sobota 25. července 2015

Baví x nebaví - červenec 2015

Krásný sobotní den!

Už je tomu pomalu 14 dní, co se tu objevilo poslední video a už i několik dní od posledního článku, takže je čas to napravit! Tak tedy dva v jednom :) Baví x nebaví, částečně za červen a převážně už za červenec je tentokrát mega dlouhé, takže se pohodlně usaďte a raději se u toho občerstvěte :D Jelikož je oblíbenců hodně, bylo to tak nějak jasné, že se to protáhne. Hlavně vám musím říci, že jsem se při natáčení málem usmažila :D Naskytla se mi po dlouhé době příležitost natáčet a tak jsem po ní sáhla, i když hrozilo, že se u toho asi rozpustím..


Nakonec jsem to tedy ustála, i když jsem musela 2x nahazovat foťák, protože tomu se moc nechtělo a po první čtvrt hodince se začal přehřívat.. a navíc, jak se mi mozek vařil, jsem tam v jednom momentě trochu kecala a mystifikovala, takže abych to uvedla na pravou míru: knížka pod pseudonymem Robert Gilbraith alias J. K. Rowling se nejmenuje Kukaččí hnízdo, jak tam tvrdím, ale Volání kukačky :D Jak říkám, mozek se mi málem uvařil a navíc aspoň vidíte, co je moje veliká slabina - pamatovat si jakékoliv názvy a jména! :)

Tolik asi jen na okraj a nyní si můžete pustit tu dlouhou hrůzu :)


Pro ty, kteří neradi videa, tu mám dnes jenom velmi krátké shrnutí, protože čas mne tlačí, ale jelikož to není poslední nakousnutí tématu oblíbenců (chystám něco na způsob letních oblíbenců/nezbytností pouze formou článku), tak mi to jistě odpustíte :)


Z dekoraktivky je pro mne top v poslední době hlavně mega krycí pomocník Camouflage Cream od Catrice. Tak dlouho jsem na něho čekala, až jsem ho konečně objevila a teď ho nedám z ruky. Jen doufám, že mi ho nepřestanou vyrábět! Z tvářenek u mne vede už několikrát omílaná Tvářenka s rozjasňovačem od Dermacolu, přesněji odstín č. 3, který je pro mě jeden z nejlepších, co mám ve své sbírce! Odstín je to nepřekonatelný, protože se ke mně prostě náramně hodí. Další velký favorit je trio Iconic obsahující tvářenku, rozjasňovač a bronzer od zn. Makeup Revolution. Už se těším, až půjdu do drogérie očíhnout další varianty. Pokud vám to uniklo, tak se můžete ve vybraných drogériích Rossmann od tohoto týdne těšit na celý stojan této dekorativní kosmetiky!!! :) Na oči jsem si oblíbila paletku Garden of Eden od Sleeku což jste si také mohli všimnout, omílala jsem ji tu několikrát. Linky pak kreslím jedině fixou Mastergraphic od Maybelline, se kterou jsem se krásně sžila a dneska spolu kreslíme ty nejtenčí linky, co obě zvládneme :D Rty jsou pro mne během léta asi nejvíce proměnlivé. Když se mi nechce o nic starat, tak sáhnu po balzámech - střídám Baby Lips Electro, Baby Lips variantu Peach Kiss, což je vůbec můj nejoblíbenější balzámek této značky, případně nově zkouším i balzámy Love Lips od Dermacolu. A když mám chuť na barvy, tak sáhnu po výrazných, křiklavých rtěnkách ColorSensational také od Maybelline, vede u mne především odstín 900 Pink Pop, což je fialková nebo 910 Shocking Coral, což je něco mezi korálovou a růžovou :) Péči o rty u mne v noci obstarává jeden z nejlepších balzámů, jaké jsem kdy poznala. Také už jste o něm slyšeli - Medplus od Blistexu. Je to vážně zázrak, který dá dohromady jakkoliv zničené rty. Nyní naštěstí žádné potíže nemám a mé rty jsou po dlouhé době v naprostém pořádku, ale na noc ho stále používám, aby jim dodal potřebnou péči.


