čtvrtek 2. dubna 2015

Moje sbírka: Paletky

Krásný den, moji nejdražší!

Po sto letech skladování těchto fotek jsem tu s článkem o svých paletkách aneb další článek do série Moje sbírka. Řeknu vám, že sepsat tento druh článku je pro mne největší utrpení.. nejsmutnější na tom je, že ani nevím proč, protože zas tak extra náročné, časově ani psychicky, by to být nemělo :D Každopádně, 3x (ano, opravdu!) jsem musela přefotit snímky do tohoto postu, protože než jsem se dostala k jeho sepsání, sbírka se zase rozrostla :D článek samotný tu čeká už asi půl roku.. občas je to se mnou vážně šílený! Ale dnes je to tu, konečně! :D 


Takže suma sumárum. Celkem vlastním 14 paletek. Počítala jsem ty, kde je minimálně 6 očních stínů, quattro jsem do toho nebrala, pokud se nepletu, tak stejně vlastním jedny, maximálně dvoje takové stíny :) Zastoupeny jsou v mé sbírce všemožné značky: od drogérkových, přes zahraniční (u nás dostupné na e-shopech) až po limitovanou kolekci u nás nedostupnou.. Je to všehochuť :) Nejoblíbenější značku ani nelze posoudit, jelikož každá je většinou zastoupena jednou, výjimku tvoří MUA, Makeup Revolution a BarryM, které jsou zastoupeny hned dvakrát (a brzo bude 2x i Sleek, už si brousím zuby! :D).


No a nyní vypíchnu pár bodů, skoro bych řekla, že jde o tzv. Perfect Palette Tag :)

1. Nejčastěji používaná paletka

Není jedna, ale hned tři. A nečekaně jsou to ty, které obsahují nejvíce přirozených odstínů pro běžné denní líčení. U mě vede zaručeně paletka VIVO Unprotected, která je za tu cenu krásně pigmentovaná, s pěknými pro mne skvěle využitelnými odstíny a dlouhou výdrží na očích. Nejinak je tomu u MUA Undressed, která byla první na trhu, alespoň co si pamatuji, vcelku kvalitní a oblíbenou napodobeninou slavné Naked. Já jsem si ji oblíbila o čemž svědčí i spotřebované některé odstíny :) Ale Vivo ji možná o chlup předčila v té pigmentaci a menším prášení. Třetí a momentálně asi Best z těchto tří je pro mne multifunkční paletka Iam Naked od značky ILoveMakeup. Ty stíny jsou naprosto, ale naprosto úžasné a to jak odstíny, tak vlastnostmi a líčit se s nimi je radost :)


2. Nejlepší balení paletky

Tak ty jsou tu také tři. První, která se v mé sbírce objevila a já se roztomilostí málem rozpustila, byla paletka Diego dalla Palma - Snow White & Huntsman, limitovaná paletka ke stejnojmennému filmu. Balení roztomilé, paletka je multifunkční, jelikož kromě 6 očních stínů obsahuje také rtěnku a tužku na oči. Další dvě jsou nejnovější přírůstky - Dermacol paletka Color Sensation složená z BonBon stínů, se mi strašně líbí, ovšem já měla tu smůlu, že mi přišla pěkně rozflákaná (jo, české doručovací služby jsou k nezaplacení, fakt!). Bohužel jsem se ještě pořád nedostala k pokusům napravit škody. A posledním oku lahodícím kouskem je Astor paletka by Heidi, která je jednoduše krásnááá! :)



3. Nejlépe pigmentovaná paletka

Sleek! Jednoznačně! V mém případě paletka Oh So Special!. Černá je pro mě černá, některé matné barvy jsou slabším článkem paletky, ale pořád je to asi nej, co jsem dosud potkala :)


4. Nejhorší paletka

Bohužel, tu jsou rovnou dvě. Jednou z nich je ta na pohled krásná paletka Heidi od Astoru, která má prostě velmi mizerně pigmentované stíny a navíc na oku špatně držící.. škoda, protože tak krásně vypadá, že jo? :( Druhou je paletka W7 London Eyes, opět ve většině případů špatná pigmentace a mizerná výdrž.. 


