pondělí 13. dubna 2015

Rtěnky za pár kaček.. proč ne?

Pěkný pondělní den!

Dnešní článek bych ráda věnovala snad nejlevnějším rtěnkám na našem trhu - Essence rtěnkám. V poslední době se mi ve sbírce objevily dvě a jelikož je velmi ráda používám, rozhodla jsem se tu o nich i zmínit.

Na vyzkoušení od zastoupení Essence mi dorazila matná rtěnka v odstínu 14 Adorable Matt!, která je další červenou v mé sbírce, od kamarádky jsem pak dostala ještě odstín 03 Come Naturally.




Matnou rtěnku už jsem vám, mám ten pocit, ukazovala v Oblíbencích za únor. Skutečně mi přijde celkem fajn. Jak jistě víte, Essence má ve své nabídce dlouhotrvajících rtěnek i vybrané matné. Odstín č. 14 je jedním z nich. Vskutku na rtech vykouzlí matný efekt, jen co je pravda! Rtěnka je červená s nádechem do růžova (nebo naopak růžová s nádechem do červena?). Hezký, unikátní a zároveň dost univerzální odstín, který se hodí k velkému množství líčení. Líbí se mi nejen v kombinaci s nahým líčením očí, ale hezky vypadá i s výraznějšími smokey eyes.. Rtěnka je konzistencí trochu tužší, takže je třeba na ni při nánosu trochu přitlačit, avšak stačí jedno přetření a máte výrazný a sytý odstín. Pigmentace je tedy moc dobrá, stěžovat si na ni nemohu. Výsledkem jsou krásně zmatněné rty. Jak je u matných rtěnek tak nějak zvykem, je trochu sušší, takže neočekávejte kdovíjak obrovskou hydrataci. Já to s ní na rtech celý den přežiji bez problémů, i když k večeru už cítím takové to pnutí ve rtech, takže poté na noc mažu balzámem, abych jim trochu hydratace dodala. Ale není to zase tak hrozné, už jsem zažila i horší, opravdu. Mile mne překvapila výdrž, od Essence jsem opravdu nečekala žádnou dlouhou dobu.. kdo to tu čte už nějakou dobu, tak ví, že mám celkově s výdrží rtěnek dost potíže, nevydrží mi dlouho nic.. Pár rtěnek mi na rtech dá tak 4 hodinky, to je asi maximum, proto mne mile překvapilo, když tahle za pár kaček zvládá dvě až tři hodinky bez problémů. No a ta cena je plus sama o sobě, 69,90 Kč za poměrně fajn rtěnku..? Super!







Nude kouskem je odstín 03 Come Naturally, který mne z počátku nechával poměrně chladnou a nevěděla jsem, zda pro ni vůbec naleznu využití. Ale stačilo poprvé vyzkoušet a bylo jasno. Vskutku krásný, neokoukaný a neobvyklý.. Vyloženě nude to není, to nečekejte. Je to sice pořád jemná barva, ale mírně šmrnclá do fialova a snad i trochu do hnědé.. v kombinaci to dá opravdu hodně neobvyklou a přesto krásnou barvu. Rty vypadají přirozeně, ale přesto vidíte, že jsou lehce zbarvené a dodává jim to šmrnc :) Rtěnka je konzistencí hodně podobná té výše, i když o něco krémovější je a navíc oproti červené obsahuje snad i nějaké oleje, je trochu mastnější. Pigmentace je opět fajn, zase stačí jedno-dvě přejetí pro intenzivní barvu. Finálním výsledkem jsou trochu lesklé a trochu matné rty, něco mezitím. Hydratace je u této o chlup lepší, takže ji ráda nosím po celý den, ne-li týden. Zase výdrž je o něco horší, většinou minimálně každou druhou hodinku je třeba rty přetřít. Ale díky světlé a nenápadnému odstínu to není až takový problém, většinou si troufnu rtěnku doplnit i bez zrcátka :D Cena je opět lidová, 69,90 Kč.



Takže sečteno podtrženo, myslím si, že vůbec nejsou za tu cenu špatné. Rozhodně jsem ráda, že je ve své sbírce mám. Pokud tedy nejste úplně sběratelé rtěnek a chcete si to se rtěnkami jen tak vyzkoušet, začněte třeba právě u těchto, nejsou nejhorší :) Navíc pokud vám vyhovovat nebudou, tak to vaši peněženku nezruinuje. Seženete v drogériích ve stojanech Essence.

A na závěr tu pro vás mám pozvánku na tradiční výprodej kosmetiky Essence, Catrice, Tetesept, Sebamed a další, který již dobře znáte.. Tentokrát v pátek 24. a v sobotu 25. 4, tradičně v Praze 4.


Co vy a Essence rtěnky? Vlastníte nějakou? A co Essence výprodeje? Chodíte na ně nebo se vás netýkají?

13 komentářů:

  1. Ta nude vypadá moc hezky - vlastně je jediná, která se mi z té nové "nude" řady líbila a snad by i vyhovovala, jelikož jinak bych vypadala jako mrtvola :D

    OdpovědětVymazat
  2. Essence rtenky mam v oblibe ikdyz zatim vlastnim 07 a 02 tak jsem velice spokojena a chci rozsirit svoji sbirku. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Rtěnky od Essence patří k mým nejoblíbenějším vůbec. Zrovna minulý týden jsem si koupila dva krásné nude odstíny. A ta červená je perfektní a ještě ji nemám, tak na ni budu muset mrknout a případně to napravit :)

    Spotřebováno: Březen 2015

    OdpovědětVymazat
  4. ty jejich rtěnky miluju, mám jich doma asi 7 a plánuju i některou z nude řady. a i ty obaly jsou fajn, jednoduché, pěkné

    OdpovědětVymazat
  5. Tu "nulatrojku" mám a barva se mi hrozně líbí a konečně je to něco, co mi přijde, že mi i sluší :D jinak rtěnky prakticky nenosím. Takže za mě palec hore ;)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám tu nude a ten nádech do fialovohnědé mě baví, asi nejhezčí kousek z celé kolekce, ostatní jsou až moc nude :)

    OdpovědětVymazat
  7. Od Essence nemám přímo rtěnku, jen takový hodně barvicí lesk se zvláštní konzistencí :D. Rtěnky mají krásné odstíny, více se mi líbí ten druhý

    OdpovědětVymazat
  8. Ta druhá rtěnka je skvělá. Moc se mi ta barvička líbí. Essence rtěnky mám ráda. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Obě mají překrásné barvy! :) Na tu první bych si asi netroufla, ale vypadá úžasně! :)

    Monča

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám tyhle rtěnky hrozně ráda, za tu cenu jsou fakt fajn :)

    OdpovědětVymazat
  11. Come naturally mám a ještě další asi 4 rtěnky od Essence, jsou fajn. No a na výprodeji jsem nikdy nebyla ale myslela jsem že bych to třeba zkusila...ty se chystáš?

    OdpovědětVymazat
  12. Za červená má krásnou barvu! Škoda, že mě červená nesluší :D :/

    OdpovědětVymazat
  13. tyhle rtěnky jsou podle mého docela povedené :) mám doma jednu, z té klasické řady a je na mě dost krémová, takže nemůžu čekat celodenní výdrž, ale jinak je moc fajn! vůbec jsem netušila, že mají i matné odstíny.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)