pondělí 22. června 2015

TAG: 40 kosmetických otázek

Pěkný den vám přeji!

Dlouho tu nebyl žádný TAG, nezdá se vám? Tak tu jeden mám a tentokrát pekelně dlouhý, protože se tu objeví celých 40 kosmetických otázek. Po tom už snad budete vědět vše, co se mého kosmetického života týká :D :)

1. Kolikrát denně si čistíš pleť?

2x denně. Ráno když vstanu, čistím ji micelární vodou, večer když se odličuji čistím ji micelární vodou + čistícím gelem ve sprše.

2. Jaký máš typ pleti?

Normální až mastnou. Většinou je to jakž takž v normě, ale jsou časy, kdy mám extrémně mastnou t-zónu (mění se převážně s počasím a ročním obdobím).

3. Který produkt momentálně používáš na odlíčení/čištění pleti?

Micelární vodu Sensitive od Ziaji a Pureté Thermale čistící pěnu od Vichy.

4. Používáš peeling?

Ano, ale velmi sporadicky. Zpravidla tak 1x týdně, víckrát se nedokopu :D

5. Jaký pleťový krém používáš?

Momentálně sadu krémů Herbalife Skin a když jsem u M., tak tam na mě čeká Idéalia Skin noční.


6. Máš pihy?

Bohužel ano. Spoooustu pih! :(

7. Používáš oční krém?

Ano, ano. Pravidelně každý večer!

8. Máš nebo měla jsi někdy problém s akné?

Momentálně (musím zaklepat) už se mi problémy s akné vyhýbají, ale není to tak dávno, co jsem měla obličej posetý jedním pupínkem za druhým.. mohly za to poblázněné hormony z antikoncepce.

9. Jestli ano, co ti nejvíc pomohlo?

Nejvíc asi Effaclar Duo+ od La Roche-Posay! Zdál se mi nejlepší.

10. Jaký make-up momentálně používáš?

Střídám momentálně dva a nějaký ideální si musím teprve pořídit. Aktuálně používám Flawless Skin od Gabriella Salvete, který méně kryje, ale aktuálně mi sedí odstínem a střídám ho s L'oréal Nude Magique.

11. Jaký korektor používáš?

Camouflage Cream od Catrice! Máte problémy s kruhy pod očima? Tak tuhle pecku omrkněte!

12. Jaký máš barevný tón pleti?

Já vám pořádně snad ani nevím :D Ale myslím, že jsem divná a trochu ujíždím do žluta.. :D

13. Co si myslíš o umělých řasách? Používáš je?

Umělé řasy se mi líbí v tutoriálech.. Opravdu to s tím hezky vypadá. Na denní nošení se mi to ale nelíbí, přijde mi to nepraktické a tak nějak... umělé. Já sama je nenosím, když už to zkusím, tak se u toho zaseknu tak na hodinu-dvě minimálně.. :D

14. Věděla jsi, že by si měla měnit řasenku každé 3 měsíce?

Ano, to vím a většinou to dodržuji. A dokonce tuto informaci předávám dál a už několik holek kolem sebe jsem naučila řasenku pravidelně měnit :D :)

15. Jakou značku řasenky momentálně používáš?

Aktuálně Couvrance od Avéne.


16. Drogerie nebo parfumerie?

Jednoznačně drogérie. Pro mě přijatelnější cenově a příjemnější nakupování. Přiznám se, že parfumerie jsou mi celkem cizí a chodím do nich velmi sporadicky.

17. Využila jsi někdy služby profesionální vizážistky?

Když nepočítám líčení na blogové akci, tak ne-e. Pro mě jsou Profíci a "profíci". Od profesionálů jako je Lukáš Beran, Margita Skřenková, atd. bych se nalíčit nechala a moc ráda.. O "profíky" stylu jsem vizážistka z té a té firmy mám jeden certifikát a šmrdlám si to svými líčidly, mě pro změnu absolutně vůbec nelákají.

18. Jaké pomůcky při líčení používáš?

Co tak přemýšlím, tak asi akorát štětce.

19. Používáš podkladovou bázi pod make-up?

Jak kdy, přes léto moc ne, protože se mi zdá, že mi to zbytečně pleť zanáší. Přes zimu ano. Sahám po ní pravidelně tehdy, když vím, že budu potřebovat celodenní výdrž make-upu.

20. Používáš podkladovou bázi pod oční stíny?

Každý den po ní nesahám, ale použiji-li nějaké mastnější/krémové stíny, tak většinou ano a nebo když vím, že mě čeká dlouhý den/noc.

21. Jaký je tvůj nejoblíbenější stín?

Ufff, tak to teď takto z fleku nevím. Jdu prohledat zásoby :D Napadají mě mono oční stíny Lumiere od L'oréal Paris.