Přejdeme na tělovou kosmetiku.. Tu teď poněkud flákám, protože mne upřímně mazání v tomhle vedru vůbec nebaví. Pak se celá lepím a kloužu a to ani já, takový fanoušek krémíčků, olejíčků a máslíček, prostě nemusím :D Takže to řeším buď lehkými tělovými mléky a nebo převážně tělovými spreji. Prostě se jen osvěžuji několika spreji, které moji pokožku provoní a dodají ji trochu svěžesti. Favority jsou Amber Romance od Victoria's Secret (chybí na fotce) a Jasmine Rose od Diamond Collection. Doma jsem objevila ještě třetí kousek od značky drogérie Rossmann Isana, který má vonět po letních květech, ovšem převážně cítím alkohol, takže to už je opravdu taková nouzovka.. Když už mám chuť na něco ostřejšího a těžšího, sáhnu po letním parfém CK One Summer 2015 od Calvina Kleina. O tom jsem vám tu psala celý román, takže kdyžtak omrkněte tady. A když mne popadne romantická chvilka navoním se sladkým parfémovaným olejem s vůní Růže (Rose) od Frais Monde. Tahle věcička mě vážně baví! Vůni uvolňuje postupně a skutečně voní po růžích. Nic víc, nic míň, jen čistá vůně růže. Navíc bombasticky dlouho vydrží. Těšte se na podrobnější informace, recenzi chystám :) No a čím se osvěžuji na cestách? Jedině termální vodou, která mi nesmí v kabelce chybět! Jsem ráda za cestovní balení termálních vod Vichy a La Roche-Posay. Jsou mými společníky na každé cestě mimo domov. Ať už jdu pouze do města a nebo vyrážím na delší výlet.. :) Ochrana před pocením a zápachem mi přijde (nejen) přes léto jako samozřejmost. Kdo má potom všude čichat ty různé puchy :-/ Já se chráním Rexonou Maximum Protection, o které jste si mohli přečíst více v posledním článku a navíc si o ni zasoutěžit (klik). To je prostě ověřená klasika, která mě ani v těch vedrech nezklame. Nyní se sžívám s Deo roll-onem od Sebamed, který je okolo všude chválen, takže mu dám šanci, i když jinak kuličkové antiperspiranty moc nemusím.. No a málem bych zapomněla na zmínku o Sprchovém krému s mandlí od značky Weleda, který mne příjemně překvapil svojí jemností. Vážně je to takový příjemný krém, který hezky napění a pokožku zjemní.. Ideál pro citlivější pokožku! Třeba po spálení na sluníčku a nebo jen tak.. ;)


U Weledy ještě chvíli zůstanu, tentokrát bohužel na straně toho, co mě nezaujalo a co mě zklamalo. Ze stejné řady to u mne projel na plné čáře krém na ruce. Ač je celá mandlová řada krásně voňavá, to je asi to jediné, v čem krém vyniká. S mýma rukama totiž jinak nic nedělá, po chvíli jako bych si ruce ani nenamazala, nedokáže si poradit se suchýma rukama, takže si bohužel nejsme moc blízcí... Dalším věc z těch, která mne nenadchla je Hydratační oční krém od značky Herbalife SKIN. O této pleťové řadě plánuji v brzkých dnech velkou recenzi, celkově jsem s ní dost spokojená, ale tenhle kousek je výjimkou, která mě nebaví. Bohužel mi z něho oční okolí pne a oči jsou takové.. podrážděné, takže mi k nim nesmí :( Škoda. No a do třetice propadlíků tu mám 2v1 bronzer s rozjasňovačem Sun club značky Essence, odstín 10 Sunshine, což sice krásně vypadá a v obalu vás naláká, ale jinak je to zklamání. Jako rozjasňovač to nic nevydrží a jako bronzer se to použít nedá, je to hodně světlé, velmi málo pigmentované a navíc se to moc třpytí.. Takže bohužel, s tím nejsem moc kamarádka.


