středa 6. května 2015

Up to X, laky co drží?

Krásný středeční podvečer!

Všimli jste si, že tu strašně dlouho nebyly žádné laky na nehty? :-O Tak to dneska napravíme a představím vám rovnou 3 kousky. A to horkou novinku na našem trhu, laky Up to X od značky EBD (European Beauty Distribution). Nevím, zda jste tuto značku postřehli, já jsem se o ní dozvěděla poměrně nedávno, i když je již na našem trhu zaběhlá několik let. Pokud vám nic neříká značka EBD, tak určitě znáte alespoň modelaznehtu.cz, která k EBD patří :) No ale zpět k lakům na nehty. Tato novinka byla představena na veletrhu Interbeauty, kam jsem se vydala. Dostala jsem osobní přednášku od Nikol, takže jsem se o lacích dozvěděla z první ruky, protože Nikolka kromě toho, že je představila světu, se podílela i na jejich tvorbě (klobouk dolů!).


Laky Up to X jsou navrženy tak, aby na nehtech vydržely déle než klasické laky (až 10 dní) s tím, že vypadají jako gelové nehty avšak není potřeba je zapékat pod UV lampou. Ke skvělému výsledku potřebujete akorát dvě věci - barevný lak, který seženete ve 30 odstínech a top coat, který zajistí právě ten super gelový efekt. Laky jsou navíc 5-Free, což znamená, že neobsahuje pět závadných látek a to: formaldehydovou pryskyřici, formaldehyd, toluen, dibutylftalát, kafr. Na víc se mě neptejte, protože já se v tomhle vůbec nevyznám :D


K sehnání jsou také sady tří laků, tedy v balení jsou dva barevné laky, které k sobě ladí + top coat. Toto balení vyjde laciněji, mám pocit, že top coat je v balení snad i úplně zdarma.

Ale hurá k mému testování. Prozatím mám vyzkoušené tři odstíny, přičemž rozdíl je povětšinou opravdu pouze v tom odstínu. Vezmu to tedy najednou a poté vám představím jednotlivé barvičky. Ještě tu na mě čekají další tři, takže si časem dáme pokračování. Bohužel musím počkat, až mi dorostou nehty, abych to vůbec mohla nafotit, protože jsem si jako naschvál půlku polámala :D

Laky jsou v malých, praktických 9 ml lahvičkách. Mám raději podobná menší balení, než obr lahvičky, které nemám šanci nikdy spotřebovat (no, to nemám ani tak, vzhledem k mé solidní sběratelské vášni :D). Plus má EBD za čistě český popisek na laku! To se mi nestává často, že bych na něčem našla vše česky, u laků snad už vůbec ne :) Víčko je pogumované, což je praktické. Daleko lépe se to drží a neklouže vám to. Skvělý je i štěteček, který je plochý a poměrně rychle jím nalakujete celý nehet. U všech laků je potřeba dvou vrstev (je to uvedeno i v návodu). Růžový by mohl stačit v jedné, ale světlejší laky v jedné nestačí, prosvítají a schnou trochu nerovnoměrně, takže je třeba druhé vrstvy, která to vyrovná. Schnutí laků je však naprosto na jedničku. Během minutky máte vrstvu suchou, poté přidáte druhou a než dolakujete druhou ruku, můžete v klidu nanášet top coat. Ten schne snad ještě rychleji než samotný lak, po minutce je skutečně vytvrdlý, takže se můžete věnovat jakékoliv činnosti. Konečný efekt je hezký, top coat schne do vysokého lesku, který vydrží po celou dobu. No a teď tedy pár slov k té dlouhodobé výdrži. Asi to nebudu zbytečně natahovat a hned vám řeknu, že deset dní mi zaručeně nevydržel ani jeden. Avšak, musím uznat, že mi vydrží déle než jakýkoliv jiný lak. Ve velmi pěkném stavu jsem ho měla po celé 4 - 5 dní, včetně těch pracovních dní, kdy mi jinak na ruce nevydrží v pěkném stavu žádný lak. Za mě tedy palec nahoru, jsem nadšená i z té půlky, kterou slibuje :) Déle už mi vydrží jenom STARS laky a geláky. Po těch několika dnech, kdy zdobí mé nehty, se začnou ošoupávat špičky a asi dvakrát se mi dokonce stalo, že se odštípnul celý kus laku (o tom mi říkala i Nikolka, že se jí to s laky stává). To tedy všechno s nadlakem, který je prostě nedílnou součástí těchto laků. Na zkoušku jsem jednou zkusila použít lak bez něho a musím říci, že efekt laku nebyl tak hezký, nehty nebyly tolik lesklé, naopak spíše trochu matnější a po dvou dnech se špičky odrbávaly :-/



