pátek 26. června 2015

Garden of Eden - Sleek

Krásný páteční den!

Po rozjímání a nostalgických chvílích se vrátíme opět k normálu :) V komentářích u soutěže, jsem se dočetla spoustu zajímavých informací, ze kterých mohu nadále vycházet. Celkem, samozřejmě mile, mne překvapilo, že hned po Spotřebovánu a New in, tolik z vás baví i klasické recenze. To je jedině dobře, protože to baví i mě, takže jsem ráda, že se jim můžu nadále věnovat a vím, že si je někdo přečte. Ale to jen na úvod, pustíme se do té dnešní, která se bude týkat jedné z nejproslulejších paletek značky Sleek a tou je Garden of Eden, kterou jsem si kupovala na jarním veletrhu. 

Hrozně dlouho jsem nad touto paletkou uvažovala. Už od první chvíle, kdy jsem ji uviděla na internetu jako nově příchozí, jsem se do ní zamilovala. Jenže jsem si nebyla jistá, zda bych pro podobné barvy našla využití. Obávala jsem se, že mi tu bude jen tak ležet a bude tu spíše pro parádu a využitelnost bude váznout. Nakonec jsem ji ale neodolala a řekla jsem si, že to prostě zkusím. A musím říci, ještě že jsem tak udělala! Na barvy jsem si zvykla a pomalu, ale jistě jim podléhám :)



Paletka vám přijde zabalená v krabičce, má jednoduchý, černý, matný obal. Největší kámen úrazu této paletky je zavírání, kdy funguje na zacvaknutí, ale otevřít ho chce notnou dávku trpělivosti. Otevřít jde paletka vážně blbě a většinou si na tom buď polámu nehty nebo si minimálně zničím lak. To zavírání nějak nedomysleli a je to jediná věc, co mi na výrobcích Sleek opravdu vadí. Uvnitř najdete dvanáct očních stínů, které jsou pojmenované, oboustranný silikonový aplikátor a na víčku z druhé strany je velké zrcátko. Prostě Sleekovská klasika.



Barevná škála v této paletce je trochu specifická, ve smyslu, že barvy asi nejsou úplně pro všechny. Asi ne všichni tíhnou k odstínům zelené nebo růžovo-fialové až vínové. Já sama jsem zelenou nikdy moc nevyhledávala a proto jsem s ní tak dlouho váhala. Jenže ty ostatní odstíny do fialovo-vínova mne prostě ukecaly. To rozložení barev je tak oku lahodící, barvy se k sobě hodí a mají určitý šmrnc, že jsem se na ni nemohla vynadívat.


Celkem dvanáct odstínů, z toho jeden zlatý, tři do hnědých tónů, tři jsou takové růžové a přecházejí až do fialovo s nádechem vínové a pět jich je do zelena. Od nejsvětlejší jedovatě zelené až po tmavě zelenou. Barvy jsou převážně třpytivé. Matné jsou tři, poté jsou dva odstíny hnědé s většími zlatými třpytkami a zbylých sedm odstínů je se shimmerem až metalické. Nevím proč, ale tahle paletka se prostě v reálných barvách hodně těžce fotí. Fotka odpovídající realitě svojí intenzivností barev je tato:


Pigmentace stínů je převážně na velmi dobré úrovni. U třpytivých není nejmenší problém, mají máslovou konzistenci, takže práce s nimi je opravdu jednoduchá a odstíny jsou intenzivní po jednom nánosu. U těch matných (zejména stín Forbidden, Flora, Entwined) je to trošičku slabší, je třeba jich nanést o něco víc a maličko víc i práší, ale pořád se jedná o celkem povedené stíny. Celkově prášení stínů mi u této paletky přijde trochu větší než u paletky Oh, so special!. Zdá se mi, že výrazněji opadávají pod oči, takže je třeba potom ještě přepudrovat nebo přetřít make-upem. Na oko ale sednou jako ulité, barvy jsou syté a intenzivní a to po celý den. Krásně se s nimi pracuje, dobře se blendí, zapracovávají jeden do druhého, prostě jednoduchá práce a zvládne to s nimi každý. Jejich výdrž je famózní. Ráno je nanesu na oči, večer je z očí ve stejné podobě sundám. Neslévají se, nemizí, prostě sedí po celý den na svém místě.