No a rychlostí světla sjedu ještě ostatní kategorie. Konečně jsem se dostala k seriálu Grimm, který jsem se rozhodla dokoukat. Vlastně jsem to dokoukala náhodou, ale jsem ráda, že jsem na něho v televizi narazila (Prima Cool), protože jak mě celá řada spíše nudila, poslední 3 - 4 díly stály za to! Jako kdyby až v nich bylo celé to napětí a akce, co obsahovaly celé dřívější série.. Filmů jsem viděla hned několik. Rozhodla jsem se, dát si maratón Hunger Games, takže jsem sjela všechny tři díly a už teď se nemůžu dočkat toho posledního! Do kina jsme s M. zašli na Jurský svět. To kouzlo, které měl před lety Jurský park to v sobě prostě nemá, bohužel, ale koukat se na to dalo. Mne vždycky dinosauři fascinovali, takže to je prostě něco pro mě :D No a díky letnímu kinu, které v Pardubicích momentálně každý večer promítá, jsem viděla hned několik snímků. První byl film Železná srdce v hlavní roli s mým miláčkem Bradem Pittem. Kdo ho má taky rád, tak určitě chápe.. :) ten chlap v sobě prostě něco má a když mi ho tam zabili, tak jsem málem taky umřela :D ale opravdu úžasný film, co mě bavil od začátku do konce. Téma druhé světové války mne zajímá a baví (i když je na tom něco, co vás může bavit?! :-O), takže to bylo něco pro mne. O týden později jsme zašli na Interstellar, který byl pro mě šíleně dlouhý a trochu jsem se ztratila v odbornosti filmu :D Ale co, Matthew McConaughey mě bavil po celou dobu, taky je to fešák, ne že ne :) Ale bohužel z kina jsme museli v půlce zdrhnout a dokoukat ho doma, protože zima (ano zima!) mě dostala a neriskla jsem si znovu trápit svůj močák, abych zase neležela s antibiotikama :-/ N a poslední film z letního kina (prozatím) je 50 odstínů šedi. Přemluvila jsem M., aby se mnou zašel i na tohle.. :D Ale co se nestalo, zrovna v tom nejlepším (chápej, poprvé si spolu "hrají" v herně :D) začala bouřka.. no řeknu vám, byla jsem vážně nakrknutá! Naštěstí prý bude promítání v srpnu znovu, hahaaa :) Z knížek je tu už výše zmíněná, ten velký fail s kukačkama :D Knížku Volání kukačky od Roberta Galbraitha alias J. K. Rowlingové jsem dočetla i přes těch 500 dlouhých stran a téměř žádný děj, ale byla jsem zvědavá, jak se to vyřeší.. No zjistíte vše až v posledních 50 stránkách a předtím se 450 stránek skoro nudíte, ale jo, zvládla jsem to! Nyní mne doprovází knížka Prázdné místo, též od J. K. Rowlingové, tentokrát pod svým jménem. Což je asi ještě větší nuda než ta předchozí, ale jsem zvědavá, jak to dopadne, takže to prostě přečíst musím :D Tak a teď už jen závěrem písničky. Top, kterou si pořád broukám a která mě vždy roztancuje, jen co ji slyším, je písnička od Adama Lamberta Ghost Town. Znáte? Tak určitě víte. Navíc Adam je v tom klipu tááák sexy! ;)


Srdcovou záležitostí se potom stala písnička Powerful, kterou má na svědomí Major Lazer ve spolupráci s Ellie Goulding a zpěvákem Tarrusem Rileym. Nádherná, romantická a silná. Hned když jsem ji u nás v práci slyšela poprvé, jsem si ji zamilovala! Navíc mezitím než jsem video stihla postnout vznikl i klip! Takže mrkněte:


Jo a na jednu úžasnou písničku jsem zapomněla, takže ji dodám do pokračování v srpnu, ale vám ji sem dám už teď. Strašně, ale strašně mě dostal klip (Lyric video) písničky Waiting for Love od Avicii. Písnička je sama o sobě krásná, ale ten klip, to je něco! Ten mě skutečně rozbrečel. Nádhera! A pochopí ho někdo, kdo podobného kamaráda, jako je v klipu, ve svém životě má :) Takže povinně si pustit:



Tak a jsme na konci. Prý "vezmu to ve zkratce", ehm :) Takže zase za měsíc a vy mi řekněte:

Co baví a nebaví momentálně vás? 

