čtvrtek 7. května 2015

Štětce Dermacol: hit či propadák?

Krásný čtvrteční den přeji!

Dnešní článek bude trochu obsáhlejší, jelikož vám představím novinku (i když asi už jste je někde postřehli) a to Sadu dvanácti štětců, kterou představil Dermacol někdy koncem března/začátkem dubna. Já jsem recenzi chvíli odkládala a štětcům dávala stále šanci, abych si byla svým názorem stoprocentně jistá. Ale už asi opravdu nemá cenu to odkládat, mám pocit, že se můj názor nezmění. Tak nějak jsem si byla jistá hned od začátku.


Na úvod snad řeknu, že jsem ráda, že už i do běžného prodeje se k nám dostávají štětce. Dříve to byla čistě internetová záležitost, takže vítám, že se štětce dostávají i do obchodů! I když to jsou prozatím kvalitou horší štětce než seženete na internetu. Tuto 12-ti dílnou sadu štětců seženete v obchůdcích Dermacol (Palladium, Quadrio, Chodov) či na internetu zde

Oficiální popis: Tato sada "profesionálních" štětců obsahuje 12 štětců, které dle Dermacolu ke svému líčení potřebujete. V sadě najdete:

1. Velký kulatý štětec na sypké a tuhé pudry
2. Kulatý jemný na tvářenku
3. Kulatý s dvojím vlasem na pudr nebo make-up
4. Vějířový s dvojím vlasem k odstranění přebytku líčidel
5. Velký na oční stíny zejména matové
6. Modelační na oční stíny zejména perleťové nebo třpytivé
7. Malý na oční stíny zejména matové
8. Extra krátký blender na oční stíny
9. Štětec na oči/rty na rtěnky, lesky, stíny
10. Zkosený na tekuté oční linky a obočí
11. Spirálka na řasy a obočí
12. Kulatý pěnový aplikátor na oční linky a stíny

Dodám ještě, že chlupy jsou jak z umělých vláken (nylon či syntetický kaučuk), tak z přírodních vlasů (koza, pony) či kombinací přírodních a umělých vláken. Součástí balení je pak i uzavíratelné pouzdro na štětce.





A tím začnu. Pouzdro na štětce, které jsem vyndala z balíčku, mne uchvátilo na první pohled. Vypadá opravdu krásně! Vypadá jako psaníčko a prostě vás design uchvátí. V designu se DC opravdu vyřádil. Zapínání je na patentky, takže by se vám nemělo stát, že se na cestách samovolně otevře. Uvnitř po rozbalení na vás čeká 12 chlívečků, na každý štětec jeden, od největšího po nejmenší a navíc má pouzdro i tzv. "plachtu", kterou štětce přikryjete, aby se vám nezničil chlup. Růžová barva se asi nebude líbit každému, já sama ji moc nemusím, ale v tomto případě se mi to líbí. Je to roztomilé, ženské.. sice možná až moc, ale prostě cute :) Součástí je i návod, kde najdete způsob použití štětců, na co jednotlivé štětce jsou a i původ chlupu. Parádně vymyšlené a za balení má sada plný počet bodů!


Ke složení sady, co se funkčnosti štětců týče už mám menší výhrady. Dle mého tato sada plně nepokryje moje potřeby. Chybí mi v sadě zkosený štětec na konturování/tvářenku, který jsem zvyklá používat. Chybí mi blendící štětec na oči, bez kterého nedám ani ránu.  A ač nepoužívám štětec na korektor, tak si myslím, že by v podobné sadě být měl. Pak třeba ještě pro mě nepostradatelný kabuki.. Naopak mi přebývá jeden chlupatý štětec, vějířový štětec (který jsem ve své sbírce sice neměla, takže jsem ráda, že ji doplnil, ale nepřijde mi to jako nutnost, kterou musí člověk ve sbírce štětců mít, dá se přežít i bez něho), kulatý pěnový aplikátor. Minimálně. Prostě bych složení sady mírně překopala. Myslím si, že na štětce nejsem žádná "fajnovka", kdo sleduje, tak ví, že jich nemám tisíc, ale cca dvacet, se kterými jsem schopná si vystačit. A používám i hodně levné štětce (např. Essence). Stačí mi jeden na pudr, jeden na make-up, jeden na tvářenku, tři štětce na oči a jeden na linky. Samozřejmě, čím víc jich mám, tím líp, alespoň nemusím štětce tak často prát :D ale prostě kdybych měla pouze tuto sadu, tak si s ní nevystačím.

