sobota 23. května 2015

Degustace parfémů v sídle Elnino.cz

Krásný den vám přeji! 

Už je tomu přes týden, co jsem se této zajímavé akce zúčastnila a report stále nikde.. Ale čekala jsem chvíli na fotky z akce, které fotila hromadně domluvená fotografka, protože o ty jsem vás ochudit nemohla. Samozřejmě jsem fotila taky, ale nemůžu být zároveň fotografem i objektem focení (i když tomu bych se asi raději vyhnula :D), takže ty společné mi chyběly :) Zatím jsem ale mohla přemýšlet o tom, jakým způsobem vám tolik informací dohodit a nakonec jsem se rozhodla následovně. Dnes vás seznámím s akcí jako takovou, provedu vás celým našim dnem a v budoucnu zveřejním ještě jeden článek, kde vám představím horké novinky na poli vůní, které jsme měli možnost poznat :)


Celá degustace se konala 15. 5. 2015 v sídle firmy Parfémy Elnino.cz. Pokud by jste čekali, že se sídlo nachází v Praze nebo Brně či maximálně někde v blízkém okolí, tak jste na omylu :) Sídlo firmy se nachází tady u nás, v severo-východních Čechách, na půl cesty mezi Hradcem Králové a Libercem, v malém městečku jménem Nová Paka. Je to tu klidné a sídlo je na skvělém místě, odkud máte výhled do dalekých krajin.. takže to bylo parádní a ráda jsem se vydala i jinam než do metropolitní Prahy :) S holkami jsme se na tom shodly, že to byla příjemná změna. Jen jsem se bála toho, abych z Pardubic dojela, jelikož na trase je dlouhodobá výluka a já tak musela cestovat všemi možnými dopravními prostředky :D nakonec jsem to zvládla a úspěšně stanula na autobusovém nádraží v Pace, kde si mě už přebrala PR manažerka e-shopu, sympatická Soňa :)

Foto: Pavla Mendřická

Na degustaci kromě mě nakonec dorazily ještě krásná a miloučká Kristýnka, stará známá - sympaťanda Lucka a konečně jsem mohla osobně poznat i mojí oblíbenou knižní blogerku Rachel. Sešly jsme se v takto malém blogerském počtu, ale o to více času jsme na sebe měly a mohly si krásně popovídat :) a i tak to bylo šíleně krátké a uteklo to!

Foto: Pavla Mendřická

Hned poté, co dorazili všichni hosté, prolezli jsme celé sídlo firmy. A to opravdu důkladně - od skladu až po kanceláře. Řeknu vám, že jsem se mezi těmi tisíci kusy kosmetiky cítila jako v ráji! :D To bych vážně přála každému nadšenci zažít! :) Kdybych mohla, tak tam jdu ihned pracovat! :D






Takhle blbě jsem čuměla :D prostě zasněná! :) Foto: Pavla Mendřická.

Kromě blogerek se zúčastnily i zástupci internetového magazínu BuďKrásná.cz a hlavní ikonou byla Ada Bártlová, kterou mnozí z vás jistě poznávají. Tipujete správně, že je to TA Ada, která má na svědomí Módní peklo.. :) Ada je totiž multifunkční osoba, která kromě módy podlehla i parfémům a je součástí blogu Arome.cz, který jim je věnován. Má široký rozhled a bylo po celou dobu její přednášky vidět, že parfémům vážně rozumí.



 S ní jsme se po rozkoukání ponořili do historie parfémů a degustovali jeden parfém za druhým :) Věděli jste třeba, že jednou ze středověkých vůní je kadidlo? Nebo že jedním z nejstarších je parfém/kolínská 4711 Eau de Cologne a vznikl v roce 1792? To a ještě více jsme se dozvěděli. Postupně nám byly představeny historické mezníky, ikonické parfémy od těch nejstarších až po novodobé kousky.











