsem ho cca 2 měsíce. A musím říci, že ten efekt způsobený perem udržel v dobrém stavu a zuby zůstaly bílé až doteď. Co se mi na pudru nelíbilo je jeho pachuť. Při prvních použitích jsem myslela, že se pozvracím, jak strašně se mi obrátil žaludek. A ač jsem si časem zvykla, tak nepříjemná chuť to doprovázela až do konce. Pudr měl takovou slanou chuť a čistit si s ním zuby nějak dlouho se vážně nedalo! Vždycky jsem to vydržela ty dvě minutky a musela to vyplivnout. Ale co bych pro bělejší zuby a testování neudělala, že.. :D Takže ano, také to pomohlo a zuby jsou stále bělejší než předtím, ale tady bych to viděla na delší průběh než u bělícího pera a asi i trochu méně šetrnější způsob vůči sklovině..


Výsledky před a po třech týdnech používání:

Nelekejte se mých zubů, mám je opravdu křivé. Takhle to dopadá, když posloucháte zubařku, odbornici na rovnátka, když vám tvrdí, že je nepotřebujete, protože se vám zuby do dospělosti srovnají.. :D



Celkově je výsledek o poznání lepší. Nevím, zda to vidíte i na fotkách, ale já u sebe ten rozdíl vidím na první pohled. Avšak, kromě krásně bílých zubů mám pocit, že mám i trochu narušenou zubní sklovinu. Není to nijak drastické, ale věřím, že dlouhodobé používání by mi asi neprospělo. Takže jak říkám, buďte při tom bělení opatrní a zase to s tím nepřehánějte. Sice budete mít třeba bělejší zuby, ale na úkor kvality zubní skloviny a zubu, což za to podle mě moc nestojí :) Takže bělit s rozumem a jenom, když je to opravdu potřeba..

Oba produkty najdete zde a nechci kecat, ale mám pocit, že je najdete i v drogériích. Bělící pero je o obsahu 5 ml a najdete ho tu, dokonce jen za 239 Kč (koukala jsem na něho i na jiných stránkách a cena kolem 380 Kč, takže tohle je vážně poměrně nízká cena). Bělící pudr je o hmotnosti 30 g a stojí 79 Kč, najdete ho zde.

Co vy a bělení zubů? Máte s tím někdo zkušenosti?

*PR produkty

15 komentářů:

  1. Radšej žlté zuby a zdravé ako biele na pár týždňov/mesiacov a poškodenú sklovinu :( aspoň ja som toho názoru.. Citrón č
    i sóda bikarbóna sú smrť... Radšej škaredé zuby ako trpieť pri pití studených nápojov či jedení horúcich polievok :/ ale takéto produkty ma strašne lákajú.. Inak tvoje zuby mi neprídu žlté, zdá sa mi že ho máme podobného zafarbenia.. Btw v dm je nejaká značka ktorá vyrába produkty na bielenie zubov nemá niekto skúsenosť? A aký máte názor na bieliace pasty? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si říkám to samé.. :) Jinak já je vyloženě žluté nemám, spíš tak jemně zažloutlé s čímž se dá bez problémů žít :) Jinak bělící pasty podle mě moc nefungují (tedy alespoň ty, které jsem zkoušela) a výrobky z DM na bělení jsem nezkoušela :-/

      Vymazat
  2. Pudr jsem měla, ale nevydržela jsem ho používat pravidelně, takže těžko soudit, jestli působil. Zkoušela jsem i nějaké bělící pasty, efekt nula, takže už to nějak neřeším :) Zuby bych chtěla mít bělejší, na druhou stranu je nemám zas nijak šílené, takže je nechávám přirozené :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme podobně :) Bělící pasty mi se zuby také nikdy nic neudělaly :( nevím, co dělám špatně :D

      Vymazat
  3. S bělením zubu jinak než za pomoci zubních past na to určených (které stejně mají jen minimální nebo žádný výsledek) zkušenost nemám. Občas mně napadá, že bych chtěla něco vyzkoušet, ale vzápětí si řeknu, že to ještě není tak zlý:-) A taky mám docela strach z poničení zubní skloviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo zubní pasty mi na bělení také nikdy nepomohly.. Já to vidím stejně.. Kdyby mi tohle nepřišlo přímo do schránky, tak mě bělit ani nenapadne.. :)

      Vymazat
  4. Jednou jsem vyzkoušela bělící pásek od Crestu a týden jsem nemohla do ničeho kousnout, jak mi to narušilo sklovinu. Od té doby jsem k těmto věcem skeptická. Ale kdo má zuby zdravé, proč ne, výsledek je krásný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiši, no tak to by mě asi zabilo! :-/ Na bělící pásky jsem také koukala, ale zatím jsem se neodhodlala je pořídit.. a jak to vypadá, asi se ani neodhodlám.. :D

      Vymazat
  5. Výsledek je super! :) Názorů na nešetrnost je tu dost.. :D:) Vždycky jsem ale ten pudr chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si myslím, že když se bude pudr používat s rozumem (tj. třeba jen nějakou dobu) a člověk si bude hlídat své zuby a bude poslouchat jejich potřeby, tak to může být v pořádku.. :) jen to chce fakt si na to dát pozor, aby se pak člověk neocitl bez skloviny a nedivil se.. :D

      Vymazat
  6. Já používám bělící pásky od Crestu (supreme professional) a z výsledků jsem nadšená. Ta aplikace je sice opruz, ale co pásek, to výrazně bělejší zuby.. Mám během nich trochu citlivější zuby, ale to jen když jsem neopatrná a pásek mi překrývá část dásně (ale tomu se úplně vyhnout nedá). Doporučuju všema deseti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ufff, no mě děsí ta citlivost zubů :-/ já mám pocit že už tak je mám občas přecitlivělé :D

      Vymazat
  7. Rozdíl tam vidět jde, že zoubky jsou bělejší :) O nějaké přípravku jsem poslední dobou taky přemýšlela.
    Měla jsem jen bělicí pastu od Colgate, co mi doporučila kamarádka, že jí to dost zuby vybělilo, ale přijde mi, že když ju používám, tak mě z toho ty dásně hrozně pálí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je možný, že ti ta bělící složka nedělá dobře.. tak ji raději nepoužívej :) Ségra teď zjistila, že má na nějakou složku v pastách na zuby alergickou reakci (otéká ji pusa, přesušujou se jí rty, atd.).. ale je to jen v nějakých, takže záhada :D :-/

      Vymazat
  8. No podle mě pokud to i v domácích podmínkách něco dělá, tak to zákonitě musí ničit zuby. U tebe výsledek vidět je, je to hezké, což o to. Úplně to podle mě takhle stačí, není potřeba mít zuby svítící na kilometr bělobou. Akorát, že nemůžu kousat do studených potravin už tak, takže mám smůlu, nezkoušela jsem a nevyzkouším, o svoje citlivé zuby se bojím. No, alespoň mám zuby zdravý, rovný a nevypadá to, že by někoho pobuřovalo, že nemám hollywoodský úsměv, ač se nezříkám ani hodně výrazných rtěnek. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)