Jdeme na štětce samotné. Jejich vzhled se mi na první pohled líbí. Někomu asi nebude sedět ta růžová, stejně jako u pouzdra, ale mně se to celkem líbí. Zase je to prostě jiné. Černou a bílou má půlka značek, tak proč ne něco výraznějšího. Rukojeť je ve všech případech kulatá, mám pocit, že dřevěná, násada potom černá kovová, chlup se liší, viz. jednotlivé štětce.



V sadě jsou čtyři štětce na líčení obličeje/nanesení make-upu.

První dva mají kozí chlup. Oba si jsou opravdu hodně podobné, nepatrný rozdíl mezi nimi je velikost. Zatímco č. 1. má sloužit na pudr, č. 2. je určený na tvářenku. S využitím štětce 1 souhlasím, použít na pudr se dá, ale s 2 moc nesouhlasím. Mně přijde na tvářenku poměrně velký a kdybych ho na ni použila, tak mám tvářenku přes celou tvář. Já raději zkosený štětec nebo můj nejoblíbenější buffing brush od RT, který mi svojí velikostí na tvářenku sedne jako ulitý. Takže druhý spíš ne, spíše bych ho nahradila klasicky zkoseným. Co se týče chlupů, tak hustota se mi zdá poměrně fajn, ale štětce mají chlupy divně rozježené, sem tam nějaký trošičku vyčnívá a hlavně: chlupy vypadávají. To se mi nelíbí absolutně vůbec. Myslela jsem, že se to prvním vypráním srovná, ale bohužel, nadále štětiny padají. Ne sice nijak závratně moc, ale při líčení najdu na obličeji minimálně 3 tmavé štětiny.. Škoda. Navíc co se týče jemnosti, tak to není žádná výhra. Štětce se mi zdají poměrně hrubé a nehezky to píchá.. nedovedu si představit, že je používám denně, natož snad na líčení někoho jiného..


Pak jsou tu dva štětce s dvojím vlasem (č. 3 a č. 4). Je to kombinace umělých vláken a přírodních vlasů. Štětec č. 3 má být tzv. stipple brush. Píšu má být, protože jím jednoduše není. Tohle se mi zdá snad jako nejhorší štětec celé sady. Pokud jste s ním chtěli nanášet make-up, tak na to rychle zapomeňte, tohle vážně nejde! Ale myslím si, že je to vidět na první pohled. Na stipple to má prostě hodně dlouhý chlup, který se při aplikaci ohýbá. Make-up tím zapracujete asi po dvou hodinách, protože to prostě nejde.. díky dlouhému chlupu to šmouhuje a make-up ne a ne zapracovat a rozetřít do ztracena. Za mě ne-e. Zkusila jsem ho několikrát a stačilo. Jinak zase ale musím říci, že má tenhle štětec o poznání jemnější chlup, který na tváři neškrábe a drží, u tohoto nevypadl ani jeden chloupek. Zase je ale nepraktický a navíc se ježí různě do stran.. Prostě ne. Štětec č. 4 na opadávání make-upu pod oči je jeden z těch lepších v sadě a možná jeden z těch, které budu častěji používat. Chlup má příjemný a na to odstranění opadaného "smetí" postačí. I když bych si ho představovala také trochu hustší a ne tak rozježený.. Svoji funkci však splní, takže ok.