15 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Klárko, super článek i video. Krásně jsem si u toho poseděla zarelaxovala po obědě u kafíčka a něčeho sladkého.
    Tak mě momentálně v červenci z dekorativky nejvíc baví paletka Absolute Nude od Catrice. Myslela jsem, že její oblíbenost u mě vystřídá paletka Charm od E-style, ale Catrice je pořád o chlup lepší. Z makeupů teď používám BB Matte od Rimmelu a Infallible 24h-Matte od L´Orealu. Taky často nosím růžové CT nebo zlatou jumbo tužku Scandaleyes Rimmel.
    Na tváře momentálně nejvíc kontur.sadu od Makeup Revolution C01.
    Co mě určitě nebavilo, je řasenka Panoramico od GS,konečně letěla do koše :)
    Natírání se mě taky teď nebaví, nejradši teď ve vaně mám od Dermacolu gely citron a mandarinku a citronový peeling od Baley.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se líbilo :) Mne láká od Catrice ta druhá paletka, takže se na ní asi půjdu zítra podívat do drogérie a E-style paletky chci zkusit příští měsíc :D Vidíš to, CT bych měla zase vytáhnout :) Jak jsou stíny jednotlivě balené, tak na ně zapomínám :-/ proto jsou pro mě ty paletky lepší :D a konturovací sady MUR jsou prostě pecka! Chci určitě další, zítra rovnou očíhnu i nabídku MUR v Rossmannovi :)

      Vymazat
  3. Body spreje mám taky moc ráda.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/maliny-pro-me-rty.html

    OdpovědětVymazat
  4. Korektor Catrice je prostě jednička, už bez něj nemůžu být:-) A na trio MuR se taky chystám, teda doufám, že zatím jen omrknout, ale nemůžu se zaručit za to, že si rovnou jeden neodnesu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si to bez něho taky nedovedu představit :) MUR půjdu omrknout zítra a udržím se! :D

      Vymazat
  5. Zelezna srdce jsou super film a Bradovi to seklo a to ho nemusim. Jursky svet me mile prekvapil a bavil stejne jako puvodni film. Hunger games zboznuju a Padesat odstinu je krasny romanticky film.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě prostě ne, dinosaury miluju, ale prostě Jurský park byl Jurský park.. :( :D a teda nakonec jsem zjistila, že je už z roku 1993 :-O A v roce 1998 vznikla dvojka Ztracený svět :D :)

      Vymazat
  6. Volání kukačky nuda,ale dobře napsaná,jestli je taková kombinace vůbec možná.Rozhodně umí skvěle pracovat se slovem.50 odstínů šedi nuda ještě větší,nějak mi to SM nic neříká.Takže zkusím Jurský svět,Železná srdce a Prázdné místo,ale už si ho nekoupím,ale půjčím v knihovně.Díky za tipy.S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi moc hezky vystihla! :D Přesně jak říkáš.. taková nuda, ale čtivá, že to prostě člověk dočte ať chce nebo ne :D a hodně podobné je i to Prázdné místo, i když co říkala ségra, tak to je úplně bez konce.. tak jsem zvědavá :) :D

      Vymazat
  7. Klip od Avicii opravdu stojí za puštění!

    OdpovědětVymazat
  8. Z knihy Cuckoo's calling ala Volanie kukučky som mala ten istý pocit, kúpila som si ju po anglicky a bola to dosť nudná kniha takmer až do konca a ten koniec bol potom taký hrozne rýchly, od autorky Harryho Pottera som čakala viac, svoj štýl si zachovala - prvých 100 strán sa nedialo totálne nič, no ale prežila som to, znovu by som si to však už určite neprečítala.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)