čtvrtek 28. května 2015

Degustace parfémů II. část - letní novinky

Krásný den vám přeji!

Jak jsem slíbila, tak činím, dnešní post bude věnován letním novinkám ze světa parfémů. Na degustaci, o které jsem vám psala tady, jsme byli seznámeni se šesti horkými novinkami ze světa parfémů. Na své si přijdou dámy, které mají rády ženskost a jemnost, ale i muži či ženy, kteří raději něco "ostřejšího" nebo osvěžujícího ;)


První novinkou je Lanvin - Éclat D'arpége Pour Homme. Patří do kategorie klasická dřevitá. Hlavu tvoří lístky fialky, srdce italské citrusy a základ dřeviny jako třeba cedr nebo santalové dřevo doplněné pižmem. Je to mužná a elegantní vůně v jednoduchém flakónu. Mně přišla ale docela těžká, ač dřevité vůně mám jinak moc ráda.. Asi bych zrovna tuhle pro přítele nevolila.


Pak je tu kráska z dílny Cartier La Panthere Legere. Už flakón vám učaruje! Na první pohled jsem se zamilovala. Krásná květinovo-cypřišová vůně. Elegantní a zároveň sexy a smyslná. Hlavu tvoří sušené ovoce, srdce potom květinové tóny - gardénie a květy tiaré, základ je tvořen kůží, pižmem, pačuli. Ta se mi vážně hodně zalíbila, vůně přesně pro mě! :D Mám ráda ve vůních pižmo a pačuli a pokud je to žensky doplněné o květinové tóny.. prostě krása. Doporučuji očichat!


Parfém, který mi nyní dělá společnost i doma je Calvin Klein CK One Summer 2015. Můžete se tedy těšit na bližší článek o něm. Tenhle kousek má naprosto vystihující název. Jako každý rok CK přichází s letní novinkou, tentokrát se svěží citrusovo-aromatickou vůní. Řekla bych že je to dobrý unisex. Voní vážně svěže, trochu s tóny do pánského stylu. V hlavě najdete gin, tonik, citrón, meloun, atd. Srdce je tvořeno okurkou, zázvorem a badyánem. Základ je potom dřevitý, doplněný o moji nejoblíbenější ambru, pižmo a pačuli. Tohle je naprosto ideální kousek na léto.


Dostáváme se k parfémům, které mne zaujali už když jsem je viděla poprvé na internetu. Carolina Herrera je tu s parfémy kolekce CH Africa. Jsou dva, dámský a pánský. Krásně k sobě ladí a perfektně se doplňují.


Dámská verze je roztomilá už tím flakónem. Poprvé jsem ji viděla u blogerky Alexandry z blogu Lovely Pepa, která mu dělala reklamu přímo v Africe. Flakonek je doplněný o přívěšek, je to trochu kýč, ale každopádně nehorázně roztomilý :D Vůně je pudrově - květinová. Já bych to řekla jednoduše - je poměrně dost sladká. Hlavu tvoří fialka a pomeranč, srdce potom skořice, iris a čaj rooibos. Základ je z tónů vanilky a kadidla. Asi sami uznáte, že se tam mísí hodně sladkých vůní, takže je výsledek logický :) Přesto celkem pěkná, ale nic extra pro mě.


Zato pánská verze ta mě zaujala maximálně! A nejen mě, s holkama jsme se všechny shodly, že je prostě zajímavější než verze dámská :D Flakónek je ve stejném stylu jako dámský, jen je "mužnější". Tahle vůně má být exotická, což docela i je.. Píší o ní jako o hřejivé pikantně-dřevité. Přijde mi na pánský parfém celkem sladká, ale mně se vážně zamlouvá. Hlavu tvoří růžový pepř a mandarinka, srdce potom pimento a šalvěj. Základ je tvořen vůní kávy, cedru a kašmírového dřeva. Zajímavé spojení, že? Jednoduše exotika.


