pátek 13. února 2015

Gelové nehty za pár korun? Může být!

Krásný páteční den přeji!

Dnešní článek jsem pro vás připravila, jak nejdříve to bylo možné, jelikož tady to vážně spěchá :) Povím vám o svých zkušenostech s kousky Essence, které mi před nedávnem přistály doma. Vlastně včera jsem vás o tom lehce poinformovala v novinkách, takže pěkně za čerstva se o tom rozepíši. A o čem bude řeč? O pomocnících pro jednoduchou domácí gelovou manikúru Gel nails at home. V balíčku jsem obdržela dva gel-laky - jeden Clear peel off gel a jeden French peel off gel a k tomu Primer & Cleanser (čistící roztok).


Samozřejmě musím podotknout, že sada pro vás bude užitečná ve chvíli, kdy máte doma UV lampu. Jelikož já jednu vlastním, děkovat za ní mohu zastoupení značky Alessandro ČR (recenzi na sadu najdete tady), nebyl pro mne problém laky vyzkoušet. Pokud svoji lampu nemáte, zkuste se pozeptat v okolí - u kamarádek, rodiny a nebo omrknout nějaké levnější varianty (třeba ještě seženete i tu Essence, která k této domácí gelové manikúře patří, je možné ji napíchnout přes USB, takže manikúru můžete trénovat kdykoliv!).

Celý postup, jak s výrobky této řady pracovat, naleznete tady. Podle stránek to vypadá, že v prodeji zůstává pouze jejich UV lampa, ale otázkou je, na jak dlouho. 

Každopádně hodně ve zkratce:

- stačí vám k tomu pouze primer & cleanser (na stránkách je to nafocené zvlášť, ale já mám tento produkt 2v1), gelový lak (buď čirý peel off a nebo french peel off), UV lampa a popřípadě barevné laky.

- použití jednoduché: očistíte nehet roztokem, poté nanesete tenkou vrstvu gel-laku dáte do UV lampy (já dávám na 60 vteřin, ale údajně stačí i 10 vteřin), poté pokračujete buď přímo gel-lakem (francouzská verze) nebo barevným lakem (v tom případě otřete výpotek, nanesete lak, necháte zaschnout a poté nanášíte vrchní vrstvu gel-laku), opět necháte vrchní vrstvu vytvrdit v lampě a nakonec setřete výpotek. Hotovo. Jednoduché! :)


Primer & Cleanser 2v1

Je pomocník na vyčištění nehtů od mastnoty a zbytku laku před aplikací gel-laku a zároveň pomocník při finální úpravě gelových nehtů - setřete s ním výpotek. No, řeknu vám, že to není žádný šlágr, dost smrdí, i když z něho je cítit i nějaká ta parfemace, ale na prvním místě v ingrediencích je alkohol, tak to tak i vypadá.. Při čištění nehtů stáhne veškerou mastnotu a to úplně bez problémů. Po použití mám nehty úplně suché, řekla bych, že až solidně přesušené. Používám ho velmi střídmě a střídám jej ještě s čistícími polštářky. Samozřejmě tento kousek používat nemusíte, existuje spousta jiných alternativ tohoto kousku (třeba klasická Alpa).



A teď přemýšlím, kterým začít.. jestli tím lepším a nebo tím horším.. Tak začneme tím lepším, ať vás hned neotrávím :)