 První, kterým jsem své nehty vybarvila, byl odstín č. 21 Stronger. Stronger je krásná studená světle fialová, trochu s béžovým nádechem a se stříbrným shimmerem. Ta barva se mi strašně líbí, je taková studená, přímo ledová a zároveň prostě elegantní a hezká :D Tento odstín měl prozatím s krytím největší problémy, protože po první vrstvě poměrně mapoval. Druhá vrstva to však spravila, takže nakonec paráda.



Pak přišel na řadu odstín č. 13 Magenta. Řeknu vám, že ten jsem lakovala spíš z toho důvodu, abych to měla co nejdříve za sebou.. abych ho nafotila, vyzkoušela a nemusela se k němu vracet. JENŽE! Tenhle odstín mě na nehtech absolutně dostal! Vypadá opravdu úúúúúžasně! Já na růžové barvy moc nejsem, natož snad na křiklavé růžové a ještě s modrým shimmerem.. Vždycky mi to přišlo zastaralé a takové prvoplánové.. avšak.. tenhle vypadá vážně božsky! Během minutky vám vykouzlí tak dokonalé nehty, že jsem vážně zůstala čučet a po celou dobu, co jsem ho měla na nehtech, jsem se jím kochala.



Poslední, zatím vyzkoušený, je odstín 03 Pink Touch. To je opravdu jenom dotek růžové, protože odstín je to spíše světlá, studenější meruňková. Přesně takový odstín mi ve sbírce chyběl, takže jsem ráda, že ho mám, je to typicky jarní barvička, kterou jsem neměla na nehtech naposledy :)

Takže, s nadlakem jsou laky poměrně super, ovšem musíte ho mít, což už tak super není (dohromady trochu větší investice, přeci jen si musíte koupit lak i nadlak, že jo) :D Ještě že to lakování dlouho netrvá, protože jinak bych se na to vyprdla :D dlouhé čekání, lakování a používání nadlaků není nic pro mě.Jsem však mile překvapená, jsou fajn, i když nedokáží to, co slibují, tak jsem si je poměrně oblíbila. Ač nejsem moc na tlumené barvy a raději mám barvičky, které mi v nabídce chybí (ale prý se chystají!), v poslední době se v těchto přirozenějších a klasičtějších tónech vyžívám, do práce jsou vhodnější než nějaké křiklavé odstíny. Takže se v mé sbírce rozhodně neztratí!

Laky najdete tady, cena jednoho je 125 Kč. Stejná cena i množství doprovází i top coat, který je tu a protože ten je nepostradatelný, vyrábí se už dokonce i v 15 ml lahvičce, která stojí 195 Kč.

Co vy a laky Up to X? Znáte? Máte zkušenosti? Jaké odstíny laků teď zdobí vaše nehty?