5. Nejstarší paletka

Nejstarším kouskem, důchodcem mojí sbírky, je paletka 32 stínů od E.L.F.u. Mám ji už téměř čtyři roky za které mi stihla opravdu hodně posloužit. Což je na ní celkem i vidět, bych řekla :D Chudinka malá má zlomené víčko, ztracený aplikátor, neskutečně zašpiněný obal a spotřebovaných hned několik odstínů :D Jojo, má toho za sebou opravdu hodně, holka jedna! A musím říci, že na to, že mě kdysi stála nějakých 130 Kč, byla naprosto nepostradatelným pomocníkem v mých líčících začátcích. Pigmentací byla obstojná, i když ne nejlepší a na výdrž jsem si nemohla vůbec stěžovat. Snad jen prášit mohly stíny míň, ale budiž jim to za tu cenu odpuštěno :) Tak nějak ze sentimentality si ji tu stále nechávám a ne a ne se jí zbavit.. Prostě první kus sbírky, to se nezapomíná :D


6. Nejšílenější paletka

Vůbec nevím, jak k tomu došlo, ale asi před rokem, jsem si na testování vybrala tuhle barevnou šílenost - Makeup Revolution London Colour CHAOS. Prostě mi ruplo v kouli a já chtěla v danou chvíli asi něco zkoušet a tak mi ve sbírce přistála tahle barevná nálož. Musím tedy zase uznat, že má některé opravdu pěkné a i běžně využitelné odstíny, které umí oživit nudné líčení, o tom žádná! :) Ale stejně si myslím, že jsem to trochu přehnala :D I když, kdoví, budu mít zase nějaké šílené období a paletka se třeba bude hodit.. ségra se mě k jejímu používání snaží dokopat pořád.. 


Tak a to je asi vše k mé sbírce. Snad jen dodám, že určitě to nejsou poslední paletky, protože už mám v merku další kousky.. jsem totiž, jak jste si jistě všimli, tak trochu blázen a sběratel paletek (a tvářenek, rtěnek,..) :D

A teď se ptám vás, co vy a paletky? Jaká je vaše nejoblíbenější? Nejhorší? Nejpoužívanější? ..

30 komentářů:

  1. Ahoj Klárko :) Tvoji sbírku nepředčím, ale mojí nejoblíbenější je v poslední době Absolute matte od Catrice. Mám o ní i článek na blogu :) A jinak jsem si moc zamilovala Make up revolution Iconic 2. Je skvělá!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek! :-) Paletek zatím nemám zdaleka tolik (jen devět :D ), ale věřím tomu, že se k podobnému číslu taky brzy dostanu. :D :) Mé nejoblíbenější jsou palety od Sleeku, které vlastním tři a čtvrtá je už na cestě. O:) A nejhorší je prozatím od Makeup Revolution London Iconic 1, což mě celkem mrzí, ale nějak mě ty stíny nevydrží na očích. Nicméně ta paleta Colour Chaos právě od Makeup Revolution London vypadá skvěle! :-) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to nezdá, ale je to hned..! ;) :D Sleek je prostě fajn, já od nich mám teď také vyhlídnutou, tak chci počkat na veletrh, jestli tam Sleek bude a kdyžtak si udělám radost :)

      Vymazat
  3. Parádní sbírka;) Ta sněhurčí paletka je vážně krásná, už hodněkrát jsem si ji chtěla objednat..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásná, to jo.. občas po ní ráda sáhnu, ale zase to není úplně pecka :) Momentálně z té paletky používám nejvíce tu tužku na oči, co v ní byla :D

      Vymazat
  4. Paletky, to je prostě jedno velké lákadlo:) Zatím jich nemám úplně moc, ale mám pocit, že bych chtěla snad všechny :D Moje nejoblibenější je asi Naked Basics a pak paletka, kterou si skládám s Inglot stíny. Nejhorší.. no asi jedna ELFí, hrozně práší.. ty stíny jsou krásně pigmentované, ale hrozně jemně namleté a jak práší, tak se na víčko nedostane nic moc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já ať vidím jakoukoliv paletku, tak si povzdechnu s tím, že ji chci.. :D