Mými nejoblíbenějšími odstíny jsou jednoznačně Eve's Kiss, Paradise of Earth a Python se kterými si většinou krásně vyhraji a hodí se do mého běžného repertoáru. Nejsvětlejší do vnitřního koutku, Python potom do vnějšího a matný odstín Flora poté hodím do očního oblouku :) Všechny tyto stíny mají ty nejlepší vlastnosti (pigmentace, jednoduchá aplikace, minimální prášení, výdrž) a proto je radost s nimi pracovat. Ukázku můžete vidět níe (článek se samotným líčením bude pravděpodobně o víkendu):


Ale krásně se dá pracovat i se zelenými, což jste mohli vidět nedávno v jednom z líčení. V hlavní roli Fig, Evergreen a Fauna:


A sáhla jsem už i po kombinaci obou - zelené a růžové - do jemného jarního looku:


Za mě tedy spokojenost. Je pravdou, že některé odstíny jsou pro mě zklamáním, zejména tou pigmentací a trošku i tím prášením. Na druhou stranu je to paletka, kterou nepoužívám každý den, takže mě sem tam trocha stínu, který ulítne, zase tolik netrápí.. Pořád si myslím, že stíny Sleek patří mezi jedny z nejlepších, které můžete v podobné cenové relaci sehnat a jsem ráda, že jsem do ní nakonec šla..

Paletku jsem kupovala na Interbeauty veletrhu a to u stánku stránek Beauty-bar.cz a stála mne 269 Kč. Seženete ji i na spoustě dalších stránek, např. Bestmakeup.cz nebo Dekorativka.cz.

Co vy a paletky Sleek? Máte s nimi zkušenosti? Líbí se vám?

20 komentářů:

  1. Já na zelenou taky nejsem, ale ty fialovo-vínové odstíny se mi vážně líbí :)

    O vlasy se mi stará.... Sebamed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou vážně úžasné a podle mě budou slušet snad všem barvám očí! :)

      Vymazat
  2. Paletku sleep jeste zadnou nevlastnim, ale strasne se mi libi. Tady tahle odstinove vypada dobre, jen si nejsem jista zda bych vyuzila tu zelenou.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se té zelené taky bála, ale dá se to :) hlavně i kdybych nepoužívala tu zelenou, tak ty odstíny té růžové-fialové jsou tak boží, že už jenom kvůli nim bych ji musela mít :D :)

      Vymazat
  3. Vypadá krásně :) Já ještě od Sleeku nic nemám, ale strašně ráda bych si jednou nějakou paletku koupila.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sleek paletky určitě doporučuji, jsou jedny z nejlepších za poměrně nízkou cenu :)

      Vymazat
  4. Já tuhle paletku mám a miluju jí, na běžné líčení, kdy ráno spěchám do práce nebo školy většinou máznu color tattoo přes celé víčko a doplním linkou, ale pokud si chci vyhrát, sahám ze svých paletek právě po téhle, protože je úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme hodně podobně :) já běžně na den hnědé paletky, protože to stačí jen tak pošmrdlat :D ale jakmile mám čas si s tím hrát, tak sahám nyní po téhle :) a k tomu jaru-létu se prostě hodí! :)

      Vymazat
    2. Přesně tak! navíc na to jak vypadá ta paletka jednoduše poskládaná mi přijde, že se s ní dá vykouzlit tak variabilní líčení, že se jí snad nikdy nenabažím :-)

      Vymazat
    3. To máš pravdu! :) Navíc ty různé looky jsou prostě vidět :) v těch hnědých paletkách se ty rozdíly stírají.. ale tady je možností spousta :) ať už celozelené, celorůžové, mix obou nebo s tou hnědou.. prostě luxus! :)

      Vymazat
  5. Eve´s kiss by byl taky můj nejoblíbenější odstín. :-) Celá paletka se mi moc líbí. Jen škoda toho prášení, což není zas až tak velký problém.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla by prášit o něco méně, ale zase to není tak strašný, jsou i o mnoho horší :)

      Vymazat
  6. Woow, to jsou krásné odstíny, tak o této paletce popřemýšlím, protože kombinace nude a zelené se mi teda dost zamlouvá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sleek jsem mela a asi se k ni zase vratim. Za tu cenu jsou stiny opravdu famozni. Tahle barevna kombinace pro me neni, ja radeji nude odstiny, ale tobe moc slusi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přitom by se k tobě zelená hodila, Verunko! ;) Máš pravdu, za ty peníze jsou ty paletky super :)

      Vymazat
  8. zelenou na očích sice moc nenosím, ale je to škoda, protože k hnědým očím se skvěle hodí :) krásné barvičky! se stíny od Sleeku se snad nedá šlápnout vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím ve všem! :) K hnědé se zelená určitě hodit bude a Sleek je prostě Sleek! Pecka :)

      Vymazat
  9. Ta paletka je vážně nádherná, ale já jsem spíš na matné a nude odstíny ale moc ti to sluší, k tobě to jde:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) já běžně také využívám spíše hnědé a nude, ale občas nějaká změna neškodí :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)