pondělí 26. ledna 2015

Hydrofilní odličovací olej Saloos

Krásný pondělní podvečer!

Dlouho tu nebyla řeč o nějakém oleji, všimli jste si? :D Tak vám dnes další představím, protože jich mám v záloze ještě několik :) Tenhle Hydrofilní odličovací olej Argan Revital je od Saloos a díky němu jsem si opět mohla trochu rozšířit obzory, jelikož to je můj první olej na odličování. Vždycky jsem se jim tak nějak podvědomě bránila, protože jsem měla pocit, že na mastnou pleť nemůžu použít mastný odličovač.. Ale tuhle fámu jsem překonala a zjistila, že to tak hrozné není a používat ho v klidu mohu..



Oficiální popis: Pro všechny typy pleti včetně senzitivní. Důkladně čistí, šetrně odstraňuje make-up. Vhodný i pro voděodolná líčidla. Bio arganový olej s vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin, antioxidantů a vitamínu A, E a F působí jako přírodní antioxidant, pokožku regeneruje a pomáhá zpomalit její stárnutí. Pozitivně působí i na pokožku s dermatologickými problémy, zklidňuje pocity pnutí, zmírňuje zarudnutí. Jemná vůně esenciálních olejů růže bulharské, lemon tea tree a levandule může příznivě harmonizovat. 

Použití: Na navlhčený tamponek naneste několik kapek oleje. Vytvořenou emulzí pleť dokonale vyčistíte. 



Olej je ve skleněné, průhledné lahvičce, tolik typické pro tuto značku. Mně se líbí, přijde mi děsně roztomilá. I když je pravda, že je docela těžká a všude tahat s sebou bych ji nechtěla a představa, že mi spadne na dlaždice taky není nic moc.. :D No ale prostě hezky vypadá, to se ji musí nechat. Co mi přijde děsně nepraktický u balení Saloos olejů/produktů je dávkování - ten zbytečně velký otvor pro nalévání. Všechny kousky, které mám doma (odličovací, sprchový i tělový olej) mají stejné dávkování a je to pěkně na nic. Zbytečně se totiž vylévá velké množství oleje. Tolik k balení. Parfemace oleje je mi příjemná, já nejvíce cítím levanduli, která tomu dle mého kraluje, poté možná trochu tea tree.. Konzistence je nečekaně tekutá, je to prostě olej.. i když zase to není úplně taková ta příšerná mastnota, co by nešla dolů za žádnou cenu.. Při odličování používám nejdříve olej na navlhčeném tamponu s mickou, poté klasicky už jen micelární vodu, kterou zbytky oleje z obličeje sundám jedna báseň.. A teď tedy něco k jeho schopnostem. No, upřímně, čekala jsem mnohem víc.. Všude jsem četla, jak vám olej sundá make-up během chviličky, kdy stáhne z očí vše - včetně řasenky a linek.. S tím naprosto souhlasím, stáhne dolů opravdu vše a netrvá to ani nijak dlouho. Jenže je tu jedno velké ALE. Mě tenhle přípravek v očním okolí pálí. Jako dá se s tím žít, ale bráním se používat něco, co mým očím úplně nesvědčí, hodnou chvilku (nejen během samotného odlíčení) cítím pálení a takový nepříjemný pocit. Není to bohužel pouze můj problém, sestra na to reagovala úplně stejně a div po mě tu lahvičku nehodila, poté co to vyzkoušela a pálily ji oči :D Další mínus je mlha, která vás na chvíli nehezky zbaví zaostření.. Zas to je prostě problém většiny odličovačů, které obsahují olejový základ, takže s tím jsem trochu počítala. Plus pro změnu dávám za hezky vyživené oční okolí. Občas mám problém s pnutím či vysušeným očním okolím a to s tímto přípravkem nehrozí! Pokud se však bojíte nějakého závratného mastného filmu, který z pleti nedostanete, tak naprosto bez obav, žádná mastná hrůza nehrozí :) Jak už jsem ale psala výše, abych svoji mastnou pleť extra nezatěžovala další mastnotou, tak pro jistotu ještě dočišťuji micelární vodou.. Takže vezmu-li to kolem a kolem, pro mne bohužel zklamání, protože pálení v očích mě neba, ale co jsem tak četla, tak jsem asi ojedinělý případ, odličovací oleje této značky jsou jinak chváleny na všech frontách :D Takže nevíte-li, co dalšího zkusit, riskněte to! Třeba budete patřit mezi ty spokojené obdivovatelky.. ;)

Více informací o Saloos olejích najdete tady. Přímo Argan Revital jsem tuším viděla i v DM drogériích, kde vybrané zboží této značky najdete. Z e-shopů ho najdete např. zde. Cena za 50 ml se pohybuje kolem 70 - 100 Kč. 


Co vy a odličovací oleje? Stali jste se jejich fanoušky? Používáte?