      Vymazat
  5. wau, parádne zbierka. Ja by som to nespotrebovala asi do konca života. Mám cca 4 paletky a aj tie mám problém minut :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já to taky nikdy nespotřebuji :D O tom to sbírání ani není, prostě ji člověk musí mít pro dobrý pocit! :D

      Vymazat
  6. Klárko, to je teda sbírka. Kam já se na tebe hrabu, mám teda co dohánět :D

    I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná sbírka. :) Mně se nejvíc líbí ty paletky s odstíny podobné paletce Naked. Moje nejoblíbenější je právě zmiňovaná Naked a Naked basics od UD. Přemýšlím nad nějakou další v tělových odstínech, na divočárny mi moc neužije. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já ve finále ty tělové odstíny také nejraději :)

      Vymazat
  8. Super článek :) Paletku Sleek Oh so special i Diego Dalla Palma mám taky a s oběma jsem nadmíru spokojená :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám z paletky DDP nejraději tužku na oči! :D :)

      Vymazat
  9. Ja rada pouzivam paletky od Mua.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Paletky jsou moje slabá stránka :D Mám doma hlavně velké palety, převážně od elfu.
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Vždycky člověka potěší, když vidí, že v tom není sám ;) Ale doma to radši přesně počítat nebudu... a budu žít ve sladké iluzi, že to je tak nějak v normě :)

    Jinak taky mám na denní líčení moc ráda všechny odstíny hnědé ;) Njn, modré oči jsou s taupe barvou kámoš.

    OdpovědětVymazat
  12. úžasná zbierka a celý článok si napísala fakt skvele :) najviac ma pobavila tá posledná paletka ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. No ty bláho, já mám tři a jak jsem si myslela... :DDD
    ta nejstarší paletka je boží, přeně tak taky sentimentálně schovávám! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Tééda, to je sbírka :D já mám 2 malé "paletky" po 4 stínech a tím konec :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám nejraději paletky od Sleeku (Sunset a Vintage Romance) a Zoevy (Naturally Yours a Mixed Metals). Nejnovější mám plechovku Natural Eyes od Too Faced a je to ozdoba sbírky:-). Ani MUA paletka nebyla špatná (Hall of Fame). Sice trochu měkčí, ale nijak extra to nepadalo a pigmentovaná byla dobře...

    OdpovědětVymazat
  16. Tyhle clanky miluju!
    Ja mam paletky jen tri :-O Naked 3 a dvakrat mnou sestavenou Inglot. Stejne ale nejvic pouzivam kremove stiny nebu stiny v tuzce :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to je poradna sbirka :-) Ja se teda priznam, ze jeste zadnou nemam :-D Nejvice mam jednu quattro paletku, oci si moc casto nemaluji, ale uz dlouho po nejake paletce pokukuji, nejspise si poridim nejakou od MUR :-)

    OdpovědětVymazat
  18. super sbírka, já mám nejradši paletky od sleeku:)
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  19. Já nevím, ale at some point mi přijdou všechny paletky hodně podobné. Hlavně ty rádoby naked - furt to je o tom samém. Souhlasím se Sleek, za tu cenu fakt paráda - UD se může jít zahrabat, ne vážně ! A ty neonky ? To musí být skvělé třeba na linky a tak, v kombinaci s černou to musí být luxus :))


    http://www.lennymali.com/

    OdpovědětVymazat
  20. Paletky ocnich stinu naprosto miluju. Ac mame dost odlisny vkus na odstiny, mas krasne kousky. Chaos paletka je krasna, tu mam take, ale zklamaly me stiny, jsou dost nekvalitni, nedrzi, nedaji se stinovat pac pak se pigmentace uplne zteati:/ Klidne mohlo byt vice fotek, takove clanky ja rada:))

    OdpovědětVymazat
  21. To je tedy sbírka! :) Už dlouho koukám po Naked, tak snad se jí někdy dočkám :)

    http://catherine-wind016.blogspot.cz/2015/04/big-blogsale.html BLOGSALE na mém blogu

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)