úterý 28. července 2015

Gelové nehty bez zapékání aneb Gel Nails Essence

Krásný úterní den!

Je to vážně celkem dlouho, co se tu naposledy objevil nějaký lak na nehty. Jedním z důvodů je, že se v poslední době vracím ke starším kouskům své sbírky, dalším důvodem je, že občas tak nestíhám, že mám nehty pár dní bez laku alá příroda volá a také to je tím, že jsem nějakou dobu testovala nové gelové laky od Essence. A o nich to bude dnes.

Ani bych neřekla, že už to je tak dlouho, co jsem byla na eventu s Essence, kde nám byly tyto laky představeny, ale dva měsíce utekly jako voda a během nich jsem se dala do zběsilého testování laků samotných, base coatu i top coatu, který nahradil můj oblíbený Better than gel nails, takže se pojďte podívat, jak laky dopadly.


Base coat The Gel nail polish

Je průhledné barvy, má klasický štěteček a stačí slabá vrstva. Na nehtech musí chviličku schnout, což je pro mne kámen úrazu, protože u mě lakování musí být extra rychlé :D Ač by třeba mým nehtům trochu pomohl, tak já ani tak nejsem schopná obětovat minutku svého času pro další vrstvu a chvíli čekání na zaschnutí :-/ Použila jsem ho párkrát, za tu dobu zlepšení nehtů žádné nepřišlo, samozřejmě jsem to ani nečekala. Bohužel jsem si nevšimla ani lepší výdrže laků či většího lesku, jak slibuje. Výdrž se mi snad zdála ještě horší. Občas mám pocit, že čím více vrstev laků mám, tím hůř. Takže jsem ho po pár použitích začala vynechávat. Nepřišlo mi, že by měl v celém procesu nějakou významnou úlohu. Proto se omlouvám, ale tady vám důvěryhodnou recenzi podat nemohu :)


Laky na nehty The Gel nail polish

Odstín č. 11 - 4 ever young je krásná malinová, krémová bez shimmeru či třpytek. Líbí se mi a je to přesně ten odstín, co mi ve sbírce chyběl.

Bez top coatu:


S top coatem:


Odstín č. 25 - Prince Charming je ale ještě krásnější odstín! Miluji mint laky, to už jste se mohli dočíst i v tagu Vybarvi se a tady je důkaz, že vážně nekecám. Je to krásný odstín, mint možná trochu více šmrncnutá do zelena s modrým shimmerem. Na nehtech vypadá moc hezky, dělá krásně pěstěné packy a opravdu sluší opáleným rukám! :)



Oba laky mají hezké barevné lahvičky, to na nich oceňuji, jsem ráda, že už podle víčka poznám po jaké barvě sahám. Štětečky mají ploché se zastřižením špičky do kulata. Tyhle mám nejraději, jednoduše se s nimi lakuje a většinou zvládnu celý nehet jedním tahem, maximálně dvěmi :) Laky schnou celkem rychle. Není to úplně bleskurychle, ale do pár minutek mám nehty bez problémů suché. Krytí je parádní, ve dvou slabších vrstvách nebo jedné silnější dosáhnete plného krytí bez potíží. Schnou oba do vysokého lesku. Krémový odstín 11 asi o něco více, 25 je díky tomu shimmeru lesklá méně. Nebo alespoň se mi to zdá, však posuďte podle fotek sami :) No a nejdůležitější nakonec, jejich výdrž. Musím říci, že jsem asi trošičku zklamaná, protože jsem od nich měla poměrně vysoké očekávání. Doufala jsem alespoň ve tři dny bez ošoupaných špiček a odlupování (teď mluvím o laku samotném bez top coatu), abych se nemusela nějakou chvíli o nehty starat. Bohužel, tohle se nesplnilo. Byla jsem ráda, když jsem ho měla na nehtech v dobrém stavu dva dny, poté už jsem měla špičky odrbané celkem výrazně a lak šel většinou dolů.. To je škoda, čekala jsem víc.