2v1 báze a top coat French peel off gel

Tenhle kousek (na fotce vlevo) přišel na řadu jako první a to tehdy, když jsem ho uviděla, shodou okolností den po obdržení balíčku s těmito laky, u Kristine. Její nehty mne neskutečně zaujaly a tak jsem se rozhodla to hned prubnout také. Tenhle kousek je jakoby světle růžovoučký nebo mírně kalený.. jak chcete. Jednoduše je to lak, který se dá použít úplně samostatně a efektně nahradí jakékoliv další laky. S ním máte krásně přirozené nehty, které nadělají spoustu parády samy o sobě. Dokonce se mi to líbilo i na mých, ne tak krásných nehtech :D Nanášela jsem dvě tenké vrstvy, které byly dostačující pro ten efekt, který jsem chtěla. Gel-lak má trochu takovou gumovější konzistenci (lak se trochu táhne) než třeba Striplac, ale aplikuje se celkem hezky. Díky tomu alespoň z nehtů tolik nestéká, než hodíte nehet do lampy. Gel-lak zatvrdne skoro celý (výpotek je minimální), nehty samozřejmě můžete ihned plně zatěžovat. Co se mi u tohoto gellaku líbí je to, že se vůbec nestahuje a to ani u špiček. Přesně jak ho nanesu, tak zatvrdne a nehty jsou prostě super. To si můžete všimnou i na fotkách. Naprosto bezkonkurenční je ale ta výdrž. Víte, jak jsem bojovala se Striplacem, do dnešního dne jsem s ním vydržela maximálně 6 dní (vyzkoušeno 5x), takže mne velmi mile překvapilo, když mi tento lak vydržel na nehtech 7 dní. Po 7 dnech jsem ho dala dolů a to z jednoho prostého důvodu - jeden nehet se mi sloupl poté, co jsem si máčela ruce v Savu :D nakonec jsem si tedy řekla, že než to opravovat, shodím to dolů celé.. zase mám přeci jen ráda změnu a odrosty se mi také nelíbily.. Ač to na nehtu drží pevně, tak dolů to jde stáhnout vcelku jednoduše. Od lůžka to trochu podeberu a velmi opatrně sloupnu. Nebudu tvrdit, že to nehet ani trochu nepoškodilo, stáhla jsem si u pár nehtů i trochu toho nehtu, ale nic, co by se nedalo spravit. Tak nějak asi počítám s tím, že gelové laky jsou trochu na úkor nehtu při sundávání (alespoň u mne to tak vždycky bylo). Mám tedy v plánu, že si je nalakuji několikrát a pak si od gel-laků dám pauzu. No, takže takové nějaké shrnutí.. za mě parádní výsledek v poměru cena/výkon. Podle mne tato verze stojí za vyzkoušení, pokud fandíte podobným typům nehtů. Samozřejmě berte v potaz, že jsou to mé dojmy po prvním použití a vše se může časem změnit, o tom bych vás samozřejmě informovala.. Ale prozatím pecka, jsem nadšená!



Po pěti dnech (otestováno při vaření, mytí nádobí, uklízení a především v práci):


2v1 báze a top coat clear peel off gel

No, jak jsem byla nadšená z prvního gelu, tak jsem se těšila i na tento, s tím, že tenhle můžete ještě vylepšit. Použít se dá totiž s jakýmkoliv Essence lakem na nehty (čti: s jakýmkoliv lakem na nehty :D). Ten už mám vyzkoušený rovnou 2x, jednou se nechala ukecat sestřička a aktuálně "zdobí" nehty mně. Gel je čirý, díky čemuž ho můžete použít s klasicky barevnými láčky podle vaší nálady. Nejdříve nanesete vrstvu tohoto gelu a zapečete. Opět je hustší, takže v malém množství nestéká. Tady ale nastal problém hned po prvním zapečení - lak se hodně scvrknul do středu nehtu. Ale opravdu hodně, okraje nehtů zůstaly bez gelu. Tak jsem zkusila dát ještě jednu slabší vrstvu (na další nehty poté jednu silnější), ale efekt stále stejný. No, dobře, řekla jsem si, přelakujeme to.. Sundala jsem výpotek a šla lakovat klasickým lakem. Sestra použila úplně jiný lak než Essence (tuším že Etude House a Rimmel), já to vyzkoušela s Essence Nude Glam, který mám doma už nějakou tu chvíli. Klasicky nalakujete nehty, jak jste zvyklé a necháte důkladně zaschnout. Poté už následuje poslední vrstva gelu a opět UV lampa. No a tady to přišlo znovu - strašné, ale opravdu strašné stahování gelu. To mne vážně štve, protože to vypadá otřesně. U sestry se to stalo jen na několika nehtech, na ostatních celkem dobré, ale u mě vážně hrůůůza! Kdyby to bylo u ní, tak řeknu, že je to tím, že použila jiný lak, ale takhle to tedy fakt nechápu.. :( kdyby to bylo od špiček, tak to taky ještě beru, ale tohle se stahuje ze všech stran a vytvoří to gelový žmolek uprostřed nehtu (na fotkách je ještě ta lepší ruka :D).. Je jasné, že tohle se ani nosit nedá, takže to šlo hned dolů bez toho, abych otestovala výdrž.. to jistě chápete. Na tento šedý si tedy dám pozor a raději se vrátím k tomu růžovému krasavci výše.