22. Na líčení očí používáš spíše tužku nebo tekutou linku?

Mezi těmito dvěma volím tužku. Tekuté linky dosud moc ovládat neumím. Když už tak gelové a nejoblíbenější jsou u mě momentálně fixy.

23. Nějaké doporučení nebo tip k předchozí otázce?

Pokud vás trápí, že nemáte linky bezchybné, tak se tím trápit přestaňte a trénujte :) Je to skutečně jenom o cviku. Trvalo mi dva roky, než jsem se naučila nakreslit jakž takž přijatelnou a rovnou linku. A stále se ještě učím ;)

24. Co si myslíš o používání pigmentů místo očních stínů?

Pigmenty se mi líbí, ale sama je nepoužívám. Přijde mi to větší piplačka a na to já povětšinou nemám  čas ani trpělivost :D

25. Používáš (nebo jsi někdy použila) minerální make-up?

Ne-e. Dosud s ním žádné zkušenosti nemám. Asi je čas to napravit :)

26. Jaká je tvoje oblíbená rtěnka?

Já jich mám oblíbených spoustu! Ale úplně nejčastěji používané jsou Longlasting Lipstick od Dermacolu (odstín 09 a rudá 07) a stopro nejvíce využívaná je 005 Dreamer Lasting Finish od Rimmelu. Jo a nesmím zapomenout na Lip Butter od Astoru 020 Flirt Natural! To je láska jako trám!

27. A lesk?

Lesky moc nepoužívám, ale momentálně testuji Salvation Intense Lacquer od Makeup Revolution London a není to špatný.

28. Tvoje oblíbená tvářenka?

Jednoduchá odpověď, top je pro mě zapečená od Reginy.


29. Nakupuješ kosmetiku přes e-bay?

Ne-e, jsem bábovka a dosud jsem si na nákupy ze zahraničí netroufla. Ale ono možná dobře, taky musím z něčeho žít a ne jen nakupovat hadříky, doplňky a kosmetiku :D :)

30. Máš ráda kosmetiku z drogérie?

Ano, mám ji ze všeho nejraději. E-shopy pomalu oblíbenost drogérií dohánějí, ale stejně jsem drogérii pořád nejvěrnější.

31. Vyhledáváš/využíváš slevy na kosmetiku?

Ano, ano. Třeba každý pátek mě nemine leták drogérie Rossmann :D

32. Přemýšlela jsi někdy nad kosmetickým certifikátem?

Ano a stále nad ním přemýšlím. Je to jeden z mých snů, který bych si jednoho dne ráda splnila :) Ale tak nějak se to asi nestane, mám pocit, že nejsem hodna nějaký certifikát vlastnit :D Nepřijdu si v této oblasti dost dobrá.

33. Kterou část líčení máš ráda nejméně?

Asi oční linky, u toho se pokaždé rozčiluji :D

34. Co považuješ za nejhorší kosmetický prohřešek?

Špatnou barvu make-upu a vytetované nebo vytrhané obočí do úzké a nesedící linky.

35. Máš ráda výraznější barvy v líčení?

Ano, mám. To jste si už párkrát mohli všimnout :) Na běžné nošení volím přirozené, zemité a jemné odstíny, ale minimálně jednou týdně vytáhnu něco výraznějšího, ať už barevné oční stíny nebo třeba výraznou rtěnku.

36. Líčení které známé celebrity se ti líbí nejvíce?

Taylor Swift. Rudé rty ji hrozně sluší a vždy má i krásné oči!

37. Kdyby sis mohla nechat jen jeden kosmetický produkt z celé taštičky, který by to byl?

Ufff, já jich potřebuji víc! :D Pokud jde o celkovou kosmetiku, tak deodorant. Pokud pouze o dekorativku tak asi tužku na obočí.

38. Myslíš si, že vypadáš dobře bez jakéhokoliv make-upu?

Ne, jsem příšerný strašidlo! :D Make-up mi pomáhá cítit se lépe.

39. Kdyby sis měla vybrat jednu kosmetickou značku, která by tě doživotně sponzorovala, která by to byla?

Ty jo, já bych nejraději všechny :D Ale asi bych volila Dermacol. Celkově mi od nich sedí opravdu hodně produktů, i když se samozřejmě také najdou takové, které doma mít nepotřebuji :)

40. Jaký je tvůj názor na (ne)důležitost kosmetiky v životě ženy?

Podle mě je to na každé ženě. Já za sebe mohu říci, že je pro mě make-up důležitý a nepřijde mi to jen jako taková povrchní blbost. Prostě mi to pomáhá cítit se lépe. Samozřejmě je to přebytek a život si bez něho představit dokážu, jsou důležitější věci.. Pořád je to jenom make-up a jde víceméně o prd, ale když si můžu dovolit vylepšit se, proč ne? Proč se tomu bránit a nedopomoci si k "dokonalému" vzhledu? Navíc mě to i baví, kosmetika je mým koníčkem jako pro jiného sport/vláčky/knížky..