Top coat The Gel nail polish

Nahradil můj nejoblíbenější top coat, takže jsem od něho čekala to samé. Tenhle kousek má gelovější texturu, aby lakům dodal gelový vzhled. Musím říci, že tomu tak vskutku je a já ten efekt miluji! Štěteček má jako base coat klasický, gelu se na něho chytá dost na to, abych jedním tahem natřela nehet. Výhodou tohoto gelového top coatu je velmi rychlé schnutí a jakoby vytvrzení původního laku. Opravdu tak trochu jako kdybyste použili Led lampu, nehet to zpevní a udrží lak na místě. To je vážně něco pro mě, protože to urychluje lakování a to já vítám vždycky :D Konečný efekt můžete vidět na fotce níže a nebo v porovnání výše u laků s a bez top coatu. Rozdíl je, myslím, znatelný. Efekt s top coatem je hezčí. Lak vypadá plnější, opravdu trochu jako gelové nehty, doprovází ho vysoký lesk. Za tohle jednička s hvězdičkou! Stejně tak prodlouží i výdrž, což je to, co od něho požaduji. Vždy mám s top coatem nehty minimálně o dva dny déle, většinou i o ty tři, takže se třeba po většinu týdne nemusím o nic starat. A to je super. Navíc stejně takhle dobře funguje i se všemi ostatními laky, které mám ve své sbírce, takže stačí top coat a víc nemusím řešit :) Dolů jde jednoduše, takže no stres. A teď aby to nebylo úplně dokonalé, tak jednu nevýhodu. Díky tomu, že je to gel, tak po čase, jak se tam dostane vzduch, začíná trochu tuhnout. Což se projevuje tím, že se lak táhne a jakoby "gumovatí". Při aplikaci vytváří "nitě", které se táhnou a dělají při aplikaci neplechu. Stávalo se mi to s těmi předchozími Better Than Gel Nails a stejně tak vidím, že se to pomalu stává i u tohoto. Čím častěji ho lakuji a pouštím do něho vzduch, tím rychleji k tomuto dochází. Některé z vás mi též psaly, že jste se s tím setkaly a po pár použitích se lak stává nepoužitelným. To je strašná škoda, jinak by byl totiž naprosto dokonalý. Já jsem se ale rozhodla, že ho prostě spotřebuji stůj co stůj, že ho budu lakovat, dokud to půjde, protože mi s výdrží laků vážně pomáhá a potom holt půjde :) A i přesto vím, že si ho koupím znovu, protože mi to za to stojí. Vezmu-li, že ho budu používat cca půl roku a za tu dobu mi prodlouží výdrž laku na 2x delší dobu, tak to není tak hrozné, koupit si ho za těch 85 Kč, takže já do něho půjdu zcela určitě znovu.


Takže laky jako takové mi přijdou průměrné, nezdají se mi něčím výjimečné oproti jiným. Base coat není špatný, ale jelikož podobné pomocníky flákám nejsem úplně cílová skupina (ale budu se to snažit zlepšit!). Vítězem je pro mě top coat, o kterém jsem to tak nějak tušila, protože top coat, co prodlouží výdrž laku, je pro mě vždycky favorit :D

Seženete běžně v drogériích, cena laků je 45 Kč, base coat a top coat stojí po 75 Kč.

Co vy a tyto nové laky? Zkoušeli jste? Jste s nimi spokojeni? Používáte tento top coat nebo máte nějaký vlastní tip? :)

*PR produkt

20 komentářů:

  1. Mám na tyhle laky zhruba stejný názor jako ty. Gelová podkladová báze normálka, jako spousta jiných bází. Laky z této řady mě zklamaly, počítala jsem, že Essence je zkvalitní oproti předchozí řadě, ale výdrž je fakt nanic. Top coat jsem ze začátku milovala a lak mi s ním vydržel tak 5 dnů, což je u mě rekord. Posléze mě ale naštvalo to tuhnutí a nitkování. Momentálně jsem se práskla přes kapsu a koupila gel lak od SH plus jejich gelový top coat, a jsem zvědavá jestli zažne tuhnout taky. Koukala jsem dnes v Tetě i na ty nové geláky od GS á 99 Kč, ale když mám teď Sally Hansen, tak s jejich nákupem ještě počkám ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak ti budou vyhovovat SH laky :) Já mám tenhle top coat ráda, i když je fakt, že po nějaké době je už potom peklo s ním pracovat.. ale zatím jsem žádný podobný za stejnou cenu nenašla, tak si ho asi budu kupovat dál :D