A proč vám o tom vlastně píši takhle hned po vyzkoušení? Protože údajně se tyto gellaky mají stahovat z prodeje v rámci jarního updatu Essence.. Jak jsme zvyklí, 2x ročně značka obmění svůj sortiment a bohužel je nenapadlo nic jiného, než stáhnout i tyto laky.. Takže, chtěla jsem vás o tom poinformovat co nejdříve, abyste kdyžtak stihli nějaké ulovit.. nebo abyste o nich prostě věděli, kdybyste na ně náhodou ještě narazili.. :) Já se po tom úžasném růžovém French půjdu ještě podívat, protože jeden do zásoby by se mi asi neztratil. Původní cena byla kolem 70 Kč, což je už tak parádní, si myslím. Teď ve výprodeji tipuji cenu tak poloviční, to už se tuplem vyplatí vzít si ho alespoň na zkoušku.. K sehnání byly v drogériích Rossmann, pokud se nepletu.

Máte s těmito gellaky někdo zkušenosti? Jste s nimi spokojené?

16 komentářů:

  1. Já s tím bojuji již nějaký pátek a mám podobnou zkušenost. Téměř ideálně se mi to podařilo nanést jednou jedinkrát, a to s tím růžovým lakem. Výdrž něco přes týden a sundávání fajn, ale taky to trošku nehtu vzalo s sebou. Poté jsem to zkoušela ještě x krát,ale vždy to šlo hned dolů. Hrozně se to stahuje a mně přijde, že je to ještě k tomu špatně zatavené (mám tu mini lampu Essence). U toho růžového mi to dělá jen trošku u toho průhledného fakt příšerně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže vlastně to samé.. No fakt nechápu, čím to je, že jeden super, druhý ne.. je to škoda :)

      Vymazat
  2. Ja si gelove nehty nedelam ale tvoje vypadaji moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten první lak vypadá hodně pěkně :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, tak to jsem moc ráda, že jsi spokojená, tvé nehty s gelem vypadají výborně! A v Německu jsem si udělala zásobu ale ten čirý jsem s lakem ještě nezkoušela, tak jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až ho zkusíš, dej mi vědět! :) Jsem zvědavá, jestli s tím bude stejný problém nebo Ti to půjde.. A nehty sice vypadají přijatelně, ale na tvé krásné to fakt nemá! :)

      Vymazat
    2. Primer přímo od Essence jsem nepoužívala dlouho, přišla jsem na to, že jednodušší je to buď podlakovat, nebo si pod to koupit LED první vrstvu třífázové modeláže a jakýkoliv přilnavač.
      MC.

      Vymazat
  5. Bojím se toho :)))) Chodila jsem 7 let na gelové nehty k nehtařce, i když nebyla levná, ale uměla ty nejhezčí nehty a nikdy mi žádný nespadl. Doma bych se bála si to tvořit sama, kor levačkou mám problém si nehty jen lakovat. Takže jsem se už smířila s tím, že mám nehty věčně krátké a lakuji se laky a zdobícími laky a nevadí mi to.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se toho taky šíleně bála a trochu se do dneška bojím :) ale není to taková věda, aspoň když se vyhýbám tomu zdobení a tak a dělám jednoduché, celobarevné nehty :D

      Vymazat
  6. Ach skoda, ze v kvetnu to asi nesezenu.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už asi ne :( i teď je sehnat bude spíš o štěstí.. :)

      Vymazat
  7. Já mám ten čirý a nemám s ním problém. Dávám 2 hodně slabé vrstvy pak barevný lak a znovu dvě slabé vrstvy :) Pro mě jsou tyhle laky za tu cenu úžasné. Opravdu nechápu proč je ruší :(

    OdpovědětVymazat
  8. Holky já mám podlak / nadlak Enii nails a pracuje se s ním skvele, vypadá krásně a drží... Jenom nedrží mně, po dvou dnech se mi jakoby odstipne od špičky. Nevíte, co dělám špatně? Mamka ho má dva týdny bez hnutí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám teda jinou značku, ale bude to hodně o složení. Mluvit by se dalo i o kvalitě vlastních nehtů.

      Vymazat
  9. Vypadá to vážně pěkně !
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)