Po cca hodinové degustaci jsme nechali odpočinout naše čichové buňky a dopřáli si rautu a dobrůtek na krásné terase s výhledem na okolí. S holkama jsme si popovídaly a užily si společné chvilky s dobrůtkama po ruce :)





Následovala další část programu - výroba vlastního parfému. Čehož jsem se zhostila velmi ráda a namíchala si koktejl s příměsí cypřiše, ambry a mošusu. Vůně orientálnější a silnější, trochu jako chlap :D ale bylo parádní ovonět si všechny základní ingredience a zkusit si namíchat něco na míru! :)



Pak nám byla představena nová kosmetická značka Frais Monde, která pochází ze slunné Itálie a El nino je jejím distributorem pro ČR. Velmi se mi zalíbila a to nejen díky používání přírodních složek právě z domoviny této značky, ale také hezkými, jednoduchými obaly a nádhernými vůněmi! Domů jsme dostali pár věcí na vyzkoušení, takže se těším, až jej otestuji. Určitě se o tom dozvíte více. Značka vyrábí nejen tělovou a pleťovou kosmetiku a vůně, ale má i svoji řadu dekorativní kosmetiky. Například make-up, stíny, pudry i nějaké ty rtěnky. My jen tak lehce omrkli make-up a stíny, které jsou v zajímavých divokých kombinacích.. avšak úplně top této značky mi přišly parfémované oleje! Mají je ve velkém množství parfemací, takže je z čeho vybírat a na své by si přišel snad každý :)





Poslední částí celého programu bylo představení voňavých novinek pro letošní jaro-léto. Slova se ujala opět Ada a představila nám šest žhavých trendů v parfémech. O těch vám plánuji napsat více v samostatném článku, protože to rozhodně stojí za to! :) Takže tady jenom nakouknutí a v nejbližší době se těšte na provoněný článek.

Foto: Pavla Mendřická.

A pak už byla volná zábava, čas na focení, pokec s ostatními.. Já jsem se bohužel už dlouho nemohla zdržovat, jelikož čas neúprosně letěl a já musela stihnout vlak zpět, takže jsme se s holkama vyfotily, rychle se rozloučily a hurá na vlak/autobus. Sonička byla tak hodná, že mě tam odvezla. Příjemným překvapením bylo, že jsem nemusela cestovat sama, ale jela se mnou až k nám i Ada, takže jsem si měla s kým popovídat :) Jak jsem z ní měla takový přirozený respekt a byla jsem z počátku nervózní, tak jsme si nakonec moc hezky popovídaly. Je to sympaťanda a rozhodně jsem ji ráda poznala!

Tady pár společných:

Foto: Pavla Mendřická

Foto: Pavla Mendřická

Foto: Pavla Mendřická

Jedna selfie, ať je co na instagram! :D Foto: Kristýnka
Domů jsem naštěstí dojela bez nehod, dokonce jsem stihla vše, co jsem potřebovala, takže celý výlet hodnotím maximálně kladně! Akce byla vážně povedená, všichni se o nás starali, měli jsme se jako v bavlnce a byl to opravdu nevšední zážitek :) Děkuji celému týmu Elnino za skvěle naplánovaný den, účastníkům této degustace za skvělou atmosféru a hlavně vám, protože díky blogu a svým úžasným čtenářům, jsem se mohla podívat do míst, kam se většina z nás nepodívá.. :)

Znáte e-shop Parfémy Elnino.cz? Co říkáte na tu tunu kosmetiky? Také byste byli v ráji?

Foto: Pavla MendřickáMy Secret a zbytek je můj :D

P.S. Obří parfémy jsou bohužel plněné vodou :( nikoliv zásobou daného parfému :D

32 komentářů:

  1. Podle fotek ta akce vypadala skvěle :))) To míchání vlastního parfému mmm v tom bych si asi vyhrála :D :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mohli jsme si vybrat cca 3 ingredience, takže jsem pak musela hodně třídit, ale bylo to zajímavé a nevšední :)

      Vymazat
  2. Klári, nečumíš blbě, ta fotka je právě super :) A i ostatní fotky, jste kočky všechny :) Na tomto e-shopu jsem zatím byla jen jednou a říkala jsem si, že bych si určitě něco objednala, po státnicích se bude třeba odměnit, takže tam určitě zavítám :)
    A pohoštění jste teda měli úplně k sežrání :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D ale, koukám jak blázen! Elnino má skvělé akce a často i soutěže na fb, takže se vyplatí sledovat :)