Štětce na oči, číslo 5. a 6. se mi zdají skoro stejné. Zbytečné. Sice jsou to nejlepší, co se v sadě nachází, ale stejně bych místo dvou téměř stejných štětců, uvítala spíše tvarově jiný, třeba klasický blendící nebo chlupatý kulatý.. to by se hodilo spíš, ne? Zase ale nemůžu jim téměř nic vytknout, chlup mají z ponyho a je poměrně jemný, asi nejpříjemnější z celé sady :) Zase se mi zdá ale chlup zbytečně dlouhý, zbytečně se při aplikaci prohýbá. Ale dobře, beru. Tvar drží i po vyprání, chlupy nevypadávají.. Jsem s nimi poměrně spokojená a tyhle určitě budu nadále používat! Štětec č. 7 je čistě z umělých vláken, což je znát. Chlup je tvrdší a hrubší. Já podobné štětce používám zejména na krémové stíny, popřípadě si myslím, že by se dal využít i na ten korektor.  Já pro něho až tak časté využití nemám, jelikož krémové stíny nepoužívám denně, ale třeba na Color Tattoo se mi bude hodit. Líbí se mi, že jím stíny opravdu nanesete, nepustil ani chlup a zbytečně se neohýbá. Takže také poměrně fajn záležitost. Štětec č. 8 je opět z ponyho chlupu a stejně jako ostatní na oči se řadí k těm lepším. Super je na spodní linku a nebo já ho používám k nanesení základní barvy k vnitřnímu koutku a na víčko. Je poměrně jemný, drží tvar a barvu dobře nabere. OK.



No a pak je tu poslední čtveřice. Štětečky na rty (č. 9) jdou absolutně mimo mě, ale tenhle se mi bude hodit třeba na vykreslení spodní linky na oku. Je z umělých vláken, tvrdší, drží tvar, takže tím půjde spodní linka nalíčit (a určitě i ta horní). Štěteček na obočí/linky (č.10) jsem zkoušela použít na linky a to by teda nešlo, protože mi to vykreslí jen šíleně tlustou linku a to nechci. Ale tvar drží a vypadá normálně, myslím, že na obočí ideál (kdybych štětečky používala). Spirála na řasy/obočí (č. 11) je klasika, kterou jsem však neměla, takže jsem ráda, že ji tu mám. Myslím, že na té není co zkazit. Je z umělých vláken. A na závěr je tu kulatý pěnový aplikátor (č. 12). Upřímně, vůbec nechápu, proč se tento typ "štětce" vyrábí a proč se cpe do každé základní sady. Já to nepoužívám, doma mám asi tři kusy a za ty roky, co je mám, jsem je použila asi 3x. Dokážu si život představit i bez tohoto kousku, takže tenhle stejně jako ostatní položím bokem a třeba si na něho jednou za rok vzpomenu.. Je vyrobený ze syntetického kaučuku a musím teda říci, že je poměrně příjemný. Sice se podle mě ohýbá až moc, ale zase je jemnější než ten jeden, co mám. Nedře víčko a to je pro mě důležité.



Ufff a jsme na konci. Myslím, že popis byl naprosto vyčerpávající. Já jsem tedy naprosto vyčerpaná :D A to nejen ze psaní, ale prostě i z těch štětců. Víte, že já jsem poměrně skromná a vystačím si s málem (fakt!), ale s tímhle setem si prostě nevystačím. Za mě je to nedotáhnuté do konce. Ač pár štětců je fajn (zejména ty na oči), tak to nestačí. Možná by to stačilo, kdyby celá sada stála pětistovku a byla určena pro začátečníky, ale sada stojí bohužel 1999 Kč a má být profesionální. To fakt není. Dermacol mám jako značku ráda, to jistě všichni víte, ale tohle se absolutně vůbec nepovedlo. Poměrně velký krok vedle. U značky, která má renomé díky skvělým make-upům a poměrně dobré dekorativce, bych čekala podstatně vymakanější štětce. Paradox, že zrovna štětec na make-up je nejhorší.. Takže štětcům říkám, stejně jako moje kolegyně, ne. Buďme upřimné, existuje spousta značek štětců s lepšími výsledky a za poměrně nižší ceny..

Co vy a tyto štětce? Okukoval jste je někdo? Nebo je vlastníte?