      Vymazat
    2. Jak jsem Ti psala o lacích SH, tak už jsem to sepsala, tak kdyžtak mrkni na recenzi ;) No a samozřejmě, avízovaná výdrž se nekonala..... :)

      http://simply-pleasures.blogspot.cz/2015/08/lakovani-s-opi-sally-hansen.html

      Vymazat
  2. Tak do toho top coatu půjdu určitě, koupit jsem si ho stejně chtěla, tak uvidíme:-) Z laků mám dva odstíny, ale zkoušet chci až s top coatem:-) A pár dalších odstínů se mi líbí, ale snažím se odolat, protože moje lakovací sbírka je až nezdravá:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je ta moje taky :D ale musím nechat jedno, Essence má opravdu širokou škálu barev a jedna hezčí než druhá :) top coat je pro mě top, ale nemusel by tak rychle vysychat a zlobit, pak už je to lakování s ním o nervy :D :(

      Vymazat
  3. Já mám jeden v červeném odstínu, ale musím si doukoupit ty ostatní dva, protože bez použití těch dvou laku, tak samotný lak nevydrží ani jeden den. :))) Takže musím pořídit :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No báze mi tam přijde k ničemu :D ale ten top coat to chce, s ním to nejen lépe vypadá, ale navíc i lépe drží.. :)

      Vymazat
  4. Souhlasím s tím, že top coat je naprostá pecka, taky jsem si ho zamilovala :)

    Se sluncem v zádech + VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho miluju už dlouho, přijde mi, že to jen změnilo obal a pořád je to ten samý :) hlavně jsem ráda, že na trhu zůstal a nestáhli ho, to by mě mrzelo, pak bych byla namydlená! :D :)

      Vymazat
  5. Laky jsem zkoušela a s výdrží též nejsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. mě to hrozně mrzí, vkládala jsem v něho velké naděje, ale prostě mi to přijde skoro stejné jako předtím, jen trochu lesklejší a více do "gelovějšího vzhledu"..

      Vymazat
  6. Já jsem pořád ve fázi testování, ale jsem z toho nadšená. hlavně z toho topcoatu, ale přijdou mi o něco lepší i ty laky. oproti těm předchozím je to příjemná změna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš to a mně přijdou skoro stejné jako předtím, jen možná trochu krémovější a gelovější.. výdrž se u mě moc neliší :(

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Je vážně moc pěknej :) ale tedy ten mint je pořád můj větší favorit :D

      Vymazat
  8. Podkladový i topcoat teď používám každý týden, protože mi s nimi jakýkoliv lak ten týden dá :) Zkusila jsem se vrátit k přechozím, které jsem pro tyto účely měla a zas jsem u těchto. Takže si je budu muset kupovat pořád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu a přijde ti, že ti base coat pomáhá? Třeba na kvalitu nehtů? Já těm podkladovým prostě moc nedám, ale na top coat nedám dopustit :)

      Vymazat
  9. Ahojky Klarko. Já jsem si koupila jeden takový staroruzovy.. Opravdu krásná barvicka, ale strašně špatně se mi s ním pracuje. Dělá čáry a vůbec hruza. Další jsem se bála koupit. Když to porovnám s gel lakama od Avonu..tak to se nedá vůbec srovnat. Ještě si zkusím koupit jiný odstín..třeba to bude odstínem nebo mám vadný kousek. A top coat určitě vyzkouším. Já mám oblíbený od Sally Hanson ten červený a ten je božský..ale je fakt že je dražší. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem měla ten prapůvodní topcoat Better than gel nails, všichni z něj byli nadšení a u mě bohužel zklamání. Nedělalo to vůbec nic. Laky Essence si občas kupuju, co se výdrže týče, za tu cenu jsem od nich nečekala zázraky a taky ne. Protože mi minulý týden došel bílý lak, šla jsem do drogerky, moc investovat jsem nechtěla a padla mi do oka právě bílá z téhle gelové řady. Nemám vyzkoušené jiné barvy, zkušenost mám jen s těmi starými obyč "negelovými" laky, ale tuhle bílou jsem měla na nehtech pět dní bez chybičky. Uštípla jsem si až dneska kousek na palci při uklízení.(Ten gelový topcoat nemám a neměla jsem na rukách dokonce vůbec žádný, normálně si dávám, ale chtěla jsem otestovat výdrž samotného laku.) Těžko říct, jestli je to náhoda nebo jsou všechny odstíny tak supr (navíc najít pěkný, dostatečně krycí bílý lak je umění, v tomhle směru Essence nakopává zadek i dražším značkám). :-) Pěkně se to leskne, víc než běžný laky, to jo, ale to mi úplně žíly netrhá. Za mě zatím palec nahoru, asi vyzkouším další. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za tip, top coat určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)