A jsme na konci! Čtyřicítka otázek za námi a mě zajímá, jak to vidíte vy? Jaká značka by se vám doživotně líbila? Přijde vám kosmetika důležitá?

13 komentářů:

  1. :) S tou 17kou jsi mě rozesmála, ale máš naprostou pravdu, každá druhá je "profík", a pak se člověk diví, co na obličeji vykouzlí...
    a s tou značkou to mám stejně jako ty - Dermacol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hlavně nemám ráda, když o sobě někdo tvrdí, že je vizážista na základě kooperace s jednou nejmenovanou značkou, která takto dělá "vizážistu" skoro z každého, kdo je ochoten pro ně ten vnucovací prodej dělat.. to mě dokáže nakrknout.. :-/ :D

      Vymazat
    2. Jojo, vím, co myslíš :)

      Vymazat
  2. Pobavilo mě č. 12 - když se doma kouknu do zrcadla, tak jsem taky taková... žlutá, ale když se třeba vyfotím na denním světle, tak jsem porcelánová. Což byla paráda před pár lety, když jsem používala oranžové BBčko od Garnieru a libovala si, jak mi náramně sedí... a po delší době mě dostala otázka od mamky, jestli už něco dělám s oranžovými fleky, které občas na tváři mám. :D :D (tady musím vychválit ebay a světlá korejská BBčka)
    Kosmetika mi přijde důležitá. Chci mít barevné nehty, bezchybnou ehm pleť, pěkné otisky na hrnku (a naučit se pracovat se stíny. Všechny na internetu koukáte tak krásně a já pak kolikrát zjišťuju, že hodně z toho dělá "oční make-up".)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo tak to jsme na tom stejně, akorát s tím rozdílem, že já si přijdu na fotkách růžová :D no je to divný :-/ ale taky mi nejvíc sedí klasická asijská BB, takže asi budu dožluta :D Jsem ráda, že to vidíme podobně :) prostě kosmetika mi pomáhá být lepší a i spokojenější :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek, v pár bodech jsem se i našla.. Hlavně v linkách, to se rozčiluji snad nejvíce.. :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/recenze-belcura.html

    OdpovědětVymazat
  4. Doživotně URBAN DECAY, to je naprosto jasný...

    A důležitost kosmetiky? Já to teda napíšu a asi mi tu setřou, ale což: já když vidím ty oteklý matky u kočáru (a nejen matky u kočáru), tak je to prostě hnus. Myslím si, že umejt si vlasy, přejet si víčko růžovým color tattoo, dát trošku řasenky a nějakého BB creamu není až takovej problém a rozhodně to potěší, kolemjdoucí určitě.

    Ne, prostě nenalíčená ženská = (upozorňuju, že je to MŮJ subjektivní názor) se rovná prostě a jednoduše ubrečená, takovej dojem to ve mně budí... ubrečenej, mdlej obličej není nic hezkého ke koukání...

    Já osobně líčením žiju a je to pro mne velice důležitá součást života. Nenalíčená nechodím ani doma =o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mikinko, děkuji za názor :) já s ním převážně souhlasím. Jako znám pár holek, které make-up nepotřebují, ale je pravdou, že vždy aspoň tu řasenku/obočí/BBčko to chce.. jak píšeš, spousta lidí by alespoň zavadit o trochu kosmetiky mohla.. :) Pro mě je to taky součást života a ač bych bez toho přežila, kdybych musela, tak prostě bez toho žít nechci :D

      Vymazat
  5. Mně kosmetika důležitá připadá, já bych se bez ní neobešla a hlavně bych se bez ní ani obejít nechtěla. Pomáhá mi cítit se líp, vylepšit/zakamuflovat nedostatky a zvýraznit přednosti. Ale určitě bych se neobešla jen s jednou značkou, byť by měla sebelepší produkty, mám ráda různorodost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, taky mám ráda ty možnosti a různorodost v kosmetice :) jedna značka by mě asi brzy omrzela :D

      Vymazat
  6. Na oční krém já zase zapomínám :) a leták od Rossmana mi teda taky neunikne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám hned vedle krémů na noc, takže pořád na očích.. pak už se člověk naučí po něm sáhnout :) a leták mi vždy vyskočí hned v pátek ráno na FB, takže si ho nelze nevšimnout :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)