*PR produkt

49 komentářů:

  1. Nejsem na stetce narocna, vubec. Libi se mi baleni a vzhled, ale dva tisice bych za ne nedala ani omylem
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tahle sada stojí 1999? :D:D:D:D tak to mi přijde jako špatný vtip. Ty první štětce vypadají fórově, ty na oči už docela dobře. Ale byla bych ochotná za ně dát tak 500. Za ty peníze, co stojí, si raději koupím sadu 8 zoeva štětců, které jsou profesionální:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, už to tak bude.. Cenu vážně asi trochu přehnali, vzhledem ke kvalitě.. :-/

      Vymazat
  3. Vzhledově se mi taky moc líbí, i obal je krásný. Já bych ale takovou sadu vůbec nevyužila, i kdyby byla sebekvalitnější. Štětců mám dohromady něco kolem deseti a víceméně používám stále ty stejné a ani mě neláká kupovat nové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám úplně stejně :) Já sice pořád chci další štětce, ale to kvůli tomu, abych je nemusela tak často prát :D Jinak též používám cca 10 pořád dokola (občas vyměním špinavý za čistý, ale složení zůstává stejné)..

      Vymazat
  4. Bohužel se tohle Dermacolu moc nepovedlo,no. Stejně tak jako jejich bonbonková paletka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nepovedlo :( Bonbonková paletka mi přišla bohužel rozsypaná, takže jsem na ni doteď nesáhla (jsem hrozná!), ale také jsem četla a slyšela samé negativní ohlasy, takže se mi prostě ani nechce ji spravovat.. ale čekala jsem to poté, co jsem zkoušela bon bon stíny jednotlivě.. ty mi prostě nesedly už od začátku.

      Vymazat
  5. Cena je podle mě šílená vzhledem ke značce, kvalitě a složení štětců. Jak píšeš, chybí blendící štětec, což je základ, zbytečně jsou tam dva velké skoro stejné štětce, na make-up bych uvítala flat top, existenci pěnových aplikátorů taktéž nerozumím... zkrátka tohle je propadák :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, trochu bych překopala složení štětců v sadě a zlepšila kvalitu a pak by to podle mě šlo :)

      Vymazat
  6. Mozna za 399,- kvuli kabelce :-) Na prvni pohled je videt, ze vetsina stetcu za nic nestoji. Kdo delal navrh? Jedine, co chapu, ale profesionalne nepouzivam, je ten stetecek molitanovy. Da se s nim rychle aplikovat tmavy stin a je hned rozetren. Neni treba uz "blendit."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chápu použití toho molitanového, ale prostě nepoužívám :D mně je na očích nepříjemný :-/ to radši budu blendit a blendit a blendit :D Jinak netuším, kdo dělal návrh, ale prostě.. nepovedlo se :(

      Vymazat
  7. Vzhledově se mi štětce líbí. Mají veselou barvičku, ale za tu cenu bych si je asi nekoupila. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barva hezká, design boží, ale... cena, kvalita, využití.. :(

      Vymazat
  8. Už z fotek jde bohužel vidět, jak jsou nekvalitní. Nechápu, kdo to mohl pustit do prodeje za takovou cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde se stala chyba.. tak snad jen budeme doufat, že ji napraví..

      Vymazat
  9. Vzhledově jsou nádherné a protože já jsem fajnovka na vzhled, tak kdyby byly takhle pěkné A zároveň dost dobré, tak za ně ty peníze možná i dám. Takhle se jim ale vyhnu obloukem :) To, že budou línat a škrábat jsem taky odhadla na první pohled, přesně jak píše Sabina. Štětce z ebay za čtyři stovky udělají lepší službu...

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já neříkám, že jsem to podle fotek nečekala.. taky mi to bylo jasný, ale tak pořád jsem doufala, že jo :) No nic, tak třeba příště..