20 komentářů:

  1. Tenhle odličovací olej jsem měla taky a byla jsem s ním strašně spokojená. :) Mě teda vůbec kolem očí neštípal ani nepnul, ale je to hodně individuální. :)
    W.

    OdpovědětVymazat
  2. Moze to byt tym tea tree olejom, skus nabuduce inu verziu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě myslím, že by to mohlo být tím.. Uvidím, jestli se odhodlám zkoušet ještě další :)

      Vymazat
  3. Já ty oleje miluji a jiné ani nepoužívám. Nikdy mě žádný nepálil a to mám citlivou a suchou pleť. Já ho můžu jen doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pekný článok. Ja tento olej veľmi nepoznám. Ak by som mala povedať nejaký názor, musela by som ho najskôr vyskúšať.
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji ti vyzkoušet Neutrální verzi, ta není tak mastná a je bez parfemace, takže nedráždí oči okolí, ale stejně mám pocit, že řasenku neumí odlíčit dokonale, proto na oči raději používám dvoufázové odličovače ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě oleje na odlíčení moc nelákají, každopádně dva oleje od Saloos mám doma :). Jeden používám na řasy a další na tělo a oba jsou super!

    OdpovědětVymazat
  7. Mne oleje na odliceni moc nelakaji, ale pouzivam ted na noc misto kremu suchy olej od Nuxe a plet je zatim spokojena. Jinak oleje na telo beru, ale na odlicovani nevim nevim.

    OdpovědětVymazat
  8. Nedávno jsem psala o jednom z olejů Saloos recenzi a také byla kladná. Jsou úžasné :-) Ani jsem netušila, že mají také verzi na odlíčení, takže se po něm podívám.. I ta cena je dost lákavá :-) Jen až mi dojde micelárka :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  9. Odličovací oleje používám pravidelně a nedám na ně dopustit. Vyhovují mi mnohem více než odličovací balzámy. Nejvíce mi seděl od Saloos s meduňkou a od Karla Hádka.

    OdpovědětVymazat
  10. Odličovací oleje používám pravidelně a nedám na ně dopustit. Vyhovují mi mnohem více než odličovací balzámy. Nejvíce mi seděl od Saloos s meduňkou a od Karla Hádka.

    OdpovědětVymazat
  11. Mňa teda olejove odličovače zatial vôbec nelakaju, možno časom..:-) Olej mam jedine kokosovy s ktorým si mažem telo, po holení alebo na pery, občas aj na pleť..:D

    OdpovědětVymazat
  12. O oleji na odličování jsem ještě neslyšela, mě nejvíce vyhovuje gel ze Sephory :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Odličovací oleje jsou pro mě novinka, ale Saloos mám ráda, tak po nich určitě kouknu :) ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  14. Přešla jsem na odličovací oleje, ale až po tom, co jsem změnila práci s nimi. Já vím, že na obalu je návod s navlhčeným tamponkem, ale jiné firmy hlásají jiný postup, který se mi více osvědčil. Hodně navlhčím pleť vodou a olej si rozmíchám do dlaně a pak čistím obličej rukama jako s mýdlem. Takhle dosahuji právě rychlosti a odlíčí mi (až na oči) celý makeup. Pak už jen stáhnu pleťovkou ten minimální mastný film, co mě osobně je nepříjemné. Když to zkouším s tamponem podle návodu, tak vypotřebuji hodně tamponů a nemám pocit odlíčené pleti a potřebují se pak ještě "doodlíčit".

    OdpovědětVymazat
  15. Mám ho teď taky :) Řasenku mi odlíčí krásně a v očích mě neštípe, s tou mlhou souhlasím ale jinak mi vyhovuje
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám variantu s granátovým jablkem a ta je super. V očích štípe jen když oleje použiju hodně, což se mi s dávkováním bohužel občas stane :-\. Ale i tak je super :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Navázala jsem se Saloosem spolupráci a taky jsem si vybrala tenhle olej, nikdy jsem olej na odličování neměla, tak mě to zlákalo. Dnes ho použiju poprvé, tak uvidím, mám teda přímo levandulový. Jo a to dávkování je vážně naprd, mám taky sprchový olej a vyteklo mi toho hrozně moc, příště musím opatrně. Škoda no.

    OdpovědětVymazat
  18. mám doma hydrofilní olej od jiné značky, ale furt se nedokážu odhodlat ho na to odličování použít, protože se bojím toho mastného pocitu :/

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Škodulko,

    já hydrofilákuju jedině, ale je fakt, že všechno používám neutral, tedy bez éteráčků, tudíž to by nemělo štípat ani velké citlivky. Není to třeba ve spojitosti s tou micelárkou? Teda pokud neštípe přímo v očích, ale "jen" oční okolí...těžko říct:-(

    Já to nanáším jen prsty, je to jemnější a ani do oka to nekápne, takže pohoda největší. Jen Saloos vyzkoušený nemám. A prej by ty velký díry v balení měli brzo měnit, tak doufejme...:-)

    Měj se krásně a pusu :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)