*sada + 2 laky PR produkt

25 komentářů:

  1. Vínový lak mám taky z Intebeauty veletrh, ale mě bohužel sebelepší lak nevydrží, ale máš krásné nehty. Obdivuji.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš k němu ten top coat..? V něm se skrývá tajemství všeho :) Jinak nehty vypadají hezky snad jen na fotkách a nalakované, jinak hrůza :( začaly se mi děsně třepit a k tomu mám teď všechny polámané :D

      Vymazat
  2. Pěkné odstíny, asi bych se neuměla rozhodnout.. :D :)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-ruzova.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nad tím taky vždycky dlouho přemýšlím, který nalakuji.. :D ale tak časem se dostane na všechny :)

      Vymazat
  3. Magentu mam a je kouzelny tedy barva. Bohuzel tak spatny stetecek jsem snad ani nikdy nemela, takze se mi ani nechce kupovat ten top coat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :-O Tak to mně štěteček vyhovuje, dvěma tahy mám nalakovaný celý nehet :) Ale zjistila jsem, že top coat umí pozlobit, protože pokud není spodní lak jako beton a trochu na štěteček přitlačím, tak dělá fleky a ten barevný lak jakoby "rozpustí", takže tam zůstávají fleky.. :-/

      Vymazat
  4. Ten světle fialový odstín je nádherný, pěkné laky. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny jsou vážně povedené, doufám, že další budou v nabídce přibývat! :)

      Vymazat
  5. Bože, do toho růžového jsem se zamilovala a asi ho musím mít :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se také zamilovala :D Na to, jak se mi nelíbil v lahvičce, tak opravdu překvapil :) Vzbudil hodně pozornost i v práci, několik lidí mi nehty chválilo :)

      Vymazat
  6. Tak ten odstín Pink Touch je opravdu nádherný.Jinak.....i já se stále potýkám s výdrží laků,ale holt když člověk pořád něco dělá,tak 2-3 dny jsou mě maximum. Teď mi tak trochu pomohly gelové báze od Essence, ale i tak mi připadne,že záleží i na laku,na který vrchní gelovou bázi nanesu.Rita Ora mi teď vydržela takhle vydržela 5 dnů,ale G.Salvete 3 dny.
    P.S. Ráda bych Tě pozvala kuknout na můj blog, teprve ho rozjíždím, tak jsem ráda za každé zhlédnutí :-) simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu.. Já s tím také pořád bojuji.. Prostě díky práci mi není přáno mít povětšinou lak déle než den :D proto teď tak nerada s nehty experimentuji a sáhnu raději po něčem, co nemusím každý večer odlakovat (a že těch moc není) a nebo raději hodím gel-lak.. to sice taky není žádná výhra, ale těch pět dní až týden ho na nehtech mám :D Tyhle přišly jako na zavolanou, alespoň mám víc barviček, které můžu každý čtvrtý den střídat a pár večerů tak mám ušetřených :))

      Vymazat
  7. Mám Indian Red, je moc pěkný, ale neví, laků mám mraky a toto mě nějak neoslovilo, že bych ho chtěla načínat...možná ho někomu podaruju, uvidím. Každopándě kupovat Top se mi nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Já co jsem tak přemýšlela, tak si myslím, že třeba i top coat od Essence (Better than gel nails) by mohl tenhle nahradit.. jako zas je to lak jako každý jiný, podle mě, takže se dá použít s čímkoliv.. :D

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. A to mám teď na nehtech ještě jeden a ten je ještě hezčí! ;)

      Vymazat
  9. Odstíny vypadají vážně skvěle :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda :) z počátku mi přišly takové "uťáplé", ale nakonec se mi líbí víc než nějaké barevné divočiny :D

      Vymazat
  10. Vvšetky sú skutočne nádherné, každý jeden by som brala :) Mne sa inak celkom páčia obyčajné laky Miss Sporty. Je to celkom prekvapujúce, nakoľko sú jedny z najlacnejších na trhu a mne osobne držia na nechtoch najdlhšie.

    Giveaway na mojom blogu:
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě teď uvažuji, že využiji akce v našich Rossmannech na Miss Sporty a omrknu jejich nabídku :) Jejich barvičky se mi také celkem líbí, takže asi zkusím :)

      Vymazat
  11. Ten poslední meruňkový je úžasný, na běžné denní nošení ideál :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Hrozně se mi líbí ten první a poslední, ty barvičky jsou nádherné :)

    GIVEAWAY + Make-up speciál 2.část

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně hezky vybrané barvičky, jen co je pravda! :)

      Vymazat
  13. Do druhého odstínu jsem se teda zamilovala :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)