      Vymazat
  10. Zkoušela jsi už štětce od BH Cosmetics ? Jejich paletky mám hrozně ráda, tak by mě zajímalo, jak jsou na tom štětce.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak recenzí na tyhle štětce jse už viděla spousty a je to hrozná škoda , že zrovna dermacol, který považuji za super značku, vyrobí takový šmejd :-( a ještě ta cena? Možná by se měli v dermacolu chytit za nos, štětce stáhnout a celé překopat, hrozně si takhle kazí pověst....toť můj názor... Já mám ráda štětce Hakuro a mám doma i obyč jessup za pár dolarů a nepíchají ani neškrábou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezbývá mi než souhlasit! Také si myslím, že štětce z ebay udělají kolikrát větší službu.. Tak snad se na to DC mrkne a něco s tím udělá :)

      Vymazat
  12. Za ty cca 2000 je nejlepší si koupit nějakou sadu od Zoeva , je to to nejlepší co jsem kdy měla v packách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč,teď jsem to chtěla napsat :D

      Vymazat
    2. No také si dokážu představit lepší investici za ty peníze, ne že ne.. :)

      Vymazat
  13. Tak vzhledově to vypadá skvěle :) Ale ta cena už tak dobrá není a aji kvalita. :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhled na jedničku, ostatní nestojí za řeč, bohužel :-/

      Vymazat
  14. Propadák roku.. :(

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-zelena.html

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle jsem proste nepochopila. Slozeni sady, kvalita jednotlivych stetcu, cena.... Nejvic me na tom ale zarazi, ze to vypustili do sveta! Kdo to navrhoval? A to pak uz neproslo kontrolou nekoho opravdu profesionalniho?? Vubec nechapu, jak se to muze v takove firme stat. Ta nekvalita cisi uz z fotek. Povedl se jen design.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to asi nikdo povolaný snad ani neviděl.. Je to škoda, fakt velká!

      Vymazat
  16. Vyzerajú pekne a niekoľko z nich viem, že by mi sadlo, ale je tam tiež veľa takých, po ktorých by som asi nikdy nesiahla.

    Giveaway na mojom blogu:
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bývá u takových velkých setů problém.. ne všechno člověk potřebuje.. a tady tedy obzvlášť no :)

      Vymazat
  17. mně se ty štětce vůbec nelíbí :( už i vzhledově a prostě působí na mě lacině.
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mně se prostě vzhledově líbí, jen růžová to může být! :D ale jako kvalita štětců je vidět už od pohledu.. :-/

      Vymazat
  18. Fakt mě mrzí ze zrovna Dermacol vyprodukoval takovou šílenost :( a ta cena mi přijde naprosto směšná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzí a psaní recenze mi nebylo zrovna příjemné.. Ale prostě nedá se nic dělat, tohle se vážně nepovedlo. Věřím, že se s tím Dermacol popere a něco s tím udělá! :)

      Vymazat
  19. Dermacol sice ohledně štětců dostal super nápad, ale výsledek je vážně bída, brala bych akorát to pouzdro :)

    GIVEAWAY + Make-up speciál 2.část

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápad, který bohužel nebyl dotažen do konce.. :(

      Vymazat
  20. Ta cena mi teda prijde docela vtipna, zvlast za takove stetce. Jak uz tu nekteri psali, za takove penize bych si radeji poridila stetce od Zoevy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu cenu také absolutně nechápu.. Jako to pouzdro a design je fajn, ale za to přeci člověk neplatí.. :(

      Vymazat
  21. som začlaa čítať článok a si hovorím aký pekný obal a ty si spokojná..a potom vidím cenu...2000kč?!!! džííízs, tak to fakt radšej investujem už do niečoho lepšieho
    škoda tej ceny

    OdpovědětVymazat
  22. No 2000, to je teda pecka, když jsem viděla to pouzdro a štětce, tak jsem si představila cenu tak 600

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pouzdro OK, ale štětce.. jo cena dost přemrštěná :(

      Vymazat
  23. Za tu cenu, si raději koupím lepší na ebay :)

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tu cenu už seženeš poměrně dost dobré a kvalitní značky :) a asi tak milion štětců z e-bay :D

      Vymazat
  24. Líbí se mi to balení, i ta barvička, ale jinak bych si troufla říct, že já je nepotřebuji.
    Každopádně krásný článek.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. za ty peníze mi to přijde fakt hrůza... když si vezmu, že bych za to mohla mít fantastický set od Zoevy :/ asi bych po nich neprahla ani kdyby byly levnější, na pohled mi prostě připadají nekvalitní.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)