      Vymazat
  3. Fuu to vypadá na vážně skvělou akci a příjemně mě překvapilo, že mají sklad takhle "na venkově". S paní Soňou taky komunikuju a přijde mi moc sympatická :) Ty obří parfémy jsou super, a to jídlo. Namíchat si vlastní parfém muselo být taky skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sídlo nechali tam, kde žijí zakladatelé, takže to je takhle bokem :) ale přijde mi to o to zajímavější! :)

      Vymazat
  4. Jee to mě mrzí, že jsem nemohla dorazit 😔 ale zkouška z ekonomie nešla odložit 😀 celý program zní suprově!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda :( Soňa mi říkala, že jsi měla přijet. Ale zkoušky, jsou zkoušky.. Doufám, že aspoň dopadla! :) A snad se tedy uvidíme příště! ;)

      Vymazat
  5. to vypadá strašně zajímavě, takovéhle "jiné" blogoakce mi přijdou vždycky hrozně zajímavé... na elninu občas nakupuju, oceňuju, že mají v Praze osobní odběr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky, proto jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit :) U Tebe se mi líbila zase akce s YR se sázením stromů! Elnino už je pěkně rozrostlé, žít v Praze, tak jsem pořád nalezlá v jejich obchůdcích! :D

      Vymazat
  6. Páni, musela to být naprosto super akce a blogerku Kristýnku vůbec neznám, tak díky, že jsi na ni sem dala odkaz :) Jinak se moc těším na pokračování článku, jsem totiž na vůně vážně úchylná :)

    My Skincare Routine + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokračování přijde snad brzy :) Na Kristýnku se určitě mrkni, má moc hezky propracovaný blog, od povedených článků až po dokonalé fotky! :)

      Vymazat
  7. Páni, moc krásné. :)) Moc hezké fotky. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ty sklady, to obrovské množství kosmetiky..vůbec se nedivím, že jsi se tam cítila jako v ráji, měla bych to zrovna tak:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bylo fakt něco dokonalého :D Já tam přišla s hubou dokořán :D :D

      Vymazat
  9. Muselo to být příjemné setkání. Zajímavé jsou ty veliké flakony.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z těch flakónů jsme nemohli spustit oči :) Řešili jsme, jestli v tom jsou opravdu parfémy :D ale prý jen obarvená voda :( škoda, to by byla doživotní zásoba! :D

      Vymazat
  10. Tak to musela byt opravdu skvela akce, tesim se na pristi clanek o parfemech :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To musela být úžasná akce, trošku Ti to závidím, ale moc přeju, že se můžeš takových událostí účastnit. :-) A vůbec nečumíš blbě, sluší Ti to na všech fotkách! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se můžeme domluvit a já tě vezmu někdy někam s sebou! ;) No fotky jsou krásné, ale já to všude kazím, vždycky tam je nějaká chyba :D jednou pohled do blba, jednou tlustá ruka, potom divný oči.. :D :D

      Vymazat
  12. to je super, že szte si mohli vytvoriť vlastný parfém!
    Aj keď holky žiadne nepoznám, asi okrem dvoch blogeriek, ale verím, že te si to užili:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo tam blogerek jenom pár, ve většině šlo o redaktory nebo zaměstnance :) :D

      Vymazat
  13. Super reportáž. Ráda bych si namíchala nějaký ten parfém na míru - určitě by obsahoval citrusy, protože ty miluju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tam také byly, o nich jsem dlouho přemýšlela, ale víc mě oslovil na první přičichnutí cypřiš :) a pak ambra, to je u mě už taková klasika :D

      Vymazat
  14. Bylo to skvělý a já se také těším na sobotu! :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jo... na zasněné fotce se tváříš jako Sansa Stark. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Teda, většinou mě na fotkách z takových akcí zaujme hlavně jídlo, ale tady ne! Opravdu krásné místo, to jde vidět už z fotek, velice sympatický tým a všude okolo kosmetika a parfémy, ou jeeee!:))

    OdpovědětVymazat
  17. to bych si nechala líbit! <3 pro parfémy mám poslední dobou slabost a chtěla bych jich spoustu vyzkoušet. moc vám to slušelo :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)