A na závěr můj jednoznačný favorit! Tím je parfém Giorgio Armani Code Turquoise, který je údajně inspirovaný Středomořskou atmosférou. Tohle je dokonalá letní vůně, ideální na procházku k moři.. Vůně je květinově-ovocná. Je lehká, energická a osvěžující. Taková správně letní a free. Prostě boží! Hlavu tvoří hruška, neroli a pomerančové květy, srdce je potom z jasmínu, zázvoru a pomerančových květů. Základ má opět pomerančové květy, vanilku, bílé dřevo a pižmo. Samý pomerančový květ, ale naprosto úžasný výsledek!

Tak a tím bych uzavřela velkou parfémovou degustaci. Můžete se v budoucnu těšit na podrobnější článek o CK One Summer 2015, kterou nyní začínám používat. Tím se mi vážně tým Elnino.cz strefil do vkusu, protože podobné vůně já můžu. Přesto jako takovou tu top, která mne oslovila na první přičichnutí je Giorgio Armani :) Pokud máte rádi tento druh vůní, tak ji zkuste očichat, to stojí za to! Já tedy obyčejně upřednostňuji takové ty těžší, dřevité a kořeněné vůně, ale tahle modrá kráska, to je vážně něco!

Znáte tyto vůně? Jaká vůně je vaše nejoblíbenější?

18 komentářů:

  1. Ten Cartier vypada moc pekne :).

    www.FashionHouseCZ.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Poznám CK, těším se na bližší článek o vůni. :-) Mám ráda takové svěží vůně.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde na dámskou poměrně kořeněná a taková.. to se těžko popisuje :D prostě je snad víc pánská než dámská, ale je hezká :)

      Vymazat
  3. Dostala jsem teď nedávno parfém of Lanvina - Rummeur 2 Rose a voní božsky, takže můj favorit je jasný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je potom jasný :) Achjo, taky bych brala, aby mi někdo dával takové parfémy :D :)

      Vymazat
  4. toto bol super článok, len škoda, že si neviem tie vône veľmi predstaviť :D pozdáva sa mi však ten od Calvina Kleina :)

    Pozývam na giveaway:
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? :( Já si říkám, že je vlastně takový článek nakonec úplně na nic, protože si to stejně člověk nepředstaví a chtělo by to přičichnout! :D

      Vymazat
  5. Tak s tou vůní Code Turquoise jsi mě pěkně navnadila. Letní vůně miluju a pokud je v ní květ pomerančovníku a k tomu si přečtu, že je inspirovaný středomořskou atmosférou, tak už se vidím někde na pláži a prostě mě tenhle parfém láká. Nevíš, jestli El-Nino posílají i odstřiky jako Parfums.cz?

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, ano mají, našla jsem je tady: https://www.parfemy-elnino.cz/vzorky :)

      Vymazat
  6. Přesně článek pro mě :) Nejvíc mě zaujal parfém od Carolina Herrera, je nehorázně roztomilý a božský je i Cartier. I ta unisexová vůně Calvin Klein by mohla být super :)

    Bělení zubů BeconfiDent + GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že není možný to očuchat :( :D Jojo CH a Cartier jsou takové ty typicky ženské, roztomilé :)

      Vymazat
  7. Já miluju Kate Moss a la Vie est belle... :) Děkuju za tipy, Klárko!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo La Vie mám taky a je úžasná! Akorát mi přijde, že tím voní snad každá druhá žena :D

      Vymazat
  8. ááchjo ... to mě mrzí, že mi to nevyšlo :( dozvěděla jsem se to později a už jsem nemohla mít volno :((

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíce se mi líbí CK na léto a Giorgio Armani, očuchám a asi neodolám :-) jinak sjem teď nějak zaseklá na svých nejoblíbenějších a těmi jsou červený Bruno Banani, dále pak CK IN2U, Dolce Gabana Light Blue a City rush od Avonu.. to jsou vůně, které mám doma i do zásoby, a ačkoli stále zkouším nové, tohle jsou fakt stálice, nehledě na to, že si myslím, že Bruna červeného přestali vyrábět, tak si ho teď budu muset hýčkat.. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Téda super inspirace, ani jeden z parfému neznám, dík za tipy.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)